Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szenilla nyomában

2016. június 14. - scal

Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már? Apa mikor kezdődik már?... és ez egy sajtóvetítés.

finding_dory_poster_05.jpg

Rájárhat a rúd a Pixarra, mert ötlet híján lassan nem marad történetük, ami ne kapott volna folytatást. És nem, nem éreztem se a Verdákat, sem pedig a Szörny Rt.-t olyan filmnek, ami üvöltött volna a folytatásért. Egyedül a Toy Storyt tartottam olyasminek, amit végkimerülésig lehetne folytatni, mert az elsősorban egy közösségről, nem pedig egy konkrét történetről szólt. A Némó nyomában viszont nagyon is a történetéről, sőt az utazásról szólt, és a cég nem is érezte bő tíz évig szükségét, hogy hozzá nyúljon. Az utóbbi időben azonban egy sima, egy fordítottat játszanak, vagyis egy Agymanókat követ egy WTF Dínó tesó. Így nem csoda, hogy egyik legsikerültebb meséjük se kerülhette el a sorsát, és kapott egy vállalható, bár teljesen felesleges folytatást.

Egy folytatás attól lesz több és jobb, ha tesz valamit az előző részhez, kiegészíti az univerzumát, kitágítja a lehetőségeit, esetleg túlnő az alapművön. Itt ilyesmitől nem kell tartanunk Pixarék lényegében fellapozták a Folytatások Nagykönyvét és szóról szóra betartották minden passzusát. Például; ismételd meg azt, ami jó volt az első részben. Így most nem Pizsi keresi Némót, hanem a felnőtt Némó keresi Pizsit, kapcs ford: Szenilla keresi a szüleit, akiktől kiskorában elsodródott. Szenilla az a doktorhal, aki anno segítette Pizsit, és rövidtávú memória zavara mellékkarakterként vicces, és egyben ötletes reflektálás volt Christopher Nolan akkori sikerfilmjére, a Mementora,

Főszereplővé katapultálása azonban azt is magával vonta, hogy öt perc után marhára idegesítő az egész létezése, és nem is nagyon érdekel megtalálja e a szüleit. Szenilla inkább tűnik gyerekként és felnőttként is idiótának, semmint aranyosnak - vagyis fullba tolja a kretént. Szüleire furcsamód azért emlékezik néhol, különben a történet értelemszerűen behalna. Aztán mit ír még az a könyv? Legyenek visszatérő karakterek, akiket szerettek az előző részben. Így ismét itt lesznek a befüvezett teknősök. Haver, érted, haver, áramlat, meg érzés haver. Ez csúúúúcs. Na csumi haver, kösz hogy jöttél haver, füvet hoztál, okés, majd ütközünk. Haver. Szerencsére csak pár percig, nekem már 2003-ban is a könyökömön jöttek ki.

finding-dory-trailer-poster-international.jpg

Legyen egy morgós, önző, de valójában vajszívű segítőtársa a főhősnek - akinek létezése lényegében fölösleges kolonccá degradálja Pizsit és Némót. Jelenleg egy hétkarú polip személyében - jah igen legyen nyomorodása is, amit büszkén visel -, akinek ismételten Dörner György adja a magyar hangját. Ennek különösen örülök, mert ezek szerint ismét gőzerővel - értsd nyoma sincs a modorosságnak, vagy a rutinnak - belevetette magát a szinkronizálásba, és A dzsungel könyve után ismét egy nagyon jó karaktert választott/kapott. Hozzá hasonlóan a furcsa, és vicces mellékalakok felelnek a film legjobb pillanataiért. Pl. az idióta madár, vagy a fóka.

És ezzel ki is merült a recept: legyenek poénok - néhány tényleg jól működik -, a gyerekek imádják - tényleg imádni fogják -, és legyen akkora pörgés, meg csinnadratta, hogy emiatt mindenki úgy gondolja, nagyon fontos sietni, meg hullámvasutaztatni a nézőt, és ne gondolkozzon azon, hogy egy, lényegében ezt már látta, kettő dogunalmas és érdektelen az egész. Pixarék még azt a pofátlanságot is elkövették, hogy az egész mese technikai megjelenítése egy az egyben a 2003-as szintet tükrözi, kicsit talán fényesebb, meg HD-sabb, de éppen csak annyival, amennyire az első részt fel tudják majd újítani. Értitek, nehogy kilógjon a sorból.

A Szenilla nyomában egyértelműen családos emberek, és főképp a gyerekek filmje. Hol van ez már a Wall-E vagy a Fel nagyságától, mondanivalójától. De hogy mondjak jót is, a magyarok elképesztően honosították az egész filmet - és ezen nagyon agyalok, hogy tudták integrálni a film egészébe, hogy ne lógjon ki a lóláb - az összes feliratot átírták magyarra, - tehát nem feliratozták, vagy az sms szövegeket jelenítették meg egy telefonon, hanem belenyúltak a CGI-be! - a poénok jelentős részét magyarították - bár a Kauczky Armandosat enyhén szólva túltolták, már harmadszorra is csak én röhögtem rajta. De le a kalappal előttük, ez nagyon szép munka volt. És ha ezt veszem a Pixar idei munkája a nyár slágere lehet, és ahogy ismerem őket lesz is. Te lehet egy kicsit, a gyerekeid viszont egész biztosan nem fognak csalódni.

Amennyiben tetszett a kritika, kérlek oszd meg a Facebook oldaladon!

Ui: nem meglepő módon a nagy film előtti kötelező kisfilm, ezúttal is jobban tetszett. A Szalonkák egy nagyon érdekes, sokatmondó, humoros, és ötletes rövidfilm a Pixartól, elképesztő vizualitással. Remélem a következő nagyfilmjük már legalább ezt a technikai minőséget fogja képviselni.

Ui2: ezúton szeretnék gratulálni a profi kollégáknak, akik néhányunkat kivéve kiviharzottak a teremből, így nem láthatták, hogy van a stáblista után plusz jelenet. Szóval gyerekek figyelem, lehet marasztalásra bírni aput és anyut.

Ui3: a vetítés nem 3D-ben zajlott, így annak minőségéről ezúttal nem tudok nyilatkozni, de ismerve a Pixart, biztos nagyon csúcs... haver.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása