Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sziget

2011. augusztus 20. - Santino89

Így a Transformers 2 után belevágni egy másik Michael Bay rendezte filmbe, nem kis bátorságra vall tőlem. Azonban én örök optimista vagyok, és igazság szerint a 2005-ben készült A sziget egész jó film, és nem csak a Transformers 2-höz képest.
 
Kezdetben egy nem túl eredeti antiutópiát láthatunk, majd a film többi részében egy nem túl eredeti sci-fi elemekkel tarkított üldözős akciófilmet. Bay itt még saját magától is nyúl, az autós üldözés kísértetiesen emlékeztet a nem sokkal korábban a Bad Boys 2-ben látható zseniális jelenetre. Mégis nagyon szórakoztató A sziget 130 perces hossza ellenére is. A cselekmény gyors, fordulatos, és bár ezek a fordulatok sablonosak és megjósolhatóak, mégis alapvetően szívesen nézi az ember. Michael Bay-nek talán ez a legkevésbé hatásvadász filmje, persze jócskán alkalmazza megint a naplementét (vicces, amikor a főhősök csókolóznak a nap első sugarainál, majd órákkal később elkapják a főhősnőt, és még mindig éppen csak kel fel a nap). A látványvilág első osztályú, sok CGI-t láthatunk, de végig követni tudjuk az eseményeket, nem fordul át az egész öncélú, unalmas látványorgiába, mint a Transformers 2 esetében. A kevesebb több elve csodálatosan megmutatkozik; A szigetnél nem egyszer tátva maradt a szám, és nem az ásítástól, mint a robotkocsik esetében. A színészek szintén nagyon a helyükön vannak: Ewan McGregor a tökéletesen együttérezhető, szimpatikus főhős, és a forgatókönyvnek hála kettős szerepben az önző, aljas milliomos is. Scarlett Johanssonnak tehetségéhez képest nagyon kevés a feladata (mindössze egy szexi, ám butácska nőt kell alakítania), ennél ő többre is képes lenne. Sean Bean a sokszor látott Istent játszó gonosz doki mögé képes volt némi karizmát és stílust csempészni, ami kellően szórakoztatóvá tette a karaktert. Feltűnik még egyik örök kedvencem Steve Buscemi, aki természetesen kiváló, egy teljesen rászabott szerepet kell adnia. Michael Clarke Duncan nagyon keveset szerepet ugyan, viszont neki köszönhető a film tán legemlékezetesebb jelenete.
 
A sziget nem egy eredeti film, nem is akar túl sokat mondani nekünk, viszont abszolút szórakoztató, remek színészek tálalásában, úgyhogy mindenkinek bátran ajánlom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása