Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2008 legjobb filmjei

2013. december 07. - Santino89

2008-ban annyira sok jó filmet láthattunk, hogy baromira nehéz volt kiválogatni belőlük egy 10-es listát. Simán volt még 10 olyan mozi, amit nagy könnyű szívvel beletettem volna a toplistába, természetesen ezeket is felsorolom, mert igazán megérdemlik. Nem mellesleg 2008-ban volt utoljára olyan mozi, ami nálam kiérdemelte a létező legmagasabb osztályzatot a 10-es skálán, így elmondhatjuk, hogy nem csak a mennyiséget, hanem a minőséget tekintve is remek évünk volt a magyar mozikban. Ami még szintén remek, hogy nem csak az amerikai, hanem a nemzetközi filmgyártás színe-java képviselteti magát a top10-en belül, van itt brit, ausztrál, francia, és dán mozi is. Független alkotást ugyanúgy találhatunk, mint nagyköltségvetésű szuperprodukciót, ráadásul olyan etalonnak mondható szuperhősfilmeket kaptunk ebben az évben, hogy ezt a szintet azóta sem sikerült megugrani. De nem is fosom tovább a szót, folytatódjon hát az időutazás.

vicky_christina_barcelona10.jpg

 

10.

Banki meló

„- Ez meg hogy jött össze?

- Szarok rá, csak húzzunk innen.”braquage-a-l-anglaise-the-bank-job-06-08-2008-03-03-2008-13-g.jpg

Aki egy sokadik Jason Statham tucatakciót, vagy egy Olasz meló utánérzést várt ettől a filmtől, az vagy csúnyán pofára esett, vagy hatalmasat csalódott. Pozitívan természetesen. Az igaz történet alapján készült heist movie aprólékosan mutatja be nekünk a nagy rablás eltervezését, a csapat toborzását, illetve magát az akciót is nagyon izgalmasan ábrázolja, de mégsem ez benne a lényeg, hanem a történtek utóhatása. A piti kis szélhámosok ugyanis olyasmibe nyúltak bele, amibe nagyon nem kellett volna, és a pornókirály maffiózó, a brit titkosszolgálat és a drogcsempészek egyaránt őket akarják levadászni. Mindezt egy okos, profi módon összerakott forgatókönyv keretein belül, és Jason Statham ebben is teljesen jól megállja a helyét. Igaz történet lévén pedig eléggé kiszámíthatatlan a cselekmény ahhoz, hogy ne ihassunk előre a medve bőrére.

 

9.

Az ajánlat

„Igyunk másra. Az Úrra, aki elfelejtett minket.”the-proposition-the-proposition-16-12-2009-06-10-2005-7-g.jpg

A modernkori westernek egyik legjobb darabját nem feltétlenül Ausztráliából várná az ember, de mégis onnan érkezett. Az ajánlat tudatosan viszi tovább azt a realista koncepciót, amit a western műfaját eltemető Nincs bocsánatban láthattunk. Viszont olyan könyörtelenül kegyetlen módon, ami így leírva egyszerűen nem lehet olyan hatásos. Mert mi van akkor, ha valakire kimérnek száz korbácsütést? Semmi, csak folyik a vér a korbácsból, szerencsétlen hülyegyerek meg már a 38. ütésbe belehal. Ez a fajta kíméletlenség végigkíséri az egész filmet, miközben mégis csak archetípusok küzdenek ősbűnökkel. Maga a cselekmény nagyon vékonynak tűnik, de a kérlelhetlen életszerűség ereje simán elviszi a hátán az egész mozit, ráadásként mindez tökéletesen olvad egybe egyfajta természetközeli, lírai hangvétellel. Persze a csodálatos fényképezés, a remek színészi játék és a biztos kezű rendezés miatt válhatott ez ilyen különleges élménnyé. Ehhez képest a Börtönvonat Yumába csak egy szórakoztató akciófilmecske. Egyébként eredetileg 2005-ös a film, de nálunk csak 2008-ban mutatták be.

 

8.

Vicky Cristina Barcelona

„Csak a beteljesületlen szerelem lehet romantikus.”vicky-cristina-barcelona-vicky-cristina-barcelona-05-09-2008-7-g.jpg

Imádom, hogy Woody Allen még ilyen vénen is ennyire jó mozikat tesz le időnként az asztalra. Pedig a korábbi filmjeihez képest ebből aztán végképp nem tudunk meg semmi újdonságot a párkapcsolatokról, de annyira élvezetes nézni mégis a Vicky Cristina Barcelonát, hogy arra nincsenek szavak. Olyan hamisítatlanul átjön az a jellegzetes spanyol hangulat az andalító gitármuzsikával, és a gyönyörű helyszíneknek hála, hogy szinte mi is ott érezzük magunkat Barcelonában, vagy Oviedoban. Woody bácsi ráadásul jól érezte, hogy semmii keresnivalója a filmben, így még narrátorként sem jelenik meg, stílusa mégis összetéveszthetetlen. Persze, azért Vicky karaktere valójában egy női Woody Allen, de még ő is háttérbe szorul a lehengerlően szexi Scarlett Johansson, a bugyinedvesítően sármos, de mégis helyenként igazán szánalmas Javier Bardem, illetve a kirobbanóan erőteljes Penelope Cruz mellett. És közben végig záporoznak a poénok is. Ez a film egyszerre volt egy megújulás Woody-tól, de még így is minden egyes pillanatban felismerhető rajta a kézjegye.

 

7.

A hullám

„Úgysem történhet meg újra…”la-vague-die-welle-4-g.jpg

Ez a film kiindulómondata, magam is mélyen egyetértettem ezzel, amikor a gimiben folyamatosan a holokausztpropagandával mosták az agyunkat. Akárcsak jómagam, úgy a filmbeli német gimisekből sem tudják már kicsiholni a bűntudat legapróbb szikráját sem. Aztán elkezdődik egy kísérlet, a túlkompenzáló német társadalom elkényeztetett csemetéi kicsiben kezdik megízlelni a diktatúra ízét. És bizony nagyon is ízlik nekik. Baromi bátor alkotás ez a németektől, és közben teljesen életszerű, sőt szórakoztató. Annyira sok szempontból, és olyan finoman ábrázolják benne a folyamatokat, hogy a film után bőségesen van min elgondolkodnunk. Bár a végkifejletet elnézve könnyen arra az álláspontra juthatunk, hogy a készítők elítélik a filmben szereplő Hullám nevű mozgalmat, de valójában ennél ezerszer komplexebb moziról van szó, amelynek hatására rengeteg kérdés fogalmazódhat meg benned egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

 

6.

Juno

„Az egészségtanórán azt mondták, hogy a terhességnek gyakran gyerek a vége.”juno-juno-2-g_1.jpg

A megesett tinilány szomorú története. Alapvetően ilyen sztorik miatt nem rohan az ember a mozikba, de ezúttal szerencsére nem egy nyomasztó román filmdrámát kellett végigszenvednünk. A film egy komoly dologról szól, és nem hanyagolhatja el a drámát sem, de nagy szerencsénkre az egész történet hangvétele olyan, mint főhősnőnk jelleme; végtelenül laza, naiv, fiatalos, üde, vicces és kellemes. És ez áthatja a filmet, a fényképezéstől kezdve, a a fantasztikusan összeválogatott soundtracken át, egészen a poénokkal telezsúfolt dialógusokig, miközben sikeresen elkerülik a felesleges, kötelező köröket, és nem rágnak mindent a szánkba sem. Ha létezik a tipikus amerikai független dramedy-nek mintapéldánya, akkor az csakis a Juno lehet. Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindez közel sem lenne olyan hatásos a megfelelő főszereplőnő nélkül, de Ellen Page szerencsére elbűvölően aranyos és vagány Junoként, így minden együtt van egy kiváló, emlékezetes és akár többször újranézhető filmhez.

 

5.

Halálos közellenség

„Nem szeretem a törvényeket, mivel a gazdagoknak találták ki.”mesrine-l-instinct-de-mort-22-10-2008-18-g.jpg

Valójában nem csak az első, hanem a 2009-ben bemutatott második rész is ide tartozik, ugyanis teljes egészében egy filmről van szó. Egy több, mint 4 órás alkotásról, amit az alkotók kénytelenek voltak kettévágni, a poén pedig az, hogy ennek az életrajzi filmnek még így is az a legfőbb hibája, hogy túlságosan epizodikus és pörgős. Amúgy lenyűgöző élmény, elképesztő jelenetek váltják egymást; betöréstől kezdve, egy gyönyörű, hangulatos szerelmes sztorint át a kőkemény börtöndrámáig láthatunk itt mindent, a film ellenállhatatlan gyorsasággal pörög folyamatosan. A börtönös rész meg csak úgy szimplán minden idők egyik legizgalmasabb szökési jelenetével végződik. A főszerepben Vincent Cassel valami szenzációsat alakít, a legapróbb gesztusaival is hiteles, miközben bámulatosan sokszínű, simán felemelkedik Al Pacino A sebhelyesarcúban játszott alakításához. A párbeszédek nagyon ütősek, és lenyűgözőek azok a szituációk, amelyekbe főhősünk belekeveredik. A legdurvább pedig az, hogy mindeközben tudjuk, valós történeten alapszik a cselekmény. Csekély hibái pedig eltörpülnek a vitathatatlan erényei mellett.

 

4.

Vasember

„- Volt már álmatlan éjszakája?

- Nem, de szánok egyet magára.”iron-man-iron-man-iron-man-30-04-2008-02-05-2008-14-g.jpg

2008 nagy év volt a képregényfilmek számára, nem túlzás azt állítani, hogy a Vasember egy új lökést adott az egész műfajnak, amely végül a Bosszúállókban csúcsosodott ki. Ez pedig leginkább annak köszönhető, hogy a Vasember egy baromi szórakoztató film. Bevezette a nagyvászonra minden idők legvagányabb szuperhősét, ráadásul megtalálta hozzá a lehető legjobb színészt is. Az éppen visszatérőben lévő Robert Downey Jr. brillírozott a szerepben, aminek köszönhetően garantáltan repült a szupersztárstátusz közepébe, és azóta is ő az egyik legmenőbb arc Hollywoodban. Ezen kívül a Vasember első részének titka leginkább a megfelelő egyensúlyérzékben keresendő, a film ugyanis nagyon vicces, de sosem válik idétlenné, nagyon laza, de mégsem esik szét, látványos, de nem a történet kárára, találhatunk benne drámát, de nem válik nyomasztóvá. Tulajdonképpen az ideális blockbuster született meg a Vasember első részével.

 

3.

Ádám almái

„ - Azt hiszem a Sátán próbára tesz minket.

- Azzal, hogy nem enged sütit sütni?”adam-s-apples-2005-04-g.jpg

Ennek a filmnek köszönhetően kezdtem el komolyabban érdeklődni a dán filmgyártás iránt, amely idővel tartós szerelemmé is vált. A magyar mozik ebben az évben kezdték el igazán felfedezni, mennyire jók a dán filmek, de persze mindez nem a multiplexekben, hanem azóta megszűnt kis művészmozikban történt. A kiemelkedően magas színvonal ellenére az Ádám almái a mai napig csak szűkebb körökben ismert remekmű, pedig simán benne van egy kultuszfilm lehetősége. Jellegzetes, groteszk, politikailag totálisan inkorrekt, éjfekete humor hatja át ezt az amúgy elég kemény drámát, melynek középpontjában egy primitív, skinhead állat konfliktusa áll egy a hülyeségig jóságos pappal. Rengeteg kérdés merül fel a hittel kapcsolatban is, egészen spirituális mélységei vannak ennek a szórakoztatóan gonosz drámának. A színészek pedig természetesen elsőrangúak, sosem csúszik át giccsbe az összkép, és a katarzis mellé még jól is érezzük magunkat.

 

2.

A sötét lovag

„Velük nem lehet üzletelni, erőszakoskodni, érvelni vagy alkudozni. Ők csak nézni akarják, ahogy elpusztul a világ.”the-dark-knight-le-chevalier-noir-the-dark-knight-13-08-2008-18-07-2008-27-g_1.jpg

Azt hittétek, hogy első lesz, mi? Bármelyik másik évben könnyen lehetett volna első, de nem 2008-ban. Kicsit nevetséges ma már visszatekinteni arra a hatalmas felhajtásra, ami körülvette ezt a filmet. Mi maradt mára mindebből? Egy baromi sötét, realista hangvételű képregényadaptáció, A sötét lovag trilógiának kétségtelenül legjobb darabja, hála a nagyon igényesen, kellő odafigyeléssel megírt forgatókönyvnek, és Heath Ledger Jokerének, aki korunk tökéletes gonosztevője; egy gátlástalan, vicces, motiváció nélkül cselekvő, kiszámíthatatlan pszichopata. Minden egyes belépője emlékezetes, de egyébként is remek jelenetek füzére az egész film, ami csak a legnagyobbakról mondható el. Amit hibaként fel lehet róni a filmnek, az egyértelműen Kétarc figurája, akinek nem csak a külseje feleslegesen túlzó, de hirtelen jött pálfordulását sem készítették elő megfelelően. De ilyen apróságokon nem akadunk fenn, Nolan-nek egyértelműen jár a pacsi ezért a képregényes remekműért.

 

1.

Erőszakik

„Ez egy szarfészek. Még egy törpe is csak bedrogozva tudja elviselni.”in-bruges-in-bruges-16-g.jpg

Sosem felejtem el, mennyire gagyi előzetes volt ennek a filmnek, tipikusan az a fajta, aminek hatására még csak véletlenül sem ülsz be a moziba. Aztán az áradozó kritikák hatására mégis megnéztem ezt a mozit. Nem csak az év, hanem az egész évtized, sőt számomra minden idők egyik legjobb filmje az In Bruges. Minden egyes újranézéskor képes lenyűgözni, mert csodálatosan alakít benne minden színész, gyönyörű a fényképezése, fergeteges humorú dialógusokon röhöghetjük halálra magunkat, miközben egy nagyon komoly dráma bontakozik ki a szemünk előtt, fantasztikus jelenetek sorozatában. A melankolikus hangulatot a képek mellett a kellemes aláfestő zene határozza meg, a rengeteg vér, erőszak és trágárság miatt viszont érzékeny lelkületűeknek legalább annyira nem javaslom a film megtekintését, mint ahogy dagadtaknak sem azt, hogy felmásszanak a toronyba. Nem tudok kifogyni a szuperlatívuszokból, számomra ilyen egy tökéletes film; végtelenül szórakoztató, de egyben egy mély dráma is.

 

További 10 jó film sorrend nélkül:

Hideg nyomon: Ben Affleck már bontogatja a szárnyait, szerencsére még nem Batmanként, hanem csak rendezőként, egy remek regény remek adaptációjában.

Esküvő után: Egy hatalmas dán dráma, ami a könnyekig meghatóan beszél az ember jóságról, a családról, és az elkerülhetetlen halálról.

Vágy és vezeklés: Csodálatos jelenetek, remek színészek, de annyira mocskosul szemét módon könnyfakasztó a befejezés, hogy képtelen vagyok megbocsátani.

Charlie Wilson háborúja: Kiváló politikai-történelmi szatíra George Clooney helyett Tom Hanks-el.

John Rambo: Stallone Rocky Balboa után másik legendás karakterétől is búcsút vett, és megadta neki a kellő méltóságot ebben a vérgőzös akciófilmben.john-rambo-rambo-06-02-2008-25-01-2008-12-g.jpg

Börtönvonat Yumába: Két kiváló színész, egy remek történetben, abszolút élvezhető tálalásban.

Wall-E: Az év animációs szenzációja egy posztapokaliptikus, megható robotmese egy szemétgyűjtögetőről.

Hellboy 2: Az év harmadik szuperhős adaptációja, ami kifogástalanul sikerült, és anyagilag is bejött, pedig nálunk forgatták.

Égető bizonyíték: Ez van, ha a Coen tesók összefognak Brad Pittel és George Clooney-val; fergeteges, eszement, feledhetetlen káosz.

Kung fu panda: Ez a mesét egyszerűen nem értékelik eléggé, pedig nemcsak nagyon vicces és látványos, de kifejezetten mély tartalommal bír.kung-fu-panda-kung-fu-panda-09-07-2008-06-06-2008-14-g.jpg

 

Legnagyobb csalódások:

Max Payne: Csak annak a kurva játéknak a sztoriját kellett volna lemásolni, és pár jó akciójelenetet rendezni mellé, de nem, le kellett degradálni egy feledhető, középszar b filmmé minden idők legjobb játékát. Utána meg ugyanezt megtenni a Die Harddal is…

A Quantum csendje: Igen, egy újabb rombolóhadjárat, ami nem csak egy gyenge Bourne klón, és a Casino Royale által véghezvitt rebott teljes megkérdőjelezése, hanem az egész sorozat legrosszabb darabja is egyben.quantum-of-solace-quantum-of-solace-05-11-2008-07-11-2008-68-g_1.jpg

A törvény gyilkosa: Al Pacino és Robert De Niro újra összeálltak. De minek? Hogy egy rémgyenge krimiben bohóckodjanak? Mert ezért kár volt

Amerikai gengszter: Nem ekkor csalódtunk először Ridley Scott-ban és nem is utoljára.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága: Az öreg Indy ufókkal haverkodik, meg hűtőszekrénybe bújik az atombomba elől, ebben a tök felesleges, a csodálatos elődökhöz teljességgel méltatlan folytatásban.indiana-jones-et-le-royaume-du-crane-de-cristal-indiana-jones-and-the-kin-4-g.jpg

 

Legrosszabb filmek:

Alkonyat, Kis Vuk

Ezeket szerintem egyiket sem kell különösebben megindokolnom.images_1.jpg

A lista elkészítésében, ahogy eddig is, úgy most is az aeonflux.blog.hu bemutatónaptárjait hívtam segítségül, melyek az alábbi két linken érhetőek el:

http://aeonflux.blog.hu/2008/02/07/hazai_bemutatonaptar_archivum

http://aeonflux.blog.hu/2008/02/07/hazai_bemutatonaptar_2008_ii

És most Ti jöttök!

Fel van sorolva 20 film, de sokak által nagyon nagyra tartott mozik serege hiányzik innen, (pl az év vígjátéka, az Oscar nyertese, vagy az utolsó igazán jó magyar film) amikből még egy 10-es lista simán összejönne. Tényleg rohadt jó egy év volt...

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.07. 14:27:54

Rögtön a 10. filmnél elöntött a melegség, de nem azért, mert bevizeltem, hanem mert azt hittem, csupa olyan film következik, amelyet végre én is láttam. Hát nem: még kettőt láttam ezenkívül, vagy talán hármat. A szuperhősös filmek sajnos számomra annyira egyformák, hogy lúgot nem mernék inni arra, hogy A VASEMBER-t láttam, vagy valami hasonlót. A „Futottak még” kategóriából Ben Affleck filmjét újra kellene néznem, mert annak idején ugyan tetszett, de nem nagyon emlékszem rá. Az INDIANA JONES 4 ugyan tényleg nem ér az előző három nyomába (Cate Blanchett remek színésznő, de ez az Uma Thurmanbe oltott domina nagyon nem neki és nagyon nem ide való figura), de azért szerintem nem annyira szörnyű. Igazából ezeket a nagy klasszikusokat kár volt folytatni, lásd még STAR WARS, DIE HARD stb.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.07. 17:41:04

most mondjam, hogy mondtam hogy 2008 simán jobb volt 2009-nél? :p hol vannak a linkek a csodálatos kritikáimhoz? :D

Kevés filmet nem láttam innét, azért azt erősen kétlem, hogy az Erőszakik jobb lenne mint a Sötét Lovag, lehet ma végre be is pótlom

a Jones 4 nekem akkora csalódás nem volt, de lehetett volna jobb, pl. Noé Bárkája, vagy az Atlantisz azért ennél a MacGuffinnél jobb lett volna, és akkor ez a duma, hogy "megvártuk míg a legjobb forgatókönyv fut be" oké Lucas, nem baj, hogy eladtál házat lovat

az Amcsi gengszterrel semmi problem nincs, nekem az tetszett, max nem túl kiemelkedő, de mi vele a problémád, meg van fémes kiadásban, majd lehet egyszer elemzem, azért egy Prometheus gagyihoz nem mérhető, vagy egy Robin Hód akármihez

az Ajánlatot majd megnézem, ugyanis, ovkorse nem hiszek neked :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.07. 18:27:08

@field 64: igazából abban állapodtunk meg Santival hogy a Rambo 4, Rocky 6-on kívül mindent kár volt folytatni ilyen nagy időkihagyással (még a Keresztapát is)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.08. 23:06:51

Erőszakikat ki is lehet venni a listáról :D Sötét lovag mehet az első helyre, és akkor oké.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.09. 00:30:40

" Minden egyes újranézéskor képes lenyűgözni, mert csodálatosan alakít benne minden színész, gyönyörű a fényképezése, fergeteges humorú dialógusokon röhöghetjük halálra magunkat, miközben egy nagyon komoly dráma bontakozik ki a szemünk előtt, fantasztikus jelenetek sorozatában."

röhöghetjük halálra magunkat??? rengeteg vér? gyönyörű a fényképezése? nem képeslapot kértem, jól játszanak a színészek? hát ez a három mindenben jól játszik már bocs csak épp egy nagy lufi az egész

komoly hogy erre dobtál 10-et? fanyalogsz itt néha tiszta jó filmeken, ezt a max hatost meg így felértékeled? te is kokót szívtál közben? vagy LSD-t, vagy ecstasyt? életemben nem csalódtam még ekkorát filmen, ezt meg a Sötét Lovagot egy lapon említeni? én meg még venni akartam mellé egy baszott drága Castellt? hogy növeljem a hangulatot...

és ezt az átbaszást, hogy minden képen röhögnek, meg vigyorognak, mintha ez valami fergeteges angol komédia lenne, közben meg valami groteszk, dráma

meg ezek az erőltetett hülyeségek, "mire céloz ezzel?" mi van bazdmeg nem látod hogy dagadt vagy, a pöcsödet se találod már - és akkor ezen nevessél mert ez a humor az egész filmben szinte

a félszemű bemegy csak a fegyverkereskedőhöz? mi értelme volt annak a jelenetnek is? hogy Fiennes tudjon + 2 sort káromkodni? vagy minden suttyó ismeri az ilyen fegyverdílereket (akkor miért nem igai stukkert kért tőle? miért vaktöltényes szart?)

és akkor egész végig, milyen szar má ez a város, amikor az az egyetlen élvezhető az egész filmben, remélem olcsók a Hotelek, Londonba menet, vagy visszafelé majd beugrok

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.09. 07:45:21

@field 64: És van olyan, amihez kedvet kaptál? :)

@REMY: A divatfilm az egyik legnagyobb kedvencem elé? SOHA! :D

@scal: akkor most mi is a te bajod, hogy nem vígjáték volt? vagy hogy nem tudtál röhögni? Vagy hogy egy groteszk dráma volt? egyébként bocs, de én se találtam nemröhögős képet, pedig nem ilyet akartam betenni. talán szinkronosan jobban átmentek volna a poénok. amúgy azért nem igazi stukkert kért tőle, mert egy igazi gyökér volt. és igen, valszeg ez az egy fegyverdíler van Bruges-ben, nem egy nagy város. és igen ez a poén, hogy azért kell Bruges-be menni, hogy érezze jól magát, mielőtt meghal, erre pont utálja az ilyen turistáskodást.
komolyan ezek a kritikai észrevételeid? nézd meg majd még párszor, hátha felnősz ehhez a filmhez is :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.09. 15:35:54

@Santino89: jó, azért nem egységesen ömlengenek erről a filmről mint a Gravitációról, úgyhogy hagy ne érezzem már magam kisebbségben, egyszer majd megnézem szinkronnal, de ha eredetiben nem tetszett, amikor az akcentusok nagyon jók voltak, nem hinné, hogy sokat segítene a helyzeten

ez van In Brugge nem igazán bejövős film lett számomra, nincs újabb aranymetszet kettőnk közt, a Sötét Lovag meg nem hinném, hogy divatfilm lenne, a kultfilm mára helyesebb kifejezés rá
süti beállítások módosítása