Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyomás utána

2011. október 22. - Santino89

"Nem mondta még neked senki, hogy begipszelt karral szar dolog vezetni?"

Kíváncsi voltam mennyire sikerül az összeszokott párosnak tartani a színvonalat a Kincs, ami nincs után. Szerencsére ez a film is a jobbak közé tartozik Bud és Terence, avagy Spencer és Hill mozijai közül.

A történet eleje rendkívül fordulatos, teljesen kiszámíthatatlan, egyik véletlen követi a másikat, hogy aztán egy egészen abszurd fordulatba torkolljon az egész. A helyszín természetesen most is Miami, mint majdnem az összes filmjükben, de ezúttal több dologgal is megspékelték a szokásos pofozkodós-beszólogatós receptet. Egyrészt egy közepesen szellemes James Bond paródiát láthatunk, ahol kedves hőseink válnak akaratukon kívül titkosügynökké, mindenféle lehetetlen kütyüvel és idióta szupergonosszal körülvéve. Ezzel csak az az egyetlen probléma, hogy a film összességében nem poénosabb egy abban az időben készült átlag Roger Moore-os 007-es kalanddal, így talán nem is lehet teljes joggal paródiának nevezni. Ráadásul messze nem olyan igényesen elkészített a Nyomás utána, mint a híres sorozat epizódjai, ahol a kor legjobb kaszkadőrmutatványait, illetve legmodernebb akciójeleneteit láthatjuk. Ezen kívül kiparodizálják az akkortájt rendkívül népszerű kung fu-s-karatés zsánert, ami természetesen vicces, de azért bármelyik átlag kung fu filmben sokkal több energiát fektettek a küzdőjelenetekre, mint a Bud Spencer filmekbe összesen. Szintén humorforrás lehetne még a két proli hős az elit környezetben, de ezt sajnos nem nagyon használták ki.

Így végeredményben a Nyomás utána nem lett annyira jó, mint a Kincs, ami nincs, de még így is a páros jobb filmjei közé tartozik. Abszolút könnyed szórakozást nyújt, a zene ezúttal is nagyon kellemes, és kivételesen némi kreativitást is felfedezhetünk a szokásos recept mögött.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.17. 15:43:06

életem legelső, vagy talán második VHS-re rögzített filmjéről beszélsz, ennek megfelelően kismilliószor megnéztem, nekem pont a James Bond paródia tetszett és már ne is haragudj kb 5* több poén van benne mint egy Roger Moore-os Bond filmben (akármelyikben)

belőled a Bond fan dac beszél

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 10:44:11

@scal: csak bud spencer fan dac beszél belőled. amúgy ez pozitív kritika volt.
süti beállítások módosítása