Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV

2011. november 30. - Santino89

A nagyon csúfos harmadik rész után 11 évvel megcsinálták New Jersey első, hihetetlenül deformálódott, emberfeletti méretű és képességű hősének negyedik kalandját. A bevezetőben rögtön bocsánatot is kérnek a 2.-3. rész színvonaláért, ami nagyon pofátlan, de tulajdonképpen teljesen jogos. Bizonyos szempontból igazuk van, hisz tényleg megpróbál hű maradni az első részhez, vagyis nem lesz túl humoros az erőszak javára. Illetve ez így hülyeség, valójában éppen ez a lényeg, hogy minden határon túl megy ez a film. De ne szaladjunk annyira előre. A készítők ragaszkodtak a '80-as évekhez, így hiába készült 2000-ben a Toxic Avenger 4, a fényképezését tekintve teljesen hagyományőrzően tükrözi a '80-as évek B filmjeinek képi világát. Ugyanígy a trükkök között se láthatunk még véletlenül sem egy CGI felvételt, csak és kizárólag jó, öreg régivágású belezéseket. Másrészt a készítőknek valószínűleg pénzük sem lett volna bármilyen korabeli technológiára. Egyedül a zene az, ami hibádzik, ebből lehet érezni, hogy nem a '80-as évek gyermekéről van szó. A zúzós trash metal éppen ezért nem is mindig illik feltétlenül a látottakhoz.

Emellett tematikailag remekül illeszkedik az első részhez, hisz természetesen rengeteg cicit láthatunk, sőt van leszbikus jelenet is. A társadalomkritikai él szintén nem maradhatott el, amelyet leginkább a Ron Jeremy alakította vallásos polgármester, illetve a híradós srácok képtelen beszámolói jelképeznek. A Toxic Avenger 1-et továbbgondolva pedig egyértelműen szükség volt további szuperhősökre; fontos szerepet kap Kabukiman from NYPD, akit a film szerint valahonnan ismernünk kéne, valójában ő is a Troma stúdió egyik mozijának főhőse. De megjelenik még rajta kívül a Delfinember, a Mad CowBoy (tehénember), a Vibrator és a Maszturbátor. Gyönyörű kis csapat, feledhetetlen, amit leművelnek.

Maga a film pedig jócskán túlmegy minden valaha létező határon. Elég magas az ingerküszöböm, de szerintem nincs olyan ember a Földön, akinek a Citizen Toxie ne lépné át a tűréshatárát minden tekintetben. Az egész mozi borzasztóan erőltetett, és arcba mászóan direkt, akár a színészek szándékosan minden ripacs-ságot túlszárnyaló teljesítményére, akár a rengeteg ízléstelenségre, vagy gusztustalanságra gondolunk, de ugyanide tartozik a visszataszítóan ocsmány humor is. A film elejétől a végéig gyakorlatilag megállás nélkül folyik a vér, belsőségek, a szar, a hugy és a geci. Akár éppen egy förtelmesen dagadt férfi szájából. Természetesen a buzis-seggbekukis poénok sem maradhatnak ki a szórásból. És mindez olyan ötletmennyiségben fröcsög felénk letaglózóan és megállíthatatlanul, amihez képest még az amúgy extrémen visszataszító első rész is, csak egy gyerekmatiné. A Citizen Toxie annyira túl van már bármi értékelhetőn, hogy gyakorlatilag főhőséhez hasonlóan egy teljesen más dimenzióban játszik, mint az összes többi film. És akármennyire rosszak a trükkök, akármennyire stilizált (ez esetben gagyi) az erőszak ábrázolása, mégis elviselhetetlen végig nézni. A South Parkhoz sok tekintetben lehetne hasonlítani (a készítőknek nem kevés közük is van egymáshoz), de ott a rajzolt forma mégis sokkal többet enyhít a látottakon. Mivel ezt így nem tudjátok átérezni, ezért leírom a sztori végét: miután főhősünk vérbe fojtotta a Hitlerre emlékeztető, karatézó, náci katonákat (szó szerint), vak és vajúdó felesége mellett, fénykardhangú felmosórongyokkal megküzd gonosz alteregójával, Noxie Defender-rel, aki a küzdelem csúcspontján, felpumpált, hatalmas, harapós farkával (igen, éles fogakkal, sőt szemekkel) megpróbálja seggbekúrni főhősünket, miközben a nő hasában szintén felmosórongyokkal küzdenek egymás ellen a Toxie-Noxie magzatok. De említhetném azt a jelenet is, amelyben Toxie piros cipőjét összeütve szabadul a másik dimenzióból, előbb egy '70-as évekbeli pornó forgatására, majd egy pápagyalázó törpe isten mennyországába.

Tudom, hogy nem tudjátok feldolgozni. Én sem tudom, de ilyen ennek a filmnek a humora. És akkor még a babaruhába bújt, pelenkás maffiózókról nem is beszéltem. Egyszerűen elképesztő, és hihetetlen ez a film. Minden kategória felett/alatt áll, gyakorlatilag egy hatalmas élmény, bár finoman szólva nem kellemes, de az a típusú mozi, ami után csak ülsz szótlanul, annyira letaglózott. Tulajdonképpen értékelhetetlen és értelmezhetetlen. Az imdb-n 6,3-as átlaga van, mert erre az überélményre csak egyest, vagy tízest lehet adni, mást nem. Ahogy pörögnek feléd az undorítóbbnál undorítóbb, visszataszító képsorok, a rosszabbnál rosszabb poénok, egyszerűen annyira tömény, hogy a rendező a leghalványabb esélyt sem adta a nézőnek. Tarantino és Rodriguez pedig megnézhették volna ezt, mert ilyen egy igazi, régivágású grindhouse mozi, az ő verziójuk ehhez képest csak egy plázára optimalizált gagyi, bár kétségtelenül fogyaszthatóbb. Mert ezt a filmet nem biztos, hogy végig tudod nézni, nekem is erőt kellett vennem magamon párszor, a végére pedig már gyakorlatilag teljesen lebénultam. Próbáld meg te is megnézni, garantálom, hogy egy életre szóló élményben lesz részed!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása