Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A burok

2013. november 19. - scal

A burok életem egyik legnagyobb tévedése. Leginkább, hogy képes voltam megnézni moziban. Még az se mentesít, hogy csupa jót hallottam róla, és hogy nem volt más választásom. Ez a film szörnyű, agyhalál, megkockáztatom, érdektelenebb még a Twilight-nál is, mert azon legalább röhögni lehet hogy mindezt komolyan gondolták. És nem, nem hiszem, hogy mindez jobb lenne könyvben. Ugyanis az íróNŐ úgy van vele, telibe kell mindent szarni ami a világon irodalom/filmek terén történt előtte. Volt már vámpíros film, ne adj isten Drakula, á nem baj, majd ő újrateremti a mitológiát. A burok esetében nyilván látta a pár éves Invázió című filmet - A testrablók támadásának ismeretét nem nézem ki belőle - és úgy vélte mindezt leírja, azután a Twilight sikere miatt mások meg úgy gondolták mindebből filmet kell csinálni és ez senkinek se szúr szemet.

the-host-516c187dbf4cd.jpg

Ha azt nem is, de agyat azt fog. A legtöbb kritika azt emelte ki, ez a film mennyivel emészthetőbb és jobb mint a Twilight. Na most ha valami színvonal terén a béka segge alatt van nyolc méterrel, akkor ha egy másik valami e felett van még mindig meg van rá az esély hogy az csak hét méterrel található ama kétéltű ülepe alatt. A kerettörténet szerint ugyanis jönnek az UFO-k és mindenkit megfertőznek. És aki megfertőződik annak szépen világító szeme lesz nem akar már rosszalkodni, hazudni, tök jó ember lesz belőle, csak éppen úgy, hogy a testben lakó tudatot elnyomja a beköltöző új személyiség. Na most eddig ebben semmi új nincs, félek is tőle hogy ez a fantasztikus tehetségű női szeszély az elkövetkezendő időben sorra fogja felfedezni magának a már létező sci-fi, fantasy és egyéb lefektetett alapokat, hogy azután azokat a saját képére reformálja.

Főhősnőnket is elkapják - mert azért vannak ellenállók -, beoltják, de csodával határos módon az új tudat nem tudja elnyomni az eredetit. Emiatt skizofrén, belső monológok fültanúi lehetünk az első fél órában, ami valóban nem rossz, csak ugye az írónő nem tudta magát meghazudtolni, és ahelyett, hogy valami nagyobb ívű történettel rukkolt volna elő, megelégedett azzal, hogy mindkét tudatba külön, külön beleszeret egy egy kidolgozott felsőtestű kretén. Úgyhogy egy olyan szerelmi háromszög alakul ki, ami valójában négyszög, csak a csaj testét mindkét tudat használja.

Na most ez elsőre megint lehet tök érdekesen hangzik, amiből ki lehet hozni csomó érdekes helyzetet... de nem. Ebből a film csupa kínos helyzetet hozott ki. Mint például, hogy a két tudat lassan összebarátkozik, és néha "visszavonulnak" hogy a szerelmesek magukban legyenek. Néha azonban nem, úgyhogy előfordul, hogy csók helyett pofon csattan, és fordítva. Meg persze ezek a mondvacsinált veszekedések, hogy most akkor ez megcsalás vagy sem. És persze a szokásos nyáltengert is megkapjuk a nyakunkba ami a párbeszédeket és a beállításokat nagymértékben befolyásolta.

the-host-3.jpg

És mindehhez valami olyan bődületesen szar gyerekcsináló zenét nyomnak aláfestésként - kb. ugyanaz a négy hang egy kiherélt gitár húrjain -, hogy egy idő után már könyörögtem inkább pofázzanak mert az kevésbé kínos. Megnyugtatásul közlöm, hogy ezt is nőkkel néztem, és ugyanúgy feszengtek, szóval nem hinném, hogy olyan nyerő film lesz náluk A burok. Igazából magát ezt a címet se értem nagyon, - az eredeti Gazdatest beszédesebb - de legalább elmondhatom, hogy idén minden egyes sci-fit kipipáltam.

Látvány terén egész pofás környezetet teremtettek az alkotók, de semmi extra. Most mondjam azt, hogy egy utópisztikus jövőkép minden második sci-fiben hasonlóan néz ki? És akkor a végére savazzunk már egy kicsit. Andrew Niccol. Hát hiányzott neked ez a film? Olyan művek után mint a Gattaca, a Fegyvernepper, a Lopott idő, de még a S1m0ne is, és akkor rendezel egy ILYET? Saoirse Ronan. Neked nem inkább egy kiadós kefélés kéne, vagy mondjuk egy kurva nagy pofon? Olyan filmek után mint a Vágy és Vezeklés, a Komfortos mennyország, a Houdini, vagy még a simán bevállalható Szikraváros, égeted magad egy ilyen szarban? Lehet annyira nem vagy szép, de van benned valami, és ennyire hiányzott hogy beállj a tinipicsa szarokba? William Hurt... te meg... ááá te meg menj a picsába bazdmeg!

Szóval ha nem akarsz 125 percet eltékozolni az életedből fordítsd valami konstruktívabbra, tényleg bármire, mondjuk nézd a nagylábujját és elmélkedj róla, hogy miért olyan.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása