Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Following

2011. április 07. - Santino89

Christopher Nolan kezdő filmesként iszonyatosan kevés pénzből hozta létre ezt a filmecskét. A műfaj egy lassan csordogáló neo noir, amatőr színészekkel és fekete fehér látványvilággal. Mivel a műfaj adott, a színészek meg nem túl jók (minden idők legcsúnyább femme fatale-ját üdvözölhetjük), a rendező pedig szemmel láthatóan még csak tanulta a műfajt, ezért már csak egyetlen dologra támaszkodhat a film, a forgatókönyvre. Nem kell persze túl nagyot csalódnunk, nem hiába várunk a nagy csavarra, amiből később duplacsavar lesz, de úgy igazán nincs meg az az átütő erő a Followingsban, ami a hasonlóan elsőfilmes kisköltségvetésű klasszikusokban, mint a Shop stopban, vagy a Véresen egyszerűben, vagy az El Mariachiban jelen van. Nyilván egy átlag amatőr filmnél jóval több, és teljese leköti az ember figyelmét, de az a bizonyos egyedi plusz, az a zseniális szikra hiányzik belőle. Ez számomra egy újabb bizonyíték arra, hogy Nolan nem akkora rendezőisten, amekkorának tartják mostanában. Emellett persze tény, hogy nagyon jó filmeket csinál, és pályafutása során még nem sikerült hibáznia. A Followings-t is meg lehet nézni. Egyszer.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.08. 00:31:12

Hát azért, szerintem te be vagy savanyodva asok hülyeségtől amitől zsong a fejed :D

A főszereplő csávó szerintem jól játszott, és ez a 3 idősík is érdekes volt, már már előrevetítette a Mementót. Ugyan nem olyan nagy a csavar, de azért én örülnék ha vasárnap esténként mindig csak ekkora csavarokat látnék.

Azt tudod, hogy magyarul azt a címet adták ezek a barmok, hogy A csapda?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.08. 00:36:19

Nem tudtam, de mondjuk elég hülyén hangzana az, hogy Követés...

Előrevetítette a Mementót? Ne röhögtess már! A Mementó egy egyedülálló filmes bravúr, itt meg csak azért variált, hogy ne legyen olyan uncsi a film.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.08. 21:39:31

Oké, de a máskor olyan találékony magyar cím adás, most még fel is hívja a figyelmet, hogy hohó, itt van ám valami, nekem tetszett, hogy a szereplők jellemzői kb. 10 percenként változtak

mindegy, nem értünk egyet :D nekem tetszett

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.08. 21:42:49

Én se mondom, hogy rossz volt, de nem is volt zseniális
süti beállítások módosítása