Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Underworld

2011. április 03. - Santino89

Ezt a filmet 2003-ban kellett volna megnéznem. Akkor még talán tetszett is volna.

Gyakorlatilag egy Penge koppintásról van szó, mennek a vámpírok cool bőrcuccban, és irtják a gagyi, cgi farkasembereket. Aztán van pár közepes fordulat, meg egy hihetetlen halovány szerelmi szál, meg pár korrekt akciójelenet. A főhősnő Kate Beckinsale bár szép, de nem elég dögös és túl hideg erre a szerepre, egyáltalán nem tudunk vele azonosulni. A kulcsszereplőt Scott Speedman játssza, aki nem több egy csinos arcnál, de még mindig sokkal jobb, mint a nevetségesen ripacskodó Shane Brolly. Michael Sheen nem több egy olcsó Gary Oldman utánzatnál, Bill Nighy-n pedig nem tudtam nem röhögni, egyfolytában az Igazából szerelemben játszott kiöregedett rocker karaktere ugrott be róla, de ez nyilván az én hibám. Görög Zita is feltűnik pár pillanatra, és az Underworld egyik legnagyobb erénye, hogy gyorsan le is mészárolják.

A filmet ugyanis itt forgatták nálunk, Budapesten, és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy ez az Underworld egyik legnagyobb pozitívuma. Az egész filmben éjszaka van, a '80-as évekre oly jellemző kék szűrőt használják, és megállás nélkül zuhog az eső. Ehhez nagyszerű háttért biztosítanak gótikus nagyvárosunk épületei, mindezek együtt nagyban meghatározzák a mozi atmoszféráját. Ilyen szempontból felülmúlja az elődjének számító Penge filmeket is.

A folytatásokat már nem szándékozom megnézni, mert ez így önmagában egy teljesen közepes akciócska, pedig szerintem volt potenciál a sztoriban rendesen. Nem is értem, hogy ezek alapján, hogy bízhatták Len Wiseman-re a Die Hard 4-et. Mondjuk meg is lett az eredménye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.04. 22:41:07

Na most a lelkembe gázoltál. Ez a film olyan friss volt 2003-ban mint egy falat száraz kenyér, miután egy hétig mást se ettél csak pillecukrot.

Sose felejtem el, a hajnali vonathoz indultam a koleszból, de még volt időm egy filmre, és mivel nem akartam elaludni, majd a vonaton, értelemszerű volt, hogy nem chatelek, vagy játszok, hanem filmezek. Egyáltalán nem mondanám Penge koppintásnak, inkább egy eredeti megvalósítása az akkoriban erőre kapó vámpíros történeteknek, már már logikus példákkal alátámasztva, hogyna is maradhat életben a 21. században egy erősen a múltban élő civilizáció (ez alatt azt értem, hogy a Nosferatu klisével jöttek, amit ezernyi filmben láthattunk már, hanem az egészet ügyesen modernizálták) Bill Nighy-ról sem juthatott még eszembe egy zseniális kiöregedett rockstar. Kate Beckinsale pedig olyan kis édes bűnbeeső, hogy azóta is vadászom a filmjeit.

Nekem még Görög Zita - aki egyébként egyértelmű, hogy vámpír, csak a fejére kell nézni, kizárólag ilyen filmekben szerepeltetném - miatt sem esett le, hogy ezt nálunk forgatták. Miközben mentem a vonathoz, teljesen a film hatása alá kerültem, ugye eleve sötét is volt. Nézegetem az épületeket, mondom, hát igen, ilyen filmeket nem lehet nálunk forgatni, ki hinné el, hogy pl Budapesti háztetőin ilyen csata zajlik az éjszakában.

Képzelheted a pofára esésem, amint utána olvastam. A második részt nagy örömömre a napokban ismét kiadták DVD-n, az mondjuk nem ilyen jó, egy átlag összekötő darab 1 és 3 rész között. A harmadikat sajnos még nem láttam, de ideje lesz beszerezni azt is. Úgyhogy ezt most nem lájkolom, hanem dádázom.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.04. 23:56:30

A Penge újítása annyi volt, hogy a vámpírok cool bőrkabátban, jó véresen lövöldöznek, némi cgi-al feldúsítva.
Az Underworld-ben pedig a vámpírok cool bőrkabátban, jó véresen lövöldöznek, némi cgi-al feldúsítva...:)
Persze, ha neked élményeid fűződnek hozzá, nem csoda, hogy másként látjuk. Én már a bemutatója idején is meg akartam ezt nézni, de csak most alakult úgy, hogy sikerült. Lehet, jobb lett volna akkor...
süti beállítások módosítása