Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hercules (2014)

2014. július 24. - Filmbook

„Mint ha pásztortűz ég őszi éjtszakákon,

Messziről lobogva tenger pusztaságon:

Toldi Miklós képe úgy lobog fel nékem

Majd kilenc-tíz ember-öltő régiségben.

Rémlik, mintha látnám termetes növését,

Pusztító csatában szálfa-öklelését,

Hallanám dübörgő hangjait szavának,

Kit ma képzelnétek Isten haragjának.”toldi1.jpg

Arany Toldijának előhangja remek marketingszövege lehetne ennek a filmnek, de mint minden reklám, ez is tartalmaz csúsztatásokat, nem csak nyomokban. Ennek ellenére többet tudott adni nekem a film, mint amennyit vártam tőle. Sőt, volt körülbelül 15-20 perc, ahol még izgulni is tudtam a szereplők sorsáért. De bizony egy jó filmnek ennél többet kell nyújtania.

Ismét egy film, amely IMAX 3D-ben is megtekinthető, tulajdonképpen nem volt teljesen felesleges. Egy-két jelenet bizony jól nézett ki, sőt ez a formátum a női melleknek is remekül állít emlőket. Akarom mondani emléket. Igen, ebben a filmben a felszínt karcoló látványt megpróbálták kimaxolni. A nők keblei dúsak és a ruhák mindezt hangsúlyozzák, a férfiak pedig úgy ki vannak gyúrva, mint a kötözött sonka.

Ott van például a remek színészi alakítás. Kicsit Djangos számomra a film ebből a szempontból. Christoph Waltz és DiCaprio jobban érdekel, minthogy mi történik a szerencsétlen Jamie Foxx-szal, csórikám. Dwayne Johnson (Hercules) például sokkal inkább gumiarcú bizonyos értelemben, mint Jim Carrey. Ha egy pillanatra is sikerül jó arcrángást előhúzni a kalapból, szinte egy pillanat alatt visszaugrik az eredeti állapotba. A főhős kísérőinek alakítása a szájukba adott pipogya sorokat leszámítva egészen jó. Például Aksel Hennie (Tydeus) remekül adja az autista gyilkológépet.

6a00e54ef96453883401a73dac4027970d-700wi.jpg

A gonosz alakítói elég meggyőzőek, bár nincs sok idejük rá. A hölgyek alakítása azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Egyedüli kivétel talán Rebecca Ferguson (Ergenia) ő sem tökéletes, de neki talán elhiszem, amit mond. A filmben felvonultatott szupermodellek Palvin Barbara és Irina Shayk azonban szinte leugranak a vászonról, no, nem jó értelemben, és nem azért, hogy elmenjünk kávézni. Is.

Utóbbit farkasok falják fel, míg előbbinek kemény 3 rövid snitt jutott, a stáblistában van neve, de azt nem tudjuk meg a filmből. Mindkettejük tekintete üveges (s csak az egyikük válik halottá idővel), ráadásul a Palvint mutató snitt végén az arc premier plánja elhomályosul, ami egyszerűen nem illik bele a filmbe. Lehet, hogy a rendező műfajt tévesztett, vagy a stáb an bloc szarik a történetre és egy színes-szagos fost reklámokkal telezsúfolva próbál élvezhetővé tenni? Ez lenne a jövő? Please don’t do that.

Ott van emellett természetesen az extrémitásig finomhangolt történet. Nem, nincs. A film nagy része úgy telik el, hogy úgy érzem, hogy nincs bonyodalom. Háborút kell nyerni, mert fizetnek érte. Tényleg? Egy mitikus világot evokáló filmben? No, nem baj, a történetben van egy csavar, ami kifejezetten tetszett, ez okozta az érdekes 15-20 percet. Erre az egy dologra, építve, jobban átgondolva a szereplők motivációját, lehetett volna jobb filmet is csinálni.

MV5BMTgwNzI0NzU0NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTY4NzMyMjE@._V1__SX1303_SY579_.jpg

És ott van a film tenyérbe mászó mondanivalója. Igen, van neki. Azt mondja, hogy nem kell ahhoz Isteni erő, hogy hős legyél és elérd, amit célul tűzöl ki. Sőt, egészen jól meg van ideologizálva. Időközben kiderül ugyanis, hogy a kezdetben mitikusnak tűnő lények nem azok, sőt, még Hercules magáról sem gondolja, hogy félisten. Pedig amit véghezvisz a film alatt, arra egyszerű halandó nemigen képes. Itt van a logikai bakugrás. Ha ugyanazt akarnám én elérni mint ő, akkor maximum hülye mártírrá válhatnék. Attól, hogy nem ismered el a saját adottságaidat, még nem válsz átlagossá, csak álságossá.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.24. 14:58:04

áj eeeeem Herkjulíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííísz!!!!!!!!

nekem tök érdekesnek tűnik ez a mítosz realizálás, szal jövőhéten teszt
süti beállítások módosítása