Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hét mesterlövésze TOP 100 (80-71)

2011. november 13. - Santino89

Sajnos az ezt megelőző műsorra nem tudtam elmenni, pedig remek filmekről beszélgettek akkor is. Most pedig itt a harmadik előadás, ezúttal már a Corvin Filmpalotában.

Ami személy szerint nekem csalódást okozott. A Toldi hangulatát alapból jobban szeretem, mint az elmultiplexesedett "Filmpalotát", de nem is ezzel volt a legfőbb bajom. Elég kellemetlen volt, hogy a műsorvezetőnek Puzsér Róbertnek többször elromlott a mikrofonja, illetve hogy nem tudták lejátszani a Harcosok klubjából kivágott filmrészletet. De előfordult, hogy a villanyt felejtették égve, vagy épp minden különösebb ok nélkül lekapcsolták. Ezeket a bakikat és kínos helyzeteket Puzsér kivétel nélkül remek poénokkal oldotta fel, de attól még ciki volt.

Más tekintetben viszont sokkal profibb lett maga a műsor. Egyrészt jó ötlet ez az este 6 órás kezdés, így nem nyúlik át hajnalba a levetített film. Másrészről a műsorvezetők ezúttal tartották magukat a menetrendhez, nagyjából időben elkezdődött a beszélgetés, és nagyjából időben be is fejeződött. Sokkal pörgősebb, sokkal érdekesebb volt az egész, mint az első alkalommal. Ehhez hozzátartozik, hogy Puzsér műsorvezetőtársai közül nekem Farkas Attila Márton a személyes kedvencem, akivel a lehető legritkábban sem egyezik a véleményünk, ám stílusa, humora és kimagasló műveltsége révén ő az, aki leginkább fel tudja verni a versenyt Puzsér markáns véleménynyilvánításaival szemben. Most ő volt a beszélgetőpartner, de úgy éreztem a rádióban jobban ki tudott bontakozni az egyénisége, mint most a moziban, a közönség előtt. Természetesen érdekes véleményeket, új nézőpontokat hallhattunk a felsorolt kiváló filmekkel kapcsolatban.

Amik közül már az összeset láttam. Míg az első előadás hatására több filmhez is kedvet kaptam (az Egy makulátlan elme örök ragyogását azóta meg is néztem) most viszont az összes alkotást láttam. Ezek közül az Amerikai szépséget, a Harcosok klubját, a Más világot, és a Született gyilkosokat illene újra megnéznem, mert már jó rég láttam őket. Régebben ezek az filmek annyira nem jöttek be, de nyilván mai szemmel máshogy értékelném őket, mint 15-16 évesen. A Félelem és reszketés Las Vegasban-ról nem olyan nagyon régen írtam, valóban nagyon különleges, de szerintem nincs helye minden idők TOP 100 legjobb filmje közt. A Torrentével hasonlóan szkeptikus vagyok, de az ő figurája valóban van annyira kultikus, hogy helyet kapjon a listán. Maximálisan egyetértettem az Utolsó tangó Párizsban, a Nincs bocsánat, vagy a Veszedelmes viszonyok helyezésével. Az Utolsó tangó-ból ráadásul sikerült valóban kiváló és emlékezetes részleteket kiragadni, amelynek hatására kedvet kaphattak a megtekintésére azon elvetemültek is, akik még sosem látták. Bár az is igaz, hogy a rádióműsorban talán kicsit jobban körüljárták a film mondanivalóját, ezt most Farkas Attila Márton érdekességei ellensúlyozták. Végül a Las Vegas végállomás-t vetítették le 71. filmként, amit szintén láttam, így engedtem egyre fokozódó éhségemnek, ami a Wikinger étterem hamburgerei felé űztek a Corvin moziból.

Összességében jobb volt ez a műsor, mint a legelső, abszolút érzékelhető volt a fejlődés, csak a Corvin bakijait úszhattuk volna meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása