Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Shazam! - Az istenek haragja

2023. március 20. - scal

Első film idén, amin végre önfeledten SZÓRAKOZTAM, sőt egyből újranéztem az első részt. - úúúúúúú, de jó kezdőmondat!

shazam_fury_of_the_gods-942384944-large.jpg

A Marvel lassú haldoklása kezd a kapitalizmus haldoklására hasonlítani, szóval dacára a tavaly folytatódott pocsék filmeknek: Doktor Strange - Az őrület multiverzumában, Thor - Szerelem és mennydörgés Hangya és a Darázs - Kvantumánia azért nem kell könnyeket hullatni érte, mert csak összegereblyéztek pár milliárdot. Közben a DC meg még mindig nem tudja mit akar, de suttyomban kihoztak egy Batmant, szépítettek a rebootolt Öngyilkos osztaggal, most meg sikeresen meglepték a világot a Shazam folytatásával, aminek csak egyetlen hibája van igazán, miért kellett NÉGY évet várni rá?

Mert ugye itt a szuperhősök valójában gyerekek, akik iszonyatosan hamar elkezdenek felnőni, szóval, ha ez most egy harmadik rész lenne, tök jó trilógiát kaptunk volna, mert már tizennyolc évesek a film kronológiája szerint, és azért egyre inkább nehéz lesz elhinni az infantilizmust, ami az egész Shazam motorját működteti. Azonkívül Zachary Levin is látszik az elmúlt négy év, vajon mennyi film van még benne ilyen tempóban? Egy, netalán kettő? Hogy tudja a DC a saját világába integrálni ezt a megfoghatatlan hőst, sőt hősöket? Shazam ugyanis az egyetlen szuperhős, akinek nincs megfelelője a Marvelnél, ezt nem kopizták le anno. De ez egy kétélű fegyver, mert ugyan ez az erőssége, de épp emiatt nem lehet vele mit kezdeni az Igazság Ligájában. Shazam egy külön világ, éppen ezért lepett meg anno, hogy mennyire jól sikerült az első része.

Régen láttam már ennyire megnyugtató folytatást, aminek az első felében ugyan éppen a címszereplő veszik el a sok, egyéb érdekes karakter között, de aztán magára talál, és egy olyan befejezést prezentál, amilyet a DC lassan tíz éve nem képes összehozni. Sőt úgy sikerült a filmbe mondanivalót ültetni, hogy az nem lett szájbarágós, nem csorbítja ki a vidámság élét, a poénok pedig az egész film hosszában záporoznak a nézőre, és nem olyan ötéves óvodás szintjén, ahogy azt Taika Waititi elképzeli.

shazam.jpg

A film zenéi kifejezetten jól lettek összeválogatva, Pados Gyulát pedig külön meg kell említeni, aki mesteri kameramunkával támogatta meg a filmet. Helen Mirren lubickol a szerepében, Rachel Zegler amolyan Zendaya light, Lucy Liu pedig úgy látszik a női Jeremy Ironssá vált, és nem a jó értelemben. Djimon Hounsou egyáltalán nem volt annyira jó, még Cooper Andrews is emlékezetesebb. De az összképen egyikük se ront sokat, mert látszik, hogy nem vették magukat véresen komolyan. És ezúttal még afelett is szemet hunyok, hogy megint szétbarmolták a görög mitológiát, mert ahogy a bevezetőben is írtam, ez végre, VÉGRE VALAHÁRA egy szórakoztató film.

Minden szőrözés meg hiba ellenére el tudta érni, hogy érdekeljen ezeknek a karaktereknek a sorsa, hogy ne csak kívülállóként, kötelességből letudjam az aktuális popcornmozit. Tudjak izgulni az akciójeleneteken, és teleszájjal röhögjek a film humorán. Végre ne azon rágódjak milyen ideológiát akarnak éppen lenyomni a torkomon, mert azt éreztem, hogy itt most mint nézőt tisztelnek, és pusztán azt várják tőlem, hogy kikapcsolódjak két órára és jól érezzem magam. És ez bizony a nagybetűs SZÓRAKOZTATÁS, amit mostanában annyi készítő mellőzött, úgyhogy mister David F. Sandberg, emelem kalapom!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kövess minket Twitteren is: 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.03.20. 13:42:54

Ahogyan az emberek vagy 20-40 ezer évig az "Isten"-ek gyártásáról sem tudtak leszokni, most meg ezt az azokhoz hasonlatos különös képességekkel rendelkező hasonlóan kitalált lények a "kábszer". Lásd : Isten összeszámlálás
süti beállítások módosítása