Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Thor

2011. október 26. - Santino89

"- Ez ki?

- Tényleg ez ki?"

Ebben az évben nagyon úgy tűnik, hogy finoman szólva, nem készültek túl jó blockbusterek. Egyedül az X-Men: Elsők volt kifejezetten színvonalas, ezen kívül itt van a korábban tárgyalt Karib tenger 4, vagy a Halálos iramban 5, vagy az Amerika kapitány, amik legnagyobb jóindulatommal is csak közepesek. Aztán olyan mocsokságnak is ki voltunk téve, amit a Zöld Lámpás jelentett. Szerencsére a Thor nem ennyire rossz, de azért megközelíti.

Gyakorlatilag egy C kategóriás sztoriról beszélünk, amit irdatlan költségvetéssel támogattak meg, és olyan színészekkel, akiknek semmi keresnivalójuk sincs egy ennyire gyenge filmben, mert az alkotás fényét nem tudják emelni, a saját renoméjuknak viszont annál többet árt. Anthony Hopkins-t tátott szájjal figyeltem, na nem az alakítása miatt, hanem, hogy hogyan kerülhetett ide? Natalie Portman csak simán aranyos, több itt nem telik tőle. Stellan Skarsgardon legalább annyira meglepődtem, mint Hopkinson. A főhőst alakító Chris Hemsworth pedig nem több egy izmos szépfiúnál, ráadásul a forgatókönyv is jól kicseszett vele (illetve velünk). A történet elején egy bunkó, öntelt fasz, akivel nem lehet azonosulni, a film közepétől pedig hirtelen egy túlságosan is jóságos, már-már krisztusi szerepet próbálnak ráerőltetni, miközben ő még mindig a nagy harcos is egyben. Hát ezzel nagyobb színészek is elvéreznének, Chris fiúnak pedig a leghalványabb esélye sem volt. Az egyetlen érdekes karakter a történetben Loki, de nem elég markáns főgonosznak ő sem, illetve az őt alakító Tom Hiddleston sem igazán jó. A rendező, Kenneth Branagh itt érezhetően próbált nagyon halványan valami olyasmit összehozni, amihez tényleg ért, egy shakespeare-i királydráma szerűséget, de látványosan nem jött össze neki. Ha pedig már a látványnál tartunk: alig van akció a filmben, úgyhogy aki erre számít, az csalódni fog. A helyszínből szám szerint kettő van, Új Mexikó kietlen sivatagja, illet Thorék szemfájdítóan giccses világa. Szerintetek ezt a hidat komolyan gondolhatták? Majdnem kiégett a szemem, miközben néztem, annyira undorítóan nézett ki.

Egyébként a humor se működik a filmben. Én meg azon gondolkodom, hogy vajon a régi blockbusterek voltak sokkal jobbak, vagy ezeket csakis és kizárólag 13-14 évesen lehet élvezni?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.10.26. 23:47:29

nah, én memmondtam, hogy szar, nem hittél nekem :D

egyébként röhögni fogsz, a híd nézett ki egyedül faszán 3D-ben nyilván nem abban nézted
süti beállítások módosítása