Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Broadway Danny Rose

2011. június 28. - Santino89

Woody Allen korai filmjeiben úgy tűnik képtelen vagyok csalódni. A Broadway Danny Rose tele van humorral, jó sztorikkal, vicces beköpésekkel, közben pedig még hihetetlen pörgős is a cselekmény, ami viszonylag ritka Woodynál. Az anekdotázós szerkezet is tetszett, később majd ez fog visszatérni A világ második legjobb gitárosában. Mindamellett a történet legvégére némi hangulatváltással nagyon szép, sőt lírai befejezést sikerül kanyarítani szemüveges kis rendezőnknek. Ez tökre kilógna a film egészéből, ha nem fekete-fehérben forognának a jelenetek, és ami kezdetben feleslegesnek, sőt talán picit öncélúnak tűnik, az végül tökéletesen értelmet nyer. Közben persze ne feledkezzünk meg a fő témáról sem, ami nem más, mint a show business könyörtelen világa, mellékesen pedig nagyon szellemes paródiát láthatunk az olaszokról, elsősorban az olasz gengszterektől. Woody Allen még egy olyan korszakában készült a Broadway Danny Rose, amikor tele volt jobbnál jobb ötletekkel, amik csak úgy sorjáznak megállíthatatlanul. Ehhez képest nagyon fura, hogy tényleg csak 80 perc az egész. Természetesen, mint mindig a főszereplőnk ezúttal is saját magát alakítja, de ez talán a legpozitívabb figurája az összes közül, pláne ha egy másik jellegzetes Alleni karakterrel Agyament Harryvel hasonlítjuk össze.

Szóval nagyszerű szórakozásban lehet részünk, annak ellenére, hogy ez sem tartozik az életmű sokat emlegetett darabjai közé. Aki szereti Woody-t, annak azt is mondhatnám, hogy kötelező. Aki meg nem, az menjen a picsába! :D

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.06.28. 23:13:23

"aki meg nem, az menjen a picsába!" epic :D

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 16:47:55

Vannak W.A.-nek az inkább már bohózatba hajló filmjei (mint a Fogd a pénzt és...), vannak a szerintem eltúlzottan filozofálgatós-merengős mozijai - és szerintem is a fenti alkotás az, ami ezek között a legszerencsésebben megtalálta az egyensúlyt.
süti beállítások módosítása