Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Thor - szerelem és mennydörgés

2022. július 08. - scal

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

lunthndr.jpg

Bizonyára velem van a gond, de az egész Marvel menthetetlen. Dr. Strange után még úgy voltam vele, na majd a Thor kiköszörüli a csorbát, hiszen a Thor az egyetlen sorozata a Marvelnek, amely minden egyes filmjével lapot tudott húzni az előzőre. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy nagyon mélyről törjön fel... mint a B-B-Bifröööööszt. Ráadásul Chris Hemsworthnek is meg kellett küzdenie azért, hogy egyenrangú partnere lehessen Robert Downey Jr.-nak sőt Chris Evansnak is, aki sokkal gyorsabban vette fel a tempót. Bármennyire is hihetetlenül hangzott sikerült, sőt miután kiderült Hemsworth olyan önreflexív képességgel rendelkezik, hogy a legcikibb filmekből is emelt fővel kerül ki - Jay & Néma Bob Reboot - lényegében bármit csinálhattak karakterével, neki az jól állt, és át tudta adni.

Amikor 2019-ben a Végjáték beütötte az aranyszeget a Marvel új alapjába, én ezt a filmet vártam a legjobban. Wow Thor és a Galaxis őrzői, mekkora móka lesz ez már! Különösen, hogy bebizonyították, ezeknek a filmeknek mindig jót tesz, ha nem csak egy adott szuperhős köré írják a cselekményt. A szinergia Thor és Hulk közt legutóbb busásan behozta az elvárásokat mind anyagilag, mind pedig kritikailag. Emiatt pedig joggal elvárható volt, hogy a kezdeti két bukdácsoló rendező után Waititi marad a nyeregben.

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!

is-gorr-trying-to-free-knull-1.jpg

De sajnos a kecskés, akarom mondani lovas hasonlatnál maradva, Waititi túlságosan átesett a másik oldalára. Ebben a filmben már annyira komolytalanra veszi a figurát, hogy emiatt teljesen súlytalanná válik az alapjaiban véve meglepően drámainak szánt történet. Christian Bale a Marvel legjobb gonosza is lehetett volna, ha a remek felvezetés után nem egy pojáca istent kellene kiherélnie. Így viszont teljesen nevetségessé válik, jaj meghalt a gyerekem, ezért kiírtom az összes istent az univerzumban, sőt elkezdek gyerekeket rabolni én magam is. Juj, de gonosz vagyok. Közben a megvalósítás terén bergmani letisztultságot és misztikumot sejtet mind alakja, mind saját létsíkja, ahol él, csak az a baj, ahogy fellebben róla a fátyol láthatóvá válnak a rohadó fogai. Amivel olyan kétségbeesetten kapkod, hogy a saját... 

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Szóval azt is megenné, csakhogy egy meg nem értett, tragikus, afféle III. Richárd az űrben váljék belőle. A Marvel nagyon erőlködik a gonosz karakterein, bizonyára olvasták náluk, hogy egy történet csak annyira jó, amennyire az antihőse... ebből már levonható, hogy maga a film se valami nagy truváj. Karakterei lógnak a levegőben, a legtöbb szimplán lézeng, nem találja a helyét, esetleg elpazarolták, mint a teljes Galaxis őrzőit. Ugyanis egy KÖZÖS kalandot ígértek jó pár éve, de a dolgok másfele mentek, Waititit meg nem érdekelte az egész bagázs, de hát bele kellett tenni, szóval a film első tíz percében egy videojátékokat idéző introban le is zavarja őket. Itt tessék aláírni a cameo díjazásért. Nagyjából olyan ez, amiket a Kaptár sorozat csinált, mindig beígért valamit az előző film végén, felhypolták, aztán a folytatás szépen rá is cáfolt. De eddig azt hittem van némi különbség a két sorozat közt.

thor-love-and-thunder-1652821717484.jpeg

Tessa Thompson karaktere volt az egyik legjobban felépített az előző filmben, most meg semmit nem tudnak vele kezdeni, teljesen a háttérbe szorul. Nem is lenne rá szükség, de azért cipelik magukkal ballasztnak. Hiszen itt van nekünk a nagy visszatérő Natalie Portman Lord Almighty! aki szinte inverze Gorr-nak, karaktere tele tragédiával és érzelemmel, de az ide oda ugrálás a különböző szálak és a főleg a film tónusa közt megkívánja, hogy amikor már éppen bevonódnánk érzelmileg, és elkezdjünk gondolkodni, akkor kizökkentsen ebből az állapotból valami, mondjuk kapjunk egy ötéveseknek szóló poént...

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Na állítsd már le magad! Waititi úgy volt vele pár éve, nem muszáj keserűn inni azt a kávét, egy kis cukor sosem árt, hmmmm ízlik, na finom, akkor rakok még jó, na finom, elég, mondom elég!!!! Igyad a kávés cukrodat! Szinte hihetetlen, hogy ennyi elpocsékolt mellékszereplő közt mégis Thor az, aki a legjobban beszürkül, - és nem abban a tíz percben, ami jó volt a filmből - nagyjából 90%-ban a vásznon van, de egy töketlen balfasz benyomását kelti, aki a saját filmjében sem tud ragyogni, vagy legalább mennydörögni egyet. Volt egy sanda gyanúm, hogyha Thor megint magára marad, akkor ez lesz a végeredmény, és nem is nagyon tudom eldönteni ki lesz elégedetlenebb, aki ismeri az eredeti képregényt, vagy aki újdonságként próbálja összerakni az alig kétórás film történéseit.

S minderre rátesz egy lapáttal a körítés! A 80-as évek tónusát a film trailerében találjuk meg csupán, a zenék ennyire random módon még sosem voltak egymásra hanyigálva, a poénok pedig kimerítik a CRINGE fogalmát. Bárt így is volt két ember a sajtón, akik jól elnevettek azon, hogy a kőembereknek két apja van, Valkyre vágyakozva nézi a nőket, és az összes kölök visszapofázik a felnőtteknek, mert manapság ez a menő. Igen, a lassan divatjamúlt PC-s hullám azért még erős az új Thorban. Újabb csalódás tehát a legfrissebb Marvel etap, amiben bőségszarut ígértek, de be kell érnünk egy fasza fekete-fehér jelenettel. Valahogy így képzelik a Covid utáni filmgyártást Hollywoodban.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kövess minket Twitteren is: 

Na jó... tudom akarsz még egy utolsót. Tessék, megengedem!

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁssssssupppp Russell Crowe?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.07.08. 22:00:04

Ragnaroktól elmarad. Míg ott érezni lehetett, hogy fiege fogja waititi tökeit, itt elengedte a kezét, csináljon amit akar. Csinált is, jót is, erőltetettet is. Néhol Mcu paródiába csapott át.
Összességében messze nem top Mcu film lett azért. A zenéjét imádtam, illetve, hogy a hajón a bár neve koktélok és álmok, ott majdnem sírtam. A koktél a legjobb tom cruise film, és az egyik all time kedvencem.
süti beállítások módosítása