Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin

2011. június 22. - Santino89

"Még táncol a lelke."

Nos elérkeztünk a Mocskos zsaru remake-jéhez. Elég önálló az eredetihez képest, mindössze annyi a hasonlóság, hogy ez a zsaru is drogozik, illegálisan fogad, ez is egy prostival jár, és ez is szeret fiatalokat molesztálni az utcán.

Minden másban egészen eltér a két film egymástól. Nicolas Cage zsaruja ugyanis sokkal azonosulhatóbb, és sokkal inkább számíthat a néző rokonszenvére. Ő nem egy véglény, mint Harvey Keitel által játszott karakter, hanem egy alapvetően jó zsaru, aki rossz útra lépett. A rendező, Werner Herzog felmenti főhősét. Csak azért drogozik, mert fáj a háta. Csak azért merül alá az alvilágba, hogy megoldjon egy gyilkosságot. Viszont a hullámok itt is a feje fölé csapnak, és ugyanúgy érezzük, hogy ennek nem lesz jó vége. És tévedünk. Egy gusztustalan happy enddel találjuk szembe magunkat, ahol a hősnek nem kell megbűnhődnie a vétkeiért, minden a létező legjobban alakul, sőt még elő is léptetik őt. De ez csak a felszín. Valójában az utolsó képkockák azt mutatják be, hogy a mocskos zsaru semmivel sem jutott előrébb, bár minden jól alakult, ő megmarad ugyanolyannak, amilyen volt. Nicolas Cage egyébként remekül alakít, bár egyértelműen hajaz a Las Vegas végállomásra. Tulajdonképpen a többiek annyira nem számítanak, Eva Mendes szexi, mint mindig, lődörög valahol a filmben Val Kilmer is, Xzibit pedig teljesen hiteltelen, mint gengszterfőnök. Akcióra ne nagyon számítsatok a filmben, mindössze egyetlen lövöldözés van, bár kétségtelen, hogy az nagyon hatásos, egy egyedi ötlettel pedig még rá is tesznek egy lapáttal.

A rendező, Werner Herzog hollywoodizálta az eredeti Mocskos zsarut. Ez persze szörnyen hangzik, de sajnos tény, hogy ennek köszönhetően ez egy sokkal nézhetőbb, sokkal szórakoztatóbb film lett, bármilyen erős alkotás is Ferrara '92-es mozija, azt nem biztos, hogy megnézném újra, ellenben a Nic Cage verziót simán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása