Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szerelmi bájital – Bor-mámor-Toszkána

2014. december 02. - Filmbook

A Pesti Vigadó ez év november végén új sorozatot indított, mely technikai megoldással lehetővé teszi a néző számára, hogy a nézőtéren ülve a londoni Royal Opera House-ben érezze magát. A londoni operaház 2014/15-ös évad egyes előadásait már a világ 40 országában, több mint 1500 bemutatóhelyen közvetítik.

pannonia-prosi_kulso.jpg

Volt szerencsém részese lenni az élménynek és nézőként helyet foglalni a patinás épületben. Az élő közvetítés varázsa, az új székek, a budai panoráma mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy az élmény felejthetetlen legyen. Ehhez pedig még tökéletes kép- és hangminőség is társult. Nem beszélve a szünetben elfogyasztott pezsgőről, melyet az első közvetítés tiszteletére osztogattak a közönségnek. Az előadások előtt és a szünetekben művészinterjúkat, kulisszák mögötti felvételeket is láthattunk. Többek között a fiatal karmesterrel Daniele Rustoni-vel. A közvetítősorozatot Donizetti vígoperájával a Szerelmi bájitallal indította a Vigadó.roh-live.jpg

Hinni, hogy a másik félnek is szeretnie kell minket csak azért mert mi szerelmesek vagyunk, be kell látni eléggé abszurd. Viszont nagyon jó alap egy vígoperához. De, hogy valósul ez meg a néző szemei előtt? Nos, ehhez már csak egy jó rendezőre, karmesterre és színészekre van szükség.

Mint ahogy kiderült az olaszoknál is három a magyar igazság, hiszen Pelly már harmadik alkalommal rendezte a művet. Egy toszkán hangulatú poros kis faluban Chantal Thomas által megálmodott díszletek között játszódik a történet, ahol nagy felbolydulást kelt Dulcamara (Bryn Terfel), aki a teherautójával járja az országot. Már-már kicsit túl is játszotta a szerepét. Ugyanakkor az előadás előtt a londoni háziasszony vele készített riportot, az ő személyére alapozva az előadást.

Mennyire hihető, hogy a tehetős Adina (Lucy Crowe) szerelmes lehet a szegény nincstelen Nemorino-ba (Vittorio Grigoló) és nem inkább Belcore őrmestert választja?  Nagyon is el lehet hinni, hiszen a színészek az érzelmeket reálisan ábrázolják.  Itt jegyezném meg, hogy Belcore őrmester szerepét a magyar bariton, Molnár Levente alakítja.

unnamed_3.jpg

Az előadásmód kissé pikáns, inkább musical műfajához illene mintsem operához. Belcore mint Don Juan szerepében tetszelgett, Adina pedig nem titkoltan feslett személyiségként mutatkozott be. Az előadás alatti dalok és zene párosa, melyet a Rustoni vezényel, a nézőt teljesen elvarázsolja és megerősíti bennünk, hogy ne adjuk fel, küzdjünk a szerelmünkért. Hiszen a szerelemnél nincs fontosabb az életben és aki valamit nagyon szeretne azt eléri.

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása