Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kard mestere 3

2012. január 26. - Santino89

Az első két rész számomra egyszerre volt túl gyors és túl zavaros, ráadásul mindezért a harci jelenetek sem kárpótoltak. Úgy álltam neki a harmadik résznek, hogy megnézem, ha már megvettem. Ritkán adatik meg, hogy ilyen kellemeset csalódjon az ember egy filmben. És nem csak az alacsony elvárások miatt tetszett A kard mestere 3.
Gyakorlatilag nem is a hagyományos értelemben vett folytatással van dolgunk, hiszen az eddigi főhősök egyáltalán nem is szerepelnek, helyettük a második rész legizgalmasabb és legellentmondásosabb karakterét állították a középpontba, ami azért is különös, mert inkább a történet főszála fejeződött be folytatás után kiáltva, hőseinket ugyanis üldözték. Bár tény, ezzel a központivá váló mellékszereplővel is megzavartak minket kicsit. Egyrészt az előző rész végén meghal, másrészt a szinkronban Vörös Hajnal-nak hívták a Brigitte Lin alakította szereplőt, most a harmadikban pedig Legyőzhetetlen Hajnalnak. Brigitte Lin egyébként kiváló a szerepben, figurája egyszerre isteni és emberi, végtelenül kegyetlen, és meglepően szeretetteljes. A másik fontos női szereplőt a hihetetlenül érzéki, és különlegesen gyönyörű Joey Wang alakítja, akit a Szellemharcosok trilógiából ismerhetünk. Karaktere - bár összetett - nem nyújt lehetőséget olyan látványos alakításra, mint Brigitte Lin esetében, mégis a film kifejezetten jól sikerült drámai, illetve lírai pillanatai általában hozzá kötődnek. Egyébként Hópehely szerepében a főhősnő reménytelen szeretőjét játssza, helyenként nőiesen gyengéden, máshol férfiasan keményen. A férfi szereplők kicsit elhalványulnak ebben a részben.
A történet szerencsére jóval lassabb, egyáltalán nem olyan nyaktörő tempójú, mint az előzményeké, van esélyünk követni az eseményeket. Jóval kevesebb akciójelenetet is láthatunk, de azok legalább mind látványosak, és hiányzik belőlük a túlzó brutalitás is. Végre valahára eljutottak odáig, hogy a történetet helyezték előtérbe, bár tény, hogy azért lehetett volna még így is kicsit kidolgozottabb a forgatókönyv. Viszont teleírták az egészet váratlan és meglepő ötletekkel, gondolok itt például az ágyasnak álcázott albínó nindzsára, amin eléggé elkerekedett a szemem, de a törpe se volt semmi. A sztoriba a gonosz japcsik mellé beágyazták a gonosz európaiakat, akiknek semmit sem ér a becsület és a hit. A film zenéje ezúttal más, mint az előző két részben, de ez is szép, és remekül illik A kard mestere 3-hoz.
Szerintem ti érzitek, hogy egyértelműen ezt a részt tartom a trilógia legjobb darabjának, de hiába jelent meg itthon is dvd-n, mégsem ajánlom senkinek, hogy megvegye. Kezdem az apróságokkal: a szinkron nagyon gyenge, Joey Wang alakítását simán hazavágja magyar kolleginájának teljesítménye. Ezenkívül Brigitte Lin hangját is kivágták egy jelenetből, amikor énekel. Ez azért is nagyon feltűnő, mert még beszélnek is róla, hogy mennyire szép hangja van. Persze, átkapcsolhatok az eredeti kínai hangsávra, amit meg is tettem, de minden problémát ez sem old meg.

Ugyanis a magyar kiadás vágott. Na nem a brutális jeleneteket vágták ki, hanem egyszerűen hiányzik tíz perc a finálé előtt, ami így teljesen értelmét veszti, a 93 perces film pedig véget ér a 83. percnél. Nem tudom milyen hanyagság játszhatott közre, hogy ez így alakuljon, de mindenképpen felháborító, hogy kifizetnek ezért az emberek pénzt, és csak egy értelmetlenül megvágott verziót kaphatnak. Úgy képzeljétek el, hogy egyik pillanatról a másikra, egy teljesen másik helyszínen egy verekedés közepén találjuk magunkat mindenfajta átmenet nélkül, így nem csoda, hogy nekem is feltűnt, holott ezelőtt sohasem láttam A kard mestere 3-at. Nagyon gáz, hogy ilyesmi előfordulhat, ráadásul nem ez az első ilyen eset a magyar dvd kiadás történetében. Nem tudom a tévében hogyan szokták leadni, de azon se csodálkoznék, ha ott láthatnánk az innen hiányzó jeleneteket, és azon sem, ha ott is kivágták volna.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása