Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Éjszakai rohanás

2011. június 20. - Santino89

"Mosley? Magukat mind így hívják?"

Nem most láttam először ezt a filmet, de az égvilágon semmire sem emlékeztem belőle, úgyhogy úgy gondoltam, ideje felfrissíteni a memóriámat.

Sajnos azt kell, hogy mondjam, nem véletlen, hogy nem emlékeztem semmire sem. Az Éjszakai rohanás ugyanis egy teljességgel középszerű film lenne. Ami kicsit mégis fölemeli az Robert DeNiro, ahogy a kiégett exzsaru kliséjét alakítja, egyébként sokkal jobban, mint az átlag, dehát ez tőle az alap. Volt egy-két nem várt dráma jelenet, például amikor főhősünk újra látja a kislányát, vagy amikor a tehervonaton beszélgetnek. Pár jó poén is akadt, sőt nem nehéz észrevenni, hogy mennyire előremutat ez a film a '90-es évek tarantinós filmjeire. Továbbá nagy erénye a filmnek, hogy két órás hossza ellenére végig pörgős, és fordulatos marad, tulajdonképpen leköti az embert, annak ellenére, hogy se nem igazán vicces, se nem igazán izgalmas, vagy elég kemény, vagy elég látványos. Szóval 5-6 évente simán újranézhető film, mert egynek jó, meg úgyse fogsz rá emlékezni. És a szinkron valami zseniális, eszembe nem jutott volna Tordy Géza DeNiro-nak, pedig tökéletes.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 17:17:29

Nana!
Egyik kis kedvencem, régóta.
Úgy gondolom, a humoros buddy movie-k egyik szokatlan, de jól sikerült képviselője. Nekem nem is de Niro teszi azzá, hanem a másik szereplő, akit nagyon bírok minden kis mellékszerepben: Charles Grodin. Szinte mindig Koroknay Géza a hangja, ami nagyon passzol hozzá.
Azok a metsző megjegyzések, azok a sunyi tekintetek és pofák, amiket ez a (történet szerint) finom úriember vág hozzá - imádnivalónak látom. Egész szépen passzolnak is egymáshoz teljesen más karakterű társával. Mint ahogy jóformán az összes mellékszereplő is a helyén van. Yaphet Kotto* például király, Bujtor szinkronhangjával.

(Az Alienen kívül csak ebben láttam.)

field64 (törölt) 2012.01.20. 19:40:17

@wmitty:

Tökéletesen egyetértek Veled. Santino89 barátunkkal ellentétben én elég jól emlékszem erre a filmre több év távlatából is, ami azért meglepő, mert úgy alapvetően nem az ilyen típusú filmek állnak hozzám legközelebb.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 19:54:05

@field64: örülök,hogy megerősítesz.
Nem akartam nagyot mondani, de igazából úgy gondolom, hogy egy olyan "minden idők" listáján, amin a legjobb dumákat, frappáns párbeszédeket tartalmazó filmeket veszem sorra, simán ott lenne az Éjszakai rohanás. Tök jó, ahogy ezek ketten két másfél órán át hülyítik egymást. Mondom, főleg ahogy Grodin az idegbajt hozza de Niróra. Apropó, közben eszembe jutott, hogy utóbbi hangja is nagyon jó, Tordy Géza. Szóval azok a lapos pillantások, amivel egymást méregetik, hol egyik a másikat, hol másik az egyiket... hatalmas.
Santino, komolyan, még egy nekifutást megér! ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.20. 20:18:18

@wmitty: Majd pár év múlva talán.
Ha meg ilyen páros-nagydumás '80-as filmek akkor nekem sokkal inkább a 48 óra, vagy a Halálos fegyver filmek, ami bejön.

field64 (törölt) 2012.01.20. 20:45:40

@Santino89:

Én ezzel pont fordítva vagyok. Az ÉJSZAKAI ROHANÁS a Number One, a HALÁLOS FEGYVER-filmek csak utána jönnek (tán még a VÖRÖS ZSARU is beelőz), a 48 ÓRA pedig nagyon a vége felé jön a listámon. A jópofa négerek közül Eddie Murphy számomra az egyik legidegesítőbb fickó, mea culpa, én A BEVERLY HILLS-I ZSARU-ért se rajongtam különösebben.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.20. 20:51:35

@field64: Beverly Hills-i zsarut csak azért nem mondtam, mert ott nem ilyen tipikus össze nem illő páros szitura épül a sztori, hanem Eddie Murphy-re.
A Beverly Hills-i zsaru 2 némely poénján én hajlamos vagyok percekig nevetni, természetesen csak az eredeti szinkronnal ("én megérzem a disznószagot, muzulmán vagyok bazmeg" :D).

field64 (törölt) 2012.01.20. 21:06:44

@Santino89:

Én viszont nem az össze nem illő páros miatt említettem a filmet, hanem annak illusztrálására, hogy nálam Murphy a legmenőbb filmje által se igazán menő. :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.20. 21:29:06

@field64:
Én sem vagyok egy nagy fan, de van néhány filmje amit szeretek, és ezek jellemzően nem mostanában készültek...
süti beállítások módosítása