Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A fekete lagúna szörnye

2011. január 31. - Santino89

"Némelyikük ordít a félelemtől, mint az emberek, akik fütyülnek a sötétben."

Furcsa mód előre tudtam, hogy ez egy jó film lesz. Sok régi klasszikusba csalódtam már, ráadásul ez elég B-kategóriásnak tűnik első hallásra, de a látszat csal. A rendezőbe, Jack Arnoldba fektettem a bizalmamat, ugyanis A hihetetlenül zsugorodó ember után tudtam, hogy rossz film nemigen kerülhet ki a kezei közül. Úgy tűnik a fickó az '50-es években a B kategória aranykorában készítette B filmjeit, de A színvonalon. Mivel a mai filmgyártás is erre épül, így nem mondanám azt, hogy nem látszódik A fekete lagúna szörnyén az idő vasfoga, de érződik, hogy mennyire igényesen elkészített filmekről van szó.

Ebben a műben például elég nagy hangsúlyt fektettek például arra, hogy megmagyarázzák a szörny létezésének okát, hogy hihetővé tegyék az egész történetet, és ez nekem nagyon tetszett. Továbbá a szörny megvalósítása is nagyon jó volt, nem vált nevetségessé, bár látszott, hogy egy embert öltöztettek be, de az a Predator filmekben is látszik, úgyhogy ez nem túl nagy probléma. A feszültséget is remekül sikerült fenntartani, a mai napig nagyszerű az a jelenet, amikor a főhősnő úszkál a vízben, a szörny pedig a nyomában van. Egyébként Julia Adams alakítja, elég különleges szépség, akinek nem mellesleg fantasztikus teste volt, így elsőrangú választás erre ez egzotikus horror-kalandfilm főszerepére. Persze a karakterek ma már sablonosnak tűnnek, a trükkök sem túl félelmetesek, de azért még abszolút szerethető film a Creature from the Black Lagoon. A kiváló víz alatti jelenetekért pedig külön dicséretet érdemelnek a készítők. Minden szempontból egyben van a film, Jack Arnold tényleg tudta, hogy mit csinál. Érdekességképpen megemlíteném még, hogy ezt az 1954-es filmet bemutatásának idején 3D-ben vetítették a mozikban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása