Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bűnök és vétkek

2011. április 09. - Santino89

Érdekes film volt ez Woody Allentől. Az egyik fele egy tipikus woodyallenes poénkodós szerelmi sztori, a másik pedig tulajdonképpen a Match Point előfutárának tekinthető. A két film közti legnagyobb különbség az, hogy a Match Point sokkal drámaibb hatást kelt, és inkább magára a bűnre helyezi a hangsúlyt, itt pedig a bűnbánatra, illetve annak feldolgozására. Ami közös az az, hogy a gyilkos mindkét esetben megússza, én meg komolyan kezdek gyanakodni Woody-ra, hogy nála ez vajon miért visszatérő motívum?

A másik szálban nincs igazán semmi plusz, de valahogy középszerű módon ugyan, de szórakoztatóbb volt, mint a gyilkosos rész. Martin Landau egyébként egész kiválóan alakít, a forgatókönyv pedig szépen, teljesen logikusan van felépítve. A két sztoriban egyébként nincs túl sok közös vonás, szerintem Allennek csak simán volt két filmötlete, és rájött, hogy külón-külön egyik sem elég egy teljes játékidőre. Állítólag egyébként a film ráeső felével olyan szinten nem volt megelégedve, hogy rengeteg mindent újravágott, meg újraforgatott. Martin Landau szála ezzel szemben nagyon egyszerű és nagyon letisztult. A végső beszélgetés pedig eléggé ütős, ahogy Landau elmeséli, hogyan sikerült majdnem teljesen elaltatnia a lelkiismeretét és a bűntudatát. És az a legfélelmetesebb ebben, hogy érezzük, ez mennyire reális.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.10. 21:07:33

micsoda változások mentek itt végbe az elmúlt napokban :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.10. 21:17:24

jah, két kattintás volt. szted mien?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.14. 19:40:51

hát, sokan nem szeretik a sötét színeket, én speciel igen, mert nyugtatja a szemet, csak a linkeket változtatnám meg kicsit nem ilyen kirívóra, viszont azt észrevettem, hogy lájknál nem tesz ki már képet a faszbuk

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.07. 07:41:44

szerintem így utólag olvasva méltatlanul keveset írtál ezekről a Woody filmekről :p
süti beállítások módosítása