Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hangya és a Darázs - Kvantummánia

2023. február 16. - scal

Szóval azt akarja mondani, hogy a hangyák egy másodperc alatt tízezer évet öregedtek? Nem, azt akarom mondani, hogy ezalatt komplett civilizációt építettek, ami messze meghaladja a mi tudásunkat. Megtanultak autót, és traktort vezetni, űrhajót építeni, hegeszteni és lézerfegyvereket készíteni. Az ő tudásuk elég lesz, hogy legyőzzük Kangot. Na, ilyen, és ehhez hasonló retardáltságokat kell elviseljünk a Marvel 31. etapjában.

antman.jpg

Annak idején a Hangya kapcsán az volt a legnagyobb hír, hogy a Marvel kirúgta Edgar Wrightot, mert túlságosan más irányba vitte volna a filmet, mint az kívánatos. Hol volt akkor még Taika Waititi, aki sikeresen változtatta a magát túlságosan komolyan vevő Thort a Village People és Priszcilla a sivatag királynőjének infantilis zabigyerekévé. Ennek ellenére egy humoros, másodvonalbeli szuperhősfilm lett az eredmény, amit annyiban is hagyhattak volna, de sajnos folytatták. A második részben teljesen kiherélték Scott Lang-et, aki semmit nem volt képes egyedül megoldani, mindenben Darázsra szorult, ami alapvetően nem lett volna baj, hiszen a filmnek fel kellett vezetnie Evangeline Lilly karakterét, de tette mindezt a Hangya kárára.

Most ugyanezt ismétlik meg Kathryn Newton esetében, aki Paul Rudd az ismét tettre kész Hangya elképesztően idegesítő lányát alakítja. Most Darázs kárára, aki semmit nem csinál a saját filmjében. A Marvel teljesen elfelejtette hogyan lehet több tucat szereplőt is magabiztosan koordinálni egyetlen filmben, most mindössze öt karakternél se sikerül eltalálni az egyensúlyt. Azt se igazán értem, hogy mi ez a tendencia, mármint miért kell lassan az összes filmbe berakni egy borzalmasan idegesítő - és önérzetes - tini csajt, akiket, ha kihagynának ezekből a filmekből az csak javítana a végeredményen! Lásd még a pár hónapos Fekete Párduc 2-őt és a tavalyi Doctor Strange-et is.

A Marvel egész negyedik fázisa egy szép nagy darab rakás szar, amibe homogén anyagként belesimul mostani alanyunk is, - ami már állítólag az ötödik fázis! - csak itt nem a multiverzumban, vagy a kozmoszban veszünk el, hanem a kvantumvilágban, ahonnan anno ki kellett menteni Michelle Pfeiffert, mielőtt beleőrül az egyedüllétbe. Most meg kiderül, hogy egy komplett ökoszisztéma vígan tanyázik a szubatomikus környezetben, Henk Pym oldalbordája szuperül elvolt itt, és tudatosan nem szólt egyetlen árva szót sem. Ilyen retconnal azért nem minden nap találkozik az ember. De kit érdekelne ez, ha legalább izgalmas meg érdekes lenne az előadásmód. Még a kreativitást se vitatom el, mert egy-két vadabb lázálomban simán látok ilyesmiket. Az a kalapácsfejű bizbasz, meg a zselészerű haverja tök jó karakterek lennének, csak a hanyag írásmód, meg a túlzsúfoltság miatt elvesznek a kavalkádban.

blf1535_trl_comp_fin_v0014_1064_0.jpg

A színes, szagos világ egyébiránt igazán tetszetős és ötletes és sokkal kevésbé idegesítő, mint a Thor esetében, értsd itt már nem kell ötévesnek lenni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, elég ha 14-15 vagyunk. Az viszont elég nagy probléma, hogy a poénok 90%-a egyáltalán nem működik, sőt az efféle humort ezer éve a bárgyú jelzővel illetik. A PC-woke shittel is nagyon durván visszavettek - nyilván kezdenek rájönni mennyire elege van már az embereknek belőle. A legnagyobb baj továbbra is abban keresendő, hogy MINDEN CGI és nincs tétje semminek - amikor Kang őrjöngeni kezd, és lemészárol egy tüntetésnyi jómunkásembört azt tanítani kellene, hogyan tegyük teljesen sterillé, egyetlen vércsepp nélkül. Így meg, miért is érdekeljen a sorsuk?

Jonathan Majors egyébként jó választás volt főellenségnek. Kérdés, hogy hány fázist akarnak rápakolni, mert időközben Rudd és Lilly is megöregedtek, jó esetben még két film talán van bennük. Kang meg Thanosnál nem tűnik erősebbnek/okosabbnak/megfontoltabbnak. Úgy látszik a Marvelnél elfelejtették, hogyha az ember megmászta egyszer a Csomolungmát, akkor ugyan hobbiból még elmehet ide, meg oda, de az igazság az, hogy onnét már csak lefele vezet az út.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kövess minket Twitteren is: 

UI: a film nyomokban tartalmaz egy kis méltatlanul elhanyagolt Michael Douglast, és egy teljesen fölösleges Bill Murrayt, valamint a MODOK nevű lebegő koponyát, akinek magyarhangja Jani az Éjjeli Vakondból... vagy majdnem ő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery1987 2023.02.18. 17:37:19

"Azt se igazán értem, hogy mi ez a tendencia, mármint miért kell lassan az összes filmbe belerakni egy borzalmasan idegesítő - és önérzetes - tini csajt, akiket, ha kivennénk ezen filmekből az csak javítana a végeredményen. "

Mert most feminizmus reneszánsz van, a férfiak vagy buták, bunkók, szexisták és csak a baj van velük, vagy szerencsétlen gyerekes lúzerek akiket egy okos, talpraesett, szép 40 kilós tininek kell helyretennie.

Meg ez az istenverte suttogás hogy nem bírják már elfelejteni ezt, persze minden más fülrepesztően hangos.
Nem tudom ki találta ezt ki anno hogy ez jó.
süti beállítások módosítása