Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mestergyilkos

2011. február 25. - Santino89

Kezdődhetne megint a szokásos nyavalygás, hogy "ó már megint egy remake, nem igaz, hogy semmi újat nem lehet kitalálni, csak tönkretenni a régi filmeket". De ennek most nincs igazán létjogosultsága, ugyanis az eredeti Charles Bronson féle Mestergyilkos se volt valami igazán jó film. Az alapötlet nem volt rossz, de végeredményben egy nagyon közepes és unalmas thrillert kaptunk. Ha pedig korunk egyetlen valamirevaló akciószínésze (direkt nem sztárt írtam) újra akarja forgatni a mai igényeknek megfelelően, ám legyen.

Tehát nem voltak előítéleteim A mestergyilkossal szemben, sőt tulajdonképpen azt kaptam, amit vártam: egy nagyon rövid, nagyon feszes, pörgős akciófilmet. Persze egyiktől se maradt tátva a szám, de legalább brutálisak voltak, és általában lehetett látni, hogy mi történik. Egyszeri szórakozásra tehát alkalmas a film, de sajnos rengeteg hibája is van. A legfőbb probléma a totális hihetetlenség. Persze nem az akciójelenetekre gondolok, ott már ezt megszokhattuk, meg a mi érdekünkben történik, hogy látvány, stb... De például ott van az a jelenet, amiben térdenlövik a csávót, és nem kínlódik fájdalmában, hanem ilyen meglepett fejjel beszél percekig. Még sosem lőttek térden, de el tudom képzelni, hogy eléggé fáj. Ugyanebben a jelenetben a családtagok sírnak, de ahogy eljátsszák egy könnycsepp, meg beleérzés nélkül, az valami iszonyat steril és zavaró. Továbbá engem az is bántott, hogy Statham egy csöppet se szenvedi meg a filmet... talán még csak meg sem ütik egyszer se, ami elég gáz egy ilyen stílusú akcióban. Továbbá teljesen kihasználatlanul hagyták az alapsztoriban rejlő drámaiságot, amikor pedig elkezdték a film vége felé, átcsapott ócska és kínos érzelgősségbe. Az egyetlen jó jelenet ilyen szempontból a tolószékes és fegyvertelen Donald Sutherland hidegvérű meggyilkolása. Gondom volt még az is, hogy kihagyták az eredeti film legjobb-leghangulatosabb jelenetét a fiatalabb bérgyilkos szeretőjének öngyilkosságát.

És ha már az eredeti film: egész végig azon izgultam, hogy hagyják meg az eredeti csavart, mert az azért elég jól jött ki. És aztán meg is hagyták, de fordítottak rajta még egyet, így pedig végképp tönkretették... Nem bírták ki, hogy Statham ne lovagoljon el a naplementébe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.14. 09:58:09

szerintem meg inkább sztárolva van a csávó, minthogy színész lenne,
egyébként hogy te mennyit spoilereztél még ekkoriban :p

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.14. 13:33:57

Nézd meg a Banki melót meg a Londont!

Még mai napig kapom érte a savat :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.16. 06:19:32

Te nem ismered azt a mondást, hogy vaktyúk is talál szeget. A Londont nem láttam, de a Banki Meló tényleg nagyon jó, amiben még Statham is rákényszerült, hogy kicsit többet hozzon ki magából, mint általában, de ez valszeg a rendezőnek köszönhető, nem feltétlenül neki, aki addig - meg azóta is - azért elég jól aláírt mindent amit az orra alá toltak.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.16. 10:21:19

Szerintem éppen ezért nem sztár, mert minden szart aláír, ami az orra elé kerül. Amúgy meg még Ravasz, az agy..., Blöff ezekben szintén nem akciósztár ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.16. 11:53:51

Ravsz az Agy, jó, valahonnan indulni kellett, de túlnyomórészt ezt csinálj, vagyis az. És nem olyan szupersztár mint Tom Cruise, de van rajongótábora, csomó nő azért lefeküdne vele, mert az aki, rahedli pénze, ismertsége van, szóval az ilyet nevezik sztárnak, az nem számít, hogy szarokat ír alá, mert csak azoknak szar, akiknek van ízlése, (tudtommal, egyik filmje sem volt bukás)
süti beállítások módosítása