Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Red Hill

2011. január 16. - Santino89

Nem láttam még túl sok ausztrál filmet, így elsőre talán a Mad Max trilógia ugrik be, de azok sem mai darabok már. Most pedig itt van nekünk ez a kőkemény, tökös modern western. Persze nem a Red Hillről mintázták az eredetiség szobrát, létjogosultságát annak köszönheti, hogy teljesen kifordít magából egy jól ismert történetsablont. Ez persze önmagában még mindig kevés lenne az üdvösséghez, szerencsére a készítők remekül is tálalták ötletüket. A Red Hill nem váltja meg a világot, de egy vasárnap estét érdemes rászánni. Egy szikár, tömör és izgalmas mozi, nagyszerű zenével. A "főgonosz" különösen emlékezetes, és nem csak a külseje miatt. Egész végig nem szól egyetlen rohadt, árva szót sem, egyszerűen megy előre, és teszi a dolgát, vagyis gyilkol, ettől pedig kellően félelmetessé válik, a Red Hill pedig kellően izgalmassá. Amikor a végén mégis megszólal, az valami hatalmas érzelmi töltetet ad a befejezésnek. A párduc szimbolikus jelenléte, illetve a "főhős" és a "főgonosz" közti párhuzam ábrázolása is jó ötlet volt. Az atmoszférateremtő fényképezés és a kissé erőltetett westernesség is csak jót tett a Red Hillnek. Nézzétek meg ti is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.01.17. 02:25:03

Ez egy velőtrázóan ostoba film, mely magán hordozza az összes olyan "gyerekbetegséget", amely már az első képkockáktól végigköveti a "mondanivalót". Szó sincs karakterekről, elveszik a logika, a józan ész - és természetesen az idő.

A szereplők még azelőtt lelépnek a vászonról, hogy egyáltalán észrevennénk őket - elvesztik valódi jelentésüket, nem emberek többé, csak szánalmasan megrajzolt játékfigurák, amolyan szörnyű kellékek ennek a "Rendező És Író Vagyok Egyben" fickónak a fejében, akinek a művet köszönhetjük. Senki sem cselekszik emberi módon, egyetlen normális, logikus reakció sem bukkan fel a filmben. Tele vagyunk olyan klisékkel, melyek ha ki lettek volna dolgozva, még megmenthették volna ezt a szörnyszülöttet, ámde rendezőnk (és írónk) nem vette a fáradtságot - szeretett volna szakítani a hagyományokkal, és sikerült is neki. Sajnos. Mert így nézhetetlen szemetet tár elénk.

Ami még érdekes, hogy az idővel is gondok vannak. Valahogy nehéz elképzelni, hogy ha órákig tart visszagyalogolni egy városba (nem fogok spoilereket csattogtatni), akkor vajon ugyanezen út később miért tart rövidebb ideig, és közben a többi szereplő vajon mit művelhet? Ülnek a földön és várnak valamire? Várnak a "gonoszra"? Mit művel addig Jimmy? Kóvályog a sötétben? Mert ahhoz, hogy főhősünk visszatérjen a városba, órák kellenek, és valahogy nehéz elképzelni Jimmy-t, amint eközben lepényt süt valahol a sivatagban, csak hogy elüsse az időt.

Egyszóval ez a kellemes időtöltésnek kikiáltott mű egy akkora szenny, amekkorát már rég láthattál. Nem azért pofázok itt, mert én jobbat tudnék, vagy mert csak jobb filmek léteznek, és ez lenne a legalja - de könyörögöm, srácok: nézzétek már felnőtt férfi szemével ezt a sok érdekes nemi idenditásút, amint hangosan finganak, hörögnek, bukdácsolnak, miközben bújnak a sötétben, kezükben fegyver, és nem lövik le a lámpafénytől elvakított Jimmy-t! Miről van itt szó? Ez nem egy (filmben is többször emlegetett) Terminátor - ez csak egy ember!

Ezt a művet nem egy olyan ember írta, aki maga jár le a boltba vásárolni. Semmit sem tud az életről. Rendező/írónk egy olyan vilkágban él, amely nem létezik. Nem ez a baj. Csak ne akarja bemagyarázni nekünk, hogy ez a világ létezik!

agymosott.blog.hu

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.01.17. 10:21:35

Na ilyen se fordult még elő velem, hogy hosszabb kommentet kaptam, mint amit írtam :)
Egyébként nem gondoltam bele mélyebben, mert lekötött a film, de az idővel kapcsolatban teljesen igazad van.
Kösz, hogy írtál egy másik nézőpontot!
süti beállítások módosítása