Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A magányos lovas 4DX

2013. július 08. - lisztes

Szóval Hollywoodban Zorrót is kihipózták már, de hogy megmaradjon a színegyensúly adtak mellé egy rézbőrű sidekicket - akit egy fehér ember formál meg. Hát igen... Persze a Magányos lovas nem újkeletű dolog: más médiumokban már a 30-as években is megjelent, az 50-es években pedig népszerű TV sorozatként élt meg jó pár évadot. Nos ezt a karaktert adaptálták most a mozivászonra Jerry Bruckheimer produceri segedelmével. Az úriembernek köszönhetjük a Karib-tenger kalózai első részét (meg sajna a többit is), így két nagy bukás után (Perzsia hercege, A varázslótanonc) visszatért a jól bevált recepthez: Johnny Depphez és Gore Verbinskihez.

lone-ranger-poster.jpeg

Utóbbi vezényelte annak idején a rendezői székben ülve a méltán népszerű (bár a végére kifulladó) kalóz-trilógiát, szóval okunk az éppenséggel lett volna a bizalomra, de az első kiszivárgott vélemények után minden reményünk elszállt: A magányos lovasról ugyanis azt mondták, hogy szép-szép, persze nagyon is szép, de hát ennél azért többet várt az ember. Szomorúsággal tölt el, hogy csatlakoznom kell a fanyalgók táborához, pedig nagyon vártam ezt a filmet és nagyon akartam, hogy jól sikerüljön.

1869-ben a vasút megállíthatatlanul terjeszkedik, így nemsokára összeköttetésbe kerül a szárazföld belseje San Fransiscoval. A problémát egyrészt az indián fenyegetettség jelenti, másrészt meg az, hogy egy hidegvérű gyilkost sikeresen megszöktet a bandája, miközben épp a kivégzésére viszik vonattal. Hét ranger és az egyik öccse, a jogász John Reid a banditák nyomába ered, de kelepcébe csalják őket és utóbbi kivételével minddel végeznek. Egy kissé bolondos indián, Tonto menti meg főhősünket a biztos halállal járó napon aszalódástól. A furcsa pár összefog és nyomozni kezd John bátyjának gyilkosai után, de nem is sejthetik, miféle összeesküvésbe botlottak...

the_lone_ranger_Live_QA.jpg

A játékidő 150 perces és a készítők neve is kiválóan cseng, szóval joggal várt az ember egy komplex történetet, ami lehengerel, de végül sajnos hoppon maradtam. Nem az a probléma, hogy nem történik benne semmi, mert bőven adagolják nekünk a cselekményt, sokkal inkább azzal volt bajom, hogy a sztori nagyon döcögősen haladt előre. Amint erőre kapott, jött egy kis karaktermélyítésnek szánt múltidézés, vagy épp visszaugrottunk a keretet adó 1930-as évekbe, ahol az öreg Tonto meséli el ezt az egészet egy kisfiúnak...

Ebben azért akad humor meg önirónia is szép számmal, de a vázat adó történetben utóbbiból egyáltalán nem találni, előbbi pedig nagyon aránytalanul van elosztva. Van, amikor percenként összejön valami megmosolyogtató, de előfordul, hogy negyed óráig sem találunk semmi ilyet. A fő humorforrás (néhány elmebeteg poénon (vérnyulak) és visszatérő gegen (ló, maszk) túl) természetesen Johnny Depp karaktere, Tonto, aki tulajdonképpen Jack Sparrow kapitány vízálló sminkkel az arcán és egy döglött madárral a feje tetején... Igen, ez a szereplő sajnos nem sok újat tud mutatni.

lone-ranger-super-bowl.jpg

Armie Hammerből pedig ugyanúgy hiányzik a karizma, mint Orlando Bloomból, de nem baj, mert majd a lányok imádni fogják anélkül is és ez ide pont elég. A ranger és az indián párosa szerintem egyébként jól működik, bár megszenvednek vele, mire végre kialakul a barátságuk... A rossz oldalon 3 nagyszerű színészt köszönthetünk, akik közül a motivációt Tom Wilkinson, az ijesztő külsőt William Fichtner, a semmit pedig Barry Pepper kapta... Na jó, ő hozta a katonákat, de maga a karakter ezzel nem sokra ment.

Megidéződik például a Volt egyszer egy vadnyugat egyik fontos jelenete pár fürj segedelmével, de maga a sztori is elég sokban hajaz Sergio Leone klasszikusára. Valamint nem tudom, hogy mennyire szándékosan (végül is Disney ez is, az is), de megkapjuk a Mulan legkúlabb jelenetét is élő szereplőkkel, igaz lavina nélkül, de a nyílzápor, a völgy tetején megjelenő indián sereg és annak alázúdulása egy az egyben a hunok támadására emlékeztetett. Mindig is érdekelt, hogy ez a valóságban hogyan nézne ki és hát azt kell mondanom, hogy rohadt jól...

william-fichtner-the-lone-ranger-1.jpg

Az akciószekvenciákról általánosságban el lehet mondani, hogy látszik rajtuk a beléjük feccölt pénz és tényleg próbáltak az alkotók minél kreatívabb megoldásokkal előrukkolni. És ezekkel tényleg nincs különösebb gond (pedig pár lóval meg vonattal "dolgoztak" csak): van az elején, van a közepén, meg van a végén is - utóbbi természetesen a leg-leg-leglátványosabb és komplexebb és minden... Ahogy azt kell. Szóval igazán kár a pár felesleges karakterért és a történetfolyam haladását lassító jelenetekért.

Beszélnem kell a hiper-szuper 4DX élményről is, amiről eddig is szkeptikusan vélekedtem és most, hogy saját bőrömön tapasztaltam meg a dolgot, még inkább egy ócska vásári mutatványnak tartom. Egy dolognak van létjogosultsága: a kameramozgást követő székmozgás szerintem ténylegesen is hozzáad valamit a látottakhoz. Ellenben a székrángatózás a lovaglás vagy a vonat haladása közben (és higgyétek el, ebből a kettőből baromi sok van ebben a filmben) rohadt idegesítő, de nem különben rossz élmény a hideg levegő rám fújatása (kifejezetten fáztam, pedig a sivatagot bámultam), vagy az elsuhanó nyílvesszőt imitáló fülcimpa bizsergetés sűrített levegővel. Még a füstre tudom azt mondani, hogy érdekes volt, csak épp a vásznat nem láttam tőle...

The_Lone_Ranger_Hammer-Depp.jpg

A magányos lovas egy szórakoztató, látványos, igaz néhol kicsit unalmas nyári popcorn mozi, de semmi több. Egyáltalán nem rossz film, de messze van a Karib-tenger kalózai első részének színvonalától. Johnny Depp nem mutat újat, Armie Hammer sem taglóz le, a gonoszak gonoszak és ennyi, van pár elcsépelt megoldás benne, de háromszor annyi kreatív, szóval még így is megérheti a mozijegy árát. Az első adatok alapján ugyan meg fog bukni a film, de azért egy lehetséges folytatásról én még nem mondanék le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.07.08. 20:10:03

úúú fülcimpánál surranó sűrített levegő, tudtam én hogy nagy királyság ez,

ha voltak benne lovak? szagról nem gondoskodtak? :D

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.07.08. 20:17:29

@scal: Se szag, se sivatagi homok az arcba, de még a vízbe zuhanáskor sem öntöttek nyakon egy lavór vízzel. Átverés ez, én mondom.

Ellenben a játékpisztoly elsütését seggmasszírozással négydéikszesítették... wtf?

Oldfan 2013.08.23. 23:27:14

Az elején rengeteg western filmes utalást fedeztem fel, a "Volt egyszertől..." az 50-es évek klasszikusain át a Vad bandáig. Szórakoztatott.A Disney-től szokatlan volt, hogy olyan értékeket meg mert kérdőjelezni, - ha finoman is, - mint a vasútépítés legendája, vagy ahogy a rangereket mutatták be. Több hangszeren játszottak. A meghökkentéstől indulva, a humor különféle fokozatain át(szellemes, ironikus, lökött) a tragédiát bevonva a legenda nemességéig. Ebben külön jó volt, hogy előtte már a sárga földig lecsupaszították a lényeget, deheroizáltak, majd mégis képesek voltak nemesebbé tenni a rangert és az indiánt. A film stílusa így meglehetősen eklektikus, meg a színészi munka is vegyes, ahogy írtad. Én rosszabbra számítottam, de csak a középső résznél éreztem, hogy leült a film. A végső leszámolás viszont már mozi volt, vagyis modern mese, amit nem kell, nem is szabad komolyan venni. Engem a mozgókép kezdeteire emlékeztetett ez a felfogás. Nem akartak realisták lenni, hanem egyfajta álomvilágot tálaltak fel, de nem rossz értelemben. "Ember, a mozi terem az a hely, ahol kiléphetsz a hétköznapokból, eszményeket tálalnak, hősökért szurkolhatsz, sírhatsz és nevethetsz, a vetítés idejére ismét gyermek lehetsz. Győz a jó, megfizet a gonosz. És mindezeket kockázat nélkül, megfizethető áron kapod." Valahol szimpatikus az egész. Igaz, a múzsa igazi csókja helyett csak egy puszi jutott az alkotóknak, és azzal is tisztában van mindenki, hogy a filmművészet ezúttal egy másik vetítőteremben időzött. No de "nem kell mindig kaviár". Egynek nem volt ez rossz, de pont a kaleidoszkóp jellege miatt aligha lesz valódi siker. Ahhoz túl sok agymunkát és beleélést vár el a nézőtől....:) Meg hát tényleg nem kiemelkedő mozi, de "ma harapjon más a porba", ne ez a film.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.16. 19:14:55

hogy én mennyire nem osztom a kritikus véleményét, csatlakozom azok táborához akik értetlenkedve állnak azon tény előtt, hogy ez a film bukta lett, mi a véreres faszért????

"...az első kiszivárgott vélemények után minden reményünk elszállt: A magányos lovasról ugyanis azt mondták, hogy szép-szép, persze nagyon is szép, de hát ennél azért többet várt az ember."

ünk? kivel? miért ezen általánosítás, engem érdekelt, megoldás, nem kell külföldi véleményekre adni, azokat monitorozni

ez a film nem csak szép, a tavalyi év meg úgy az utóbbi idők egyik legjobb kalandfilmje

nekem nem is a zorro jutott eszembe, meg nem is westernhez hasonlítanám, itt az csak másodlagos, egy az egyben Zöld darázst éreztem rajta, szinte testvérek, mindkettő garantált szórakozást nyújt

"pedig nagyon vártam ezt a filmet és nagyon akartam, hogy jól sikerüljön."

ha annyira nagyon vártad miért nem láttad meg a vitathatatlan erényeit?

"A játékidő 150 perces és a készítők neve is kiválóan cseng, szóval joggal várt az ember egy komplex történetet, ami lehengerel,"

kalandfilm, aminek lehengerlő története van? mondjuk példa?

"Amint erőre kapott, jött egy kis karaktermélyítésnek szánt múltidézés, vagy épp visszaugrottunk a keretet adó 1930-as évekbe, ahol az öreg Tonto meséli el ezt az egészet egy kisfiúnak..."

az első felével nem értek egyet, a karaktermélyítés, múltidézés nagyon tetszett, viszont ez a hülye keret nem értem miért kellett egyáltalán, néhány poénnál működött de eleve lelőtték a poént, hogy Tontoért még annyit se izguljak mint amennyit Depp miatt izgultam volna, amúgy is utálom a "ez csak egy történet típusú storykat"

"Ebben azért akad humor meg önirónia is szép számmal, de a vázat adó történetben utóbbiból egyáltalán nem találni, előbbi pedig nagyon aránytalanul van elosztva. Van, amikor percenként összejön valami megmosolyogtató, de előfordul, hogy negyed óráig sem találunk semmi ilyet. A fő humorforrás (néhány elmebeteg poénon (vérnyulak) és visszatérő gegen (ló, maszk) túl) természetesen Johnny Depp karaktere, Tonto, aki tulajdonképpen Jack Sparrow kapitány vízálló sminkkel az arcán és egy döglött madárral a feje tetején... Igen, ez a szereplő sajnos nem sok újat tud mutatni."

egy kalandfilmtől én nem várom el hogy hasfalszaggató poénokkal operáljon, nekem éppen elég volt amit ilyen finoman adagoltak

és azzal se értek egyet, hogy Depp egy indián Sparrow lett volna, Sparrow karaktere nekem a negyedik filmre nagyon sok lett, és túlságosan önző, itt Tontonak van egy célja, és bizonyos szempontból értelmesebb mint az idióta főhős (Green Lantern) inkább az infantilizmusán röhögtem nagyokat - pl. amikor megissza a whiskeyt, vagy mutatja a kacsalábat

"Armie Hammerből pedig ugyanúgy hiányzik a karizma, mint Orlando Bloomból, de nem baj, mert majd a lányok imádni fogják anélkül is és ez ide pont elég. A ranger és az indián párosa szerintem egyébként jól működik, bár megszenvednek vele, mire végre kialakul a barátságuk... A rossz oldalon 3 nagyszerű színészt köszönthetünk, akik közül a motivációt Tom Wilkinson, az ijesztő külsőt William Fichtner, a semmit pedig Barry Pepper kapta... Na jó, ő hozta a katonákat, de maga a karakter ezzel nem sokra ment."

megnéztem ezt a Hammer gyereket mert a hangja kurva ismerős volt valahonnan, és azért álljon már meg a nászmenet, ő játszotta Tolsont a J. Edgarból, - nagyon emlékezeteset alakított -Közösségi háló, Tükröm, Tükröm, szóval ki kérem Hammer nevében, hogy mindenféle Bloomhoz hasonlítják, remélem jó pár színvonalas szerepet láthatok még tőle

és őt jónak találtam egy ilyen szerepre nem úgy mint a hirtelen lefogyott Seth Rogent

a barátság kialakulása nem szenvedés volt, ez egy igazi jellemfejlődés mindkettőnél, ritkán látni ilyet filmen, a végén már pofánvertem volna ezt a senkiházit, hogy nem képes kinyírni ezt a mocskot amikor a szeme láttára ölte meg a bátyját, de aztán rájöttem hogy minden kellett hogy a végén hihetővé váljon hogy szembefordul a törvénnyel, és kiábrándul az egészből, mert ahol ennyire nincs igazság, ott tényleg csak az önbíráskodás a megoldás

azt pedig nem is értem miért írtad le, hogy itt három gonosz van, ekkora spoilert már megint... az egyiket a film közepéig ki se lehet találni, mert annyira nem is mutatják, és amikor igen szerintem egész jól elkendőzik, vagyis az egy fordulat lenne, a másik meg a film közben átáll, az is egy jó fordulat(poén) minek kell ezt ellőni az olvasó előtt, ráadásul az az egy gonosz, az egy olyan rohadt mocsok emlékezetes karakter, hogy a többire igazából olyan nagyon szükség se volt, régen gyűlöltem már ennyire embert vásznon, és ez mindig mutat valamit

a film végi vonatos őrülethez foghatót nem is tudom mikor láttam úgy megmutatva hogy ne menjen át a nevetség határán, talán a leggyengébb a női karakter, ha kimaradt volna a filmből se vesztettünk volna sokat, valamint Carter karaktere is olyan légből kapott volt

nekem összességben meghozta a kedvem a sorozathoz bár nem tudom az is ilyen szellemben készült e

2014.03.16. 21:49:27

@scal:

Néhány hete láttam ezt a filmet, és nekem is tetszett. Azt nem mondom, hogy az első perctől az utolsóig fel tudom idézni, viszont jobban elszórakoztatott, mint a Karib-tengeri kalózokról szóló filmek.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.08. 14:23:47

@scal: Azért a véres faszért, mert nagyon gyenge a film, igazából ez egy teljesen megbocsájtó hangvételű kritika vele szemben. Először is: nem vicces, pedig az akar lenni. A színészek semmit sem tudnak kihozni magukból, helyenként leül a cselekmény. Nem tudták eldönteni, hogy komolyan vegyék a sztorit, vagy ne, ezért a drámai szál sem működik semennyire sem. A látványvilág pedig kifejezetten szegényesnek mondható. Ami a film fináléjában van, arra pedig szavakat se lehet találni. Rosszabbfajta európai vígjátékok végén sem lehet ilyen mértékű zendülést látni, ahol baromság követ baromságot, lehetetlen dolgok sorjáznak megállás nélkül, és mindezt a teljes komolyan vehetetlenséget maximálisan aláhúzza a Tell Vilmos nyitány. Csak néztem ki a fejemből, hogy atyaúristen mi volt ez?

Lehet, hogy még így is az utóbbi évek legjobb kalandfilmje, de csak abban az esetben, ha nem készült egyáltalán kalandfilm.

Lisztes biztos azért nem látta meg a vitathatatlan erényeit, mert ilyenek nincsenek ebben a filmben. A Zöld darázs vicces és pörgős, ott egyértelműen nem akarták komolyan venni magukat, ez meg humortalan és nehézkes. Volt benne néhány jó poén, de 150 perchez képest baromi kevés.

Te tudtál ezen egy pillanatig izgulni bárkiért is?

Egy kalandfilmtől önmagában nem is kell elvárni a hasfalszagató poénokat, de ez a film vicces akart lenni, és látványosan kudarcot vallott, itt ezzel van az igazi probléma.

Hammer gyereket lehet, hogy láttuk már máshol, de ott se jegyeztük meg (ezért is kellett utána keresned), így egyelőre teljesen jogos a felvetés - e film esetében főleg - hogy hiányzik belőle a karizma.

Vadnyugati környezetben már önmagában hiteltelen volt az a liberális hozzáállás, amit a főhős képviselt. Ahol még nincs törvény, és ha van akkor se tartják be, egy ilyen környezetben ez teljesen komolyan vehetetlen. Megbocsájtható, mert ez tényleg nem hiteles történelemfilm próbál lenni, de már a kiindulópont rossz.

Te komolyan nem jöttél rá, hogy Tom Wlkinson karaktere áll az egész mögött? A legelső jelenetétől kezdve teljesen egyértelmű volt, ahogy megjelent. Barry Pepper meg annyira jelentéktelen, hogy az olvasó el se jut odáig, hogy megjegyezze, már átáll, úgyhogy egyiket se mondanám valami húdenagy spoilernek, de persze, lehetett volna jelezni előre. Ez a gonosz pedig nem emlékezetes, a létező legklisésebb, legfelejthetőbb karakter. Csúnya és kegyetlen, és ennyi. Semmi stílus, vagy olyan megmozdulás, amitől emlékezetes lenne, még gyűlölni sem lehet, annyira sablon.

A végső őrület (igen, ez talán jobb szó rá) pedig bőven túlmegy a nevetségesség, de még a hülyeség, és a szánalom határán is, csak a legrosszab filmekre emlékeztető WTF érzésre kárhoztatva szegény egyszeri nézőt.

Na most összegzésképpen, nem nézhetetlen a film, csak unalmas, klisés, humortalan, és semmilyen tekintetben sem kiemelkedő. Jogos a lehúzás, jogos a fanyalgás, és még jogosabb a bukás. Hála istennek több ilyen film nem fog készülni, szóval Hollywoodban sincs minden veszve. Az Óz például sokkal rosszabb volt, és az is elbukott.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.08. 20:26:06

@Santino89: Te amúgy mikor lettél ilyen elitista sznob? Biztos ez is olyan mint mikor a havert nem látom egy félévig és ő nem veszi észre ugyan magán de én látom hogy elhízott vagy lefogyott. Nem hiszem el, hogy ott tartunk, hogy Fieldnek tetszik, neked nem :D

Szerintem a szinkron miatt nem volt vicces, mert én a Karib-tengert szinkronját is botrányosnak tartom az eredetihez képest. És ez is szar szinkront kapott.

Szerintem ez leginkább kalandfilm ami helyenként nyom egy poént, hogy ez neked nem jött be hát istenem. Lehet egy fokkal könnyedebb hangvétel tényleg jót tett volna neki. Persze, hogy szegényes - képzeld a Gyűrűk Ura látványvilága is moziban volt GAZDAG mint a maggi májgombóclevese, a Karib-tenger is, ezek a filmek fele annyit vesztenek egy otthoni tévén, laptopon.

És nem tetszik a finálé.... -_- jézusmária. Azt pedig inkább ne is hangoztasd, hogy nem jöttél rá miért pont a Villhelm Tell szól a finálé alatt. Verbinski olyan jól tiszteleg egyes legendák előtt, épp ezt lehet benne szeretni.

De hát mit lehet tőled várni, akinek már a Három Testőr se jött be.

Deppért nem izgultam az tény, azt a keretsztorival elbaszták, de nekem ne gyere ezzel a hülyeséggel, hiszen a Gladiátort is ütöd, pedig ott a főhős megmurdel a végén.

Hammer gyerekről (Tolson) ódákat zengtél a J.Edgarnál hogy lejátszotta DiCapriot.

A liberális hozzáállás lehet hiteltelen, de a keleti partról jött, és ezért vicces volt a kontraszt, mint írtam engem is idegesített, de legalább jól érzékeltették azt a folyamatot hogy a csávó végül elköteleződik az önbíráskodás mellett.

Peppert én meg sem említettem volna mint egy "főgonoszt" de ha már meg lett nem kéne spoilerezni. Ennyi.

Jó, tudom, hogy neked Darth VaDER VOLT AZ UTOLSÓ HITELES GONOSZ KARAKTER.

javaslat: (ez utóbbi mondatot deleteltem, mert a végén megbántom az érzékeny lelked) :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.09. 09:49:11

@scal: Elitista sznob? :D :D Jah, igen, hogyne, persze :D És mindenki, akninek nem tetszik a Magányos lovas :)

Nem csak nyelvi poén(kísérletek) voltak ebben a filmben, úgyhogy felesleges lenne a szinkronra fogni. A Karib meg magyarul is vicces.

Különbséget tudok tenni egy látványos és egy nemlátványos film között monitoron is, köszönöm szépen. Nem az átlagerzsivel beszélgetsz a közértből, akinek csak azért nem tetszik egy fuilm, mert nem moziba látta :D

Itt nem arról van szó, hogy mit értek, vagy mit nem, tökmindegy mit idéz, egyszerűen úgy szar, ahogy van, és a Tell Vilmos ezt még ki is emeli.

Már a Három testőr se jött be? :D Ez az érved. még jó, hogy nem jött be.

Kérlek, ne csúsztass, a Gladiátort tök más miatt ütöm, nem is értem, hogy jön ide.

Ódákat zengtem? Mikor? Hol? De ha véletlenül így is volt, olyat tuti nem írtam, hogy karizmatikus.

Szerencsére volt azóta pár jó főgonosz, de ennél a sablongagyinál bárki jobb, úgyhogy ez nem teljesítmény. Ennél még legutóbb látott mozi szintén sablongonosza is ezerszer jobb. Bármelyik filmről is legyen szó.

Az érzékeny lelkemet meg már a leelitistasznobozással megbántottad :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.09. 22:39:42

@Santino89: nem, mert mások nem fanyalognak minden miatt, ami csak agykikapcsolást vár a nézőtől, megnézve a tavalyi listádat is nincs egy könnyed hangvételű mozi, még a legkönnyebb is fajsúlyos dráma, meg mélységet hordoz önmagában, SZÓRAKOZÁS így csupa nagybetűvel.

Ezek szerint mégsem tudsz különbséget tenni. :) Hát itt az élő példa rá. nem szoktam közértben/ből beszélni, én oda vásárolni járok.

Dehogy szar, az a csúcspont, ami annyi filmnél hiányzik (többek közt Star Trek 2) és itt működik. Végigizgultam az egészet.

Amikor a J. Edgart beszéltük, hogy ő sokkal jobb volt mint Caprio.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.09. 23:04:17

@scal: minden szar filmet ezzel az agykikapcsolás dumával kell védeni?
pl a családi üzelmek, meg a star trek 2 nagyon fajsúlyos drámák és mély hangvételű filmek voltak valóban :D
de, különbséget tudok tenni, ne nézzél hülyének. éd magadat se tettesd annak.
A Star Trek 2-ben volt csúcspont drámai értelemben, ha látványban nem is. Ha neked az a csúcspont, ha valami tobzódik a hülyeségben meg az infantilitásban, lelked rajta, számomra ez volt a film legmélyebb pontja, de lehet hogy az elmúlt 5 év blockbusterjeinek legmélyebb pontja.

Majd privátban küldd át, hol mondtam ilyet, meg milyen kontextusban, mert ez nekem baromira sántít.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.10. 01:37:23

@Santino89: a Stra Trek 2 egyfajta tisztelgés a Khan haragja előtt (Tarantino kedvence, sose feledd) a Családi üzelmek meg a mélységben még mondanivalót is hordozott a családról, összetartozásról, az más kérdés, hogy a felszínen egy akciófilm (nem sci-fi) a másik meg egy paraszt vígjáték.

máris visszakeresek 80.000 oldalnyi beszélgetést :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.10. 13:07:53

@scal: van a facebookon kereső funkció, mit gondolsz a nag zűrt h találtam meg?
Attól még, hogy egyfajta tisztelgés még nem fajsúlyos dráma, és nincsen komoly mélysége egyiknek se. Te szoktál gondolkodni, mielőtt leírsz valamit, vagy csak úgy kifolyik a billentyűzetedből minden kontroll nélkül? :D
Amúgy az agykikapcsolás megvót, csak a szórakozás hiányzott. De az nagyon. Mindegy, gyűjtöd itt a jó kis kedvenceket, Magányos lovas, Zöld Lámpás, Óz, Három testőr, egyik jobb, mint a másik. A minden értelemben szarrá bukott blockbusterek a te kedvenc műfajod.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.10. 15:26:47

@Santino89: a Zöld Darázs is megbukott mégis tetszik, a John Cartert is megkövetted, a Zöld Lámpásra meg sose mondtam, hogy kedvenc, de a tömérdeknyi szarozás után én akkorát nem csalódtam benne, egy B kategóriás szuperhősmozi :D

melyiket néznéd meg Zöld Lámpás, vagy Perometheus? :D

amúgy nem tom miről beszélsz, ezeket a billentyűzetem magától írja, én csupán az átviteli közeg vagyok, mert mozogni nem tud, és ebben segítek neki

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.10. 17:23:36

@scal: A Zöld darázs 227 misit hozott világszerte, az még messze van a csúfos bukástól. A Jack Cartert nem megkövettem, hanem szimplán nézhetőnek tartottam.

Zöld lámpás vagy Promi?
Inkább egyik se.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.10. 18:12:53

@Santino89: olyan nincs, valamelyiket választanod kell

JOHN Carter
süti beállítások módosítása