Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csizmás a kandúr

2011. november 22. - Santino89

Emlékszem, milyen átütő élmény volt még a nagy divathullám előtt moziban látni a Shrek első részét. Tizenkét évesen elég idős voltam már, hogy értsem, és értékeljem a film fantasztikus humorát, újszerűségét, az animáció pedig lélegzetelállító volt. Nem mellesleg, igazi családi mozi, amin húgomtól kezdve, a apámon keresztül a nagymamámig mindenki kiválóan szórakozott. A Shrek 2 ha nem is növelte a fordulatszámot, de a színvonalat masszívan tartotta, illetve nagyszerű, új karaktereket vezetett be, mint például a Csizmás kandúrt, akiért mindenki megőrült. Most pedig két vérszegény Shrek után itt van az új, csak a Csizmás kandúrra épülő animációs film, egyenesen a mozikba. 

Először is, mi az felesleges a betű a címben? Mi a funkciója?
 
A magyar változat alapból komoly hátránnyal indul, mert Selmeczi Roland már nem tudja szinkronizálni a Kandúrt, pedig nagyon meghatározta az eredeti Banderasos karaktert. Ezeket leszámítva, teljesen jóindulatúan ültem be a moziba, kifejezetten kíváncsi voltam, mi lesz a végeredmény.
Nyoma sincs már a filmben a Shrekben található, mesés posztmodern humornak, vagy annak a lendületnek, ami annyira jól jellemezte az ogrék kalandjait. De ha nem is akarom feltétlenül a Shrekhez hasonlítani, akkor se vicces egyáltalán, és akkor sincsen benne 3-4 jó poénnál több. Csak egy újabb bőrt húztak le a macskáról (elnézést!), pedig huszadjára már nem olyan vicces, hogy Csizmás kandúr mekkora szemekkel tud nézni, mint amilyen még a Shrek 2-ben volt.Vártam, hogy akkor már legalább valami köze lesz az eredeti sztorihoz, de nem, még véletlenül sem, egy teljesen újat találtak ki, ami amúgy tök szép elgondolás lenne, ha jó lenne a történet. Az új karakterek pedig botrányosan haloványak: közülük leginkább Tojás Tóbiást emelném ki, aki különösen nagy szerepet kap, de még mellékalaknak is borzalmasan gyenge lenne. A szexuális jellegű poénok meg azért voltak érdekesek, mert nyilván a felnőtteknek akartak kedvezni vele, viszont abszolút kilógtak a film egészéből. A nyálas-tanulságos jelenetek szintén nem tettek jót az összképnek. A befejezés pedig minden képzeletünket alulmúlja. Már a finálé is nagyon gáz, de a Shrek filmek legvégén található hangulatos-poénos zenés-táncos mókát sikerült egy irgalmatlanul gáz, vérciki jelenetté degradálni, amitől én szégyelltem magam a készítők helyett.
 
Az animáció persze tök szép, a 3D is biztos tetszeni fog a gyerekeknek, de ez így még borzasztóan kevés. A színvonalat tekintve egy olyan videofilm folytatást kaptam, amilyeneket annak idején a Disney stúdió előszeretettel gyártott videokazettára.Végezetül álljon itt gyerekkorom eddig szándékosan nem említett nagy kedvencének, az eredeti, klasszikus, utánozhatatlan, anime Csizmás kandúr bevezetőjét:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása