Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Női szervek

2013. június 20. - lisztes

Rengeteg féle-fajta ún. buddy cop filmet láthattunk már, kipróbáltak szinte mindenféle párosítást (fekete-fehér, fekete-ázsiai, amcsi-orosz, öreg-fiatal, felnőtt-gyerek, férfi-nő, stb.), most, Paul Feig, a Koszorúslányok rendezőjének új filmjében a nő-nő párosítás volt a soros, méghozzá a "karót nyelt, szabályokat betartó vékony" és a "laza, mindenre fittyet hányó molett" duó. Utóbbit természetesen Melissa McCarthy formálta meg, míg előbbi szerep Kristen Wiig, a kézenfekvő megoldás helyett Sandra Bullock ölében landolt.

The_Heat_37990.jpg

Azért azt meg kell említenem, hogy nagyon szeretem Bullock filmjeit és stílusát, valószínűleg tőle láttam eddig a legtöbb filmet az összes hollywoodi színész közül (ez szám szerint 30-at jelent és még legalább 4 várat magára), ellenben Melissa McCarthy stílusát a legtöbbször túl nagy dózisban kapni egy-egy szerepénél az arcunkba, ami rendesen meg tudja utáltatni velünk az egyébként tehetséges komikát. Itt szerencsére a két hölgy egy remek párost alkot, így a végeredmény egy üdítően vicces mozi lett.

Sarah Ashburn (Bullock) egy karrierista, magányos (még a szeretett macskája is a szomszédé) FBI ügynök, aki az előléptetés reményében Bostonba utazik egy kis drogmaffiás ügyet megoldani, ahol kénytelen kelletlen együtt kell dolgoznia a rendőri munka lényegét kicsit alternatívan értelmező Shannon Mullins-szel (McCarthy). A két nő természetesen eleinte ki nem állhatja egymást, de az idő múlásával az ellenszenv és a rivalizálás elmúlik. Az ügy pedig egyre csak bonyolódik: valószínűleg egy tégla van az FBI-nál...

the-heat-melissa-mccarthy-sandra-bullock-marlon-wayans.jpg

Láttunk már ilyet. Nem egyszer, nem kétszer, hanem legalább százszor. Akkor mégis miért is olyan jó film ez? Mert azon felül, hogy ennél többet nem vállalt, feladatát maximálisan teljesítette: egy csomót lehet rajta röhögni és még a története is az épkézláb-félék közül való. A bevezetőben említett buddy cop alműfajt igaz a 90-es években járatták csúcsra, de ezekkel a szín-nem-származás változtatgatásokkal a mai napig sikerül még egy-egy jó darabot készíteni. Idén a Női szervekkel bővült a sor.

A sokszor (jogosan) fikázott magyar címek közül a The Heat szerintem egy egész vállalhatót kapott a forgalmazótól: igaz az idióta szójáték most is (mint mindig) megvan, de legalább figyelemfelkeltő és hát... szellemesebb is az eredetinél, szóval kivételesen buksisimi jár a kitalálónak tőlem. Persze, ha az ember a moziba Női szerveket megy nézni, sokan furcsán fognak rá nézni, de az legyen az értetlenkedők problémája. Én, férfiként remek közel két órás programnak találom. Oh, és még a szinkron is egész pofásra sikeredett!

TheHeat_PhotoLarge_8b.jpg

Mert hát nem győzöm hangsúlyozni: vicces filmről van itten szó. No, azért az első felvonás (a film kb. első 30 perce) kicsit döcögősre és humortalanra sikeredett (ami fura, mert általában ez a rész szokott jól sikerülni), de utána magára talál a film és a külön-külön valamiért gyengécske duó együtt tényleg rohadtul szórakoztató. Ehhez persze kellettek jóféle mellékszereplők is (piti drogdíler, albínó nyomozó, Shannon komplett családja), de a két főszereplő is csak úgy záporoztatja a poénokat.

Amiknek többségét igaz McCarthy karaktere szolgáltatja (a gyenge Személyiségtolvaj után végre egy humorosra írt szerepben), lévén ő lényegesen harsányabb (mint mindig), míg Bullock dolga sokáig a józan ész szerepe. De egy idő után teljesen elmosódik ez a határvonal és a kocsmai (egyébként kivételesen nem túl vicces) jelenet után már Sarah is komoly jellemfejlődésen megy keresztül (hiába, az alkohol...). Mellékszerepre természetesen beköszön McCarthy férje is, Ben Falcone (Koszorúslányokból a repülésbiztonsági szolgálatos csóka), akivel ismét produkálnak egy, a gusztustalanság határait súroló csókolózós jelenetet.

the_heat_bullock_mccarthy.jpg

Úgy tűnik, hogy a 2013-as év ismét Sandra Bullocké lesz, hiszen a 2009-es Nászajánlat után újra egy igazán jó zsánerfilmben szerepelt és még a nagy dobás hátra van: Alfonso Caurón Gravityje minden bizonnyal lélegzetelállító lesz... És ha nem is lélegzetelállító, de a Női szervek is megéri a pénzét, hiába a 110 perces játékidő, abszolút nem érződik rajta. Sőt, képzeljétek: NEM lőtték el az összes poént az előzetesekben! 2013-ban bizony már ezt is értékelni kell...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.20. 20:13:56

Engem már a fenti plakát meggyőzött arról, hogy ez valószínűleg nem az én filmem. :))

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.06.20. 20:24:55

Nem tom hány órát dolgoznak Sandrán hogy mindjárt 50 és így néz kii, de úristen, röptében is :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.21. 13:36:02

még csak a trailert láttam de az elég vicces, hogy kíváncsi legyek a filmre.

@scal: hát nem is tudom, nekem ő mindig olyan szomszéd lányos volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.21. 13:37:26

még csak a trailert láttam de az elég vicces, hogy kíváncsi legyek a filmre.

@scal: hát nem is tudom, nekem ő mindig olyan szomszéd lányos volt.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.22. 19:49:28

Természetesen a nő-nő párosítást is kipróbálták már, FBI akadémia volt a címe. Ugyan nem rendőrök, hanem FBI ügynök tanoncok, de hát az majdnem uaz. Ott karót nyelt könyvelő és 1 ex-tengerészgyalogos (nem molett) volt, tehát az is hasonló.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.29. 15:46:49

mostanra néztem meg, de most is csak azért, mert az hbo tolja agyba főbe. Hát a feliratos verzió egynek elmegy, a szinkronost semmi se menti meg a totális unalomtól. :S
süti beállítások módosítása