Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tűzszekerek

2011. május 11. - Santino89

Olyan kellemetlen ha egy igazi filmklasszikust nézel, amit mindenki egyformán szeret, neked meg egyáltalán nem jön be. Általában jól megalapozott és határozott a véleményem a filmekkel kapcsolatban, de ilyen ritka helyzetekben elbizonytalanodom, hogy tán velem van a baj.

A Tűzszekerek nagyon sok mindenről szól, de igazán nem szól semmiről. Benne van a korrajz, de nem kerül előtérbe. Bemutatja a két főhős motivációját, de igazából nem merülünk mélyre a lelkivilágukba. Futnak benne elég sokat, de mégsem mondanám igazi sportfilmnek, elvártam volna, hogy bemutassa a szenvedést, a kitartást, a győzelem mámorát. A cselekmény nagyon lassan telik előre és nincsenek benne igazán nagy drámák, vagy konfliktusok, jó angolos módon minden inkább a felszín alatt van. A végén pedig abszolút nem éreztem katarzist, ami szerintem egy ilyen film esetében kötelező lenne. Na jó, de a zene... hát igazából a film híressé, sőt legendássá váló Vangelis zenéje mindössze az eleje és a vége főcím alatt hangzik el. Ez persze valamilyen szempontból nagyon jó húzás, mert a elején megadja az alaphangulatot, a végén pedig emelkedetten állunk fel a székből. De szerintem a film egyszerűen nem annyira erős, hogy ne lett volna szüksége erre a valóban csodálatos zenére a film közben is. A zene többi része viszont ilyen tipikus '80-as évekbeli, mára már hallgathatatlan és avítt szintetizátorprünytögés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.16. 15:03:12

szerintem nem veled van a baj, ezt a filmet ugyanúgy divat sznobkörökben sztárolni mint a Schindler Listáját

Vangelis írta az egész score-t, és ez nem szintetizátor prüntyögés, hanem elektronikus zene öreg harcos

de a többiben nyilván igazad lehet, bár alig írtál a filmről, a kereszténység és a zsidóság örök harcáról :)
süti beállítások módosítása