Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Wicker Man

2011. október 30. - Santino89

Engem ismét jól átbasztak. Azt írták, hogy ez a legjobb angol horrorfilm. Ezért akartam megnézni ezt a mozit, plán így, hogy lassan Halloween lesz.

Na most, ez egyáltalán nem horrorfilm, az égvilágon semmi köze sincs a műfajhoz. Ha csak nem annyi, hogy szerepel benne Christopher Lee, de akkor ennyi erővel Az aranypisztolyos férfi, a Gyűrűk Ura trilógia, vagy az új Star Wars filmek is lehetnének horrorok. Szóval ez úgy mindent összevetve egy krimi zenei betétekkel. Musicalnek épp nem nevezném, de kétségtelenül nagy szerepe van a zenének, ami egyébként egész jó. A sztoriban egy kőkonzervatív, vallásos angol rendőr kerül szembe egy elszigetelten élő, pogány kultúrával. Általában nehéz egy ilyen főszereplővel azonosulni, de ez esetben teljesen az ő nézőpontjából, fokozatosan bontakozik ki előttünk a sziget "kultúrája". A forgatókönyvíró az a Anthony Shaffer volt, akinek a nem olyan rég kitárgyalt A mesterdetektívet is köszönhetjük, és aki annak az Peter Shaffernek a testvére, aki az Equus-t írta, ami szintén egyfajta pogány hitről szól. Úgy látszik a testvérpárt nagyon érdekelte a téma, bár szerintem az Equus egyértelműen egy jobban sikerült film. Azonban erre se nagyon panaszkodhatok, mert azon kívül, hogy abszolút nem ezt vártam, azért egy jól sikerült filmecske. A sziget tényleg érdekes, a forgatókönyv természetesen kiváló, mind a párbeszédeket, mind az alapos felépítését tekintve. A rendezésnek sikerül fenntartani a figyelmünket, a színészek jól alakítanak, a zenei aláfestés is ütős, a történet végén pedig van egy nagyon szépen elhelyezett, valóban meglepő csavar.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása