Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Virsliparti

2016. november 14. - scal

Azt hiszem Seth Rogen elérte nálam azt a mélységet, ahonnét már semmiképpen nem fog kikászálódni. Személye megtestesíti mindazt amit utálok Hollywoodban. Történetesen, hogy alulról súrolod a középszert, de nagyon jó kapcsolati tökével rendelkezel, és így egy bizonyos ideig nem lehet kiirtani a filmes szakmából atombombával sem. Mindegy milyen baromságot csinálsz, mindegy mennyire vagy alpári, tehetségtelen, és még csak különösebben humoros se kell legyél. Továbbra is készítheted a közönségnek, vagy egyre inkább csak magadnak a filmeket. Na ez mind Rogen munkássága, akit A 40 éves szűz környékén még egész jópofának tartottam, de tíz év alatt bizonyította, hogy csak egy hülye, füves gyökér.

party.jpg

No persze nem mostani dolog ez. A 80-as években a Steve Martin Chevy Chase brancs volt ilyen, a 90-esben meg jött mindenki kedvenc Adam Sandlere és Rob Schneider. De még őket is inkább elviselem, mint Rogen fellengzősségét, vagy Danny McBride szavakban kifejezhetetlen mélységekben leledző gusztustalanságait. Pedig a trailer egy igazán mókás és nem mindennapi vígjátékot ígért, amiben a felnőtt poénoknak helyük van, és az alapötletből sok minden kihozható. Bár tényleg nagyon vicces a legtöbb helyen, a Virsliparti leginkább azért fog emlékezetes maradni egy ideig, mert sosem láttunk beszélő virslit káromkodni, meg dugni. Egyben ez a film halála is, csak ordenáré, öncélúan, de kibaszottul, és kurvára.

South Park bizony nem azért élt meg több mint húsz évadot, mert rajzolt gyerekek mocskolódnak benne és akkor az vicces. Ott mindig volt mondanivaló, meg értelem a csúnya szavak elhangzása mögött, és ha ezt jól csinálják akkor az vicces. Nincs is értelme egy lapon emlegetni ezzel a kultikus sorozattal, de még az újabbakkal se mint a Family Guy. A Virsliparti egy ordenáré CGI film, amiből igazából az első félórában kifut a szufla, és ott is úgy marad fent, hogy még két perce se megy, máris bazdmegolnak. Ja és mielőtt elfelejtem, a trailer ezt a kezdést szinte teljesen ellőtte, ezen kívül meg található benne csomó füves poén - ha valaki nem tudná Rogen vért pisál, hogy legalizálják végre a gandzsát -, meg etnikai és vallási poén.

Az alapötlet a következő; az áruházi termékek alig várják, hogy az emberek kiválasszák őket, mert a kapun túl elnyerhetik az örökké tartó boldogságot. Azonban a valóság sokkal kiábrándítóbb, mint azt tudjuk, hiszen az emberek lemészárolják, értsd: felfalják őket, hogy másnap már felismerhetetlen masszaként távozzanak a szervezetükből. Ennek valóság alapját akarja kinyomozni Frank a virsli, aki egész életében csak arra készült, hogy egyesülhessen szerelmével, az izgalmasan kipárnázott ennivaló Hot Dog bucival. Kalandozása közben segíti még Lavash és Bagel - akiken az arab-zsidó konfliktust karikírozzák az alkotók - és egy Taco aki pedig leszbikus hajlamait Frank kiválasztottján akarja kiélni, teljesen funkciótlanul.

1024.jpg

Menet közben kapunk filmes utalásokat is, pl. Ryan közlegény megmentése, sőt beszólogatnak közéletei személyiségeknek is, rágóként még sohasem láthattad Stephen Hawkingot az is biztos, és persze itt lesz az elmaradhatatlan társadalomkritikai is, miszerint az ember csak zabálni tud, meg hízni, és közben ugyanúgy nem tudja mi van a nagy fényességen túl. Erre utal, hogy az emberek megjelenítése különösen gusztustalan, egy sincs aki szimpatikus lenne. Szóval van itt minden, aminek köszönhetően a film mindig tud újat mondani és fenn tudja tartani az érdeklődést, de végső soron mégsem tud a saját kérdéseire semmilyen válasszal szolgálni.

De boncolgassuk kicsit tovább. Sok mindenben hajlandó vagyok félretenni a cinizmusom, pl. állatkák, növények, de legyenek akár beszélő gyümölcsök is. Oké, elhiszem. De feldolgozott termékek? Pont a virsli, ami önmagában megtestesíti mindazt a groteszkséget, amit az ember csak képes létrehozni egy élőlényből? Az üveges ketchup, meg a hüvelyöblítő? És akkor ezek beszélnek? Meg léteznek? Hagyjuk már! Mindenesetre Rogen és az említett McBride mellett hangjukat adta még Michael Cera, James Franco, Jonah Hill, Salma Hayek, Edward Norton, és Kristen Wiig is. Tehát az ismert brancs mellett, sikerült belasszózni néhány húzónevet is. A film CGI-je olyan amilyen, nevezzük elfogadhatónak, amit szándékosan elrajzoltak.

Zárásként annyit tudok mondani, hogy bár a Virsliparti nagy részét élveztem, és jókat nevettem, a befejezés olyan negatívan csapódott le nálam, hogy simán tönkretette az előtte lévő 80 percet. Az egésznek egyszer csak vége lesz, de olyan kritikán aluli módon, hogy a hányinger kerülgetett... és ezeknél ez a humor? Egyből beugrott az Itt a Vége, ahol az öt perces dialógus a faszverésről keresztbe kúrta az egészet. Úgyhogy azt mondom basszák meg ezek a kis tetvek, mozi után rohantam is elpusztítani egy baconos hamburgert, szerencsére nem nagyon vernyákolt evés közben.

Ha tetszett a kritika, lájkold kérlek a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2016.11.14. 09:12:15

aha, tehát neked is sok volt a szexparti a végén? :D

Összességében nekem tetszett - főleg ugye Sammy Bagel Jr és Lavash párosa (na, így kell az egész közel-keleti konfliktust kikarakírozni!) volt telitalálat! :)

"just the tip!" :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.14. 09:41:56

Ezt tényleg csak úgy találhatták ki, hogy ha be voltak szívva!!!

www.cigarettatoltogep.com · http://www.cigarettatoltogep.com/ 2016.11.14. 16:08:52

Érdekes film... de szerintem "fogyasztható", volt ennél már rosszabb film is :D

J. Mutzenbacher 2016.11.15. 14:20:40

Haver, azért Roy Scheidert kár volt belekeverni... mi a baj a Cápával és a Maraton életre- halálra- val pl.?
:)))
Nekem amúgy tetszett ez a film. Én pont a 40 éves szűztől kaptam hülyét ami szerintem egy nyálas fos.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.16. 00:54:09

@J. Mutzenbacher: picsán fogom baszkodni a korrektort hogy ilyen szarul dolgozik :D

Gery87 2016.11.16. 11:36:51

TV-ben láttam ennek a beharangozóját és már akkor is egy ökörségnek tartottam, most hogy tudom mi a sztori még nagyobbnak....
"haha...a virsli egy fasz...a buci meg a pina...haha" jaj de vicces (nem).
Tényleg már csak Schneider kellett volna oda mint WC-kefe...
süti beállítások módosítása