Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sinister

2012. december 05. - Filmbook

Újabb vendégkritika következik a blogon, ezúttal egy vadonatúj horrorfilmről. A cikk titokzatos szerzőjét talán nemsokára a csapatunkban is üdvözölhetjük, de addig is jó szórakozást!

„Ha egyszer meglátod őt, semmi sem menthet meg.”

Igen, főleg ha olyan nyuszi vagy, mint én! Ha nem is a történettől, de a hajmeresztő „Mumustól” biztosan rettegtem. Természetesen többnyire akkor bukkant elő, amikor nem számítottam rá. (Na jó, volt hogy tudtam.:) De még a tökös legények is legalább egyszer a szívükhöz kaptak. sinister-sinister-07-11-2012-05-10-2012-6-g.jpg

A film cselekményének középpontjában Ellison Oswalt (Ethan Hawke) író áll, aki valódi bűnesetek alapján írja regényeit. Egy újabb bestsellert akar írni, ezért úgy dönt, hogy családjával egy gyilkosság helyszínére költözik. Persze mint az apák mintaképe, erről egy szót sem szól a famíliának. Igazi gyermek barát, család centrikus környezet az apuka szerint, akinek szemei előtt csak az újabb siker lebeg, meg egy két hulla itt-ott. Értelemszerűen, ebből konfliktus keletkezik, amikor az anyuka (Juliet Rylance) számára is világossá válik, hova is költöztek. Ebből aztán egy nagy-nagy veszekedés is lesz, amit a színészek elég ingerszegényen játszanak el. Mondjuk már maga a történet eléggé elcsépelt, és a szereplők is egyhangúak.sinister-sinister-07-11-2012-05-10-2012-5-g.jpg

A film túlnyomórészében annak lehetünk tanúi, hogy Ethan Hawke egy baseball ütővel jár- kel, és retteg a sötétben a ropogó padlótól, nyikorgó ajtótól és a bokortól. Valljuk be, ezek tényleg iszonyatos dolgok főleg éjszaka. Az igazán rémséges képsorok azonban a régi videofelvételeken vannak, amelyeket a padláson talál a beköltözés után, majd ezzel hívja elő a démont. A fán lógó, az autóban égő, vagy éppen a fűnyírós családi mészárlás képsorai inkább ijesztőek és sokkolóak, mint a ropogó padló. A régi vetítő zakatolása a felvételek közben, pedig hátborzongató.sinister-sinister-07-11-2012-05-10-2012-10-g.jpg

Ettől függetlenül a történet maga annyira nem volt rendkívüli, én már az elején sejtettem, hogy ki akasztotta fel a film elején lógó családot. Nagy meglepetésemre igazam lett, nahát! De aki nem sejtené, annak is kiderül a film negyvenedik perce körül. A klasszikus, a báránybőrbe bújt ördög, ki más.

Ennek ellenére eléggé jól sikerült a film vége, különösen a zárómondat tetszett nagyon a hidegvérű gyilkosunktól. Persze, ehhez végig kell nézni a filmet, amely a mozikban december 6-tól látható, pont Mikulás napján, de azért gyerekeket ne vigyünk magunkkal!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.05. 07:54:48

Bocs, hogy kora reggel ilyen értetlen vagyok, de ez miért vendégkritika? Filmkritika egy filmes blogban, vagyis a lehető legjobb helyen, szerzőként pedig a blog gazdája van feltüntetve, szóval mi vagy ki itt a vendég?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.05. 12:51:25

@field 64: gondolom a szerző, csak azt elfelejtették leírni. :)

legalábbis úgy lenne logikus.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.12.05. 19:35:48

@field 64: Elnézést, és köszi az észrevételt, azt hittem egyértelmű a helyzet. A cikk írója, nem szerkesztője a blognak (legalábbis egyelőre), így az én nevemben tettem fel a kritikáját. Szintén ilyen volt már nemrégiben a Lopott szavak is, valamilyen probléma volt a blog.hu meghívórendszerével. De szerintem a stílusból elég egyértelműen következik, hogy nem én állok a cikk mögött :). Ha érdekel, privátban mesélek a részletekről.

@doggfather: Így van, köszi!
süti beállítások módosítása