Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Váratlan szépség

2016. december 22. - scal

A karácsony felé közeledve egyre több karácsonyi filmbe botlunk mind a televízió elé huppanva, mind pedig a moziba menet. A Tapló télapó 2, és a katasztrofális Hivatali karácsony után már nem is reménykedtem semmi jóban, amikor szembejött velem a Váratlan szépség... és megcsapott a film... ööö... szépsége... amúgy váratlanul.

varatlan-szepseg.jpg

Hogy miért? Mert hátravan kilenc nap az évből, lement MINDEN bemutató, nem csak a nagyok, de még a taknyos varjúk is. Az év utolsó premier előtti/sajtóvetítésének főszereplője pedig az általam méltán utált Will Smith. A francnak van kedve ilyet nézni. De hát ilyen ez a sors, megint nem ért rá senki. A filmet olyan pontosan kezdték mintha az életük függne tőle, természetesen full ház van, ott a szélén árválkodik még két hely. A főcím már pereg, aztán hopp kiderül, hogy ez is egy karácsonyi film. Woooow. Aztán az is kiderül, hogy Smith mellett egy egész sereg olyan színész is játszik a filmben, akiket kifejezetten szeretek. Például a rettentően csúnyán öregedő Edward Norton, aztán a meglepően szexin öregedő Kate Winslet - aki odalent kommentben megfejti mi a közös e két emberben, azok között kisorsolok egy nyalókát.

Aztán itt van Keira Knightley, akire új frizurája miatt csak akkor ismerek rá, amikor előadja a raptoros megnyilvánulásait azzal az összekócolt fogsorával. De itt van Helen Mirren, és Michael Pena is. És ami a legmeglepőbb, hogy nem csak jól játszanak, de mindegyik karakterre jut elég idő, hogy megismerjük, hogy lássuk mindkét oldalát, hogy ne pusztán mellékszereplőként asszisztáljanak a fő probléma mellett. Hiszen mindenkinek meg van az egyéni gondja, problémája, a személyes tragédiája, ami főhőssé teszi saját filmjében, és csupán akkor mellékszereplő, amikor valaki mással foglalkozik. Sok gondolatot ébresztett bennem a film, például, hogy tényleg színház az egész világ, vagy, hogy a Karácsonyi Éneket ezerféleképpen el lehet mesélni, akkor is érdekes marad, mert örök érvényű a mondanivalója.

A fő történet mindazonáltal Smith karaktere körül bonyolódik, aki egy végtelenül tehetséges és sikeres embert alakít, és akinek boldog élete egy csapásra kettétörik, amikor elveszíti kislányát. Ezt egy apának talán nehezebb feldolgozni bárki másnál. Hősünk nem is képes rá, és olyan letargiába zuhan, hogy hamarosan mindenki aggódni kezd érte. Ráadásul nem csak saját maga egészségét veszélyezteti, hanem cégvezetőként annak a kb. 500 embernek a jövőjét is, akik azt se tudják milyen közel a vészharag, mert a cég elkezd robogni a lejtőn egy tátongó szakadékba. Hogy a katasztrófát megelőzzék, a főnök barátait alakító Norton, Winslet és Pena mindenre hajlandóak. Felbérelnek egy magánnyomozót, hogy figyelje, nem akar-e kárt tenni magában, egyáltalán mit csinál abban az időben, amikor nem látják.

274787_1480611877_5499.jpg

Hamarosan kiderül, hogy leveleket ír elvont fogalmaknak, a Szeretetnek, a Halálnak, és az Időnek.  Azonban mit lehet tenni egy olyan ember érdekében, aki elvesztette a kapcsolatot a realitással? Nos, ha valaki olvasta a Don Quijotet, vagy látta valamelyik feldolgozását - nem a Terry Gilliamesre gondolok - az könnyen kitalálhatja, el kell játszani, hogy a beteg számára létezőnek tartott dolgok, valóban léteznek. Így felbérelnek három színészt, hogy személyesítsék meg a három fogalmat és keressék meg hősünket, hátha ez majd helyrebillenti a zavaros agyát. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, mert miközben a három barát kísérletet tesz a lehetetlenre, valójában egy olyan utazáson indulnak el, amely végén a legnagyobb csatát kell megvívniuk. A harcot saját büszkeségükkel.

David Frankel egy érdekes rendező, de azt kell mondjam nagyon sok réteggel rendelkezik. Látszólag mindig valami hülye, furcsa filmet hoz tető alá, amely a legkevésbé se kellene, hogy érdekeljen, de bármikor végignéztem tőle valamit, rá kellett jöjjek, hogy sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Sőt, mást. Képes arra, hogy sztereotípiákból egyedit építsen. Az ördög Pradát visel például egy sablonos csajfilmnek ígérkezett a divat világáról - kevés dolgot utálok jobban mint a divatot -, afféle underdog mozi a tapasztalatlan kislányról akit felzabál a kegyetlen nagyváros, közben pedig egy önismereti film a maszkot viselő "felnőttekről", akik megfeszülnek, hogy minden mást mutassanak, csak az igazságot ne. Jah, és e filmtől jegyzem Anne Hathawayt. A Marley meg én pedig egy idióta vígjátéknak indult, miközben az utóbbi idők legszeretnivalóbb kutyás filmje, annak minden szépségével, nyűgével és fájdalmával együtt. Mindezt egy olyan színész vállaira pakolva, akiből nem néztem volna ki, hogy kretén poénokon kívül képes más érzelmi megnyilvánulásra. A csávó neve Owen Wilson és bőven az Éjfélkor Párizsban előtt járunk.

És most is valami hasonlót művelt. Mert teljesen máshogy meséli el a Karácsonyi Ének-et, kvázi úgy, hogy nem is arról beszél. A szeretet ünnepén, egy olyan traumán keresztül, amihez foghatót senkinek sem kívánok, amikor nem anyád, vagy apád hal meg, ami eleve szörnyű, hanem a tíz éves lányod, akinek végignézted az első tíz évét, beírattad az iskolába, játszottál vele, elképzelted hogy fogod óvni majd a kretén udvarlóktól, hogyan veszekedsz vele, amikor bulizni akar menni 16 évesen, és hogyan fogsz titokban könnyezni, amikor kimondja az igent az oltárnál. De mindezt már sosem tudod meg, mert meghalt, igazságtalanul fiatalon. Te pedig ott maradtál, és még élsz jó pár tucat évet, ezzel a tudattal. Szóval Smith az utóbbi tíz év legbrutálisabb alakítását vágja le, amit láttam tőle, még az se lepne meg, ha jövőre hozzá vágnák az Oscart. S mindeközben mégis egy szép karácsonyi filmet láthatunk, ami a szörnyűségeken keresztül, az élet szeretetéről mesél. Emiatt tényleg csak azzal tudom zárni soraim, hagyd hogy megérintsen az a szépség, ami e filmből árad... úgy váratlanul.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche. 2016.12.22. 14:39:41

Ha jól értelmezem scal a posztodat, akkor neked tetszett a film és értékesnek tartod. A movietankon viszon Sparrow az év legrosszabb alkotásának gondolja és 1 (az az egy) pontra értékeli! Ennyire megosztó ez a film?

Nietzsche. 2016.12.22. 14:41:34

Nekem amúgy az egész írásból az jött le, hogy a poster erős kilencesnek ítéli a filmet! De lehet, hogy tévedek.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.22. 14:44:02

@Mr. Rick Blaine: Egyáltalán nem megosztó, ezt az egy véleményt leszámítva, kivétel nélkül mindenki egy rakás szarnak titulálja.

Nietzsche. 2016.12.22. 20:13:46

@Santino89: ?
Mindenki egy rakás szarnak titulálja, scal meg méltatja? Most akkor mindenki téved, vagy scal látja jól?

Egyébként, hogy "MINDENKI" szarnak titulálná, eleve nem értelmezhető kijelentés. Ha a mindenkibe a filmes blogokat soroljuk (mondjuk a 20 legismertebb oldalt) akkor sem biztos hogy így van, mert nem is mindenhol írtak róla és tutira lesz olyan aki majd szintén dícséri.

Ha meg a "mindenki" a laikus nézők tömegeit illeti, amit egyszerűen "többségi véleményként" definiálunk megint csak árnyalt a kép.

Na ezért nevezem én "megosztó" filmnek. Hozzáteszem: én mondjuk még nem láttam, de nem tetszik a témája. Ilyen dologból nem nagyon lehet igazán jót alkotni. De ez megint csak lényegtelen, mert én nem értek a filmekhez.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.22. 20:15:16

@Mr. Rick Blaine: szóval a "poszter" köszönöm ezt a megtisztelő megszólítást, valóban 9-esnek tartja a filmet, én egyáltalán nem mondanám rá, hogy giccses, de pont azért írok kritikákat mert merőben máshogy látom a filmeket, mint a legtöbb ember/és vagy kritikus "kolléga"

szerintem Smith az utóbbi idők legdurvább alakítását hozza magához mérten, és nem is értem ezt a negatív hypeot a film körül, mert a teremben mindenki egyből arról kezdett vetítés után suttogni hogy ezért akár még meg is kaphatja az Oscart (én ebben nem vagyok biztos, de a jelöltek közt ott lesz az tuti)

jó, hát Sparrow azért tudja szórni a pontokat rendesen, számára az év egyik legjobb filmje a totál klisés Kiéhezettek, és az Assassin's Creedben is láthatott valamit amit én nem találtam, mert nagyon finoman bánt vele, hogy az Underworldről ne is beszéljünk

Nietzsche. 2016.12.22. 20:45:56

@scal: .. mondjuk annak, hogy az amcsi filmesek Oscart adnak valamire, marhára nem jelenti azt, hogy az adott film valódi érték is lenne. Azt a fos és ízléstelen új Mad Max -et is megszórták 6 Oscarral mégis egy rakás szar.

A különvéleményt és a többségtől eltérő egyéni álláspont felvállalását sokra tartom és tisztelem. Ha te másként látod mint a többség ezt a filmet én elfogadom. Én magam még tényleg nem láttam, de tetszik, ha valaki tojik a mainstream -re! :-)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.22. 21:09:45

@Mr. Rick Blaine: egy nézést mindenképp megér, ha nem is éppen moziban. Én mindenesetre idén száz meg száz esetben pazaroltam el két órát ennél rosszabb filmekre.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.22. 21:22:00

@Mr. Rick Blaine: mindenki alatt nem blogokra gondoltam elsősorban, bár nyilván ezeken is megkapja majd a film ami jár neki, hanem rottentomatoes, imdb, vox, mindenhol csakis és kizárólag rosszat olvastam, és nem olyanokat, hogy közepes, meg nem tetszik, hanem azt hogy bűnrossz. Rád van bízva, hogy ki tévedhet, mindenesetre beszédes, hogy scal egy számára 9-es filmre most már azt mondja, hogy nem érdemes moziban látni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.22. 21:36:27

@Santino89: mi az, hogy "most már", nagyon jól tudod hogy én a látványos filmekért járok moziba, ez meg egy kőkemény dráma, ami otthon is ugyanazt a hatást fejti ki, sőt lehet még jobb is (ha pl. a sok hülye paraszt, akinek semmi empátiája nincs nincs ott hogy röhögcséljen)

szal mi lenne ha a szavaim kiforgatása helyett azután kampányolnál a film ellen, hogy Te speciel meg is nézted, de persze csináld csak, a végén annál látványosabban fogsz mea culpázni... nem először az idén :)

mindenesetre az beszédes mennyit olvasol utána, és hogy mennyire érdekel a passiója egy olyan filmnek, amiről kb. azt se tudod miről szól, merthogy te eleve meg se akarod nézni...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 10:33:50

@scal: ha beszédes, akkor mit mond? :)

a kommentelő kérdezett, én válaszoltam. és még csak nem is a privát véleményemet, hanem tényeket. lehet megmentettem két órát az életéből.

most meg azt írod, még ki is röhögték a moziban a filmet, olyan szar? :D mi jön még?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 11:52:20

@Santino89: mi van már olvasni se tudsz? azért próbáld meg

azt mondja, hogy hülyeségekre pazarlod az idődet, ennyi idő alatt megnézted volna, aztán meg csendben beismerhetted volna, hogy hát nem is olyan rossz

nálunk senki nem röhögött, néha vágni lehetett a csendet (az is beszédes amúgy), de bármikor jöhet egy kretén éretlen banda, aki azt hitte Will Smith itt is majd a pöcsét pörgeti mint a legtöbb filmjében, és mikor rájönnek hogy drámázik, akkor elkezdenek látványosan unatkozni

de adj még szavakat a számba, meg forgasd ki amit írok, olyan jól megy ez neked

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 12:29:43

@scal: eddig 10 percet szántam erre a filmre kb, úgyhogy még mindig jobban állok, mintha végig kellett volna szenvednem. Na jó, Stuckmann videója miatt legyen 15,

igazad van persze, kár hogy az egész világ összefogott ellened már megint, mint a Need for Speed, A szürke ötven árnyalata, a Farkas meg az Álomháború idején is :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 19:10:23

@Santino89: ne csúsztass

a farkasra mindenki azt mondta jobb mint a farkas - Kezdetek, a kritikát ami itt van ráadásul nem is én írtam, és neki is tetszett, szal mínusz egy

az Álomháborúra maga Stuckman is azt mondja egy mestermű, nem is nézted még meg? :D

A Szürke 50 árnyalatából mindjárt itta folytatás, nem lett volna siker nem folytatják, ha siker lett azt sikerre vitték olyan emberek akik szeretik, kétségkívül sokan lehetett, ha nem is az egész világ

Még mindig ott tartunk hogy a Need for Speed a legjobb érved, de legalább Imogen Pootsot meghagyják nekem :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 19:17:02

@scal: aha, tehát ha sikeres, akkor jó is? mert akkor a váratlan szépség nem jó, hiszen szép kis bukta :)

stuckmann a tomb raidert is szereti, szóval ez nem érv az álomháború mellett.

a farkasra sem azt mondták, hogy jó, hanem hogy kevésbé rossz :D

szóval ennyit az érveidről, meg a csúsztatásaidról, mondjuk nem lennék a helyedben, ezeket a filmeket baromi nehéz lehet védeni xD

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 00:53:29

@Santino89: most mutatták be, de persze máris bukta, ugyanezt mondták a WarCraftról is aztán néztek nagyokat

ha nem érv amellett hogy miket szeret, akkor amellett se legyen már hogy ezt a filmet nem szereti, hanyagold a kettős mércét

de azt mondták hogy jobb mint a Farkas Kezdetek, ráadásul a durván vágott verziót mindenki szereti... kivéve aki nem látta

baromi nehéz támadni inkább, mert összevissza beszélsz...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 11:12:19

@scal: ne csinálj már hülyét magadból, ma már az első hétvégén eldől, hogy egy film bukta-e vagy sem.

az sem önmagában érv, hogy nem szereti, azzal együtt érv, hogy mindenki más is ugyanígy lehúzta a picsába xD

a legtöbben valszeg meg se nézték, és azon a filmen a durvaság sem segít.

nem nehéz, csak nevetgélnem kell, és a hüyeségeidre válaszolni, ami tényleg összevissza van, de ez a te sarad :D

2016.12.24. 12:57:18

@Santino89:

ma már az első hétvégén eldől, hogy egy film bukta-e vagy sem."

az igen, de azért emlékezzünk az avatárra...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 16:57:31

@Santino89: te csinálsz folyamatosan hülyét magadból, dumálsz egy olyan filmről, amit nem is láttál meg nyomatod a rizsát, már a Woodys flmnél is unalmas volt, ennél is az, majd jöhetsz mea culpázni ha megnézted, én itt leszek :)

ott a WarCraft totál buktának nézett ki, aztán Kína megmentette, ráadásul itt egy 36 milliós filmről dumálsz, aminek a fele már visszajött, a többi is visszafolyik az ünnepek alatt, de azért csak nyomassad, úgy se lesz igazad :p

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 17:00:35

ráadásul ha már Rotten, a közönség szereti, a faszkalap kritikusok húzták le, a Hivatali karácsonyt is lehúzták de arra 30%-al többet basztak rá, pedig sokkal retkebb film, és azt még a közönség is utálja szal ha karácsonyi filmet akar nézni az ember sokkal inkább erre menjen mint arra

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 20:14:10

@scal: nem vagyok én a magam ellensége, hogy megnézzem. :D
megint az van, hogy hímezel-hámozol, fejtegetsz, én meg tényeket közlök, mire az a vége, hogy éppen ezért nincs igazam xD
pl ha egy film 67-et kap rottenen, az nagyon nem azt jelenti, hogy a nézők szerették, ezt a szart pedig át se veszik Kínába, úgyhogy ezekkel valójában az én igazamat bizonygatod csak :D
Másrészt meg e nemzetközi - amúgy szintén nagyon durván gyér - bevételeket ne nézd, mert abból keveset kapnak csak vissza. Nagyon keveset, úgyhogy közel se tartanak még a felénél ;)
Szóval most vagy vitázol tovább minél mélyebbre rántva önnön magadat a hülyeség posványába, vagy elismered, hogy ilyen giccses szarok hatnak meg téged, ami max a legutolsó szotyolázó prolit a kocsmábul :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 22:00:08

@Santino89: mr ne is haragudj, de nem tudom olyan mélyre rántani magam, hogy elérjem a szinted, ahonnét fikázod a filmet, amit nem is láttál :) de biztos úgy van... jah nem, mert én láttam

ha pedig sosem nézed meg, akkor soha nem mondhatod hogy továbbra is szar :D sajnos ez a nagy helyzet, ebben semmi hímelés hámolás nincs, Nem láttad a filmet = csönd van

67% az pontosan 7%-al több mint a nem szeretés, Kínába minden szart átvisznek, ami nem Kína ellenes, és ott még szeretik Will Smitht :D

a bevételekkel is majd három hónap után gyere légyszíves amikor már eldőlt hogy széna vagy szalma, majd még gyere azzal kérlek, hogy 150 milliónál lesz sikeres a reklám miatt... stb

tehát a filmet nem láttad,
oldalakra hivatkozol, amiket köpködsz ha egy neked nem tetsző filmet istenítenek, és vagy lehúznak egy neked tetszőt
kritikákra hivatkozol, amiket máskor el se olvasol
bevételi adatokat emlegetsz, amik még csak most kezdenek befolyni
és pluszban: nem láttad a filmet :D

de én hímelek, hámolok... riiiiight

Dorinda41 2016.12.25. 14:41:19

Annak idején Sylvester Stallone Oscar című filmjét is lehúzták a sárga földig. A közönség nem így gondolta. S még nagyon sok olyan film van, amiben, ha a főszereplő nem az előtte játszott sztereotípiák szerint játszik, akkor az sz.r. Will Smith-t meg amúgy is illik ledegradálni, bármit is játszik. Ha a kritikákra hallgatnék, akkor egy csomó jó filmről lemaradtam volna és megnézhettem volna egy halom agyon hypolt sz.rt.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.26. 07:51:31

@Dorinda41: tök jó, hogy pont az Oscart hozod fel, a cikkiró rossz ízlésére tökéletes példa, hogy azt is utálja. Amúgy főleg az usaban nem szerették, de ez nem is feltétlenül csoda, elég európai jellegű humora van.

@scal: már ezer éve minden nap, sokkal-sokkal mélyebbre rántod magad, pl akkor is, amikor ilyen szarokra csápolsz. Miért ne mondhatnámm, hogy szar? És miért lenne csönd? Micsoda képmutatás! Ezerszer ugattál már olyasmiröl, amit nem is láttál, vagy csak neked szabad? :D Megelégszek a világ véleményével, és helyetted is ég a pofám, hogy neked ez a 9es film.

1. Kínába nem vesznek át minden szart, és pont a minőség az egyik tényező.

2. Már eldőlt, hogy ez a film bukás.

3. 67% a közönségtől még mindig kurvára nem jó eredmény, és a te 90%tól még így is fényévek választják el. Mennyire lehet rossz az a film, ami még karácsonykor is túl giccses a népnek?

Na ezért van, h neked kell hímelned hámolnod, holott én nem is láttam a filmet. Őszintén remélem, hogy kevesen döltek be a rossz ízlésednek. Inkább el kéne komolyan gondolkodnod, hogy mi a baj veled, miért tetszhetett ez a kalap fos xD

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.26. 20:38:20

@Santino89: mert aki nem szereti az Oscart annak rossz az ízlése, Stallone szar vígjátékokat csinált, köztük ezt, a még ennél is gázabb Állj vagy lő a mamám-at, meg nem is tudom, volt még más ahol tréfálkozni akart

arról meg már ne is beszéljünk hogy egy olcsó remake, és az eredeti nálam a favorit, nyilván a rossz ízlésem miatt

és azért nem mondhatod mert.... várjál megsúgom: NEM LÁTTAD :D

akkor lehet valamire azt mondani hogy szar, ha már megtapasztaltad, ha kikapcsolom a Pillangóhatást az első 20 percében amikor egy szarnak tartom, másfél óra múlva nem lesz belőle életem egyik meghatározó filmélménye, és így tovább, te meg másod, harmadvéleményekre alapozva jelented ki erről a filmről hogy szar

amúgy jah, nekem szabad, mert nekem jól áll :)
csak addig ég, amíg meg nem nézed, ha nem lettél volna Pókember fan, akkor is megelégedtél volna a világ véleményével? a végén még egymásra borulva fogunk itt sírdogálni

1. Kínába mindent át vesznek csak ne ócsárolják benne Kínát

2. Még nem dőlt el, majd egy hónap múlva

3. jó eredmény, mert ha nem lenne az, az eldobott popcorn ikon lenne ott :P úgyhogy most már tényleg csönd :D

Ui: azt mondtam már hogy még a húgomnak is tetszett? :D

2016.12.27. 17:13:17

@WiteNoir:

bár csak egy oldal és a pontszám többet mond, de azért a semminél több: rotten tomatoes, top 100 movies.
2000-től számítom, kizárólag élőszereplős, tehát animáció nem.

rotten art house

1 let the right one in
2 gloria
3 a separation
4 sing street

rotten drama

boyhood
gravity
12 years a slave
selma

rotten action and adventure

mad max fury road
star wars epi 7
the hurt locker
the dark knight

hát ez elég vegyes, egyik-másik középszerű vagy akár ízléstelennek is mondható.
de legyünk alpáriak: ezektől szartak fekve.
hát kösz, nem bízunk rotten-kritikusokban úgy általában

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.28. 13:34:43

@scal: nem mondtad, de sok mindent megmagyaráz :D

amúgy így nehéz vitatkozni, hogy ennyit hazudsz, meg ennyire tájékozatlan vagy, dehát gondolom ez kell is ahhoz, hogy egy ilyen filmet élvezz.
1. nem igaz, korántsem csak ezen múlik, de olvasgass el pár cikket a témában 2. már eldőlt, hiába kapálózól, mint egy fuldokló a víz felszínén 3. továbbra sem az ikonon múlik, és még akkoris rohadt messze lenne a 9-estől, úgyhogy még így is kurvanagy gázban vagy.

nem áll jól, mert te akkoris faszságokat beszélsz, ahogy most is, mögöttem meg akkoris állnak tények, ahogyan most is. és akkor erre jön rá mindig a te trollkodásod. de tudod mit? ha megnézed a Zero Dark Thirtyt, a Moneyballt, meg a Foxcatchert, én is megnézem ezt ;)

Az Oscarba meg a saját jól felfogott érdekedben ne menjünk bele, úgyhogy inkább most már neked legyen csönd ;)
süti beállítások módosítása