Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Eldorádó

2011. augusztus 16. - Santino89

Újabb magyar film, ezúttal a ’80-as évekből, bár ez már nem olyan remekmű, mint a korábban tárgyalt alkotások, azért még bőven a jobb filmek közé tartozik. Ami nekem nem tetszett, hogy kissé szétesős volt a dramaturgia, illetve nem voltam vele teljesen tisztában mindig, hogy mit is akar tulajdonképpen mondani a rendező.
 
Viszont nagyon erős jeleneteket láthatunk, amiket nehéz is lenne felsorolni, de a zsidó férfi öngyilkossága, a gyenge jellemű férjtől való fondorlatos megszabadulás, a gyerek életének megmentése, az ávós tiszt dollárja, vagy az ’56-os jelenetek mindegyike egyaránt olyan jó szituációk, hogy kivétel nélkül tekinthetőek mind a film csúcspontjának. Az operatőri munka sem mindennapi, nagyon különleges, de mégis korhű felvételeket láthatunk az ’50-es évekről, a történet vége felé, pedig átcsap fekete-fehérbe a fényképezés, ezzel egy nagyon érdekes, egyedi mégis autentikus hangulatot teremtve. A színészekre szintén nem lehet panasz, de az nekem nagyon furcsa volt, hogy Eperjesnek 30 évesen egy 40-50 éves ember kellett alakítania, méghozzá úgy, hogy a sminkesek nem igazán öregítettek rajta. Nem mondom, valóban kiválóan alakít, jelenléte, karizmája uralja az egész Eldorádót, de mégiscsak kizökkenti a nézőt ez a korkülönbség.
 
Érdemes tehát megnézni az Eldorádót, még akkor is, ha elég lassan folyik a cselekmény, és még akkor is, ha felfedezhetőek benne művészfilmes allűrök, ugyanis erényei még így is jócskán felülmúlják hibáit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása