Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rendőrsztori 3

2011. október 17. - Santino89

Kétségtelenül az egyik legjobb Jackie Chan filmmel lesz dolga annak, aki a Rendőrsztori harmadik részének nekiveselkedik. Érdekes kérdés, hogy mihez hasonlítsam ezt a filmet? Ha a többi filmhez, akkor felületes a sztori, és nincsenek igazán nagy poénok. De ha például a mostanában tárgyalt Bud Spencer-Terence Hill duóval vonnánk egy gyors párhuzamot (hisz burleszkelemekre építkeznek mindannyian), akkor viszont összehasonlíthatatlanul színvonalasabb Jackie Chan munkássága.

De maradjunk annyiban, hogy inkább az eddigi Jackie Chan filmekhez hasonlítjuk a Rendőrsztori 3-at. Ez a rész a legkevésbé harsány az összes közül, nincsenek benne olyan idióta humorizálások, amiket eddig megszokhattunk, csak sokkal diszkrétebb formában. Magyarán ez a legkevésbé vicces Jackie Chan film. És ebben van a legkevesebb bunyós jelenet is. Ezek után fennáll a nagy kérdés: ha Jackie Chan-t a humora, és a humoros bunyói miatt szeretjük nézni, és ebben a filmben egyik sincs, akkor mégis mi a fenének nézzük meg?

A válasz pedig egyszerű: Michelle Yeoh. Na jó, nem ilyen egyszerű. Tény, hogy a női Jackie Chan (azért nála szebb), fantasztikusan kung fu-zik és legalább annyi elképesztő kaszkadőrmutatványt mutat be nekünk, mint híres neves kollégája, ráadásul személyisége nagyon feldobja magát a filmet is. Minden szempontból tökéletesen méltó párja a világsztár Jackie Chan-nek , meggyőződésem, hogy elsősorban ennek a filmnek köszönhetően kapta meg később a Holnap markában című 007-es kaland női főszerepét, ahol hasonló kvalitásait kellett újfent bizonyítania. 

A másik tényező, amivel a Rendőrsztori 3 jobb a többi Jackie Chan filmnél, hogy ennek van a legjobb története. Persze, nem kell nagy dolgokra gondolni, de legalább rendesen van eleje, közepe, vége, nem pedig csak két bunyó, vagy két poén között próbálják meg kitölteni az űrt. Ami pedig a lényeg, azok az akciójelenetek. Ezúttal sokkal több lövöldözést láthatunk, mint azt Jackie Chan filmjeitől eddig megszoktuk. Ezek látványvilágukban nem érik el az akkoriban készült John Woo, Ringo Lam és persze Chow Yun Fat nevével fémjelzett heroic bloodshedek látványvilágát, de a '80-as évekbeli amerikai átlagot simán megütik. Jackie-ék pedig ezeket a jeleneteket is fel tudják tölteni olyan burleszkszerű humorral, ami eddig leginkább a verekedéseit jellemezte. A fináléban pedig egy olyan szinten fantasztikus akciójelenetsort láthatunk (címszavakban: kocsik, helikopter, motor, vonat) tökéletesen valósághűen, mindenféle kaszkadőr nélkül, amitől egyik ámulatból a másikba esünk, az államat pedig folyamatosan próbáltam visszahelyezni a padlóról, de nem sikerült. Komolyan, ez még ma is lenyűgöző, mindenfajta túlzás nélkül, csak néztem, hogy ez a Jackie meg Michelle nem normálisak, hogy ezeket képesek voltak bevállalni.

Ha eddig nem volt világos: Nézzétek meg a Rendőrsztori 3-at!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása