Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oscar (2013)

2013. február 25. - scal

Az Oscar díjat idén 85. alkalommal osztották ki arra érdemeseknek (?). Először 1929. májusában adták át, akkor még mindössze alig több mint száz fő vett rajta részt... - ÁÁÁÁÁÁÁÁ kit érdekel ez!? A díjazottakat mondjad már, halljuk ki nyert!... Jól van na, jól van na, nem kell rögtön lecápázni... tessék:

Seth-MacFarlane-Oscars.jpg

Szóval csak nem bírtam ki, idén is fennmaradtam a legnagyobb zsidó ünnepen. De miért is ne maradtam volna? Amikor ez az elmebeteg Seth MacFarlane volt a házigazda, és a tavalyi bealvós Billy Crystalos önismétlős, finomkodós, cseppetsempoénos gála után olyan első félórát rittyentett, hogy majd szét szakadtam a röhögéstől. Ez az ember nyilván mindent egy lapra tett fel, ha nem hívják vissza soha többet, most beszól mindenkinek, ha meg veszik a lapot nyert ügye van, és a legtöbben bizony vették.

Anna-Karenina-2012_1440x900-640x420.jpg

Úgyhogy bátran kijelenthetem, az elmúlt 20 év legfrenetikusabb átadóján vagyunk túl. Az első szúrást Tommy Lee Jones kapta a ráncos kutyaképébe, aki lemaradt volna, az elmúlt hónapban MEME lett Jonesból, mert a Golden Globe átadón egész végig olyan fejet vágott mint aki idejekorán ment ki a klotyóra és most titkolja. Itt viszont már az első poénon tele szájjal röhögött. Szerintem a legtöbben örültek neki, hogy felszabadultabban zajlott az egész ceremónia, és ismét mertek egymáson meg saját magukon nevetni, mert MacFarlane arra hívta fel figyelmüket, Te is csak ember vagy baszod! A házigazda tényleg nem kímélt senki, az Akadémiát oltotta mert azok nem jelölték rendezői díjra Gézát, hogy egyesek szerint a Djangoban túl sok a niggerezés, beszólt a zsidóknak, hogy csakis így lehet valaki sikeres Hollywoodban, ha annak születik - Seth is az ám! -, és megemlítette, hogy a Dolby Színház (a Kodak ugye becsődölt) olyasmi mint a templom, azt leszámítva, hogy itt tényleg imádkoznak az emberek. Utána rögvest nyomott egy dalocskát a megjelent színésznőkről, hogy mennyire méltatja őket, és felsorolta kinek melyik filmben látta már a csöcsét. 

anne-hathaway-in-les-miserables-1920x1080.jpg

De az egész gála tele volt frissességgel, ötletek tárházával, talán csak a túl sok éneklést kellett volna megvagdosni, de hát most ez egy évben egyszer van, nem lehet kibírni? Személy szerint továbbra sem értem a reklámokra miért van idő, a díjazottakra meg alig? Mert persze viccesen oldották meg azt is, hogy ha valaki túl sokat beszélt (kb. fél percnél többet) akkor elkezdte a zenekar a Cápa zenéjét játszani, szóval ha valaki ne értette volna a bevezetőben említett vadiúj fogalmat, akkor nem az ő készülékében volt a hiba. De most tényleg, a legtöbb ember ezért az alkalomért bármit megadna - talán csak Woody Allen nem - nem érdemel meg annyit, hogy megkapja a 15 perc hírnevét? És mondom ezt úgy, hogy a kibaszott reklámok legalább félórát tettek ki a három és félórás ceremóniából (2:30-6:00-ig).

Na mindegy. A két legjobb poén Kirk Admirális belépője volt, aki a jövőből beszélgetett MacFarlane-el, és tanácsokkal látta el, hogyan ne baszarintsa el a konferanszot, és az élő TED maci, aki azt tanácsolta Wahlbergnek, hogy tagadja meg katolikus hitét és mondja inkább hogy zsidó, különben sose fog igazán befutni.

zero-dark-thirty-wallpapers-e.jpg

A díjak átadása igazán pörgős volt, általában többet szedtek egy csokorba és utána megint jött egy kis móka. A beszédek unalmasak, mert a legtöbben csak megköszönték hatszáz embernek azután jobbra el.  Valószínűleg ma már mindenki Jennifer Lawrence hasalásán fog csámcsogni, de ez a csaj valami olyan elegánsan, és természetesen jött ki még egy ilyen kínos, és akár megalázó helyzetből is, hogy álló tapsot kapott, ami egy 23 éves lánynak nem mindig jár ki. Ráadásul még mintha le is fogyott volna és sokkal gusztább lett. Aki viszont nem fogyott le, az Adele, aki itt is elénekelte a Skyfallt, én már nagyon unom igazság szerint, bár még mindig jobb volt mint Shirley Bessey, akin bizony nem múlt el nyomtalanul az elmúlt 50 év, mintha kicsit megalázta volna az egykor saját maga által olyan sikeresen előadott Goldfingert. Merthogy valamilyen titokzatos okból az Oscar gála úgy gondolta jó ötlet az 50 éves James Bondnak külön blokkot szentelni. Inkább kicsit jobban foglalkoztak volna az életműdíjasokkal - 10 mp hírnév -, vagy a tavaly elhalálozottakkal, Herbert Lom halálhíre speciel nekem teljesen kimaradt.

skyfall-650.jpg

A díjátadás szempontjából meglepően diplomatikus volt az idei Oscar. Az Egy Pita Élete és Azok a Nyomorultak taroltak egy-egy kivételével a kisebb és technikai díjakban. Hogy pontos legyek: Legjobb fényképezés, Legjobb vizuális trükk, Legjobb eredeti filmzene, Legjobb rendezés, - Pi Élete; Legjobb smink, Legjobb hang, Legjobb női mellékszereplő - Nyomorultak. Nem láttam egyiket se, de mind Ang Lee, - húú látni kellett volna Spielberg arcát, bizony a 12 jelölés eléggé szopóka volt a filmjének -, mind Hathaway nagyon megérdemelte, utóbbi rövid hajjal is nagyon arika, meg még sírt is. Bár, hogy a Nyomorultak maszkjai lenyomták a Hobbitot azt erősen kétlem. Remélem nem három év múlva hülyül meg az Akadémia megint, és akkor kap a Hobbit megint egy csomó díjat érdemtelenül. Ebben a kategóriában mindössze egy jelölt akadt még, a Hitchcock, de az nagyon gagyi maszk, azt se értem hogy kaphatott jelölést. Pi-vel kapcsolatban is lehet vitázni, mert a Skyfallnak is nagyon gyönyörű fényképezése volt, de állítólag az operatőre el van átkozva és csak kétévente nyerhet bármit is. Legjobb vizuális trükk? Nagyon kíváncsi vagyok rá, amikor olyanokat nyomott le int a Bosszúállók (egyetlen jelölés), Prometheus, Hófehér és a vadász, és megint a Hobbit. A zenéért biztos jobban megérdemelte, mert lehet jó a Hobbit zenéje, de akkor is a Gyűrűk Ura ismétlés, jó reggelt kívánok.

Django-Unchained-wallpapers-1920x1200-2.jpg

A Django két díjat kapott, Legjobb férfi mellékszereplő, és Legjobb eredeti forgatókönyv, kezdek úgy lenni vele, hogy Tarantino írni tud, nem is rendezni, elvégre a legjobb filmjének a Tiszta románcot tartom, bár sokan pfujoltak, hogy ezt a Becstelen Brigantykért kellett volna bezsákolnia. Talán csak Tarantino volt kivétel köszönőbeszédek terén, mert egész formabontót alkotott, megpróbálták őt is lecápázni, de aztán nagyon gyorsan elkussoltak. Waltz díja állítólag papírforma volt - kétszer kapta meg a díjat, ugyanazért a szerepért - a forgatókönyvért induló harcban pedig illik megemlíteni, hogy Tarantino a Kényszerleszállás, és a Holdfény királyság elől vitte el a szobrocskát.

header-lincoln.jpg

A Lincoln is mindössze kettőt kapott, Legjobb férfi főszereplő, és a... waddafuk? Legjobb látványtervezés díját vihette haza. Na ez az Akadémia, kihúzzák a lába alól a talajt aztán meg adnak neki egy díjat, amiben az összes többi jelölt jobban domborított, ezt például a Hobbit igazán megérdemelte volna. Igazából valamiért mindenki arra számított, hogy ez a film fog tarolni, idén majdnem eltaláltam 10-ből mind a tízet, pedig egy filmet se láttam, csak végignéztem a Golden Globe-ot. Daniel Day-Lewis díja a Globe óta bebetonozott volt, és valljuk be most ő egy akkora nagybetűs színész, hogy nem is értem hogy jelölhettek mellette egy Bradley Coopert, aki ugyan aranyos, de mégis csak na, vagy egy Hugh Jackmant, talán Washingtonnak, vagy Phonixnek volt vele szemben egy mákszemnyi esélye, de arról a két filmről szinte nem is beszéltek az este folyamán, annyira nem érdekelt senkit se. Na jó, a Kényszerleszállásról volt egy zoknis kisfilm, ami nagyjából két percben összefoglalta az egész filmet.

life-of-pi-3a.jpg

A Skyfall is kettő díjat vihetett haza, ha valaki nyugodt lehetett, - azért sírt egy kicsit ő is - az Adele volt, mert a Legjobb betétdal-t már féléve ő énekli az ország és a világ összes rádióadóján keresztül. A Legjobb hangvágás díját pedig a Zero Dark Thirty-vel megosztva kapta meg, hogy annak a filmnek is dobjanak egy csontot. Ilyen se tudom mikor volt utoljára, megosztott, döntetlen Oscar díj, egy kategóriában.

Szerelem lett a Legjobb idegennyelvű film, elég az neki, nem értem miért kellett még Legjobb film díjra is jelölni? Ez ilyen dupla szopatás, mint amikor animációs filmet jelöltek legjobb filmre.

Silver-Linings-Playbook-poster.jpeg

Legjobb kosztüm Anna Karenina, ez is arra volt jó, hogy behúzzon még egy díjat a Lincoltól, nem tudom a 19. századi Amerika mennyire marad el a 19. századi Oroszország mögött, vagy a 19. századi Franciaország mögött. Micsoda küzdelem! Vagy éppen a Hófehér és a Vadász, meg a Tükröm, Tükröm mögött.

Legjobb női főszereplő - Napos oldal. Egyes szakértők milliókat tettek Jessica Chastainre a Nulla Sötét Harmincból. De Naomi Watts Oscarja is Lehetetlen volt már az elejétől fogva, és MacFarlane szerint ha Quvenzhané Wallis nyeri a díjat onnantól kezdve azt mondhatják, Oscart nyerni egy nyolcéves is tud. Tulajdonképpen az estének egyetlen nagy vesztese maradt mert a legjobb filmre nominált kilenc versenyző közül egyedül A messzi dél vadjai nem vitt haza semmit.

Argo-INTL-MAIN-QUAD-1.jpg

És ez azt jelenti, hogy a Legjobb vágás, Legjobb adaptált forgatókönyv, és a Legjobb film nem más, mint az ARGO AKCIÓ. Sokan tippelgettek, valamiért egyáltalán nem számoltak az Argoval, csakis a Lincoln, én egészen biztos voltam vele, hogy már csak saját malőrjük miatt is ez nyer - utólag nyilván az Akadémia vakarta a fejét, hogy akkor hogy is lehet valami a legjobb a film, ha a rendezőjét még csak nem is jelölték? És a díjat maga a földre szállt ördög adta át, Jack Nicholson, aki élő közvetítést tartott a First Ladyvel. Itt egy kicsit meginogtam, mert mondom Fehér ház, utalás az elnökre, a végén mégis csak a Lincoln kapta, nem tudtak az orruknál továbblátni, de tudtak.

o-CHARLIZE-THERON-OSCARS-570_1.jpg

És miről nem beszéltem? Jó, a dokumentumfilmekről, kit érdekelnek ezek a szakmán kívül? Hát a Legjobb animációs filmről. És miért? Mert az Akadémia már megint le****ta a f**át a Pikszarnak, és ez az undorító Merida, a bátor kapta, amiben az öt filmből a legkevesebb eredetiség volt. Lassan ott tartunk, hogy akármit kitermelnek magukból Pixarék jön az Oscar. Paranorman, Kalózok, de még a Rontó Ralph is jobban kiérdemelte ezt a díjat, de nem, mert PIXAR és kuss!

Zárásként pedig MacFarlane volt annyira geci hogy énekelt még egy dalt, a Loosereknek, minden főbb kategóriában külön belefoglalva a veszteseket, akik gondolom örültek neki. Én azt mondom, ilyennek kell lennie egy átadónak, a fanyalgók meg - akik tényleg nem tudom mégis mit várnak egy ilyen gálától - bekaphatják a golyócskáimat!

Ja igen, és hogy ki volt az idei Oscar legjobb nője? Ki is mondta nekem nyáron, hogy megtarthatom, vagy kell a kutyának? Na mindegy, ezer hála és köszönet neki. Muhahahahahahahahahaha, sietek nehogy lekéssem a gépet Losziba. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.25. 13:48:28

Spielbergnek szerintem a szeme se rebbent, 1986-ban a BÍBORSZÍN című filmjét 11 kategóriában jelölték, és egyikben sem nyert. A LINCOLN szerintem kb. olyasmi film lehet, mint idehaza A HÍDEMBER volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.02.25. 17:17:47

szerintem meg nem véletlenül rendező, és nem színész :)

a Bíborszínt speciel nem láttam tőle, de Lincoln a létező legnagyobb amerikai ikon, szerintem joggal reménykedett (utóbbit sem láttam még)

de ha már te is végignézted a gálát, kicsit bővebben

2013.02.25. 17:34:15

@scal:

Arra céloztam, hogy a BÍBORSZÍN kapcsán Spielbergnek már volt alkalma hozzászokni a grandiózus pofára eséshez egy Oscar-gálán. Szóval most, hogy kettőt (?) kapott a LINCOLN-ért, akár elégedett is lehetne. :))

Nem láttam a LINCOLN-t, mindazonáltal az általam róla olvasott beszámolók alapján olyasfajta hazafias filmet sejtek benne, mint amilyen A HÍDEMBER volt nálunk. Az sem volt annyira rossz, mint amilyennek mondják, csak nem lehetett elvonatkoztatni attól, hogy miféle népnevelési céllal és milyen körülmények között született.

Nem néztem a díjátadót, mert nem nagyon van már olyan médiaesemény, amely miatt lemondanék az alvásról. :)) Amúgy se láttam a jelölt filmeket, a jelölt művészek jelentős részét pedig jó esetben is csak hírből ismerem. A 84 éves Emmanuelle Riva nevének hallatán mindenesetre megdobbant a szívem, hiszen bő ötven éve ő volt egy filmtörténeti klasszikus, a SZERELMEM, HIROSHIMA főszereplője.

2013.02.25. 17:35:20

P. S.: Az a nő a legalsó képen, az a Tóth Gabi? :))

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.02.25. 17:53:07

@scal: Hát mindenekelőtt ez egy baszott jó beszámoló volt a maga laza stílusában, csodálkozok is kicsit, hogy a zsidózás miatt még senki sem szólt be :)
Viszont, ha már beszólás, akkor maradjunk annyiban, hogy felettébb érdekes volt olyantól Oscar beszámolót olvasni, aki konkrétan EGY DARAB FILMET SE látott ezek közül :D
De egyébként nagyon szép és kellemes meglepetés volt, mindenképpen az, hogy megírtad. Ha meg a bűbáj Jennifer Lawrence ott tartózkodott a teremben, akkor annak a melletlen szoborfejű csajnak már semmi esélye sem volt :D
De viccet félretéve valóban kellemes és örömteli meglepetés volt ez Tőled, pláne ebben a stílusban és ilyen jó időzítéssel.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.02.25. 18:34:30

@Santino89: az a helyzet, hogy majdnem nem néztem meg, de utána eszembe jutott mennyire tetszett már MacFarlane és Stone közös felkonfja, és mondom, ha végigszenvedtem Billy Cystalt tavaly, akkor miért pont ezt hagynám ki.

Tavaly az AE oldalán kommenteltem, idén FreddyD oldalát választottam, mondanom se kell sokkal jobb volt a hangulat. Többnyire még egyet is értettünk, meg oltogattuk egymást, úgyhogy jól szórakoztam. :D

Egyébként azóta átolvastam pár beszámolót, és nem értem ezt a fanyalgást: már megint le lettek baszva a díjak, - elképzelhető, de szerintem korántsem annyira mint általában -, hogy ez egy középszerű, lagymatag show volt, mi a faszomat néztek ezek? komolyan ha ennél jobban beszólogat MacFarlane az szerintem már lehet túl sok lett volna - az egyik pillanatban az előadást megszakította egy náci ruhás katona, az speciel már lehet kicsit erős volt. és akkor ilyeneket olvasok, hogy visszafogott volt, meg félgőzzel működött. Szerintem a Gála egy az egyben olyan volt mint a Ted filmben, harsány, friss, nem hatezerszer látott. Most komolyan milyen fasza lehet, hogy vesztesz, és akkor még ki is gúnyolnak egy dalocskában :D És nem ám úgy, hogy vesztettetek, hanem hogy Te vesztettél Helen Hunt stb. Vagy hogy "És igen Naomi Watts csöcsét is láthattam már, meg Nicola Kidmanét is a Tágra zárt szemekben.

Szóval tényleg kíváncsi lennék - pedig én aztán nem megyek a szomszédba fikázásért - ezek az emberek életükben megszerveztek már valamit, csináltak valamit ÉLŐBEN?

Theron idén 37, majd ha Lawrence 37 évesen farokmeresztően jól néz ki, - van melle, készült pár olyan kép is, de ez elegánsabb, - akkor esetleg térjünk erre vissza, 23 évesnek egész jól tartja magát.

Egyébként Aniston meglehetősen elnyűtt volt most, Salma Hayeket remélem utoljára hívták meg bárhova is amíg ilyen akcentel nyomja az angolt - és sajnos mára már sehogy sem néz ki, a vámpíros csaj, Kristen Stewart meg úgy konferált fel egy díjat, mintha elszívott volna egy marihuánás cigit, és piált volna rá, vagy próbálta visszatartani a fetörekvő röhögését, hogy Ratcliffe olyan alacsony, mellette, hogy állva elfér egy kutyaólban.
süti beállítások módosítása