Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horgász a pácban

2011. szeptember 19. - Santino89

"Gyere ide, Takarodj!"

Louis De Funes-t ez a film tette sztárrá, én meg még sose láttam, pedig a művész úr mozijai rendre hozzátartoztak a családi tévézésekhez, a rántott hús mellé, amikor a nyaralásokon még három generáció röhögött visítva ezeken a francia gyöngyszemeken. Mások Bud Spencert néztek, mi meg Louis De Funes-t. Mondhatnánk, hogy sznobság, de Budékat sose tudtam igazán megkedvelni.

A Horgász a pácban nekem nagyon nehezen indult be, de még az elején sem igazán adódtak vele problémáim, könnyed kellemes filmecskének látszott. De ahogy telt az idő, egyre jobb lett, egyre humorosabb, aztán már voltak olyan jelenetek, amikor igazán szakadtam a röhögéstől. Funes jellegzetes karaktere itt még nem alakult ki tökéletesen, látszik rajta, hogy a későbbiekhez képest még kicsit kiforratlan, de így is átkozottul vicces. Ezek a fejek, amiket bevágott, meg ez az egész mozgáskultúra, egyszerűen árad belőle a humor, valóban a XX, század egyik legnagyobb mókamestere volt. Na de a forgatókönyvet se kell ám félteni, olyan kiváló helyzetkomikumok adódnak, hogy mind a tíz ujjunkat megnyalhatjuk: az összes börtönös jelenet kiváló, egyre viccesebb, míg aztán elérünk a csúcsponthoz, a mozis visszaszökéshez. A börtönigazgató is zseniális figura, de amúgy is tele van nagyszerű, kreatív ötletekkel a mozi az elejétől a végéig. Funes aranyos kutyája pont kellett ide, a neve pedig rohadt vicces.

Ma a Funes filmek nincsenek túlhype-olva, mintha csak elfelejtették volna őket. Nem igazán beszél róluk senki, az imdb-n pedig le vannak pontozva a picsába, szinte mindegyik 6 csillag környékén van, ami még viccnek is rossz. Nekem viszont kedvem támadt nosztalgiázni, mert ezek a mozik a mai napig rekeszizomszaggatóan humorosak, én pedig szeretek nevetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.19. 23:23:57

én ezt a filmet láttam először Funestől lehettem vagy 8 éves, minden szavaddal egyetértek, kivéve, hogy nekem Budékat is sikerült megkedvelni :D

Funest egy időben ugyanígy szarrá játszotta a Klub, a kezdeti 1-2 évben szinte csak német, meg francia filmeket nyomatott, ismételt orrvérzésig. Ráadásul mai napig nem tudta eredeti képaránnyal kiadni a hat Csendőr filmet, ez a legnagyobb fájdalmam.

Manapság a többi Funes film, már egész jól beszerezhető, amikor én kezdtem gyűjteni 2003, akkor meg nagyítóval kellett keresni.

Szerintem semmi sznobság nincs benne. És az egész elképesztő, hogy már eddig a filmig is játszott vagy 50 alkotásban, amiket meg esélyem nem lesz látni.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.19. 23:50:30

Eddig nem terveztem, de könnyen lehet, hogy pár Bud Spencer-Terence Hill film is terítékre kerül, már csak azért is, mert ezek itthon minden kritikán felül állnak :) Neked mi lenne a Bud Spencer-Terence Hill top 10-ed?

21 Funes filmem van most itthon, ez elég lesz nekem egy darabig, úgy érzem.

Persze, hogy játszott, már itt sem fiatal, csak azok a filmek még nem igazán rá épültek, nem használták ki a tehetségét, valószínűleg nem is olyan élvezetesek, hogy érdemes legyen megnézni. Ha ez vigasztal :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.20. 00:38:42

ebben valszeg igazad van, de ha minden igaz, az Átvágás Párizson, vagy mi, amiben Bourvillel szerepel, még ezelőtti, mondjuk az témájából adódóan nem az a térdcsapkodós

én is gyűjtöm őket, és azért van pár, ami annyira nem vicces, pl. a Káposztaleves, bleee (bár apám képes azon is röhögni :D)

B&T filmekkel kapcsolatban egy honlapon leoltottak anno, még vagy 10 éve, hogy ezek annyira gagyi filmek, és fúj ilyeneket értelmes emberke nem néz, és majd kinövöm. Hááát nem sikerült. :D

Anniyra nem, hogy egy haverommal épp most akarok díszdobozt fabrikálni, mert már majdnem megjelent itthon az összes rész, (17 filmben szerepeltek együtt) eredeti szinkronnal, pofás borítókkal. :D Cska különböző kiadók égisze alatt.

Nagyon jó kis filmek ezek, csak sokat rontott rajtuk a végtelen ismétlés. Emlékszem amikor kb 7 évesen láttam először a Kincs ami Nincset, és apám mesélte, hogy ez milyen jó film, és akkoriban bizony nem adta le a tévé a filmeket, még 3-4 évente sem újra.

Egyébként az önálló filmjeikért nem vagyok nagyon oda, pl a Piedone filmeket is inkább csak megnéztem, hogy tudjam miről is szóltak, de amikor ketten vannak együtt akkor az nagyon fasza.

Hát illetve azért a komolyabb spagetti westernek inkább elmennek, semmit örök kedvencek legyenek.

A Gyémántvadászokat meg egyenesen utálom.

De pl a Bűnvadászok - Kincs, ami Nincs - Nyomás utána esetében szerintem max az dönt éppen melyiket nézem

a Nyomás Utána volt a harmadik VHS felvételem, tévéről (második a Balfácán Pierre Richarddal, első meg a Kisvakond Karácsonya :D)

Utána jön a Megint Dühbe jövünk, és a Morcos Misszionáriusok (avagy Fordítsd oda a másik orcádat is), a Nincs Kettő Négy nélkül, Én a Vizilovakkal vagyok, és a Különben Dühbe jövünk, amivel elindult ez a pofozzunk szét mindenkit stílus.

Hosszútávon idegesítő hogy minden filmjükbe ugyanazokat a szerencsétleneket verik el.
Tele vannak jobbnál jobb beköpésekkel, amik azért fontosak, és ne felejtsd el, hogy senkit nem ölnek meg benne, jól elverik, de nem lőnek le, szúrnak le, stb.

A Bunyó Karácsonyigot hagyjuk is inkább, és érdekes lehet még a Szuperhekusok, ahol megint megpróbáltak komolyabbak lenni, nem is lett olyan nagy siker.

A legunalmasabb számomra a sokat hirdetett (90-es évek elején hírdetett) Ördög jobb és bal keze 1-2.

És mérsékelten izgalmas, a kalózos filmjük, Kalózok háborúja,
meg a western trilógia - Az isten megbocsát én nem + Bosszú el Pasoban + Akik csizmában halnak meg.

No, remélem kielégítettem kíváncsiságodat :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.20. 15:38:22

A Káposztaleves nekem bejött anno, az Oscar mellett talán erre emlékszek a legtisztábban.
Téged leoltottak, mert szereted, én meg tegnap olvastam egy fórumon mindennek elmondtak valakit, mert rosszat mert szólni Budék kiemelkedő színvonalú munkájukra. :D

Kösz, hogy ilyen részletesen leírtad a véleményedet, úgy látszik nagyjából konszenzus van ebben, hogy melyikek voltak a legjobb filmjeik. Nekem gyerekkoromból pont két olyan film volt a legemlékezetesebb tőlük, amikben nem együtt játszottak: a Banános Joe és a Szuperzsaru.

Nekem meg azzal nem tudsz reklámozni egy filmet, hogy nem ölnek benne, én Stallonén meg Van Damme-on nőttem fel, 5 évesen már azt néztem, ahogy Dolph Lundgrent felaprítja :D Kamaszként pedig jött a kibaszott Tarantino, meg Guy Ritchie,vagy ha épp komoly akarok lenni, akkor Scorsese :) Nem kifejezetten a visszafogott erőszakábrázolásról híresek az én hőseim...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.20. 17:46:11

öööö

azért azt nem mondanám, hogy kiemelkedő munkájuk van, de hogy piszkosul szórakoztatóak az tény, nekem leginkább az tetszik, ahogy Hill mindenkit hülyére vesz, (mint Belmondo a vígjátékokban) meg a zseniális szinkronok is kellettek ezekhez a filmekhez, de jól működött a kettősük, vannak persze elvakult BS&TH fanok, de azért helyi értéken kell kezelni őket, elvégre nem valami színészóriások ők, majdnem minden filmjükben ugyanazt a két fószert hozták, de ezzel nincs az ég adta világon semmi baj, én nagyon szeretem megenni 100* is a töltött káposztát, ha az jól van elkészítve.

Az hogy nincs benne vér meg bél, azért jegyeztem meg, mert azzal vádolják ezeket a filmeket, hogy mennyi benne az erőszak, miközben soha senki nem hal meg bennük. Vagyis akár 2 éven aluliak is nézhetik, mert Tom és Jerry is püföli egymást.

A Banános Joe-tól és többet vártam, de azért nem rossz, a Szuperzsaru egész nézhető, meg még ott van a Keményfejű, és a többi, de valahogy mégis csak azon tudok röhögni, hogy "Te mondd hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb."

Ja igen, Spencer ugye sportoló volt, úszóbajnok, (egy karrier) aztán átnyergelt ügyvédi pályára, amit el is végzett (két karrier) és összeszedett belőle némi nemű pénzt, de nem tetszett neki és elment hidat építeni Argentínába (három karrier) míg a végén kikötött a filmszakmában (négy karrier) és az a durva, hogy mindegyikben sikeres volt, úgyhogy azért szeretnék lenni ennyire buta - csak mert ezzel is vádolják ám, gondolom a szerepei miatt, merthogy ő a jószívű, akit Hill mindig palira vesz.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.20. 18:13:37

Bud egyébként nemrég adta ki önéletrajzi könyvét, lehet érdemes lesz majd elolvasni, de most egyelőre Roger Moore-ét olvasom.

Ezt a rablótámadásos dumát ezt én is ismerem, pedig valószínűleg nem is láttam a filmet...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.20. 19:29:12

A Bűnvadászokat nem látni :D Nyomás egy turkálóba!

"Megjött a fagyis!"

"Kirby, a parancsnok!"

"Az egész világ egy nagy vécécsésze."

"Köszönöm jóember. Nem hall, tök süket szegény!"

"Bemutatnám a specialistánkat, Mr. Wilbur Walsh!."

mingyá meg is nézem, olyan szar passzban vagyok hátha felráz :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.21. 14:05:14

Már megvan...

Lehet, hogy ezek ott majd viccesek lesznek, de most tutira nem azok... :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.26. 11:07:36

hát jah, ezekhez kell a hanghordozás, meg a szinkron is
süti beállítások módosítása