Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Újabb Tíz YouTubeer, akiket mostanában nézek

2021. november 15. - scal

Majdnem pontosan öt éve írtam meg a YouTube-os listámat, és sokat gondolkodtam azóta, hogy ideje lenne frissíteni (sok listámat illenók frissíteni), leginkább mert azelőtt többnyire külföldi csatornákat néztem, viszont öt év alatt sokat változott a világ, és kinyílt a magyar YouTube. Persze a maga hátrányaival. Ennek köszönhetően ebben a listában most sokkal több magyar szereplő fog helyet kapni. Átnézve a legutóbbit arra jutottam, hogy bár továbbra is maradtak onnét csatornák, amiket még nézek, szinte teljesen kicserélődött az ízlésem, érdeklődési köröm.

Lássuk, melyek ezek!

image_750x_5ec425c1e9f0f.jpg

Kezdjük azzal, hogy kik véreztek el. Egyáltalán nem nézem már az Epic Meal Time-ot, már akkor se nagyon néztem amikor először készítettem ilyen listát, de hát Backyard Effectset se nézek és egy időben nagyon bírtam. Volt egyszer egy YouTube őskorszak. Szintén kiesett a HISHE és a CinemaSins is, előbbi alig készít tartalmat, utóbbi pedig egész egyszerűen elkurvult de kb. ilyen WatchMojo szinten, azért csinál contentet hogy legyen, nem mert az érdekes és megnézésre érdemes. AngryJoe-t se nézek már, mert ki/megöregedett, nem vicces és nem veszi észre, hogy már nem neki való ez az egész. Az a fajta öreg komikus, aki kapaszkodik a székbe, pedig már rég nincs alatt semmi. Kurzgesagtot is abbahagytam, eleve elkezdtek depresszíven hozzáállni a tudományhoz, jaj meghalunk, jaj porszemek vagyunk, ami valljuk be nem túl kellemes felismerés (minek kell ezt folyvást az ember orra elé tolni?), de amikor elkezdtek politikai tartalmú, demagóg videókat gyártani az végleg kiverte a biztosítékot. CGP Grey egy időben nagyon tetszett, de valljuk be vannak sokkal érdekesebb videók ma már a témában sokkal jobb grafikával (hát régen a Kurzgesagt is ilyen volt.) Chris Stuckman is kiesett a kegyeimből, egész egyszerűen olyan simulékony lett a véleménye, hogy nem tudok neki hinni, olyan filmeket felszop az egekbe, hogy lassan az elméjének az állapotát is muszáj lesz megkérdőjelezzem. Szomorú amikor valaki eljut ebbe a fázisba onnét, hogy lényegében MINDEN premiernél azt lestem mikor teszi már ki a véleményét, mert az számomra mérvadó. Utoljára tavaly néztem tőle a nosztalgikus régebbi filmjeit bemutató sorozatát, de hát azok nála abból állnak, hogy elmeséli a filmet jelenetről jelenetre, és néha elkezdi utánozni a kedvenc karaktereit. És talán mindenki tudja, de Éjjeli vakond is lehúzta a rolót, és akárhogy sírva rimánkodik neki a közönség nem akarja folytatni. Pedig őt szívesen patronáltam volna.

Gyorsan kitalálható, hogy mindössze Gmanlives, és a ScreenJunkies élte túl a ciánozást, és utóbbi is már éppen csak befér, főleg egyik másik jobb kifigurázós Honest Trailer videójuk, de már őket se nézem olyan nagy elánnal. Gmalives videói viszont egyre jobbak és minőségibbek, tele van önreflexióval, sőt egyik másik játékot, amit már egyszer megcsinált, újra elkészíti afféle átértékelős videóban. Minthogy az elmúlt évek során az FPS játékok 99%-át kimaxolta, elkezdett nyitni a TPS-ek irányába. Mára elérte azt a követőtábort, ami megilleti őt. Időközben Gggmanlivesből GmanLives lett, de hogy miért azt sajnos nem tudom. Nagyon remélem, hogy nem fog AngryJoe sorsára jutni, és kiégni, de neki ugye nem az a fő profilja, hogy bohóckodik, hanem hogy kérlelhetetlenül kimondja az igazat.

 

10. - Gentleman's Gazette (1,18 M feliratkozó)

Fogalmam nincs hogy akadtam már Raphael videóira, de egy időben faltam őket, azért is került a tizedik helyre, mert már csak hébe-hóba megyek fel a csatornájára, mióta bevette ezt a két új tökfejt nem érdekel már annyira. De ha szarul öltözködsz, vagy úgy gondolod szeretnél tanulni a férfi divatról, annak történelméről, hatásairól akkor szerintem jelenleg nem találsz jobb csatornát nála. Vannak még páran, mint pl. Ashley Weston, Real Men Real Style (3 milla feliratkozó) Teachingmensfasion (5,5 milla feliratkozó), és Alpha M. (6,5 milla feliratkozó), de ennek a műfajnak nagyon az a baja, hogy mint a tanárok minden évben ugyanazt mondják el. Ráadásul nagyon sok mindent nálunk nem is árulnak, ahhoz legalább két országgal nyugatabbra kell menni. Visszatérve a kesztyűgyáros Raphaelre, egy elképesztő tenyérbemászó, sznob pöcs, aki folyton úgy vigyorog, hogy közben azt érzed, te a lába nyomába nem fogsz soha érni, te ezeket soha nem tudod megvenni, de nagyon sok összefüggésre felhívja a figyelmet, és olyan apróságokat is kisujjból vág amit felsorolt kollégái nem (pl. mi a különbség a chinos meg a khaki közt). Különösen jó az Is it Worth it? című sorozata, amiben egy agyonhypeolt high fashion brand cuccot vesz górcső alá és aztán kegyetlenül kifilézi. De a különböző filmes elemzései is megérnek egy misét, hogy pl. miket hordott Steve McQueen, stb.

 

9. - Friderikusz Podcast (143k feliratkozó)

Oppáré, máris itt vagyunk egy magyar adásnál. Fridike sokkal előkelőbb helyre is kerülhetett volna ha nincs ez a csúnya balhéja, amit kivert itt pár hete a kiflitolvajokról. Mégpedig két dolog miatt, egyrészt nagyon vicces látni, ahogy egy ilyen régi motoros keresi a helyét a YouTube-on. Annyira leesik a modern Youtube-ról hogy az már fáj. És rögtön itt is a kérdés, mi a jobb? Ha valaki hozza ezt a tévés modoros, már már öreguras verziót, vagy ha elkezdi erőltetetten a fiatalosságot "sugározni" ahogy azt nem rég Palikék tették? Mindegy. A másik sokkal fontosabb dolog, ami miatt szeretem nézni/hallgatni, hogy rendkívül érdekes és többnyire ismeretlen embereket képes előbányászni, akik egy új világra irányítják rá a figyelmet, és vajon mennyi ilyen van még, akikről nem is tudunk? Annyira elegem van már a színészek, celebek kis világából, hogy elmondani nem tudom. De ez a malőr a kiflikkel nem kellett volna, meglássuk merre tovább, azért milliókat ebből a műfajból nehéz ám kivenni elsőre.

 

8. - Kadarkai Endre (68k feliratkozó)

Na és itt is vagyunk az emlegetett farkasnál. Mert Kadarkai viszont tipikusan csak és kizárólag színészeket, celebeket, nagy ritkán sportolókat hív meg, de az nála szóba se jöhet, hogy egy tehetséges, de kevésbé ismert embert is elhívjon. Közhelyszámba megy, hogy jelenleg ő az egyetlen igazi riporter az országban, de szerintem ez inkább annak köszönhető, hogy a színvonal a béka segge alá zuhant a 90-es 2000-es években, semmint ő lenne annyira jó. Sőt így 100-150 adás után már nagyon kiismerhető, ahogy játssza a hülyét, visszakérdez, erőltetetten felnevet, vagy fölényesen elmosolyodik, amikor "meglepődik" még valaki azon, hogy felkészült az alanyból. Mindazonáltal meg van azon képessége, hogy kihozza a vendégeiből azt, amit máshol valamiért azok még nem mondtak el, vagy nem kérdeztek rá, vagy csak egész egyszerűen olyan világot élünk, ahol az őszinteséget elkezdték jobban értékelni, és erre ráérzett. Az Arckép idején még nem igazán kedveltem, de ez annak is köszönhető, hogy az a műsor egy Telefere light volt (van aki még emlékszik erre?) és nem igazán találta a saját hangját, mindenben Vitrayt utánozta. A Világtalálkozóval lett igazán híres, ami nekem megint csak kevésbé tetszik, de ez a Szavakon túl, ez szerintem nagyon nagy ötlet, itt még a századjára bemutatott Gálvölgyi is olyan storykat mesélt el, hogy élvezet volt hallgatni.

 

7. -  Partizán (212k feliratkozó)

Leszámítva, hogy Marcikánál vérbalosabb állatot keresve se találni, azért a Partizán már egészen más kategória. Ez egy minőségi műsor, ahova lassan presztízs lesz elmenni. Egyesek szerint ő katapultálta Márki-Zayt az ismertségbe, ahogy azon rugózott percekig, hogy az adott egy pofont a gyerekének, vagy hogy az országban nincs cigánybűnözés, és minden egyes alanyánál talál valamit, amit nem tud elengedni, vagy befogadni. Szerencsére a nézőközönsége is van annyira értelmes, hogy lassan már ők védik a gyakran jobboldali érzelmű meghívottat, hogy Marci túlságosan keretezni akarja a vendégét. Különösen attól válik nevetségesé, hogy úgy próbál értelmesnek látszódni, hogy minden második mondatába belefűz valami szakzsargont, vagy idegen szót. Mindazonáltal a vállalhatatlanul okádék Slejmmel ellentétben a Partizán már egy értelmes műsor, szerintem egy jó út, amelyen el lehetne indulni, hogy most már lerázzuk magunkról az elmúlt 30 év összes kliséjét, és egy újabb, értelmesebb kommunikáció alakuljon ki a két szélsőség között. Vagy legalább azok között, akik néha átjárnak a másik táborba meginni egy sört.

 

6. - Asmogold TV (620k feliratkozó)

Ha valaha elkezdesz WoWozni, vagy már most is tolod, akkor nyilván belefutottál a Blizzard ostorába, a WoW lore főpápájába, akinek szemöldökei önálló életet élnek, miközben ő a padlásszobájában vegetál egy gép meg egy mikrofon előtt. Elképesztően sok baromságot képes néha mondani, de a sok szarság között gyakran kiesik valami arany is a szájából, ha elakadtál valahol tuti tud segíteni, és nem 240p-ben, tuti van egy videója hol mit csináltál rosszul. De nagy a rálátása úgy en bloc az egész világra, mármint a WoW-os világra, különösen az értékelős, és reakcióvideói nagyon jók. De a Blizzardot oltogató nyílt levelei is megérnek egy misét, amelyekből kiderül, hogy a Magyar Kormány azért még bőven tanulhatna a Blizzardtól, hogyan is kell pofátlanul és közben jól is hazudni.

 

5. -  Pottyondy Edina (150k feliratkozó)

Van egy mondás, mindenki politikusnak születik, de van aki tovább képzi magát... ta dumm ccccc. Szerintem jobb mint az egész Showder-klub. Ede már egy olyan balos, aki üti a balosokat... ezt újra kell fogalmazzam. Ede egy olyan ember, aki képes nem két dimenzióban gondolkodni, és nagyon remélem hogy egyre több hozzá hasonló normális ember lesz, aki képes a szívének közelebb álló politikai oldalt kritikával illetni. Megnézed a heti egy adást és megtudod mi is zajlott itt a lajtán túl. Miről érdemes tudni, milyen böszmeségek azok, amikből jobb is, hogy kimaradtál. Szerintem eszméletlen jó humora van, na ő az az ember, aki jelenleg az országban érti, hogy a stand-up mitől több mint hülye viccek, meg alpáriságok sorozatban történő felböfögése. Mindig van valami mögöttes súlya annak, amit látszólag viccből mond. Jah és állítólag Puzsérnak a nője.

 

4. - fókuszcsoport (133k feliratkozó)

Fókicsopi Ádám közel bő egy év alatt megutáltatta magát a teljes hazai Youtube-al, bár neki is volt egy előélete már, ez volt a Hatlépcsős (pssszt, Hatlépés, jah ott adják azt a szar velős pirítóst), de az senkit se érdekelt mert oda értéket is próbált meg feltolni. Bezzeg a hülyeség! Két dolgot szeretek benne, az egyik, hogy egyfajta aggregátorként működik, mármint összegereblyézi helyetted a szemetet és akkor tessék, ezeket az elmebetegeket nem kell elindítanod, egyszóval időt spórol. Azután ő is olyan mint Pottyondi, mármint jól látja a dolgokat és nem részrehajló, nagyon objektív srác. Ellenben jó úton halad afelé, hogy modorossá váljék, valamint annyira proli, hogy nem képes megtanulni értelmesen artikulálni és bizonyos szavakat mellőzni a szótárából, ha már nem tudja őket kiejteni. Hát igen a vágáshoz, meg a fényképezéshez ért, de azért egy Youtube műsorhoz ennél kicsit több kell. Külön szeretem, amikor kikéri magának, hogy ő Ranter lenne... pedig de. Az viszont a számlájára írható, hogy kekeckedésével kimozdította a hazai YouTube állócsillagait, akik nem igazán tudnak mihez kezdeni a kritika műfajával - lásd ZsírosDeszka szenvedős videóit. Ami nem tetszik benne, hogy egyszerre belekezd öt hat projectbe miközben a magánélete miatt látszólag egy is nehezen megy neki. Kíváncsi leszek mit csinál majd egy év múlva. Állítólag szeretne készíteni egy filmet, technikailag biztos patent lesz.

 

3. - JayzTwoCents (3,55 M feliratkozó)

PC-t építenél? Fejlesztenél? Érdekelnek a legújabb trendek, felfrissítenéd a tudásod? Vízhűtés mániás vagy? Felpakolnád a legújabb Winfost, hogy spórolj egy húszast? Kitakarítanád szakszerűen a gépet a porcicáktól? Ne menj sehova. Ez a pösze kigyúrt állat lesz a te embered. Igazából a technikai videókat majdnem mindet szívesen ajánlom. Most éppen ő a favorit, mert olyan vicces. Ha vérprofi elemzésre vágysz akkor a Gamer's Nexus lesz inkább a helyed (1,5 M feliratkozó), ha a külsőségek érdekelnek, akkor az élő Star-lord lesz az embered a Hardware Canuckstól (1,7 M feliratkozó), ha azt szeretnéd, hogy mint egy hülyének, az alapjaitól elmagyarázza neked valaki mit és hogyan csinálj (pl. hogyan pasztázz fel egy vadi új CPU-t), akkor a Paul's Hardwaret (1, 38 M feliratkozó) ajánlom sok szeretettel. Ha pedig a legsikeresebb/legidegesítőbb hardware csatornát akarod nézni, akkor a LinusTechTips (14,1 M feliratkozó) felé kattints. Igazából akkor jársz a legjobban, ha az adott témáról mindegyik videót megnézed, mert ők öten ma eléggé lefedik a modern számítógépek minden csínját-bínját, és ruhákkal ellentétben az a jó, hogy ezek mindegyikét lehet itthon is kapni. Kivéve videokártyát, azt most nagyon nem.

 

2. - FanMadeMaker (188k feliratkozó)

Vitán felül a ma élő legjobb hazai YouTuber. Elképesztő videókat csinál, különösen a kihívásos dolgai tetszettek nagyon - lehet utána csinálni -, de ő volt az első, aki felhívta a figyelmet olyan gusztustalan dolgokra, mint Dancsó szemétkedései az utóbbi időből, mindenbe beleszól, ki és megszólít. Elképesztő érzékkel látja át a hazai YouTube működését és közben pedig valóban értékelhető és szórakoztató tartalmat is képes gyártani. Egyetlen bajom, hogy hat hónapig tartott mire rájött, hogy az emberek nem fognak 1800 forintot fizetni egy szaros bundáskenyérért, amivel még csak jól se lehet lakni, és ez idő alatt nem nagyon tolta a kontentet a csatornájára. Lehet egyébként ő már ilyen végső fázisban van, de nagyon meglepődtem mennyire kristálytisztán lát sok mindent, és ugyanakkor a követői is értelmesebbek mint... teszem azt Szirmai nézőtábora volt.

 

1. - Grimbeard (39k feliratkozó)

Hát nem kell ahhoz magyarnak lenni, hogy az ember lófasz nézőtábort építsen magának. Grimby-re már nem is tudom hogyan akadtam. Valszeg kerestem valakit Gmanlives mellé, mert ő FPS-ekről készít videót, és Grimbeard pedig többnyire darkosabb, és retrósabb cuccokról, amiket én is szeretek. Ehhez jön, egy olyan skizofrén, elmebeteg humor, ami méltán teszi őt a külföldi Éjjeli Vakonddá, jelenleg az egyetlen a listából, akit szívesen patronálnék. Mostanában azonban elkezdett inkább ilyen sorozatkritikákat készíteni, amit nem igazán tudok hova tenni, mert igaz, hogy a játékkritikái majdnem egy órásak, vagy azt meg is haladják, de olyan meta elemekkel fűszerezi, hogy csak fogom a fejem. Mikor fogok én ehhez hasonlókat kitalálni? Ennek tudatában különösen fájó, hogy alig ismerik, és nézik. És ez egy olyan srác, aki angolul gyárt tartalmat. Úgy látszik az időtálló klasszikusok korszaka végleg leáldozott.

PS: A The VR-t ismerem, de nem az én világom, elismerem, hogy azt amit csinálnak nagyon jól csinálják, de egész egyszerűen nem vagyok a közönségük, nem is igazán értem miért van erre kereslet. Retroshock Kenyvel már megbékéltem, leveleztem is vele, de ő megint olyan, hogy bár már fényévekkel minőségibb tartalmat gyárt mint sok éve amikor belekezdett, minden huszadik videója köti csak le a figyelmem és nem ülök tűkön, hogy na vajon mikor tölti fel a következőt. Ettől függetlenül mindkettőjüket szívesen ajánlom bárkinek. No és akkor a találó kérdés Ti vajon kiket néztek, kit hiányoltok a jelenlegi up-datelt listából? 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2021.11.15. 07:19:01

ahogy nézem, van átfedés kettőnk feliratkozásai között :DDDD

(két apró megjegyzés: CinemaSins a moviesins és állítólag Retroshock Keny egy "N"-nel írja - ne kérdezd. :D )
süti beállítások módosítása