Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Perversion Story

2011. szeptember 25. - Santino89

Lucio Fulci 1969-es filmje még jóval a nagy giallo hullám előtt készült, szóval ez is egy olyan film, amit csak utólag kategorizáltak be ebbe a műfajba. A Perversion Story nem annyira jó és emlékezetes, mint mondjuk a The Psychic, de azért megállja a helyét.

A Hitchcock Szédülés című klasszikusából átvett alapötlet és az ebből fakadó titokzatosság egy bizonyos szinten fent tudja tartani az érdeklődésünket, de izgalmakra, vérre, vagy gyilkosságokra ne számítsunk. Ellenben annál több erotikára: bár '69-es a film, és akkor ezt még nem volt divat ilyen nyíltan ábrázolni, ennek ellenére látogatást teszünk aktfotózásokon, sztriptízbárban, és láthatunk több szexjelenetet is. A főhősnőt alakító Marisa Mell aMellett, hogy többször is megmutatja a bájait, nemcsak lélegzetelállító szépség, hanem borzasztóan erős erotikus kisugárzása van. A történet első fele ugyanis nem tartogat számunkra túl sok izgalmat, de ő az, aki mindent kárpótol ezért. A főszereplőt játszó Jean Sorel gyakorlatilag ugyanaz a szimpatikus jófiú karakter, mint a Short Night..ban, azzal a különbséggel, hogy itt kicsit árnyaltabb a karaktere. Legalábbis a felesége mellett szeretőt tart, majd az elhunyt asszony hasonmásával szeretkezik, miközben többször is a felravatalozott nő jut eszébe. Azért ez elég perverz.

A történet második felében elmagyarázzák nekünk, mi miért történt, amitől elvész a titokzatosság, viszont innentől kezd ténylegesen izgalmassá válni a sztori. Maga a megoldás nagyon aprólékosnak, és jól megírtnak tűnhet első hallásra, de némi utánagondolás után nyilvánvaló lyukak tátonganak az ügyben. SPOILER! Például, ha örökölni akarták hősünk halála után a felesége életbiztosítását, azt elég nehéz lett volna úgy, hogy éppen a nő megölése miatt végzik ki. Ilyen esetekben nem sok biztosító fizet. Aztán a siralomház is túl korán jött el, ennyire a világon sehol sem gyors az igazság szolgáltatás. Ezektől viszont könnyedén eltekinthetünk, mert tényleg elképesztően izgalmas perceket láthatunk, amelyek alapból sokkal jobb színben tüntetik fel az eddig unalmas szofterotikus krimit. A végén ráadásul a különböző hely és időváltásokkal, meg a riporteres befejezéssel még feszültebbé sikerül tenni, az amúgy is ütős befejezést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása