Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amerika kapitány

2011. október 19. - Santino89

Voltak rossz előérzeteim ezzel a filmmel kapcsolatban, hisz mit lehet várni attól a szuperhőstől, akinek az a neve, hogy Amerika kapitány? Nem nagyon akartam megint egy tipikus amerikaias hazafias baromságot nézni. Szerencsére nem vitték annyira túlzásba ezt a szálat a készítők, mint amennyire vártam.

A romantikus szálnak se szenteltek túl sok játékidőt, így esélyük se nagyon volt elszúrni. A hősnő, Hayley Atwell nem hagyott bennem mély nyomokat, de remekül illett a film '40-es évekbeli hangulatához. Egyébként ez a legjobb az Amerika kapitányban, ez teszi kicsit mássá a mai szuperhősdömpingben, hogy a második világháború idején játszódik. Persze a látvány és a díszletek nem hatnak valóságosan, sokkal inkább egy alternatív múltba kalauzolnak el bennünket, hasonlóan a Sky kapitányhoz.

A főszerepet Chris Evans játssza, aki csak az első fél órában igazán emlékezetes, amikor még alacsony, vézna beteges srácot kell alakítania. Hugo Weaving egy átlagos rosszfiú, azzal próbálják érzékeltetni nekünk gazságát, hogy ő még a náciknál is rosszabb(!). A magyar szinkronban ezek a német akcentusok elég hülyén vették ki magukat, bár eredetiben se hiszem, hogy sokkal jobb lenne az összkép.

Az akciójelenetektől nem esett le az állam, de kellően mozgalmasak, követhetőek voltak, és pár nagyon látványos beállításnak is szemtanúi lehettünk. Maga a forgatókönyv teljesen átlagos, jó tempóban halad előre, de nagyon kiszámítható és a humor sem igazán működik benne.

Az Amerika kapitány így összességében egy teljesen korrekt, nézhető szuperhősmozi, aki szereti a műfajt, az ettől sem fog okádni, aki meg nem, az sem ennek hatására fogja megkedvelni. A Zöld lámpásnál ezerszer jobban működik, de az X-Men: Elsők színvonalától még elég messze van.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.10.22. 00:33:46

baszki ezt nem hiszem el, kb félórát kerestem képet a Kapitányhoz, erre sikerült leakasztania tiédet ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, most mán nem cserélem le - lehet ez is elmond valamit a filmről

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.10.22. 16:42:31

vagy lehet az Amerika kapitányban van az ízlésünk keresztmetszete :)
amúgy én is viszonylag sokáig kerestem ezt a képet, volt vagy 3 perc :D
süti beállítások módosítása