Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A világ 10 legrosszabb filmje

2022. április 01. - scal

Rég írtam toplistát - meg soká is fogok - de nem bírtam ki hogy most már rendre oldalakon keresztül ezen filmek falloszát polírozó kritikák láttán ne terítsem ki kártyáimat, hogy valójában ezek a filmek értetlenek, értelmetlenek, éretlenek, és még valami é-betűs ami eszetekbe jut. Nehezen jutottam döntésre, de szerencsére az IMDb-hez mindig lehet fordulni, hiszen annál nagyobb sznob lista a világon nincs. Következzék tehát a világ tíz legrosszabb filmje, aminek ráadásul semmi értelme sincs. Ezúttal nem CSAK Scal szerint.

sei_93808151-640x360.jpg

10. - Nincs Bocsánat (1992) rendező: Clint Eastwood,  szégyen: a mítoszrombolás

idézet: "Akkor... csak a kezeddel?" 

nincsbocsanat.jpg

Miféle westernfilm az amelyik eldönti, hogy itt most lerombolja mindazt amit olyan nagy nevek építettek fel mint John Wayne, vagy Ronald Reagen - igen a későbbi elnök, aki korának egyik legjobb western színésze volt, művelődjél hülye paraszt! Hogy meri egyáltalán azt állítani, hogy Ez volt a vadnyugat, ahol lőni sem tudó pitiáner senkiháziak kerülnek a középpontba valami huszadrangú "küldetéssel" pár kurvát kell megvédeni a marhatolvajok atrocitásától. Unalmas, nyögvenyelős, szájbarágós baromság, amit Európa csak azért ajnároz mert náluk egyetlen épkézláb western se készült fenyőfa meg Jugoszlávia nélkül. Szar a zene, szarok a beállítások, és ha ez önmagában nem lenne elég, ezt a mocskot a western egyik még ma is élő legendája készítette el, a szótlan szőke Clint Eastwood ami külön felháborító. Hogy saját maga gyalázza meg ezt a nemes korszakot hát az mindennek a teteje, ez egy akkora aljadék film, aminek el kellene égetni az összes kópiáját, Eastwoodnak meg megmondani, hogy maradjon a kaptafánál, ami esetében a színészetet jelenti, mert ahhoz valamicskét még értett is. De miért nincs bocsánat? Különben is ez egy Bud Spencer Terence Hill film címe.

 

 

9. - Oldboy (2003) rendező: Park Chan-wook,  szégyen: a néző hülyének nézése

idézet: "Vajon 15 év gyakorlás elegendő-e?"

oldboy-roof.jpg

Ha valaki nekem azt meri mondani, hogy ez a totális képtelenség, amit a film belehazudik a képünkbe megtörténhet, azzal megetetek egy élő polipot. 15 évre elzárni valakit csak úgy, akinek van rokona, barátja, és talán még a rendőrség is keresi. Azok meg megtalálnak ám bárkit, nem úgy mint a hülye filmekben. Elegem van a filmet övező glóriából, azért lehet ez kicsit jobb, mert annyira, de annyira rosszak az ázsiai filmek, hogy mai napig A testőrt meg a Vörös Napot emlegetik ha ilyesmiről van szó. Azután ha a film logikailag még rendben is lenne - DE NINCS! - ott vannak a szereplők. Totálisan felismerhetetlenek, egyik sárga, a másik beteg sárga, a harmadik öltönyös sárga, a negyedik rossz fogú sárga, egy fehér ember simán összekeveri őket. És még játszani se tudnak, csak hörögnek valamit, ami szinkron nélkül bántja az ember fülét. Undorító az egész, pláne azzal a beteg végével. Nem csoda, hogy atomot kaptak, a hülye beteg agyuk miatt nem ártott volna még pár sorozat. Azt pedig, hogy miért Oldboy az elmúlt tíz év alatt senki nem tudta megmagyarázni.

 

 

8. - A tengeralattjáró (1981) rendező: Wolfgang Petersen,  szégyen: a háborús bűnök eltussolása

idézet: "Had égjenek"

tengeralattjaro.jpg

Na ebből látszik, hogy még pár év és jön a III. Világháború. Nem volt elég kétszer beszopni a németek favicceit? Aljas náci propagandafilm ez semmi más. Hát nem tudja Petersen, hogy egy II. Világháborús moziban a németek csak rosszfiúk lehetnek? Mit hivalkodik, hogy ő német származású? És a pénz vajon honnét van amiből ezt a szennyet leforgatta? Ha már ott tartunk, hogy vidám németek kalandjait kell nézni, pár év és jönnek a holokauszt vígjátékok, utána meg elfelejtjük az egészet mi. Alig hetven éve történtek ezek a szörnyűségek, de már parádézunk, pezsgőzünk, közösködünk velük. Aki német az szégyellje, hogy annak született! Hát nem véletlenül korlátozzák még az agresszív játékokat is náluk. Erre jön egy ilyen film és még az egykori szövetségeseknek is már már tetszik? Felháborító, hogy még mindig elérhető, megnézhető, amikor értéke a Mein Kampféval vetekszik, Petersen olyannyira ügyesen manipulál a kockákon, hogy e film megtekintése után addig nem nyugodtam míg el nem énekeltem a német himnuszt.

 

 

7. - Amélie csodálatos élete (2001) rendező: Jean-Pierre Jenuet, szégyen: hogy elkészült

idézet: "Vajon hány elfojtott orgazmus hallatszik e pillanatban"

Amelie Poulain Holding Nino in Bed.jpg

Nahát ez egy hihetetlenül fostalicska film. Meg van a véleményem a franciákról is. Ha megnézed kizárólag magyar szinkronnal tedd, egyébként duplán behánysz. Ha már láttál cukrozott takonyt, amit még meg is esznek és megköszönik, hogy megehetik, akkor EZ az. A szellemi fogyatékos csaj szerelme, egy olyan filmben amiben tulajdonképp nem történik az égegyadta világon semmi. Okádék, okádék, okádék. Inkább nézem a teljes Alkonyatot maratonban életem végéig, minthogy ezt a förmedvényt még egyszer be kelljen nyeljem. Unalmas karakterek, rossz szereplőválasztás - de hát franciák mit várunk, azok csak egy valamihez értenek, hogyan lássanak vendégül egy inváziót. És, hogy ez a film legyen a legjobb Európai alkotás, az azért kicsit sok. Elkészültéig szintén egy francia film volt ennek a címnek a méltó tulajdonosa, csak azt úgy hívták, hogy Leon, a profi - tudjátok, amiben Jean Reno megdugja Natalie Portmant.

 

 

6. -  A bolygó neve: halál (1986) rendező: James Cameron, szégyen: copy-paste

idézet: "Nézz a szemembe!"

alien5.jpg

Szögezzünk le gyorsan valamit az elején. Erre a filmre 16 éves kor felett azt mondani, hogy jó, hogy élvezetes, hogy tetszik, hogy lájkolnám, DURVÁN GÁZ. Egy agyatlan hentelés az egész, ami során Cameron az egyik legfélelmetesebb horror ikont tucatszörnnyé degradálja, amit minden percben legalább egyszer kinyírnak. Undorító ahogy bűzlik az egész film a tesztoszterontól - az összes nő aki szerepel a filmben valójában férfi csöcsökkel!!! - szórják az egysorosokat mintha valami baszott piknik lenne. Közben meg semmi újat nem tudunk meg, amit előtte Scott próféta már ne fektetett volna le. Az ötlettelenség netovábbja ez a film, ahol minden jelenet az előző részt másolja, csak itt tettek mellé egy robbantást is, no de mit is csodálkozunk, amikor a filmet a 80-as évek Michael Bay-e készítette, aki olyan zseniális filmeket hozott tető alá, mint a Piranja 2, vagy a Két tűz között (nem tudtátok? az is lopás!). Jah, és a bolygó neve kurvára LV-426!!!!!

 

 

5. - Vissza a Jövőbe (1985) rendező: Robert Zemeckis,  szégyen: a DeLorien

idézet: "Te vagy George McFly!"

visszajovobe.jpg

Hát szar ez a film. Azért az amerikaiak is tudják, hogy kell hülyíteni a nézőt. Időutazás? Most komolyan. Szóval vannak amit el lehet nézni a sci-finek, mint az űrhajók, mert olyan tényleg lesz, de időutazás??? Ha valaha lesz, akkor már most is van, heló. De nincs. Ennyire egyszerű. Olyan paradoxon ez a film hogy szinte fáj, és a gügye poénjait meg csak akkor értheted, ha Te magad is az USA-ban éltél az 50-es években annyira belterjesek. Magyarán szólva ez az 1956-s disszidánsok filmje. Akinek tetszik már eleve gyanús. Azután maradjunk még a hülyeségeknél. 88 mérföld, az olyan 150 kilométer/óra. Nem egy akkora sebesség amit ne lehetne elérni. Ki ment vissza az időben kérdem én? És akkor mindezt megkoronázandó egy olyan ismeretlen kocsit megtenni időgépnek, ami már a gyártásnál befuccsolt mert nem lehetett benne még egy jót dugni se, no komment. Ezért jó, hogy olyan zseniális filmek születtek mostanában a témában mint a Looper, ideje volt nyugdíjazni ezt a hidegháborús vackot. És mi az, hogy Vissza a Jövőbe? Oda előre lehet menni, nem vissza!!!!

 

 

4. -  Terminátor 2 - Az ítélet napja (1991) rendező: James Cameron, szégyen: Schwarzi akcentusa

idézet: "Ismeri ezt a fiút?"

terminator2.jpg

Nem szívesen szuszakoltam be a "mester" másik remekművét, deee ez a film olyan förtelem, hogy az vasvilláért kiált. Jöhetnék azzal, hogy ez is egy időutazásos baromság, de ez ráadásul egy időutazásos kiborgos baromság, vagy androidos, vagy robotos, vagy mit tudom én. Lényeg: ugyanaz van benne mint az első részben, csak fordítva, itt hirtelen jó robot lett a Schwarziból. Ráadásul jó lett volna, ha eldönti a tisztelt rendező úr, hogy most sci-fit, vagy vígjátékot, vagy akciófilmet készít, mert ez az egy sima egy fordított nem igazán nyerő ötlet. A szereplők abszolút hiteltelenek, - ugye robotot kell játszani, azt meg meglehetősen nehéz - az anya idegbolond, és teljesen fölösleges, a gyerek meg idegesítő, nem csoda hogy az lett a sorsa felnőttként ami. Tanácsom, ha még sose láttad ezt a filmet és választás elé kerülsz, hogy EZT vagy a Maksa híradót, esetleg a Sas kabarét nézd meg, kapásból az utóbbi kettőt. Szerencsére a harmadik rész kiköszörülte ezt a gyalázatos csorbát. Hogy miért Terminátor azt már az első részben sem magyarázzák meg amúgy.

 

 

3. -  Hetedik (1995) rendező: David Fincher  szégyen: morális problémák

idézet: "Megjött a pizzám... nyami nyami."

hetedik.jpg

Undorító film, ami felsőbbrendűnek állítja be a sorozatgyilkos pszichopatákat. Majdhogynem ő a jófiú mert jobbra balra büntetget valami bibliai utalásokkal tetszelegvén. Amiről azt se tudja senki hogy a világon vannak, hacsak nem ministrált kiskorában. A filmben is ki tudja a pc jegyében? Bingo, a feka! Azért mert öreg, hirtelen milyen művelt lett, ott grasszál föl és alá, és a sok hülye fehér meg néz ki a fejéből, hogy most mi van meg hogy. És az egyetlen jelenetben amikor eredményt érnek el, akkor majdnem lebasszák a főszereplőt, mert betörtek a gyilkos lakásába. Hát kapjátok már be az összes faxomat, vérlázító ez a film, egy okádék, egy förmedvény, és mindenki isteníti Finchert, amikor ez egyik leggyengébb szerzeménye, mindenesetre nem mérhető az olyan alkotásaihoz, mint a Közösségi Háló, vagy a minden stílusjegyét magán viselő Tetovált lány. És különben is... ki  a Hetedik?

 

 

2. - Száll a kakukk fészkére (1975) rendező: Milos Forman,  szégyen: az alapötlet

idézet: "Lo-bo-to-mi-a"

szall_a_kakukk_feszkere_04.jpg

Hogy ez mennyire egy hülye film. Okosoknak bemutatni a bolondokat? Hát azok azért kerültek oda, mert közveszélyesek. Nem viccesek, hanem nem normálisak. A főszereplőről meg azt állítani, hogy csak egy semmirekellő, és ezért bevarrják, hogy ingyen alhasson meg ehessen. Hazug egy film ez annyi szent, de hát így kell csinálni, ha Oscart akarunk - ahogy az menetrendszerűen érkezett is. Unalmas baromság, mint a listán szereplő legtöbb film, semmi élvezet, vagy mögöttes mondanivaló nincs benne, öncélú tocsogás, amit csak a sznobok élveznek - de amint sikerül dugniuk egyet végre, általában bevallják, hogy valójában ők is utálták mindig is. Ami pedig minderre felteszi a koronát, az az érthetetlen cím. Mi száll a kakukk fészkére? És hol van itt kakukk? Itt csak bolondok vannak, még ha lett volna egy kakukkos óra a falon, de nincs. Agyhalál, az van.

 

 

1. - Tizenkét dühös ember (1957) rendező: Sidney Lumet, szégyen: szégyen bizony

idézet: "BŰNÖS"

tizenket_duhos_ember_1.jpg

Kevés film érdemelte volna meg ezt az előkelő helyezést, de Lumet minimalista kamaradrámája már csak azért is illik ide, mert mire elolvasod a listát Te leszel a tizenharmadik. Ezt a hülyeséget, hogy tizenkét ember dumál, dumál, dumál, unalmas, száraz témákról. Mert még ha kincset akarnának elásni, vagy meggyilkolnák egymást egymás után, de nem, egy sehonnai apagyilkos mexikói életéről kell dönteniük, miután MINDEN felelős szerv elítélte a srácot, a rendőrség, az ügyészség, a bíróság, jön tizenkét közember, akik soha életükben nem találkoztak és egyikük megvétózza az ítéletet. Nooormális? A jogállamiság csődje, ami itt végbemegy, ráadásul fekete-fehér a mozi, egyetlen félmeztelen nő sincs benne, és minden férfi egyforma, semmi egyéniségük. Ezzel a filmmel unalomban csak az Aranypolgár vetekedhet, az is egy füves trip mint ez, de azt legalább nem egy tehetségtelen kutyaütő eszkábálta össze. Ja igen, és mégis mitől lenne ez a 12 ember annyira dühős?

 

Na hát így néz ki a világ TÍZ legrosszabb filmje, hozzáteszem méltán, kommentekben odalent lehet javasolni, szerintetek TI melyik filmet tennétek fel egy ilyen listára, és miért?

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.01. 12:20:06

:D

"Jah, és a Bolygó neve kurvára LV-426!!!!!" legnagyobb :D

Oldfan 2013.04.01. 13:12:55

Nálam az Oldboy április másodikán is listán lenne.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 13:43:16

:D Hát ez bizony kurvajó lett :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 14:02:55

igazán örülök neki srácok hogy elnyerte tetszésetek, de szerintem kifejezetten ötlettelen hangulatban írtam, csak kapcsoltam, hogy már megint senki nem készült semmivel :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.01. 15:16:30

hogy hogy ki a hetedik?!

Mondja, is a gyilkos, hogy ő maga a hetedik. ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 15:57:05

@doggfather: épp azért, pitt marad életben, úgyhogy ő a hetedik

ráadásul a csajnak nem volt bűne, nem lett volna szabad meghalnia, és ha nincs is a dobozban a feje, elvégre nem mutatják, szóval szar az egész úgy ahogy van,értelmetlen művészkedős baromság

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.01. 17:17:11

@scal: de szándékos gyilkosságért Pitt goes to halálsor, nem?!?!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 17:34:07

@doggfather: persze, egy rendőr rögtön halálra lesz ítélve mert egy bizonyítható pszichopatát kivégez, pláne ha a felesége is ott kandikál a dobozban,

szerintem ez max felfüggesztés - bár én azt is soknak tartanám, el nem tudom képzelni hogy ezért bárhol halálra ítélnének valakit aki előtte nem ölt

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.01. 18:04:17

@scal: szándékos gyilkosság, plussz "hivatali" visszaélés vagy mi, hiszen rendőr.

Biztos, hogy nem dicsérik meg. És biztos, hogy nem csak felfüggesztett.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 20:46:35

@doggfather:
@scal:
Amúgy jah, tuti börtön vár Pittre, plusz oda élete szerelme. Egy zsarunak meg az annyira nem jó hely.

A cikkhez: még a cikknél is viccesebb, hogy mennyi embernek nem esik le, hogy április elseje van. Fb-n is kommenteltek, apám meg külön felhívott, hogy mi ez a cikk a filmbookon, ezerszer szarabb filmeket is nézettem már vele, mint ezek :D De pl barátnőm se vágta, hogy lehet, hogy ez a Scal ennyire nem ért a filmekhez :D :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.01. 23:26:57

@Santino89: dettó, húgom is értetlenkedett egy sort, úgy látszik ehhez a fajta humorhoz már erősen film geeknek kell lenni :D

ráadásul igyekeztem olyan filmeket választani amik mind nagyon kedvesek a szívemnek :D

hogy lehet, hogy lehet, mert rossz ízléssel vert meg a sors, amire Santino már ezer éve felnyitotta a szemem

aki nem tudja tanítja

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2013.04.02. 06:19:48

Nem értek egyet a listával FŐLEG A 12 DÜHÖS EMBERREL NEM!
Ember ez egy zseniális film, amit más szemszögből kell nézni!
Ezt az egy mondatodat végig elemzem:"fekete-fehér a mozi, egyetlen félmeztelen nő sincs benne, és minden férfi egyforma, semmi egyéniségük."
-57-es a film b@zdki!
-Látszik, hogy neked csak a fél meztelen nők kellenek egy filmbe és máris jó.
-Mi az, hogy minden férfi egyforma? Mindegyik férfi különbözik és van karaktere. A 12 emberből 10 ember rémisztően hasonlít az egyik ismerősömre.

Már a Terminátor 2-nél is ideges lettem, de nem érdekelt, jól van neked nem tetszett, de a 12 dühös ember már sok volt nekem.
Ajánlani tudom neked a természet filmeket, ott valós (VALÓS) dolgokat fogsz látni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 08:20:08

@Tomlion: látod nem véletlenül került az első helyre mert a sok bigott filmesztéte elhitette, hogy ez egy jó alkotás

- 1957? az Óz 1939-es és színes film, 1957-ban már rogyásig voltak színes filmek, hagy ne legyne már ez a mentsége
- a nők igenis kellenek a mozinak, ha nem is félmeztelenek, de hogy min esküdt férfia az azért kicsit soviniszta hozzáállás
- és a 12 esküdtből 2-3 kap egyéniséget, próbálj visszaemlékezni kik voltak ezek és majd meglátod milyen massza az egész

na én most elmegyek kezeltetni a foggyökeremet, ha visszajöttem megnézem születik e még néhány ehhez hasonló gyöngyszem :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 08:36:19

@doggfather: de miért olyan meglepő ez? még az USA-ban is csak legvégső esetben ítélnek halálra valakit, de annak kb. egy fél iskolát le kell mészárolnia

a lényeg, hogy a film szerint elbukik holott inkább ki kellene tüntetni

Oldfan 2013.04.02. 08:46:00

@Tomlion: A 12 dühös emberben ráadásul a gyilkosságot se látni, meg a tettest sem fogják meg, miközben végig egy bűntényről dumálnak. Vagy legalább jönne valami rokona az áldozatnak egy nagy pisztollyal, amúgy Charles Bronson módra. Az ilyen hiányok is bizonyítják, hogy méltó a lista első helyére.

Scal: Ideje lesz úgy tenned, mint a Nagy László németországi szerződtetéséről szóló cikk szerzőjének. Hivatalosan bejelentened, hogy csak április elsejei tréfa az egész, mert még kevesen tudnak értelmesen olvasni.
Bár, azért annyira ne siess vele. A forgalmat szépen meglökik a kommentárok, ahogy nézem. Az sem utolsó szempont....:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 09:23:08

@scal: hogyhogy miért meglepő??
pitt nem dredd, hogy egyszerre legyen ügyész, bíró, hóhér???

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 11:10:09

@doggfather: basszus JD tulképp ott előttük bevallott 5 gyilkosságot, vagyis nem ártatlan, ráadásul - bár ez lehet a film hibája - a halálraítéltek narancssárga cuccában van már

ráadásul Pitt zsaru vagyis protkós, és nyilván kap ügyvédet is aki majd elmebajra vagy mittomén mire hivatkozik, lényeg, erősen túlzónak érzem - és csak a film fanjai szeretnek emellett kardoskodni - hogy Pittet automatice megölné a társadalom, mert megölt egy sorozatgyilkost

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 11:10:44

@Oldfan: isten ments, valamin hagy röhögjek már én is, - a ma reggelem is milyen jól kezdődött XD

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 11:43:13

@scal: jaj, hogy automatice azt én se állítom, sőt! De a felmentése se olyan egyértelmű ahogy te kardoskodsz mellette. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 13:11:50

@doggfather: nem, én nem mondom, hogy felmentik, de elképzelhetőnek tartom (önmagában hogy megölik a szeretted, és elveszted amiért addig éltél melót talán súlyosabb mint a halál), amit viszont biztosra veszek, hogy ezért nem ítélnék halálra

eleve ott van a hirtelen felindulás ténye, ami máris egy fokkal kevésbé súlyos mint a megfontolt indokból, különös kegyetlenséggel, előre eltervezve, stb súlyosbító körülmények

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 14:37:54

@scal: olvastál már grisham regényt?!?!

Nem kevés foglalkozik halálraítéltekkel és a regényeiben ennél kevesebbért is ítéltek már halálra.

És a csávó ex ügyvéd egész sok based on a true story könyvet írt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 15:01:56

@doggfather: értem, öt évig dugtam egy ügyvédcsajt, bár nem Grishamnak hívták, de többek közt ezt is kielemeztem vele

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 15:09:54

@scal: :D és amcsi volt?! De legalább értett az amcsi joghoz?!

Mert meggyőzhető vagyok.

De ez az érvelés epic. :D:D

percek óta röhögök. :D:D

Grisham-et ajánlom ettől függetlenül ha megtetszik a stílusa nem lehet letenni. ;)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2013.04.02. 15:22:56

Ez a lista most vicc akar lenni, vagy komoly?
Mert ha vicc, akkor nagyon jó, ha komoly, akkor szerintem te még nem láttál rossz filmet...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.02. 15:27:34

@doggfather: minthogy Los Angelesben is járt 3 évig értett ahhoz is, szerettem vele ilyesmikről dumálni, mert én ehhez abszolút hülye vagyok, olvasni sajnos mostanában max írótársakat van időm

@BlackSheep89: mik ki nem derülnek, a hazai filmes blogolás krémje olvas minket stikában :D

egyébként nem lennék meglepve ha hamarosan kapnék egy levelet a blog.hu szerkesztőségétől, hogy azonnal tegyek közzé egy helyreigazítást, mert összeomlik a rendeszerük annyi letöltést kaptunk csak erre az egy cikkre :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 17:16:39

@scal: okés, akkor nem egyértelmű a defró.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.03. 10:43:01

@elmouse:
LOL :D
Scal asszem az a baj, hogy túl hitelesen érveltél. Nehéz dolgod lesz, ha ezt überelni akarod jövőre :D
Ez a legjobb:
''1. Hazudnom kellett, nem múltam még el 18.
2. Hogy vezethet egy ilyen ember filmes blogot?
3. Nagyon felhúztam magam.

Amúgy megkérdezném tőle, hogy mi a kedvenc filmje...''
Be kéne írnod, hogy a Fantasztikus labirintus :D

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2013.04.03. 16:57:00

És hol vannak az igazán fos filmek? Mint az Alkonyatok pl, vagy a Scary movie "filmek"?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.03. 17:52:23

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: te meg vagy húzatva, az Alkonyat öt részt ért meg, egy film ami szar nem szülhet ennyi folytatást

ellenben hol van a 12 és még egy dühös ember?, a Nyolcadik? vagy a És még mindig száll a kakukk fészkére?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.03. 17:56:16

@Santino89: uramisten, ezért ezt nem gondoltam volna, tényleg majdnem meg sem írtam ezt a cikket, a TI lustaságotok bűne amúgy, de hogy ez legyen másol a téma

egyébként rájöttem miért értelmetlen április 1-re görcsölni, egyrészt az emberek egy bizonyos százaléka ( ezt két napja még 30-40%-re saccoltam, de ma megkockáztatom a 80-90%-et) egyszerűen nem veszi a lapot, nem érti a tréfát, és ezen belül újabb hányad az amikor leesik neki hogy szopatva lett, akkor meg megsértődik, hogy nem jött rá magától :D

de érdekel ez engem? :D
jövőre? addig még van legalább egy év

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.03. 18:09:18

@scal: "egy film ami szar nem szülhet ennyi folytatást" ez az érv is epic. :D:D:D

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2013.04.05. 11:39:58

@scal: Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? Annyira elborult nem lehetsz, hogy az Alkonyatot akárcsak "film" jelzővel illesd.. Egy fos, ez nem szubjektív vélemény... a tini lányokon kívül nem nagyon tetszik másnak...

Lehet, hogy nem tűnt fel, de az általad felsorolt filmek nem egy sorozat részei, egész történetek... Vagy mit szeretnél még látni? Pl. Brad Pitt bírósági tárgyalását miután agyon lőtte a felesége gyilkosát? ..

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.05. 12:28:44

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: még mindig nem esett le az április elsejei tréfa???

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.05. 13:59:57

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: a Hetediket nagyon jól lehetne folytatni, Pitt a kiégett zsaru, Max Paynek ideális lett volna

nem egy sorozat részei? Terinátor 2, Bolygó neve Halál?, a Vissza a Jövőbe is egész szép csíkot húzott maga után, ebből is látszik nem attól függ hogy valami jó e vagy rossz hogy mennyi része van :D

@doggfather: te poéngyilkos ünneprontó :D

K.Leslee 2013.04.08. 20:33:41

Legyszi mondjatok, hogy ez vicc...amugy az Amelie-vel egyetertek :-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.08. 22:00:54

@K.Leslee: na látod kicsit művelődsz és a többi kilenccel is hamarosan így leszel

K.Leslee 2013.04.08. 22:51:09

@scal: remelem, hogy nem szandekosan maradt le a smiley a mondatod vegerol.
Marcsak azert is, mert a rasszista megynilvanulastol, meg a T3 magasztalasaval kisse felhuztam magam. Smiley

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 08:00:12

@K.Leslee: nézd Leslie mint írtad Te egyetértesz az Amelie-vel, a cikk erejét épp az adja, hogy szinte minden ember egyet ért akár kimondva akár kimondatlanul egy-egy cikk létjogosultságával, a többi 9-en meg háborog

jajj, úristen rasszizmus, hol látsz te itt rasszista megnyilvánulást? :D

a T3 meg igenis jó film, Arnold egyik legjobbja, súlyra pontosan annyi volt mint a pocsék T2-ben

K.Leslee 2013.04.09. 13:29:17

@scal: mostmar biztos, h hulyitesz. Hogy lenne a T3 megcsak kozeleben is a T2-nek. A T2 minden szempontbol jobb. Amugy nem vitatkozom ezen, ez teny.

Amugy tetszik az otlet. Mar nekem is eszembe jutott, h kene irni filmrol negativ kritikat peldakkal alatamasztva, aztan pozitiv kritikat is.
Egyfajta kiserletkent, h hogy reagalnak az emberek. Ez a cikk pont olyan.Elrejtettel benne oszinte gondolatokat es az ember nem tudja mit vegyen komolyan.

A rasszista megnyilvanulast az Oldboynal tapasztaltam.
Minden koreai egyforma, meg atomot kene dobni rajuk stb.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 14:32:22

@K.Leslee: jó reggelt kívánok :D mondjuk ha elolvasol pár anyázós kommentet előbb, vagy megnézed a dátumot hamarabb is leesett volna, :D

egyébként hogy a T2 jobb lenne, az a TE véleményed, a TÉNY meg az hogy szerepel ebben a listában :D

rasszista? hát az csak a niggerekre vonatkozik nem? :D a japók csak határeset

egyébként minden filmnél van egy szál amiből simán levághatnák az olvasók hogy szopatás az egész, az Oldboynál például hogy azt írom nem is csoda hogy rádobták az atomot -bár ennek dekódolásához tisztában kell lenni a ténnyel,hogy az Oldboy Koreai alkotás, és korára sosem dobtak atomot :D - az emberek azonban nem foglalkoznak vele, mert a legtöbben azt se tudják mi a különbség egy koreai vagy egy kínai, vagy egy japán közt - ergo a filmnél igaz, hogy kurvára összekeveri őket az ember még akkor is ha nem rasszista, márpedig állítom hogy ehhez semmiféle rasszizmus nem szükségeltetik

K.Leslee 2013.04.09. 17:35:56

@scal:

'rasszista? hát az csak a niggerekre vonatkozik nem?'

Ooooo....nem.

Elolvastam az anyazos kommenteket, azok a kedvenceim :-)
A hulyitest nem magara a cikkre irtam, hanem a cikk komoly reszeire.
Az mar korabban leesett, hogy szivatas a cikk, csak maradt meg bennem ketely.
Meghozza pont az atomos resznel esett le, hogy szivatas, mert igen, tudtam, hogy az Oldboy koreai alkotas es Japanra dobtak atomot, csak azt dgondoltam, hogy esetleg megis kreten vagy:-)
Amugy altalaban En is osszekeverem oket, de ezt pont tudtam.
Meg az idoutazasos resznel is elarultad magad, hogy 'ha' olyan meg osztan nincsen'. Meg a magyar cimek basztatasaval. Mekkora paraszt X). Persze pozitiv ertelemben. Jo cikk btw

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 18:31:19

@K.Leslee: nézd egy április 1-i cikkben ugyan mi lenne a pláne, ha az első sor után leesne mindenkinek,

szerintem az elmúlt egy hét tükrében kijelenthetem, ez egy igen jóféle tréfa volt, mert nagyon sokan elhitték, és miután benyögtem hogy április 1-i tréfa is sokan kételkedtek benne :D

K.Leslee 2013.04.09. 18:45:25

@scal: de ahogy be is vallottad, van benne egy-két oszinte mondat:-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 19:34:19

@K.Leslee: én azt mondtam hogy mindenki talál benne olyat amit magáénak érezhet, mint pl. te az Ameliet, pedig nekem az az egyik legkedvesebb filmem. Ott pl az igaz, hogy a Leon a profit ez nyomta le.

de ha már itt tartunk olvasd el a tavalyi hülyítést is :D

filmbook.blog.hu/2012/04/01/az_a_10_film_amit_mindenki_felreertett_a_foldon

K.Leslee 2013.04.09. 22:09:40

@scal: Nem tartomszorol szora igaznak amit irtal az Amelie-rol, csupan En nem szeretem. A Leon viszont szemelyes kedvenc.

A masik cikk is szuper.

'Valójában Spielbergre csupán azt lehet ráfogni, hogy elsíbolta a színezésről a pénzt, mert már ekkor készült az Indiana Jones negyedik részére.'

hahahahah

Daniel 21 2013.05.20. 22:00:50

full nem értesz a filmekhez:D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.21. 04:00:46

@Daniel 21: tudod hogy van, aki nem tudja, tanítja ;)

Tolve 2013.05.30. 22:05:09

De jó, hogy ez a lista csak pojjjén, már ökölbe rándult az arcom kapásból Esztvúd bácsinál. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 22:13:26

@Tolve: milyen lehet egy ökölbe rándult arc? :D

wolfkopf 2013.06.12. 22:36:28

sajnos itt látszik az internetnek nem csak előnye van hanem hátránya is, ilyen értelmetlen pökhendi, áltudományos baromságokat közhírré tenni.Remélem hogy a mai fiatalok közül kevesen olvasták ezt a blogot ...........én még a nyolcvanas évek magyar művészfilmjeiről sem mertem volna ilyeneket össze zagyválni........

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.06.13. 01:55:04

@wolfkopf: áltudományos? miről beszélsz? miféle tudományág ami abban határoz meg miről milyen véleményt formálj?

szerencsére egyre többen olvassák köszönhetően az ilyen frenetikus cikkeknek :D

a 80-as évek magyar filmjei meg se érdemelnék ezt a szofisztikáltságot

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.06.14. 20:38:23

@scal: azért mondta, hogy áltudományos, mert érzett némi igazságot azokban, amiket fentebb hadováltál :D Ettől olyan jó ez a cikk.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.06.15. 09:22:05

@Santino89: ezt én értem is, de akkor se áltudomány, magyarán a mindenkiben lappangó, lefojtott nagybetűs IGAZSÁG

csanvesz 2013.12.29. 12:03:37

Minden idők 10 legrosszabb filmje????What the fuck!!!!
Majdnem felsoroltad a legjobbakat,ha te ezeket tartod a legrosszabbaknak akkor veled valami nagy baj van,vagy simán nem értesz a filmekhez!!!Sőt szerintem te megnézted azokat a filmeket az IMDB amik elég kiemelt helyen állnak és poénból mert ez szerinted poén rosszakat írsz rólluk!!Buzi!!!

Oldfan 2013.12.29. 15:06:21

Nem igaz, hogy hónapokkal április elseje és annyi röhögős kommentár után még mindig vannak kommentárt olvasni rest tökfejek, akik vagdalkozni tudnak, de a kifigurázásokat ésszel nem bírják felfogni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 17:26:40

@csanvesz: nade kérlek, legyél már PC meleg, nem buzi ;)

@Oldfan: ugyan már Oldfan my good barátom :D csak alapoznak nekem hangulatot teremteni szilveszterre :D

amúgy ár kitaláltam mit teszek ki 2014 április 1-re :D

lonecoyote25 2013.12.29. 20:07:23

Nem akarok senkit megbántani, de azért elég sokszor nem egyértelmű a cikkben, hogy poénról van szó. Főleg, hogy hasonló írások előfordulnak a neten szép számmal, amiket viszont teljesen komolyan gondoltak az íróik. Szóval lehet itt röhögni meg hörögni azokra, akik nem értik, de nem ők tehetnek róla, hogy a cikkíró nem tudta eléggé éreztetni az írás komolytalanságát. Sajnos az ilyen humor nem megy mindenkinek, és akinek nem megy, az szereti kiröhögni azokat, akik nem értik őt. Egyébként ez olyan, mintha csinálnék egy rossz vígjátékot, és utána a nézőket okolnám, amiért nem nevetnek rajta, hogy "nincs humoruk". Bocs.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 21:07:25

@lonecoyote: én se akarlak megbántani, de az érvelésed ott bukik meg, hogy a sok gyökér a kibaszott dátumot nem nézi meg, ha valaki ezt nem vágja le az egész egyszerűen nem normális, a legtöbb ismerősömnek eltartott a 4-5-6-ig filmig mire leesett a tantusz, sőt egyre nagyobb baromságokat írok a cikkben, fokozva a hülyeséget

sok embernek épp az a baja, hogy élből imád kommentelni ha valamivel nem ért egyet, mert azt hiszi, majd most megváltoztatja a világot, mert jól beszól, közben meg

1. a túlfűtött érzelmei elnyomják, hogy kicsit átgondolja ezt az egészet

2. ami sokkal valószínűbb, nehezére esik beismerni, hogy át lett baszva de mocskosul, és ilyenkor - joggal - hülyének érzi magát amit ugye senki se szeret :D

szóval szórnék én hamut a fejemre, de minthogy április 1 ott van a cikk mellett, ezt egy pillanatig nem kéne elhinnie senkinek, hogy mégis az szerintem a legnagyobb bizonyítéka, hogy értek hozzá... most már több mint 15 éve

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 21:12:16

@scal: nem is az, hogy április elseje ott van a cikk mellett, mert ugyan ki nézi meg egy blogbejegyzésnél a dátumot? De itt volt 60 komment amiből fény derülhetett volna homofób barátunknak is a hatalmas rejtélyre, mielőtt rendkívül elmés hozzászólásával emelte volna itt csekély színvonalunkat... a büdös gyökér mindenit már.

Oldfan 2013.12.29. 21:23:24

@lonecoyote: Engedelmeddel, ellent kell mondjak.
Egy ilyen írás egyik lényege,hogy nem szájbarágósan vezeti el az olvasót a felismerésig. Halott az a poén, amit magyarázni kell. Jó pár utalás van a cikkben hogy mennyire "komolyan" gondolta az írója. A nyilvánvaló túlzások ugyancsak jelzésértékűek, ha már az átvitt értelem elsikkad valakinél. Akkor ezzel az erővel a kabarékat be kellene zárni? Hiszen az eltúlzás az egyik fő fegyverük. A szatirikus írások nem jelenhetnének meg, mert az emberek többsége nem érti a képes beszédet? Hofi hogyan lett volna sztár a kifigurázós magánszámaival? Pont ellenkező a helyzet, az emberek többsége veszi a lapot. Ha valakinél mégsem esett le a tantusz, akkor a kommentárokban minden le van írva, egyértelműen. Az pedig józan ész kérdése, hogy elolvasom az előző hozzászólásokat, mielőtt verem a billentyűket és lököm a sértéseket. Olvass vissza, és láthatod, rég megírták mások, hogy nyilvánvaló az ugratás.
Nem hörög itt senki a nemértőkre és nem röhögtek rajtuk. Viszont ha valaki ész nélkül fröcsög, legyen bármi az oka, ne kapjon már felmentést rá egy "lehet, hogy..." érv alapján. Mert amit a másikra szórt, nagyon is konkrétan tette. Ha pedig rávilágítanak rá, honnan tudhatta volna a hibát, fogadja el, hogy benézte a dolgot.
Ellenvéleményt meg lehet fogalmazni nem sértő módon. Ami azt illeti, időnként az itt publikálók ízlése sok film esetében eltér és hangot is adnak ennek. De a másik szempontjait lehet vitatni normális hangnemben, ÉRVEKKEL. Ez (is) része kéne legyen a Internet kultúrának.
Ideírom, mert írásban nem biztos hogy átmegy, nem kioktatásnak szánom a fenti sorokat. Remélem, a gyakorlatban így megy át az olvasóknak, köztük neked is.

Ui: Hogy a cikk mennyire nem "rossz vígjátékra sikeredett" pont a kommentárok bizonyítják és a hosszú utóélete. Eredetileg ugyanis mindössze EGY NAPRA lett volna aktuális. Szórakoztatni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 21:45:12

@Santino89: jah igaz, egyesek azt hiszik én írom az összes cikket, amikor osztogatom az írásokat, és arra nem jönnek rá, hogy egy közösség vagyunk ... azt hiszem stílust is építenünk kell de sürgősen

@Oldfan: egy világ tört bennem most össze, azt hittem a publikálók itt az oldalon mind homogének :D

2013.12.29. 21:46:10

Na jó, miért csak hónapokkal később tudom meg, hogy ez a lista csupán átverés? :))

Én hótkomolyan vettem, sőt örültem, hogy Scal kollégával ennyire egyezik az ízlésünk, mert hát a TERMINÁTOR 2, a HETEDIK meg az OLDBOY a lehető legjobb helyen van egy ilyen listán, bár nem éppen az őket megillető helyezéseken állnak. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 22:08:30

most ellenőriztem, csanvesz direkt azért készített egy profilt, hogy be tudjon szólni, ez volt az első (és vélhetőleg utolsó) megnyilvánulása - ezen a néven -

na gyorsan valljátok be melyikőtök volt :D

és minthogy Lisztes hiányzik a kis szeánszunkból ő a leggyanúsabb

lonecoyote25 2013.12.29. 22:16:25

@scal:
"én se akarlak megbántani, de az érvelésed ott bukik meg, hogy a sok gyökér a kibaszott dátumot nem nézi meg, ha valaki ezt nem vágja le az egész egyszerűen nem normális"

Na, most képzeld el, hogy én pl. meló után hullafáradtan nekiállok netezni. Sokszor annál lényegesebb infók felett is elsiklom, mint hogy milyen dátum van egy blogbejegyzésnél. Ez egyszerű figyelmetlenség, nem gondol rá az illető, fáradt stb. Most te ilyenért tényleg "gyökérnek" vagy "nem normálisnak" tartasz valakit?

@Santino89:
"De itt volt 60 komment amiből fény derülhetett volna homofób barátunknak is a hatalmas rejtélyre, mielőtt rendkívül elmés hozzászólásával emelte volna itt csekély színvonalunkat... a büdös gyökér mindenit már."

Nem mindenki olvassa el a kommenteket. Gyakran én sem a sok troll miatt, aki az utóbbi időben ellepte a netet. Vagy akkor sem, ha nincs időm, fáradt vagyok stb. De szerintem egyébként is az írásból kéne kiderülnie a komolytalanságnak, nem a kommentekből.

@Oldfan:
"Egy ilyen írás egyik lényege,hogy nem szájbarágósan vezeti el az olvasót a felismerésig."

Félreértesz, nem szájbarágósságot várok. Van, akinél természetesen jön ez a fajta rejtett humor. Ha ilyet olvasok, bármennyire is komoly hangvételűnek tűnik az írás, értem, hogy nem az, és röhögök rajta. Itt viszont nekem erőltetettnek tűnik, tehát mintha a cikkíró nem jól művelné, és ezért nem jön át sok embernek, valamint én nem is nagyon tudok rajta nevetni.

---

De nem is az előbb említett dolgok zavarnak engem igazán, hanem az, hogyha valaki, miután hülyét csinált a másikból, nevet rajta, és úgy gondolja, hogy belőle nem lehet hülyét csinálni. Vagyis, ha valaki többnek/okosabbnak hiszi magát a többi - szerinte - ostoba embernél. Na, ez az ami tényleg kurvára zavar, de én már csak ilyen vagyok.

Oldfan 2013.12.29. 22:31:07

@lonecoyote:
Nos, a humor tényleg egyéntől függő, a fáradtságról nem is szólva. Nekem is volt már csúnya elnézésem ilyen okból kifolyólag.
Az utolsó bekezdésben írtakkal teljesen egyet értek. Viszont nem világos számomra, hogyan kapcsolódik az előzményekhez. Ne haragudj, de ott nem az általad felvázolt helyzetről van szó, elég nyilvánvalóan, és nem te hozzászólásodat minősítem vele. Az ugratás, vagy egy április elseji beugratás, merőben más tészta, mint hülyét csinálni valakiből. Ennek a cikknek a kapcsán inkább egyesek tették meg saját magukkal, de azért az ne a szerző sara legyen már.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.29. 22:40:57

@lonecoyote: chill out, egyrészt hagy ne érdekeljen már ki hogyan olvassa a posztjaimat, most vegyem a vállamra az egész világ nyűgét, ennyi erővel micsoda köcsög vagyok, hogy a vakokra nem gondolok, és nem teszem fel hangoskönyvben valamennyi írásomat

ha beszólni van ereje a melósnak/értelmiséginek/trollnak, és mint írtam csak ezért külön létrehoz egy accot, akkor hagy ne sajnáljam már, mert arra nem volt ereje, hogy a dátumot, meg a szerzőt lecsekkolja (magamból indulok ki, ezeket én pl mindig megnézem)

de az alapvető probléma, hogy te magadra veszed ezt az inget, ahelyett hogy szarnál rá és lépnél tovább, szerinted engem sose basztak át? dehogy nem :D ennél hatszor durvábban :D és bizony ahogy Charlie Filpo öccse fogalmazott, akit átvernek az vágjon jó képet hozzá :D és legközelebb legyen ügyesebb

UI: lehet neked még nem mondtam, amikor ezt az egészet megírtam (majdnem egy éve :D) csak azért írtam mert unatkoztam, nem gondolkoztam rajta napokig, hogy hú de faszán átbaszok én itt egy csomó embert, csak megszállt az ihlet, és azt hittem elolvassák hárman, mint a 2012-est, és nem törődik vele a kutya se, csak legyen egy április 1-i írás

szal nem terveztem, machináltam előtte gondosan, hogy utána jót nevessek, csak így alakult mert a többiek lusták voltak

abban egyet értek, hogy az egyéni, intellektuális humoromat nem mindenki érti, de hát annyi baj legyen, én meg nem értem a Maksa híradót vagy a Sas kabarét :D

lonecoyote25 2013.12.29. 22:59:18

@scal:
"egyrészt hagy ne érdekeljen már ki hogyan olvassa a posztjaimat, most vegyem a vállamra az egész világ nyűgét"

Nem erről beszélek. Önmagában a blogbejegyzés nem zavart. Nem is szóltam hozzá. Azok a kommentek kezdtek zavarni, amikben arról volt szó, hogy mennyien mennyire beszopták a viccet. Nekem ezek alapján úgy tűnt, mintha agyalágyult hülyének tartanátok mindenkit, aki bevette, pedig ez talán azért mégse így van teljesen.

lonecoyote25 2013.12.29. 23:00:24

@scal:
"abban egyet értek, hogy az egyéni, intellektuális humoromat nem mindenki érti, de hát annyi baj legyen, én meg nem értem a Maksa híradót vagy a Sas kabarét :D"

Nem gondolsz picit sokat magadról? És keveset másokról? :P

2013.12.29. 23:07:25

@scal:

Azért gondolsz te néha a vakokra: felteszem, a Santino89-cel közös podcastek célközönsége ők lennének, csak a vak nem látja...

Nem érted a Maksa-híradót? Hát ezt még el bírnám nézni, na de hogy a Sas-kabarét se?! Hogy lehet így élni, hogy lehet így filmkritikákat írni? Csak azt ne mondd, hogy Szuhay Balázs se a te világod, mert akkor rögtön megszakítom veled a diplomáciai kapcsolatokat. :))

lonecoyote25 2013.12.29. 23:53:53

Nem jól jött ki ez az egész. Szól az ember valamiért, ami bántja az igazságérzetét, aztán a végén hülyének érzi magát.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.30. 00:29:46

@lonecoyote: ha valaki hülye, akkor nem olyan nagy baj, ha hülyének érzi magát utána :)
nyilván nem kell elolvasni mind a 60 kommentet, elég a másodikig eljutni, hogy teljes legyen a kép, mielőtt szidni kezdené a troll a cikk íróját.

@scal: remélem a 2014-es április elsejei cikk is ilyen jó lesz ;)

2013.12.30. 00:37:15

@lonecoyote:

Ne vedd ezt ennyire komolyan. Nem vagy hülye azért, mert [még] nem értékeled Scal sajátos humorát, és ő se hülye azért, mert ő meg Maksát és Sas Józsit nem érti. Scal humora eleinte nekem is befogadhatatlan volt, Sas Józsié viszont még mindig az, pedig ő már jóval régebbi motoros a médiában... :))

lonecoyote25 2013.12.30. 01:00:05

Lehet, tényleg túl komolyan veszem

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.30. 01:18:46

@lonecoyote: "Nem erről beszélek. Önmagában a blogbejegyzés nem zavart. Nem is szóltam hozzá. Azok a kommentek kezdtek zavarni, amikben arról volt szó, hogy mennyien mennyire beszopták a viccet. Nekem ezek alapján úgy tűnt, mintha agyalágyult hülyének tartanátok mindenkit, aki bevette, pedig ez talán azért mégse így van teljesen."

én alapvetően senkit nem tartok agyalágyult hülyének, sokkal viccesebb amikor az illető saját maga cáfol erre rá, :D

különben is agyalágyult hülyéket átverni nem nagy kunszt :D

de magukat átverhetetlen szuperintellektuális és/vagy megmondóembereknek képzelő lényeket ahhoz már kell egy kis tehetség... :D - gondolom ebben azért egyet értünk

"Nem gondolsz picit sokat magadról? És keveset másokról? :P"

nem, egyáltalán nem, én kifejezetten nagyon sokat gondolok magamról... és rendre bebizonyosodik, hogy... nem véletlenül ;)

@field 64: a Szuhay Balázs froclizáshoz szerintem túl fiatal vagyok, emlékszem Hofi is nagyon oltotta amikor csak tudta, de a Hakapeszi makis műsorát gyerekként nagyon bírtam

e ugye ott is hülyének nézték az embereket, és még pofátlanul arra is tanították a nézőket, hogy "aki hagyja hogy becsapják, az megérdemli"

azt hiszem ez jó végszó is a részemről, lebuktam, Hakapeszi Maki tett ilyen rohadékká :D

Popcorn M 2014.01.24. 16:59:43

Az nem kifejezés, hogy eltér az ízlésünk, ugyanis (ha csak az első 3 filmmel foglalkozunk) benne vannak a kedvenc filmjeim között!

Hetedik: Nem értem, mi nem tetszett benne!! Egy halál komoly film, amely könyörtelenül, kíméletlenül mutatja be társadalmunkat. Kivesz egy embert, a sok közül- közülünk, nem egy transzcendens személyt, hanem csak egy hétköznapi embert, aki rámutat társadalmunk hibáira. Mellesleg kegyetlen, határozott- nem szarozik, terve van, de mivel Ő IS EMBER, ezért HIBÁZIK. Nagyon erős és meghatározó film- Újra kéne nézned (addig, amíg meg nem tetszi:))

Száll a kakukk a fészkére: Ez nemes egyszerűséggel egy kultuszfilm! Kiváló alakítással és a leggonoszabb karakterrel a filmek történetében. Mestermű!! ha nem tudod értékelni, sztem ezt is nézd újra (komolyan)

12 dühös ember: (no comment)

De hogy lást, hogy nem kötöszködöm az ameli tényleg egy fos és nekem se tetszett a nincs bocsánat...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.24. 17:08:21

@Popcorn M: jól van ifjú padawan, a beavatási szertartást - és az azzal járó szívatásokat - ezennel befejezettnek tekintem ;)

lonecoyote25 2014.01.24. 23:30:57

@scal: Olyan ez a cikk, mint a légypapír. Vonzza a szerencsétleneket (mint amilyen én is vagyok), és amikor idetévednek, megszívják. :) Újraolvasva jobban tudom értékelni, de azért többre tartanék egy igazi legrosszabb top 10-et például...

2014.01.25. 09:56:14

@lonecoyote:

Semmi értelme nem lenne, ugyanezek a filmek lennének rajta, legfeljebb más sorrendben. :))

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.25. 11:03:20

@lonecoyote: persze mert mindig jobb érzés, amikor másvalakit látunk aki beszopja, majd meglátod, egyre jobban fogod értékelni :D

K.Leslee 2014.01.25. 12:21:14

@scal: hhahahaa 'ujra kellene nezned' hahaha
hihetetlen h kozel egy ev mulva is kepes uj aldozatokat szedni ez a cikk. Egyik sem olvas el egy kommentet sem a szazbol.

lonecoyote25 2014.01.25. 19:14:47

@field 64: Ja, szerintem is csak a sorrend rossz. :)
@scal: Az a baj, hogy sose tudom, hányadika van, szóval idén április 1-én szerintem én is szopni fogok. :)

StarDj 2014.01.28. 08:50:15

@Tomlion: Mega nagy LIKE! :)

Ez a kis gorcs fa...kalap cikkiro nulla filmkulturaval rendelkezik, de mit is varhatnank egy 22 eves kis
nyikhajtol, aki computer animaciokon nevelkedett es Teletabbies razfilmekkel ijesztgettek gyerekkoraban...

Szuklatokoru es kulturalatlan, ez a minimum.

Es akkor mit gondolhat olyan fimekrol, amiknek tenyleg komoly mondanivaloja van? - biztos kikapcsolja 10 perc utan, ugysem erti...

Ez sajnos a tanulas es a konyvolvasas hianya.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.28. 12:06:51

@StarDj: ki kérem magamnak, nem 22 vagyok :D

Oldfan 2014.01.28. 15:01:17

@StarDj: "Nocsak, ki beszél még"? Pláne, a kultúráról. Vettél annyi fáradtságot, hogy végig olvasd a kommentárokat? Akkor talán felhomályosodtál volna a VALÓS tartalomról, ha már a cikk megértése túl nehéznek bizonyult. Nem tetted. Osztod az észt, amikor a lényeget nem láttad meg.
Scal: Jövőre írd ki, jó nagy betűkkel, hogy csak tréfáltam, mert unalmas már a trollok okítása.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.28. 15:15:08

@Oldfan: :D ő már nem is troll volt, hanem valami új színt, mert elolvasott pár kommentet (ugyanis megdicsért egy másik fikázót) de tudatalattija kiszűrte az igazságot, és csak a ferdítéseket találta meg szemével :DDDDDD

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.28. 15:28:17

@scal: "ki kérem magamnak, nem 22 vagyok :D" A többi stimmt :D :D

K.Leslee 2014.01.29. 14:39:39

@scal: @Oldfan: konyorogve kerlek, hogy ne ird ki!

Oldfan 2014.01.29. 15:34:54

@K.Leslee: Dehogy fogja kiírni. Bolond volna elrontani az egész évi szórakozását....:)

K.Leslee 2014.01.29. 19:44:22

@Oldfan: es egyben az enyemet sem:-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 14:05:45

@wmitty: a listát, a filmeket? vagy a sok kommentelőt aki beszopta és anyázott? :D

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2014.07.13. 14:13:38

@scal: mondom, hogy az EGÉSZET! en bloc, így egyben egy műalkotás :-)
Egyébként önmagában a cikk is nagyszerű, paródiához mérten érdemleges megállapításokkal.
(Az előző éviben pedig a fotóválasztások nyűgöznek le még ma is! Nemtudommilyen Nemzettestvér a Schindler listájához ;-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 15:17:51

@wmitty: hát pedig a legtöbben épp azzal vádolnak, hogy semmi humora az egész cikknek :D mindenesetre örülök hogy tetszik :)

kamuinkaperubó 2014.07.24. 06:31:23

Üdv!
Nagy baromságokat írtál a vissza a jövőbe c filmmel kapcsolatban.
Nincs időutazás és nem is lesz ez eddig oké ezt én is így látom.De attól egy filmben miért ne lehetne? Szellemek sincsenek és nem is lesznek mégis milliók rajonganak a Szellemírtók c filmért.(de bármi ilyen csillagkapus,sárkányos stb sztorit is ideképzelhetsz. Nem figyeltél oda 88 mérföld nem az időutazáshoz kell hanem az időutazó egység (fluxuskondenzátor) aktiválásához. (abba ne is menjünk bele hogy ez a 80-as években se volt nagy szám) nem is értem hogyan gondoltad ezt? A Delorean-nak nem azért fuccsolt be a gyártása mert alacsonyan volt a teteje hanem azért mert túl jót adtak nagyon olcsón és az emberek nem hittek benne. (most 5millától indul a legroncsabb is) Magát a film címét sem érted a vissza a jövőbe arra utal hogy elmennek a múltba majd onnét vissza akarnak utazni a jelenbe (ami ugye a múltban a jövő ) ez az egész film lényege:)

kamuinkaperubó 2014.07.24. 06:33:47

közben elolvastam a kommenteket poénnak viszont jó:D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.24. 09:38:11

@kamuinkaperubó: na akkor ezek szerint tovább jutottál, mint az itt kommentelők 80%a :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.24. 10:12:27

@kamuinkaperubó: én mindig hasra esek az emberi hülyeség előtt, azért tönkretenni egy márkát mert valaki túl olcsón adja és még jó is, és "nem hisznek benne" barmok

K.Leslee 2014.07.24. 11:03:07

Ez a cikk mar mar tudomanyos kiserlette novi ki magat .

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.24. 11:13:56

@K.Leslee: ha azt vesszük igen :D voltak régebben ilyen ál-dokumentum filmek, mint az Olajfalók, vagy a Mao Ce tung testvéréről szóló, amik egyre nagyobb faszságokat állítottak és azt mérték ki mikor kapcsol, sokan benyelték az egészet

persze ez itt fönt egyetlen ember szubjektív véleménye (mármint a cikk) szal ezért hihetetőbb :D

kamuinkaperubó 2014.07.24. 22:01:27

Ha nem olvasom el a komikat lehet rá se jövök de azért voltak gyanús jelek:)
Biztos létezik olyan ember is akinek hasonló a véleménye ezekről a filmekről de az olyan ritka mint a csokiutálók tábora.

A Vissza a Jövőben c.filmből még sokan most is kaszálnak pl:delorean tulajok,nike asszem 2 éve adtak ki egy limitált példányszámú (v.a.j 2.része) nike cipőt a legleső darab 1millióért kelt el. Még a színes bb sapkát is árulják sok helyen :)

Oldfan 2014.07.25. 07:18:49

@K.Leslee: Eleve annak készült...:)

bobbantyú 2015.03.15. 15:27:27

Két év után olvastam el a fenti cikket, megmondom a frankót, te egy jókora őrült vagy. Az örültet kéretik pozitív értelemben elbírálni :)

Csörgő Dániel 2015.12.30. 13:32:58

Ez ugye csak valami trollkodas???

elmouse 2022.04.01. 10:21:25

ez még mindig jó :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2022.04.01. 10:55:27

@elmouse: és hinnéd hogy tíz éves? :D :/

elmouse 2022.04.01. 11:11:03

@scal: meg is osztom gyorsan :)

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.04.01. 11:35:32

Tudom, hogy csak április 1-jéről van szó, de néhány film igenis jogosan van ezen a listán, és még az indoklás is teljesen helytálló! :)

Amelyekért viszont fáj a szívem, még így is: A tengeralattjáró és A bolygó neve: Halál.

TSandor Toth 2022.04.02. 09:44:34

Emberek! Jó lett volna észrevenni, hogy ez csak egy vicc. Pontosabban úgy dicsérek/magasztalok, hogy pocskondiázok. Több Rejtő-t kéne olvasni (Piszkos Fred) !!!

vanRob 2022.04.02. 10:34:01

Április 1...
A vérszagon edződött trollsereg meg lerohan bármit, csak fikázni meg okoskodni lehessen.

Lobo Marunga 2022.04.02. 10:39:51

Az én listám egyszerűbb: Tom Cruise 12 random filmje...

Péter108 2022.04.02. 16:43:40

Ja, értem.... április 1. Ha-ha...

[mike] 2022.04.02. 17:11:27

Jó kis írás, meglepett, hogy már 10 éves a cikk. Ja, és kösz a tippet a Looper-re, valahogy kimaradt, de most bepótoltam.

fátum 2022.04.02. 17:14:20

@doggfather: Államfüggő a dolog. Halálra ítélhetnek akár 1 ember megőléséért is súlyosbító körülmények esetén. Pl. előre megfontolt gyilkosság, mérgezés, gyermek megölése, terhes nő megölése stb., de nagyon komoly eseteket is meg lehet úszni, ha úgy érzik a nyomozók, hogy nincs perdöntő bizonyíték és vádalkut ajánlanak. Sok filmben van olyan jelenet, ahol felteszik a kérdést, hogy ilyen meg ilyen bizonyítékok vannak, kockáztatja-e, hogy esküdtszék elé kerül az eset és bármi lehet, vagy bevallja és a halálbüntetés lekerül a palettáról.
New Yorkban, ahol a Hetedik játszódik, kb. 1977 óta nagyon korlátozottan lehetett alkalmazni, 1995-ben George Pataki a halálbüntetés visszaállításával kampányolva nyert és alá is írta az erről szóló törvényt. Ennek ellenére a gyakorlatban nem alkalmazták. A Wiki szerint 1963-ban volt az utolsó kivégzés és 2007-ben eltörölték a halálbüntetést. Jelenleg 27 államban van, 23-ban nincs.

Egyébként tetszett a cikk. :-) Gyengébbek kedvéért lehetett volna szájbarágósabb a címe, pl. '10 legrosszabb film, ha 80 alatt az IQ-d', vagy valami hasonló, de így érdekesebbek a reakciók. :-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2022.04.02. 18:44:14

@[mike]: köszi, nagyon tanulságos volt, sokkal szemfülesebbé váltak az emberek tíz év alatt, még tíz év és már nem is lesz vicces, mert kb annyi mindenen meg lehet majd sértődni hogy tök igazat fognak adni :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2022.04.02. 18:46:20

@fátum: köszi, amikor nanak idején írtam azt hittem éppen elég szájbarágós, hogy egyra jobban fokozom benne a baromságokat, és a legtöbben a 7-6 helyezettnél már kapisgálták a dolgokat

amúgy vitatott hogy a Hetedik hol játszódik, szerintrem is New York, de sose mondják ki a filmben a konkrét helyet

Fortress 2022.04.02. 19:08:04

Ugye ez valami vicc, Tibi? :)

Argus_ 2022.04.02. 19:47:54

Azért ez a lista erősen megkérdőjelezi scal hozzáértését, ízlését és filmes értékrendjét, noha a filmekben eddig jártasnak, félprofinak tűnt számomra. Mindenesetre "régi motorosnak" a filmvilágban. Van itt 5 film, amit szerintem nagyon benézett:

A tengeralattjáró
A bolygó neve halál
A Terminátor 2
Hetedik
Vissza a jövőbe

A tengeralattjáró zseniális munka. Egyszerűen érthetetlen, amit erről a filmről ír a blogger. Mintha nem is látta volna. Wolfgang Petersen mesterien adja vissza a tengeralattjárón szolgálók feszültségét, félelmeit. Az egyik legjobb háborús film, amit valaha forgattak.

A bolygó neve halál óriási kedvencem, pedig 48 éves vagyok és nem 16. Valamint nem tartom magam alul-műveltnek (nem csak a 3 diplomám miatt, amiből egy bölcsész) hanem azért is mert sok ezer filmet láttam és úgy hiszem van némi érzékem is a filmekhez. A bolygó neve halál az egyik legjobb folytatás: egy külön világot mutat meg, lenyűgöző látványvilággal. Amit a nőkről írsz (csöcsökkel) már ne is haragudj, de bunkó és alpári. Nagyon leadtad.

A T2 listára rakása teljes filmes analfabétizmus és amatőrség. Úgy tűnik elszakadtál a valóságtól, mint Orbán apánk

A Hetedik különleges képi és hangulati világának észre nem vételét már nem is tudom kommentelni, hasonlóan a zseniális forgatókönyv és rendezés iránti vakságot.

Végül a Vissza a jövőbe filmek kultusz darabok, melyek generációkat tudta elvarázsolni, amit azóta sem tudott sok film elérni. Különleges mesék több korosztálynak.

Zárásul: lehet, hogy meg kéne fontolni, hogy mással foglalkozz scal. Festés, tájfutás, horgolás, pecázás? Valamelyiket javaslom. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2022.04.02. 21:59:21

@Argus_: na már majdnem bevettem, azt hittem, hogy komolyan gondoltad, de időközben rájöttem, hogy cska vicces kedvedben vagy :D méghogy horgolás

fátum 2022.04.02. 22:54:14

@scal: Már régen láttam a filmet, így csak rákerestem. Port.hu-n írták New York-ot, de máshol ilyet írnak "The City from Se7en is a fictional city in Bardach County in the United States on planet Earth...", viszont lentebb "It seems to be inspired by New York."

Spoleir veszél!!!
A "Remény rabjai" még befért volna ebbe a top 10-be, hiszen milyen már, hogy egy ványadt ügyvéd könyvtárat gründol raboknak, aztán lebuktatja az összes gonosz smasszert és megszökik? Rob Schneider a Kegyen fegyencben sokkal meggyőzőbb. :-)

fátum 2022.04.02. 22:58:40

@fátum: Ja, nem ügyvéd, hanem bankár. :-)

Nietzsche. 2022.04.03. 09:46:38

Ez de gyenge kis poszt lett!!

Argus_ 2022.04.03. 09:49:13

@scal: Kedves scal, ha horgolnál is jobban járnának olvasóid, mert akkor az elkészült horgolásaidat posztolnád és nem az ilyen félrement, gyenge posztjaidat. Régen jobbakat írtál, ez most szó szerint pocsék, szakmaiatlan és alpári lett. Ezért vetettem fel, hogy esetleg talán itt az ideje abbahagyni, nem erőltetni és mással foglalkozni. Kocoghatnál, pecázhatnál, gyűjthetnél bélyeget akár. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2022.04.03. 12:11:15

@Argus_: ezzel egyet értek, RÉGEN valóban jobbakat írtam

Gery87 2022.04.05. 17:15:39

@scal:

Megint abba a hibába estek hogy túlgondoljátok a dolgot és folytatjátok azt ami benne sincs a forgatókönyvben:)
A sztori ott véget ért hogy beültették a rendőrkocsiba, meg megölt valakit, aki akkor és ott nem fogott rá fegyvert....magyarán kivégezte....ami egyértelmű jele annak hogy elkövető...és ennyi.

Enyhítő körülmény az áldozat kiléte és hogy a feleségét megölte...
Életfogytiglan de 20-30 év múlva szabadulhat....kb. szerintem.
De ez a filmben nincs benne és nem is számít a mondanivaló szempontjából.
süti beállítások módosítása