Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az a Tíz YouTubeer, akiket mostanában nézek

2016. december 25. - scal

Régóta akarok már írni egy ilyen toplistát, és így az év vége felé úgy gondoltam miért is ne. Időről időre eljutok beszélgetésekben a szórakozás topichoz, és ha kérdezik általában ilyenkor bejelentem, hogy bizony már több mint 15 éve nem igazán nézek tévét. Nagyjából SEMMIT ami folyik belőle. Ez egy összetett dolog, a csatornák sokat tettek azért, hogy elüldözzenek a dögláda elől. Először is jöttek a reklámbetétekkel, még a VHS korszakban, ezt még úgy ahogy átvészeltem, aztán a különböző beírásokkal "Hétvégén Megasztár, ValóVilág 5, stb" amit volt pofájuk beúsztatni a filmbe. Majd jött a stáblista lekeverése, hogy még több reklámnak legyen hely, majd az átszinkronizálások, csonkolások, és persze az állandóan világító korhatárkarika. Filmeken kívül még mi megy benne? Politika műsorok, híradók, aminek a 90%-a politika, 10%-a pedig, hogy ki halt meg, a maradék meg idióta vetélkedők, és teleshop. Az internet térhódításával, és a DVD-k öt perc alatti győzelmével nem is volt kérdés, többet az életben nem fogják meghatározni számomra mikor és mit nézek. Tudom ez sokaknak felfoghatatlan, hogy lehet tévé nélkül élni? Volt már olyan helyzet, amikor szó szerint megfagyott körülöttem a levegő... nem néz tévét, ez nem is ember! Aztán úgy 5-6 éve már eljutottunk oda, hogy ügyes emberkék minőségi csatornákat hoztak létre a YouTube-on, és nagyon sok kedvencem lett, úgyhogy ezek közül mutatnék be most tízet, hátha lesz olyan, amit valaki nem ismer, és érdemesnek tart megkukkantani.

maxresdefault_54.jpg

10. - Epic Meal Time

Egy elembeteg csapat Kanadából arra vállalkozott most már 6-7 éve, hogy hétről hétre a világ leglehetetlenebb és sokszor leggusztustalanabb kajáit, minél agresszívabban és erőszakosabban főzze/süsse meg. És lehetőleg mindenbe tegyenek BÉKÖNT aku(varjúkárogás)stenit! Annyira egészségtelenül táplálkoznak, hogy valószínűleg már meghaltak volna ha nem kényszerítenék magukat olykor diétára, mert talán mondanom se kell, hogy a sütés főzés nem lenne teljes, ha ezeket a kajákat a végén nem zabálnák be. Szóval kell hozzá gyomor, de ha rákap az ember sokat lehet rajtuk röhögni. Pláne amikor kitalálják mit is készítsenek, aztán mennek bevásárolni az áruházba, beszerezni az anyagokat, és persze BÉKÖNT ha kell ha nem, mert attól minden jobb lesz. A videóik nagyjából tíz perc hosszúságúak, elsősorban azért mert amikor ők kezdték az ipart ennyi volt a YouTube időkorlátja. Megmondom őszintén már alig nézem őket, de egy időben nagyon rájuk voltam kattanva, szóval ezért kerültek fel a listára.

 

9. - How it should have ended

Azért került a ilyen hátulra ez a méltán népszerű csatorna, mert rohadt lassan készülnek a srác videói, és sajnos azt kell mondjam korántsem olyan vicces már mint pár éve, még egy kis idő, és totál kiszorul a kegyeimből ez is. Már jelenleg is csak 3-4 havonta nézem meg csinált e valami újat, és akkor azt az 1-2 friss adást kb. tíz perc alatt le is tudom. Pedig ha filmbuzi vagy, könnyen rá lehet kapni, mert a legpopkulturálisabb művekből készít rajzfilmes paródiát, de én bevallom már jobban élvezem amikor csak a hülyeségeket nyomatja Superman és Batman a kávézóban - hihetetlen, hogy egyetlen poénnal képes volt éveket nyerni, de mégis hogyan? BIKÓZ ÁJM BETMEEEEEEN! A Gonoszok Bárja is nagyon jó, ahová az összes aktuális filmes gonosztevőt száműzték. Mondanám, hogy lesz ez még jobb is... de nem lesz. A filmecskék egyre rövidebbek, és hogy content termelődjön már mindenfajta behind the scene, after credits, lego stop motion, így készült és hasonló hülyeség is tarkítja - szerintem inkább csak hígítja - a repertoárt. Hiába animációt nehéz egyedül csinálni.

 

8. - CinemaSins

Hasonló a helyzet mint a HISHE kapcsán. Néha nagyon unom már ezt is, súlyosbító tényező, hogy ehhez a hadaráshoz, kurva jól kell tudni angolul, különben semmit nem értesz meg belőle, és idegesítő a srác stílusa is, ahogy néha a kákán is csomót keres. Tudom poénnak szánja, de legtöbbször nem az, mert épp az a lényege, hogy felhívja a figyelmet az adott filmben felmerülő logikátlanságokra. Tömbösítve szoktam ezt is nézni, az egyes adások akár a húsz percet is elérhetik, szóval egyáltalán nem olyan rövidek. Néha besokallok, néha viszont amikor elővesznek egy régebbi filmet egész érdekes dolgokra is felhívja a figyelmem. Különösen szeretem a filmecskék végén lévő egyveleget, amikor más filmekből vágnak alá hangokat gyakran ugyanattól a színésztől és így ad a végeredmény egy humoros elegyet. És mit mondjak, egy filmeket szerető emberkének, bizonyos téren alap is követni ezt a csatornát. Legalábbis még egy darabig.

 

7. - ScreenJunkies

Rengeteg mindent csinálnak, és tudom, hogy unalmas, de őket is kezdem unni, már korántsem nézem akkora elánnal, mint egykoron. A legjobb rovatuk mai napig a Honest Trailers, amik eszméletlenül viccesen tudják megint csak kifigurázni a filmtrailerek, szándékosan hazug, csúsztató, sokszor saját magukat túlságosan komolyan vevő világát. Ezek többnyire 3-4 perc hosszúságúak, de éppen a velős tömörség az ami kihozza a mókát belőlük. Ezen kívül sok érdekes filmes kérdést kitárgyalnak, néha érdekesen, néha kurva fárasztóan, de ahogy a CinemaSinsnél is mondtam, ez is amolyan "kötelező" csatorna, ha már filmekkel foglalkozol, akár hobbi, akár professzionális szinten. Egy darabig még tuti megy, mert a népszerűsége töretlen.

 

6. - The Angry Joe Show

Minthogy nagy játékos is vagyok, ezért nézek játékcsatornákat is. Egyik kedvencem ez az idióta barom. Angry Joe mérges, de veszettül, ez a karaktere, mindenkit utál, főleg a szar játékokat. Szerencsére nem kifejezetten szar játékokkal foglalkozik, hanem inkább a AAA kategóriás szarráhypeolt játékokról mond húsba vágó véleményt. Egyetlen bajom vele, hogy fárad. Régen ő is viccesebb volt, nagyon régóta nyomja, már majdnem 1000 videója van, 6-7 éve tuti fönt van a YouTubeon, ami magával vonta azt is, hogy kezd kiöregedni a szerepből, meg is hízott durván, és mivel konzolparaszt ezért nagyon ritkán tudom élvezni a kritikáit. Vagy fogalmazzunk másképp, mivel én inkább retro-gémer vagyok viszonylag ritkán fedi az érdeklődési - és pénzügyi - területem Joét. Beszámolói eszméletlenül hosszúak, van, hogy simán verik a félórát is, de minden esetben nagyon minőségi anyagot kapunk tőle, és még akkor is tudok rajta két pofára röhögni, ha éppen nem értek vele egyet, vagy életemben nem hallottam a játékról.

 

5. - Gggmanlives

Na itt kezdődik valahol a profizmus. Gggmanlives semmi mást nem csinál, mint FPS játékokat mutat be, de valami olyan hihetetlen objektivitással, hogy le a kalappal. Igazán kellene még pár hasonló a netre, mondjuk aki kalandjátékokat tesztel, stb. Ami jobb benne, mint Joeban, hogy nem csak aktualitásokkal foglalkozik, így sosem tudhatod mikor mit húz elő a kalapból. Hülyére játszotta az agyát FPS-el, így mindent ismer. MINDENT. Több éve csinálja már, nyomon követtem a felemelkedését, és bátran állíthatom, hogy nem fásult be, nem égett ki, most is ugyanolyan lendülettel tolja mint a kezdetekkor. Külön jó pont az akcentusa, a beszólásai, hogy sosem spoilerezik, és hogy sokat kommunikál a kommentelőkkel. Videói kb. tíz perc hosszúak egységesen, ő az akire hetente tuti ránézek mert nagyon tolja a kontentet, és nagyon sokszor ajánlott már olyasmit amivel még nem játszottam, vagy az életemben nem hallottam róla, és Sonny Jim, az bizony nagy szó.

 

4. - Kurzgesagt

Nézek tudományos alapú csatornákat is, mert szeretek a hétköznapi emberek számára marhaságnak tűnő dolgokról gondolkodni. Például egyedül vagyunk a világűrben? És mi volt a világ kezdete előtt? Meg ilyenek. Erre a csatornára nagyjából egy éve bukkantam egy cikk alapján, aztán az lett belőle, hogy pár nap alatt végigfaltam a videókat. Eszméletlen igényes animációval készítenek nagyon érdekes dolgokról 5-10 perces videókat, szigorúan egy videó/hónap menetrendben, szóval hamar le lehet őket darálni sajnos. Többnyire csillagászati, orvosi, vagy egyéb tudományos témában vájkálnak, de olykor politikai kérdéseket is meglehetősen jól összefognak, pl. az ISIS kialakulásáról. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne kikapcsolódva tanulni. A csatorna egyáltalán nem régi, vagyis friss és fiatalos, meg lendületes, és a narrátor hangja roppant kellemes.

 

3. - CGP Grey

Kurzgesagtól egy ugrás volt csak CGP Grey csatornája, aki a világ egyik legokosabb embere lehet. Az ő rajzai inkább minimalista stílusúak, lévén mindent egymaga csinál, no de amiről beszél. Az eszem megáll. Szégyenlem, hogy valaha is okosnak tartottam magam. Sík hülye vagyok. Nincs sok videója, de mivel ezek 5-20 perc között váltakoznak időintervallumban, azért pár napig simán leköti az embert ha mindent meg akar nézni tőle. Először egy kis fasznak tartottam az affektáló hangja miatt - hadar is, úgyhogy néha nehéz megérteni, vagy tartani a tempót, meg hát 200-as IQ-ja van -, de roppant érdekfeszítő témákat dolgoz fel, pl. hogy keletkezett az Uránusz név, vagy, hogy Kanada és az USA közt milyen fityfasz rendszerrel sikerült az országhatárt kijelölni. Talán így leírva nem tűnnek elsőre érdekfeszítő dolgoknak, de CGP előadásában nagyon is azok. A magyarázó videói a választási rendszer hibáiról, vagy Tolkien Gyűrűk Urájáról pedig egyenesen zseniálisak, mert nehezen érthető dolgokat pár perc alatt képes elsajátíthatóvá tenni. Szóval ha eddig utáltad a Gyűrűk Urát mert nem értetted a loret belőle, akkor CGP Grey a Te embered.

 

2. - Chris Stuckmann

Stuckmannre akkor találtam rá, amikor idén áprilisban elhatároztam, hogy írok egy cikket a Tomb Raiderről, és kiderült, hogy van egy barom, akinek ez a legkedvesebb filmje. Azonnal megnéztem, és egyúttal Stuckmannizálódtam. A következő egy hét kiesett, csak ennek a srácnak néztem a filmkritikai videóit. Egész egyszerűen nagyon sok videokritikust láttam már, de Chrisnél objektívabb, profibb és ugyanakkor szerényebb kritikust nem igen. Rengeteg videója van, évek óta tökéletesíti a csatornáját, minden amerikai bemutatót megnéz, és 4-5 percben elmondja a SPOILERmentes véleményét. Fantasztikus a srác, humoros, éles elméjű, sokat lehet tőle tanulni, még akkor is, ha európai szemmel nézve helyenként túlságosan engedékeny. Néha gyárt félórás analizálós videókat, meg szar filmeken röhögősöket, én ez utóbbi kettőt szeretem tőle a legjobban. Kristálytiszta a kiejtése, úgyhogy aki kevésbé tud angolul, annak is bátran ajánlom. Így a lista végére megijedhet az olvasó, hogy de hát egyetlen magyar sincs? Hol van a HollywoodNewsAgency? Ahol lennie kell, a kukában. Szirmai a fél repertoárját Stuckmanntől nyúlta, a beállítástól kezdve, a pólók cserélgetéséig, a háttérben fellelhető érdekességekig, persze még ebben is tehetségtelen, mert míg Stuckmann csak azokat teszi ki, amik az adott filmre utalnak, ő minden lófaszt amivel hivalkodhat. Nagyon fontos különbség az is, hogy Stuckmann nem egy affektáló, idegesítő pöcsfej, nem hadar, és mindig az adott filmről beszél, nem pedig a saját nézeteiről és ideológiájáról. Egy szó mint száz Chris Stuckmann ma a világ egyik legjobb vloggere, és számomra a világ LEGJOBB vlogger filmkritikusa. Minden nap nézek tőle valamit, szerencsére még évekig nem fogyok ki az anyagból, hála termékenységének. Ha nem ismernéd, nézz meg tőle valamit, aztán Stuckmannizálódj.

 

1. Éjjeli Vakond

Egyébként nézek én magyarokat is, csak egyik szarabb mint a másik. A mihez tartás végett Szirmai az elején jó volt, de elég hamar elszállt, Dancsó Videománia Péter meg felváltotta tehetségét aprópénzre, amikor médiabohócnak állt. Bár lehet, hogy nem baj. Aki abban a szent meggyőződésben él, hogy hazánkban nincs értelme csak technikai timelapse filmeket gyártani... az minek kritizál filmeket? Van azonban egy egészen új kedvencem L-Mole, aki nosztalgiajátékokról készít videókat, fenemód viccesen, évek óta jelen van már a neten, és sajnos egyáltalán nem kapja meg a nekijáró figyelmet. Pedig hihetetlenül minőségi anyagot produkál, nagyon jól összeszedi miről is akar beszélni, és 10-20 perces videókat készít, ami sajnos magával vonja, hogy kevés a kontent nála, de hát nem lehet mindenki olyan csókos, hogy használhatja az iskolája stúdióját... L-Moleban még az is nagyon szimpatikus, hogy a frissessége mellett nem érzem azt, hogy lopná a stílusát, látszik hogy ő talál ki minden hülyeséget. Ha valamit, a kreativitást nagyra értékelem. És ez az ember jelenleg árufeltöltőként dolgozik, hogy eltartsa a családját.

 

No hát ez lett volna az én személyes vloggerajánlóm, remélem tudtam újat mutatni, esetleg ötletet adni, és persze kommentben lehet ajánlani nekem is új csatornákat, mit is szerettek ti, hátha találok valamit, ami leköt. Elvégre L-Mole is már több mint két hónapos szerzemény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.25. 10:47:00

Tévét nemnézni manapság divat.
Igaz, a szó szoros értelmében én sem nézem régóta. Kb. mióta hazakerült az első notebook.
Háttérben megy és ha indul a filmmel megszakított reklám, kinyomom a hangját, aztán mikor jobban zavar a szomszédság zaja, akkor vissza.
De hogy _helyette_ a youtube... na az durva. Jó, adblock eltünteti a legtöbb reklámot, de amilyen cenzúra megy a szerzői jogokra hivatkozva... meg a "magyar vagy, nem nézheted" típusú hibaüzenetek...

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.25. 11:13:34

@Hóhér az utolsó barátod: A youtube is olyan, hogy már több rajta a szemét mint a minőség. Szóval ja, ha rátaláltál valami jóra akkor nézd, de hogy azzal váltsam fel a tv-t? Egyszerűbb alternatíva az online film és sorozat nézés. Akkor nézel annyit amennyit akarsz és reklám nélkűl. Sőt a Youtubeon TÖBB a reklám mint a tv-ben.

Én a Baaadmoviest nézem majdnem a kezdetektől. Az elsők között indúltak és még mindig nem szálltak el maguktol.

Ez az éjjeli vakond meg ismerős úgyhogy ránézek. Amúgy annyira tud irritálni, amikor látok egy olyan yt csatornát ami nulla kreativitás, idiótaság és szó szerint szar, és mégis rajonganak érte. Nos manapaság bármire lehet nézőt találni csak a megfelelő embereknek kell megnéznie, ha azok éppen az idióta 12 éves balfaszok akkor azok. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.25. 19:51:40

@Történelem p: FreddyD ezer éve szögre akasztotta a tevékenységét, de amúgy se nagyon szerettem, ugyanaz a bajom vele mint a Baadmoviesssal, (miért játszanák, néznék retek játékokkal/filmeket, amikor lehet jókkal/jókat is :D

Retroshockot nem nézem, mert francnak hiányzik, hogy elspoilerezze "viccesen" a régi filmeket, amiket amúgy szeretek nézni

@Hóhér az utolsó barátod: azért ez elenyésző része, nekem két reklámgyomlálóm van a gépen, életemben nem láttam reklámot a YouTubeon vagyis jól dolgoznak, a szerzői jog itt Közép Európában.... ugye most csak viccesz? a Magyar vagy nem nézheted meg régióra vonatkozik, szóval olyan biztos nincs hogy csak magyaroknak nincs, de ezzel se nagyon találkoztam még

@Rainse: azt hiszem elég félreérthetően fogalmaztam, persze hogy nézek online filmeket, meg sorozatokat is, de minthogy a Filmbook eleve film és sorozatajánló, ezért mosta harmadik csoportot gondoltam szemügyre venni

és nem több a reklám, csak ha lámer vagy a gépekhez

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2016.12.26. 08:16:44

Végre más is hasonlóképp gondolkodik Szirmairól és Dancsóról mint én. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ilyen népszerűségnek örvendenek, amikor mindketten egyértelműen kopipasztáztak egy külföldi előadót. Kenny (Retroshock) videói, azért egy kicsivel több tartalommal bírnak mint a fentebb említett uraké. Az általa taglalt filmeket nem hiszem, hogy látni akarod, így nem nagy a spoiler veszélye.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.26. 11:54:06

@scal: NANANANANAN!!! FreddyD csak a RPCJs-t hagyta abba, de igen is tevékeny a FILMbarátokkal. Szóval elég lol, hogy pont ezt nem tudod, amikor filmekről beszélgetnek. Miért rossz filmekkel? Talán mert a jó filmeket amúgy is mindenki megnézi? Azokat minek mutassák be?

Az meg, hogy lámer lennék a géphez...... ÉN is használok adblock-ot egyértelmű, de az hogy nem látsz reklámot a youtubeon attól még igaz, szóval nem tévedtem. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nincs levegő mert nem látod, pedig lélegzel neM???

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.26. 20:29:23

@REACTOR: nem-e, már egy csomóról írtam itt az oldalon is, és miután megnéztem párat a videóiból, el is könyveltem hogy nem igazán fogja fel a fiúcska, hogy eltelt itt közben 50-60-70 év, ennyi erővel röhöghetnék a Film Noirokon is, meg a Star Treken hogy de gagyi

nézd meg a magyar médiát, zenészeket, és ha találsz valakit, aki nem valami külföldi előadót vagy műsort majmolt sikíts, ez sajnos általános bevett jelenség, Friderikusz, Frei Tamás, de még a nagy Hofi is azt csinálta amit külföldön látott

@Rainse: és? a podcast mióta youtube videó? az csak hang (ráadásul elképesztően szar az ízlésük, ez főként Otherworld Zoly-nak köszönhető, akinek a felkészülése 0 az adott témában, jó eséllyel egy ötödikest megkérdezel kompetensebb lesz a témában mint Zoly). Én ne tudnám? Néha ha nagyon unatkozok meghallgatom őket, végig kommentelgettem az első 3-4 évet, de belefáradtam hogy SEMMIT nem tudnak mondani amit magamtól, vagy épp máshonnan ne tudnék. Minek pazaroljak olyasmire 3-4 órát amit már úgyis tudok. Néha max azon nevetek mennyire hihetetlen hogy filmekről beszélnek és alig tudnak bármit is róluk. Zoly pl azt nem tudta basszus hogy a Nyomorultak az egy KÖNYV adaptációja. Gergőről meg jobb nem is beszélni, hozzá képest Danialves egy kétlábonjáró lexikon. Szóval nagyon is ismerem őket, és ezért nem kerültek be ide.

Kevered a kettőt amúgy. A FilmBarátok jó filmekről is beszélget, mert friss bemutatókról zajlik a csevej, a Baadmovies a rossz filmes.

Hát ha kötözködni akarsz. A Youtubeon ki tudom szűrni a reklámokat, a TV-n nem, annyit tudsz csinálni, hogy abban az öt percben kimész pisálni, vagy átkapcsolsz.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.27. 09:57:35

@scal: Retroshockra kitérve, ja biztos azért szarok azok a filmek mert már régiek... Véletlenűl sem azért mert tényleg szarok. Ha csak az effektekkel lennének bajok még nem lenne akkora gond elvégre nem a látvány a lényeg. Az maximum csak a hab a tortán. :) Persze volt kivétel, nem mindegyik film volt rossz vagy szar, de a többség igen.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.27. 11:16:36

@Rainse: hát már ne is haragudj de ugyanúgy megcsinálta a videóit a Fekete lagúna szörnyéből, a Tenger mélyéről jött-ből meg a King Kongból is, és ezeknek tényleg annyi a bajuk, hogy régiek... és nem szarok, de ha te szereted a csatornáját, hát szeresd

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.28. 10:20:28

@scal: "Persze volt kivétel, nem mindegyik film volt rossz vagy szar, de a többség igen."

Ezt direkt oda írtam a végére, szóval amit írtál felesleges volt.
süti beállítások módosítása