Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hollywoodi lidércnyomás

2011. április 20. - Santino89

Érdekes téma ez az alkotói válság, az írók előszeretettel alkalmazzák filmjeikben. Az sem nehéz kitalálni, hogy miért, hisz saját lelkiállapotuk ihleti meg őket a legkönnyebben. Másrészről ez azért érdekes, mert a nézőknek készítik ezeket az alkotásokat, akik aligha tudják átérezni (legalábbis többségük) ezt az állapotot. Szerintem a legjobb ilyen típusú film Woody Allen Agyament Harry-je, ami annyira vicces és ötletes, hogy igazán el se tudjuk hinni, hogy egy ilyen lelkiállapot előzte meg. Persze jobban belegondolva lehet, hogy Allennek önmagában volt egy csomó jó ötlete, amit csak egy ilyen keretben tudott érvényesíteni.

A Hollywoodi lidércnyomás egy nagyon másmilyen film. Megvan benne nagyon vastagon Hollywood kritikája is, néhány szórakoztató jelenet formájában. Ezek A Coen tesókhoz mérten groteszkek és viccesek egyszerre. A színészek egyébként nagyszerűek, a Hollywoodi lidércnyomás összes szereplője emlékezetes karakter, főleg a főszereplő John Torturro alakítását emelném ki. Viszont minden előnye ellenére a film nagyon-nagyon lassú, két óra alatt alig van benne valamirevaló cselekmény, a játékidő legalább fele arra megy el, hogy Torturro ül a szobában, és nem tud írni. Meg amúgy is tele van a film egy csomó mögöttes jelentéstartalommal, ami gondolkodásra is késztethetné a nézőt, ha lenne kedve a cselekményre figyelni. Coenéknek ez a leginkább művészfilmje, egynek elmegy, de nem ezek miatt fogunk rájuk emlékezni. Cannesban egyébként Arany Pálmát nyert, nyilvánvalóan Hollywood ellenessége miatt, mert akkoriban ez még újnak számíthatott, hisz ez a film még a játékos előtt készült, ha jól tudom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.04.20. 23:17:04

a Hollywoodi Lidércnyomást, egy végigmelózott nap után láttam valamelyik szállodai szoba képernyőjén, és egyszerűen előtte ragadtam, csak utólag tudtam meg a címét is, meg hogy kik is rendezték, de egyszerűen az a fajta film, amiben igaz, hogy nem történik semmi, de ezt a semmit, még elnéztem volna vagy órákon keresztül, akkora hangulata van - bár lehet az is kellett hozzá, hogy az agyam alfában legyen, és hogy magamhoz vegyek némi nedűt a minibárból

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 17:50:11

tényleg nem lehet szabadulni soha többi a hatásától

"Tudja, birkózós film" :)
süti beállítások módosítása