Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tolvajok városa

2011. január 16. - Santino89

Már nem vagyok annyira képben az épp aktuális filmterméssel, ezért a neten böngésztem magamnak 2010-es toplistákat, és ami felkeltette az érdeklődésemet, azokat letö... izé, megnézem. A Tolvajok városa több listán is rajta volt, ráadásul Affleck előző rendezése a Hideg nyomon egy nagyon korrekt kis krimi volt, komoly mondanivalóval, így voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban.

Végeredményben sok panaszom nem is lehet a Tolvajok városára. Az utolsó pár perc happy endje kicsit sántított (hisz továbbra is körözik főhősünket), illetve volt pár valószerűtlen szituáció (az FBI ügynök egyedül ered Coughlin nyomába), de ezek is csak azért voltak ilyen feltűnő hibák, mert alapvetően egy nagyon realista munkával van dolgunk. Hiába vannak akciójelenetek, azok mégis hihetetlen földközeliek, épp ez adja a Tolvajok városa izgalmát, és hatásosságát. Nagyon erős a romantikus szál is, amihez sikerült egy remek színésznőt találni, aki tökéletesen beleillik ebbe a környezetbe. Bár az is igaz, hogy a romantikus és az akció szál kicsit túlzottan távol áll egymástól, de így legalább kicsit még mélyebb lesz a film. A bankrablók maszkjaiért pedig külön dicséret jár, ahogy a film keménységéért. Ritkán látni manapság igazi férfias filmet.

Vannak tehát apró hibái a Tolvajok városának, de összességében teljesen korrekt, izgalmas film, simán megéri azt a két órát. Viszont az, hogy egy ilyen átlagosnál jobb filmnek miért van bérelt helye a 2010-es toplistákon azt nem értem. Ennyire szar lett volna a tavalyi év?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása