Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vakáció

2016. február 01. - scal

Meglehetősen nagy bajban vagyunk, ha EZ a film jelképezi az új típusú vígjátékokat. Pedig nagyon becsapós, mert az első öt perc rohadt erősen kezdődik, komolyan meglepődtem rajta, hogy ennyi idő alatt, szinte végigröhögtem a film repülőn játszódó jelenetét, pláne, hogy ezt az Ed Helmst nem tartom sem különösebben viccesnek, sem pedig karizmatikusnak. Nem véletlen, hogy a Másnaposok trilógia harmadik részében már Chow karakterének is több tér jutott, mint neki. No de ott tartunk egyelőre, hogy az első öt perc kurva jó, csak aztán Griswold apuka hazaérkezik...

maxresdefault_1_7.jpg

Tartozom egy vallomással. Én nem tudtam, hogy ez a prózai egyszerűséggel csak Vakációra keresztelt undormány, az ős-Vakációk folytatása, remake-je vagy rebootja, vagy tudja az a gatyából kilógó, jó nagy faszom, mije. És tartozom még egy vallomással, nem szerettem soha az alapvakációkat sem, talán csak a karácsonyi kiadás volt ez alól kivétel. Chevy Chase-t mondjuk bírtam, de neki ennél sokkal jobb filmjei is vannak. Meg ő egy jelenség volt a 80-as, 90-es években, tehát minden, ami Helms nem. Most azt kellene lenyelnünk, hogy „az alma nem esett messze a fájától” szisztéma alapján, az egykori kölök megnőtt, ugyanolyan balfasz lett, mint az apja, és hogy megfűszerezze az egyre uncsibbá váló nyári közös nyaralást, kibérel egy csodaautót, amellyel lefuvarozza családját Walley Worldbe, ahogy anno az az első Családi vakációban is történt.

Igaz, az asszony inkább Párizsba vágyna, a gyerekek meg maradra, az van, amit apu kitalál, úgyhogy öt perc múlva már indulnak is. Ez mi? A családtagok válogatott idióták. Helms azért lenne lúzer, mert csak fapados járatokon PILÓTA? Egy kibaszott pilóta, még csak nem is másodpilóta, hanem ő a kapitány! Na most őket, úgy tudtam, maximális tisztelet övezi, hovatovább jól is keresnek, és ezt akarják eladni lúzernek? A mostanában filmekben szereplő Christina Applegate alakítja a nejt. Annyira csippanto(tta)m ezt a csajt, és annyira szörnyű látni, hogy itt slampos, néhány jelenetben egyenesen borzalmasan néz ki, hovatovább a saját hányásában fetreng, és összekeni magát szarral. És akkor ezen kéne nevessek? Nem is tudom, mi ez, kifinomult amerikai vagy inkább a híres zsidó humor?

A nagyobbik fiút alakító Skyler Gisondo, aki a Csodálatos Pókemberekből lehet – lehet? – ismerős, még az apukánál is balfaszabb. A saját öccse szadizza, a szülei semmibe veszik, nincs egy értelmes megnyilvánulása, herehangon énekel, és a kinézete is már az a kategória, hogy fullba nyomja a kretént, márpedig az sose jó. Egyébként meg egyértelműen a régi Vakációk kiscsávójáról mintázták habitusát, összeboronálása a cukorfalat Catherine Missallal jópofa poénforrás, de nincs befejezve, és így végső soron lóg a levegőben. Azért remélem, Missalt több filmben is látni fogom még.

2015-tartan-prancer-1.jpg

A kisöcsi azonban a világ legirritálóbb fattya. Ez nem gyerek, ez egy FATTY. Egy ördögfatty. Ezt a gyereket agyon kéne verni, már csak azért, amit leművel a film során. Tudom, tudom, a valóságban biztos aranyos, és csak szar szövegeket, meg en bloc szar szerepet írtak neki. Steel Stebbinsnek ez volt a második filmje, nagyon remélem, hogy több szerepet nem kap, és elmegy jancsibohócnak vagy rikkancsnak. Annak el tudnám képzelni. Egyedül az tetszett, hogy a film utolsó harmadára már felhagytak az ökörködéseivel, és a bátyja észrevette, hogy simán meg tudja verni. Szóval alaposan befenyítik, amire rá is szolgált.

És ennyi a film. Egy gáz család gáz ökörködései, egy roadmovie-ba oltva, amely leginkább – sőt bizonyos jeleneteknél teljesen!!! – az első, 1983-as filmet idézi meg – so much nostalgia, (not) – alig több mint kilencven percben, bár a film érthetetlen módon ennek többszörösének tűnik. Nem akarok nagyon genya lenni, a filmben itt-ott tényleg van pár jobb poén, de ezekre félórákat kell várni, és addig meg lépten-nyomon az a fajta poénkodás megy, ami a durván gáz kategória vagy erőltetett baromság. Például: Mi a fasznak szarakodnak ezzel az autóval? Minek rajta a sok gomb? Minek egy családi kocsiba önmegsemmisítő gomb, meg hogy magától megy, és ha koreaira átállítják a GPS-t, akkor annyira balfaszok, hogy nem képesek visszaállítani? Minek a vagánykodás a két tankkal, a plusz elektromos feltöltőkábellel, amit egyszer se használnak ki? Minek a két visszapillantó tükör?

A legtöbb poénforrást még a vendégszerepekben feltűnő kretének fogják adni. Például Chris Hemsworth tíz perce szinte tökéletes, bár csak és kizárólag arra épül, hogy egy istenadta redneck barom, akinek jó nagy farka van, meg tökéletes teste, de itt legalább színészkedett, nem úgy mint a Blackhatban. Komolyan úgy éreztem, Hemsworthnek több vígjátékban kéne felbukkannia, mert viccesebb volt, meg természetesebb, mint a karót nyelt Helms. Az általam a Förtelmes főnökök óta halálosan gyűlölt Charlie Day itt egy rossz viccet nyújt el, és egészít ki, ez kb. a szórakoztatás legalja. Tegyünk meg egy viccet a következő jelenetünk főszereplőjévé...

four-corners-monument-cortez-colorado-31.jpg

Norman Reedus (Walking Dead) vagy épp  Michael Pena (A Hangya) pár pillanatnyi szereplése viszont öröm az ürömben, de ezek csak pillanatnyi lélegzetvételhez juttatják a nézőt. Ráadásul hiába tűnik fel itt Chase, sőt még Beverly D'Angelót is visszahozták a rend kedvéért, meg persze arról se feledkeztünk meg, hogy anno volt egy húgi is, és a régi kocsi is begördül a végére, de ezzel az a baj, hogy mindenki megöregedett. Különösen Chase-t látni ennyire elhízva, megvénülve és fáradtan minden, csak nem szívmelengető. Már a Hot Tub Time Machine-ban is öreg volt, de nem ennyire, mintha azóta nem öt, de legalább tíz év telt volna el.

Az igazán jó ötletet nem is humor terén találtam meg ebben a filmben. Hanem ez a dugjunk egyszerre négy államban dolog beindította a fantáziám, szóval fel is vettem a Bakancslistámra a látogatást a Four Corners emlékműnél, aminek létezéséről eddig nem is tudtam. Csak vigyázzanak a készítők, nehogy túlságosan rászokjanak a népek. Végezetül azzal zárnám soraimat, amennyiben pazarolni akarod az életed, újabb kilencven percen át, nézd meg a filmet, ha viszont szeretnél valóban jókat is röhögni, bármelyik ezt megelőző résszel jobban jársz, még a Vegasi vakációval is – talán csak a Karácsonyi vakáció 2-vel nem. Én szóltam.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2016.02.01. 10:41:51

Nem értem, hogy minek kell ennyire közönséges stílusba váltani. Anélkül is átjön a felindultság, hogy végigkáromkodod a kritikát.

Maga a film szerintem annyira nem tragikus. Vannak benne iszonyat félrement poénok, de a többin röhögtem annyit, hogy egyáltalán ne bánjam, hogy megnéztem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 10:53:03

@Lazók György: mert a film is kibaszott közönséges volt... azért

a jó poénokat lelőtte a trailer, vagy átkopizták az eredetiből, lehet ez az a film amin a szinkron pont javított, deee... én nem azzal néztem

marcellus wallace 2016.02.01. 11:50:28

@scal: baszki, te komolyan kritikákat írsz? ember, nem tudod különválasztani a színészt a karaktertől. ez már a 7 éves lányomnál is neccesen fér bele.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 12:32:06

@marcellus wallace: miért ne tudnám, ha a hét éves lányod ilyesmire képes, akkor talán nekem is megy, de az ilyen fostalicska filmeknél nem veszem a fáradtságot

további szép napot!

marcellus wallace 2016.02.01. 12:39:24

@scal: bár erre az indoklásra nem számítottam, nagyon köszi :) vad

szép napot neked is.

jupiter72 2016.02.01. 12:44:32

normális ember nem néz olyan filmet, amiben Chavy Chase vagy Adam Sandler szerepel

Fellegjáró Marci 2016.02.01. 13:11:56

@jupiter72: Golfőrültek? Óvakodj a törpétől? Kémek mint mi? Hárman a slamasztikában? Fura farm? Eszelős szivatás? Semmit a szemnek? na jó Adam Sandler tényleg gáz! :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 13:38:54

@marcellus wallace: amúgy megírhatnád jelen esetben hol írom ezt, mert átfutottam mit írtam de most kivételesen nem is alkalmaztam ezt (gyakran szoktam, mondhatni szokásom :)

@jupiter72: ez sem igaz, mindkettőnek vannak jó és kevésbé jó filmjei, ráadásul ebben a filmben Chevy Chase a legkevésbé gáz elem, elvégre szerepel vagy öt percet

@Fellegjáró Marci: köszi a felsorolást, én nagyon bírtam Chevy Chaset szinte az összes filmjét láttam, ő az örök balfasz karakter :D még a két kevésbé balfasz filmjét a Fletch 1-2-őt is bírom

marcellus wallace 2016.02.01. 13:41:50

@scal: hogyne.

"A kisöcsi azonban a világ legirritálóbb fattya. Ez nem gyerek, ez egy FATTY. Egy ördögfatty. Ezt a gyereket agyon kéne verni, már csak azért, amit leművel a film során. Tudom, tudom, a valóságban biztos aranyos, és csak szar szövegeket, meg en bloc szar szerepet írtak neki. Steel Stebbinsnek ez volt a második filmje, nagyon remélem, hogy több szerepet nem kap, és elmegy jancsibohócnak vagy rikkancsnak."

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 13:53:53

@marcellus wallace: jah ez :D hát a gyerekszínészek egy külön kategória, ez tuti ilyen otthon is :D

komica72 2016.02.01. 14:23:07

Tényleg nem kellene filmkritikákat írnod...
Egyetértek Mia Wallace férjével; nekem is úgy tűnt, hogy az eljátszott szereppel azonosítod a színészt.
Ha meg én is félreértettem, akkor ez meg nézz utána, hogy mi az, hogy "film kritika", mert ez nem az.

Ui.: Remélem nem lepődsz majd meg, amikor esetleg szembe jön veled Magdianyus...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 14:57:26

@komica72: na jó van már

"Tudom, tudom, a valóságban biztos aranyos, és csak szar szövegeket, meg en bloc szar szerepet írtak neki."

még ki is emelem hogy az életben tuti nem ilyen csak a szerepe szar

a baszogatást elviselem, de csak egy bizonyos mértékig

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.02.01. 15:12:25

Ha nem is USA meg 4 állam, de hasonlóan lehet egyszerre 3 országban szexelni (Ausztria, Magyarország, Szlovákia): toochee.reblog.hu/22-kulonleges-hatarvonal
De ha jól tudom van ilyen 3as találkapont Szlovén határon is, de az első verziónál van egy kényelmes asztal is a légyotthoz! :D

komica72 2016.02.01. 15:27:32

@scal:
Sajnálom, hogy ennyire a lelkedbe tapostam; nem volt szándékomban. Mentségemre legyen mondva, azt gondoltam, ha ilyen kemény (alpári) stílusban írsz egy blogra, biztos megedződtél már, hisz' kaphattál emiatt hideget, meleget is...
Amúgy erre gondoltam pl. " Annyira csippanto(tta)m ezt a csajt, és annyira szörnyű látni, hogy itt slampos, néhány jelenetben egyenesen borzalmasan néz ki, hovatovább a saját hányásában fetreng, és összekeni magát szarral." - valószínűleg a rendező "kedvéért" nézett ki úgy ahogy, úh ne haragudj rá és szeresd továbbra is ;-)
Az meg, hogy más a humorérzéked, mint a film készítőinek, más lapra tartozik...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 16:04:10

@komica72: jah többnyire hideget :D persze, hogy meg :p csak most ezen rúgózni baszkikáim, ez sima kukacoskodás

amit belinkeltél az még mindig nem azt jelenti hogy összekevertem volna a színésznőt a karakterével, mert a színészek/nők többnyire el fogják olvasni a forgatókönyvet

áááá szarral kell bekennem magam?

igen

okés, jöhet hehehehehehehe

-_-

szóval igen azon a részen épp azon kesergek hogy ez a csaj humoros volt, meg bevállalós, és voltak meredek húzásai, de ez konkrétan szar, szó szerint

nincs is karaktere, amivel összekeverhetném, hozza a El Bundy lányát, és lehetek rá morcos, mert aláírt egy ilyen szarsághoz, ami akár jelezheti azt is, hogy nem is kap jobb szerepajánlatok már

komica72 2016.02.01. 16:12:46

@scal:
Azért mérget nem vennék rá, hogy az tényleg szar volt.
Nekem úgy tűnt az írásodból, hogy addig csippantottad a csajt, amíg nem vállalta el ezt a szerepet és nem volt sem slampos, sem szaros :-)
Mellesleg a sorozatban sem volt igazán pozitív szerepe, bármennyire is az hozta meg neki az ismertséget...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 18:13:42

@komica72: nem erről van szó, hanem sajnálom, hogy csak ilyen szerepekhez jut

ott van pl. Az édes kis semmiség egy hülye, picsa, limonádé film, de egynek jó (szerintem még jobbak a poénok is benne, mint ebben) és nem kellett hozzá így lejáratnia magát, sőt hozzá kapcsolódik az egyik legjobb poén

van ott van Jennifer Aniston, aki szexisebb mint valaha, a slampos lenne az utolsó jelző amit használok rá, és ezerszer jobb szerepekben tűnik fel, pedig egy korosztály, egy színészi kvalitás, a két csajt egyszerre fogadnám el legszívesebben

persze hogy nem szar volt, :D bár ezekben az ínséges időkben még akár erre is rábeszélhették...

komica72 2016.02.01. 18:29:16

nem vagyunk egy véleményen, de ettől kerek a világ...
:-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.01. 18:51:18

@komica72: inkább azt mond milyen vígjátékot szarozzak le legközelebb :D (Ted 2, Káosz Karácsonyra, a Kém, jah ez utóbbi tetszett)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.02.01. 20:05:03

Chase sosem volt jó színész - megkísérlem, még csak színész sem volt, hozzá képes Stallone egy tehetség... blah-blah... Chase filmjeit javarészt a többiek vitték el a vállukon, érdemes meglesni őket, ahogy a többi szereplő tényleg színészkedik, míg a fickó csak úgy ott van.
Ő az ős-Sandler.

Imádom ezt a blogot, mert a kritikák mindig tükrözik az én véleményemet. Napi szinten dühöngök az asszonynak, hogy mi a fene ütött Hollywoodba, amiért ilyen szarokat kell megnéznem. Néha már ahhoz sincs gusztusom, hogy INGYEN online megtekintsek valamit, mert előre sejtem, hogy szar lesz...
Volt olyan este, hogy kétszer cseréltünk filmet a lejátszóban (de szépen fogalmaztam). 20 percet kapott minden próbálkozás - a 21. percben kivágjuk a szart az ablakon és jöhet a következő adag... Ez van. Nem szeretjük, ha valaki/valami lopja az időnket.

Legutóbb a De Niro-féle THE INTERN-en szórakoztunk kellemesen - azt csak ajánlani tudom. Ez a VAKÁCIÓ egy trágya, igaza van a cikknek.

egymilliópicikrisztus 2016.02.01. 22:00:52

Ennél gyengébb,a hozzáértésnek,filmértelmezésnek még az alapvető készségét is nélkülöző véleményt nem olvastam neten.
Igaz,hogy az első 10 jó perc után kicsit leül a film.
Az is igaz,hogy néhol erősebbek,néhol gyengusok a poénok.
És ???
Ezt mindenki tudja,aki látta a filmet.
Amit itt leírtál kritika (?) gyanánt,az egy minősíthetetlen szellemi minimalizmussal megírt gyenge fércmű.
...és amit @marcellus wallace: is felvetett,teljesen jogos.
„Ezt a gyereket agyon kéne verni, már csak azért, amit leművel a film során”
„nagyon remélem, hogy több szerepet nem kap, és elmegy jancsibohócnak vagy rikkancsnak”
A posztoló erre,és a többi véleményre adott válaszai,és úgy egyáltalában a "stílusa" olyan dermesztően sötét feneketlennek tűnő szellemi mélységét nyit meg,ami riasztó,és elborzasztó.
Ne erőltesd ezt,mert tehetségtelen,inkompetens vagy.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.02. 00:50:51

@egymilliópicikrisztus: nem? akkor ajánlom a Sicariot

filmbook.blog.hu/2016/01/22/sicario_a_bergyilkos_395

"Ne erőltesd ezt,mert tehetségtelen,inkompetens vagy."

és gyönyörű

@Tom Bobb: Chase egy stand up komikus volt, aki elkezdett színészkedni a SNL után

nekem az Intern se tetszett annyira, de erre köröket ver, kevés jó vígjáték volt tavaly

"Imádom ezt a blogot, mert a kritikák mindig tükrözik az én véleményemet."

jó azt hiszem itt az ideje egy komment best of nak, mert ez a mondat is priceless :D

Jerryco 2016.02.02. 00:57:53

@jupiter72: Chevy Chase-t kedvelem, Adam Sandlert nem. Fura, hogy nálad egy kaptafa, nálam meg ég és föld. Bár, amit az utolsó húsz évben csinált Chase, azért az erős zuhanás még nekem is.

Jerryco 2016.02.02. 00:59:49

@scal: Állítólag élőben - nem mintha halott lenne - tök jó fej kissrác. Ettől még lehet seggfej, ha elkapja a hollywoodi gépszíj. :)

Jerryco 2016.02.02. 01:05:03

@egymilliópicikrisztus: Hú. Olvashatlak máshol esetleg? Véleményed után kedvet kaptam, hogy munkásságodat kövessem. :)

furious ewok 2016.02.02. 09:43:27

Szerintem minden és mindenki mindenhol rohadtszar.

Rónarider 2016.02.02. 09:58:53

@Fellegjáró Marci: Távkapcs, 50 első randi?

Jó a többi tényleg minimum fura.

Rónarider 2016.02.02. 10:13:12

@Tom Bobb: Hát a Last Vegassal folytatódott DeNiro mélyrepülése is, ami az apádra ütök második részétől tart az Intern-nen keresztül a legújabb, nagyapa elszabadul vagy miszöszig.

Én nagyon-nagyon sajnálom.

Pedig ő volt Travis a taxisofőr, vagy David 'Noodles' Aaronson (Volt egyszer egy Amerika) is, de Michael a szarvasvadász, Al Capone a The Untouchables-ben,Sam 'Ace' Rothstein a Casino-ban, a keresztapa,Jake La Motta a dühöngő bika, James conway a Goodfellas-ban stb...stb...

(jó, mondjuk a második az én top25 filmélményemben már mindig is benne lesz vélhetően)

Rónarider 2016.02.02. 10:14:35

Mármint Vito Corleone a keresztapa kettőben, csak elszúrtam*

kkn 2016.02.02. 12:00:25

Szerintem egy ismeretlen menürendszerű autónál az emberek nem tudnák visszaállítani bármelyik kanjis nyelvről a navit. Plusz az emberek többsége soha nem olvassa el a kezelésit.
Én is csak egy márkáét ismerem, talán fejből elmondanám, hová kell lépni, mi után. De az összes többi autónál fogalmam sem lenne az ismerkedési szakaszban. Később, ha már rutinból menne, az is sikerülne.
Az egyéb autós dolgok alapján nem érted az abszurdot. Vagy nem akarod?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.02.02. 15:08:01

@kkn: oké hagyjuk a koreai nyelvet, az még talán vicces is volt "a maga egyszerű módján" de mégis mi szükség volt kirobbanó ablakokra? önmegsemmisítő gombra? kihasználatlan poénforrás maradt a kocsi is, EZ a legfőbb bajom vele

mellesleg én speciel állítottam már vissza telefont, steam accountot idegen nyelvről, arabról meg héberről is, ami van olyan krixkrax mint a koreai, szal csak próbálkozni kéne, de oké, ezt POÉNNAK szánták

Jerryco 2016.02.02. 21:20:39

@kkn: Az abszurd az még rendben van, de egy ilyen autót az elvileg valóságos filmbe beleszuszakolni olyan, mintha Rusty oldalán egy lézerkard lógna. Nem illik az összképbe, hogy Amerikában, egy amerikai család egy olyan gépjárművet kölcsönözzön ki, amely nem is létezik.
Oké, ezt humornak szánták a készítők, csak az abszurd mellett még blőd is.
süti beállítások módosítása