Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A király beszéde

2011. március 01. - Santino89

Gondoltam, megnézem, ha már egyszer megnyerte az idei Oscar díjat. Persze hallottam, miről szól, és el nem tudtam képzelni, hogy egy ilyen témából lehet-e egyáltalán jó filmet csinálni. És lehet...

Amit mindenki megemlít, hogy a színészek brillíroznak, Colin Firth meglepően jó a szerepében, hitelesen ábrázolja VI. György minden rezdülését, tökéletesen megérdemelte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Mégsem beszélhetünk egyszemélyes filmről, hisz Geoffrey Rush is nagyon jó, bár neki a forgatókönyv nem ad annyi remek lehetőséget. Helene Bonham Cartert is meg szokták említeni, de valójában semmivel sem nyújt többet egy átlagos 'szerető asszony a háttérben' alakításnál.

Ami szintén remek, az a forgatókönyv, mint mondtam, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen témájú film jól sikerülhet. Pedig minden a helyén van: ha dráma kell, dráma van, ha egy kis könnyedség, akkor humor, ha jellemfejlődés, akkor az se hiányzik. A rendezés is elsőrangú, ahogy a zeneválasztásba sem tudok belekötni. A tempóval sincs semmi baj, ahhoz képest, hogy angol sznobok nyivákolását kell néznünk.

Tulajdonképpen a maga nemében tökéletes filmecske A király beszéde.

Csakhogy gyakorlatilag nem más, mint egy jól sikerült tévéfilm a mozikban. Egyszer simán meg lehet nézni, de kétlem, hogy évek múlva is beszédtéma lenne, vagy egyáltalán bárkinek eszébe jutna. Olyan egy kicsit, mint a Miss Daisy sofőrje. Az is remek kis filmecske volt, jó színészekkel, a történelemmel a háttérben, de egyszerűen nem volt olyan kaliberű, hogy megérdemelje a Legjobb film díját.

Persze, még mindig inkább ez, mint a Közösségi háló. Azt ugyanis fényévekkel lekörözi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása