Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jack Frost

2011. december 22. - Santino89

Ez az 1997-es videóra készült karácsonyi horror-vígjáték annyira bődületesen rossz, hogy külön mélyelemzést érdemelne. Mindenesetre, tőlem szokatlan módon, ezúttal belemegyek kicsit a történet részleteibe, hogy átérezzétek ti is, milyen az igazi trash!

A főcímben egy karácsonyfán jelennek meg a stábtagok nevei, ami egész ötletes, a háttérben pedig „Henry bácsi” ijesztget egy kislányt Jack Frost történetével. Ez idáig még egész vicces. Aztán elkezdődik ténylegesen a film. Jack Frost egy sorozatgyilkos, akire ráömlik valami lötyi, és ettől a lelke beköltözik a hóba, így hóemberként visszatér a kisvárosba, hogy kinyírja a helyi seriffet, aki egy közúti igazoltatás során tartóztatta le az FBI által évek óta üldözött fickót. Eddigre már észrevettük azt, hogy a színészi játék kétféle lehet ebben a filmben: vagy ripacskodnak, vagy a semmilyen átélésre nem képesek az amúgy névtelen színészeink. Az operatőri munka pedig olyan mértékben silány, mintha csak egy amatőr filmes hozzájutott volna egy profi kamerafelszereléshez. Ezen kívül a rendezés is pocsék, minden egyes jelenetből hiányzik a dinamika, a hatás, vagy a feszültség.

De térjünk vissza a történetre: gyilkos hóemberünk természetesen nem a seriffet, vagy a családját kezdi el gyilkolászni, hanem találomra a többi városlakót. Ekkor kiderül, hogy a trükkök is milyen elképesztően szánalmasak, amit béna vágásokkal igyekeztek leplezni. Ahogy mutatják a hóembert, és próbálják elérni, hogy féljünk tőle, na az már alapból egy remek humorforrás a filmben. Erre rájönnek még logikai hibák sorozatai, illetve olyan gyatrán megírt párbeszédek, amilyeneket igazán el se tudtok képzelni (nézzétek csak meg a seriff és a fiát gyászoló apa vitatkozását). Ha mindehhez hozzávesszük még, hogy a szereplők gyakorlatilag sosem úgy reagálnak, ahogy ezen a bolygón bárki más tenné, akkor könnyen rájöhetünk, miért olyan átkozottul vicces ez az egész rakás szar. A később az Amerikai pite filmekből ismerős Shannon Elizabeth a film egyetlen nevesebb szereplője, le is vetkőztetik, de véletlenül sem látunk belőle semmit. Aztán a gonosz hóember halálra keféli. Nem vicc.

Erről jut eszembe, vannak ilyen keménynek tűnő beszólások is, amik valami elképesztően szánalmasak. A sztoriról még egy kicsit: kiderül, hogy egy FBI mögött álló cég áll az egész háta mögött, akiknek ez egy kísérlet az emberi lélek megőrzésére. A hóemberünk továbbá át tud változni vízzé, akár forró vízzé is, hogy így bárhová belopózzon. De egy westernjelenetben a hajszárítókkal felszerelt főhőseink beszorítják egy kemencébe, miután egy végtelenül gyenge jelenetben felrobantották, végül pedig fagyállóval sikerül legyőzni a gonosz hóembert.

Hát nagyjából ennyi, ha ezek után kedvet kaptok egy karácsonyi horror trash-re, ennél jobb/rosszabb változás nem nagyon létezik szerintem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a készítők sem gondolták komolyan a gyilkos hóember történetét, ezért elég komolytalan a hangvétel. A vicces azonban mégis az, hogy a komolynak szánt jelenetek lettek humorosak, a poénosnak szánt jelenetektől meg inkább sírnál. Amúgy készült egy állítólag még ennél is rosszabb folytatás, de azt idén tutira nem fogom még megnézni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása