Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

True Detective – A törvény nevében (Első évad)

2014. március 24. - Popcorn M

Akár tetszik, akár nem, a 21. században már nem a filmgyártás dominál globálisan, hanem a különböző szériák kreálása a divat. Természetesen ennek a ténynek a legfőbb oka, hogy erre is van kereslet. Szó nincs arról, hogy ne lenne filmgyártás manapság, csak épp a tv sorozatokat nagyobb érdeklődéssel, nagyobb számban követik a nézők. De a lelkes közönség meg is követeli a minőséget! Csak annak a sorozatnak lehet jövője, amely hozza is az elvártat. Az utóbbi években sok és mostanában egyre több olyan szériát adtak ki, amely hatalmas sikernek örvendett. Ilyen sorozatok közé sorolandó például a Totál szívás, a Walking Dead, a Trónok Harca vagy éppen a Sherlock. Idén azonban egyértelműen és minden kétséget kizáróan idecsatlakozott a True Detective (A törvény nevében) is. 

A True Detective alapvetően egy krimi műfajába sorolandó széria. Talán ez az a műfaj, amelyből az egyik legtöbb dolgot lehet kihozni. Persze hátulütője is van a dolognak, mégpedig, hogy erről a stílusról már a legtöbb bőrt lehúzták. Mivel ennek a ténynek a nem figyelembevételének következménye súlyos problémákat okozhat, a készítőknek nem valami teljesen új dolgot kell kitalálnia, hanem éppen a már a többé-kevésbé feldolgozott témákat egy egészen más szemszögből kéne megközelíteniük. A sorozat pedig így is tesz! Tipikus bűnügyi elemeket rak bele a történetbe és megtalálhatók továbbá azok az szegmensek, melyek a sorozatok szerelmeseinek rendkívül ismerős lehet: a spirituális elemek.  Ugyanis az alapkoncepció egy olyan gyilkosságon alapul, melyet látszólag egy nem-hétköznapi ember követ el, hanem egy elvont, de érdekes személyiségű és gondolkodású pszichopata. De akkor mi az, ami egyedi, ami a sorozatot különlegessé és rendkívülivé teszi? A választ számomra azon, a nem szokványos elgondolás körül kell keresni, melynek lényege, hogy a két detektív emlékeiből ismerjük meg az eseményeket, melyek ráadásul 17 évvel ezelőtt történtek meg. Persze ez csak az egyik elem, mely naggyá teszi a szériát. A másik, igen lényeges elem maga a két detektív alakja és személye. Ugyan a főhősök szinte teljesen ellentétes személyiség-jegyeket hordoznak, mégis mindkettőjük karaktere rendkívül érdekes. Jelen van a laza, világra tevős, filozofálós Rust, melyet a már Oscar díjas Matthew McConaughey játszik, illetve a komoly, szilárd elveken támaszkodó detektívtárs Marty, a zseniális Woody Harrelson szerepében. A sorozat tehát mindenkinek tud adni valamit. Az eset és a rejtély misztikus és érdekes, tehát a krimiben a bűnügyeket és nyomozást kereső és szerető embereknek is nyújt izgalmat, de ugyanakkor a „filozofálgatós” nézőknek és a világot egy nagyon furcsa szemszögből megkívánni ismerő nézőknek is ad. Nem is keveset… Rust Cohle detektív elméleti filozófiai szövegei legalább olyan érdekesen és elgondolkodtatóak, mint az ügy, melyen nyomoznak. Élvezet hallgatni a fiatal nyomozó, illetve a napjainkban élő detektív gondolatait és különleges, talán egy kicsit számunkra idegen eszméit és életfelfogását. Tehát a történet és a karakterek is képesek lekötni a figyelmünket, sőt egy olyan élményben tudnak minket részesíteni, amelyet nem sok más sorozat tud megtenni velünk. 60 percen keresztül, ha akarsz sem tudsz mással foglalkozni, ha beraksz egy részt. Odaszögez a képernyő elé és nem enged. Azt teszi veled, mint amire egy széria hivatott!

Érdemes megjegyezni, hogy a megérdemelt figyelmet és sikert maximálisan elérte. Nemcsak az USA-ban, de Európában is hatalmas nézettségnek örvend, holott még csak az első évadot adták le idén. Hatalmas népszerűségen örvend, rekordokat döntöget, de egy ilyen évad után ezt nem lehet sajnálni tőle.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.24. 08:15:30

nem lehet erről a soriról eleget írni!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.24. 12:04:28

szeretem az ilyen magvas kijelentéseket: "Akár tetszik, akár nem, a 21. században már nem a filmgyártás dominál globálisan"

akármennyire jó egy sorozat azért a látványvilága fényévekre van egy rendesen odarakott filmétől, Trónok Harca legjobb példa erre, 30 részben egy valamirevaló csatát tudtak összeizzadni

Popcorn M 2014.03.24. 18:29:31

@scal:
1. ezzel inkább azt próbáltam kifejezni h a sorozatok sokkal inkább divatosabbak és elterjedtebbek mint a filmek, mármint manapság. és ez szem igaz: több ember néz sorozatokat mint filmeket. lehet h durva kijelentés de tény (sztem)
2. ez igaz, de itt egyáltalán nem a látvány a lényeg, egy fantasy-ben az sokkal inkább lényeges.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.24. 18:41:57

@Popcorn M: ezt eddig leginkább sorozatmániás emberekéktől hallottam, és max akkor igaz ha a Barátok közt és Isaura szintű szappanoperákat is belesoroljuk

viszont egy évben észül 1000 film alsó hangon, egy évben nem készül ennyi sorozat, sokkal több idő, nem tudsz minden sorozatot megnézni egy évben, míg minden filmet ha nagyon szorgalmas vagy igen

azt aláírom hogy profibbak lettek, de ennyi, a Tv soha nem fogja lenyomni a filmeket

Popcorn M 2014.03.24. 18:53:40

@scal: én csak remélni tudom h a tv nem fogja lenyomni a filmeket... csak éppen az a baj hogyha az ember filmet néz moziban, akkor a hatalmas blockbusterekre megy el. Erre van kereslet de a film, mint művészet egyre inkább pusztul ki és nem lehet ellene tenni, semmit. Művészmoziba nem jár senki vagy legalábbis nagyon kevesen. sorozatot viszont mindenki néz és egyre többet is adnak ki belőlük. ezért gondoltam h hosszútávon ez a minta fog folytatódni. DE ne legyen igazam!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.24. 18:59:27

@Popcorn M: dehogy néz mindenki sorozatot, ez is egy szubkultúra lesz lassan, Santi meg én se vagyunk nagy sorozatfüggők, a Trónok harca esetemben a kivétel ami erősíti a szabályt, és inkább azért nézem mert fantasy (meg nem is 10 részes évadok a jellemzőek)

mint Blockbuster rajongó ejtek most pár krokodilkönnyet a művészfilmekért :D

amúgy sorozatok terén se az a jellemző hogy nagyon művészkednének: Trónok Harca (epic, látványos fantasy)
Walking Dead (zombik túlélés a jövőben)
Dexter (sorozatgyilkosok gyilkosa)
Breaking Bad (valódi dráma igazi jellemfejlődés)
és ez a True Detective se tűnik másnak, csak éppen rájöttek hogy nincs egy normális krimisorozat amiből Dunát lehetett rekeszteni a 70-80-90-es években

Popcorn M 2014.03.24. 19:21:48

sajnos én művészfilm-rajongó vagyok :) a blockbustereket tényleg nem fenyegeti semmi veszély, ebben igazad van :) viszont az, hogy kb mindenki néz egy-egy szériát az tuti, mind1 ebben nem fogunk egyetérteni... viszont a felsorolt sorozatok közül mindegyiket nézem v befejeztem és a Breaking Bad az inkább valódi dráma, igazi "jellemromlás" :D inkább a disturbia jellemző rá, mint a fejlődés :D
egyébként te láttad a True Detective részeit?

Popcorn M 2014.03.24. 19:47:41

@scal: sajnos én művészfilm-rajongó vagyok :) a blockbustereket tényleg nem fenyegeti semmi veszély, ebben igazad van :) viszont az, hogy kb mindenki néz egy-egy szériát az tuti, mind1 ebben nem fogunk egyetérteni... viszont a felsorolt sorozatok közül mindegyiket nézem v befejeztem és a Breaking Bad az inkább valódi dráma, igazi "jellemromlás" :D inkább a disturbia jellemző rá, mint a fejlődés :D
egyébként te láttad a True Detective részeit?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.24. 19:52:35

@Popcorn M: nem de elképzelhető hogy majd egyszer megpislantok egyet, (na látod Te súlyos sorozatfüggő vagy :D) mindegyiket végignézni most elkezdeném nyár végére fejezném be

Popcorn M 2014.03.24. 19:59:03

@scal: csak azért kérdeztem mert sztem túl hamar leírtad. Én is azt hittem h ilyen tucatsorozat lesz, de nagyon komolyan mondom, hogy nagyon nem az :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.24. 23:23:48

@scal: az egy nagyon jól megfigyelhető tendencia, hogy a sorozatok egyre népszerűbbek lesznek, a filmek meg egyre kevésbé. rengeteg okra vezethető ez vissza, a leglátványosabb, hogy amcsiban főleg tiniknek készítenek már filmeket, látványfilmeknek van csak igazán nagy bevétele. viszont a világ nem csak tinikből áll, a többieknek maradnak a sorozatok. és sokkal igényesebbek, színvonalasabbak a 2000-es évek óta, mint valaha. a sorozatformátumnak ráadásul rengeteg előnye van a mozifilmekkel szemben. Igényesebb, felnőttesebb, elmélyültebb színvonalat nyújtanak, mint a legtöbb film. Mi ketten ódivatúak vagyunk, hogy még mindig filmeket nézünk :) Ha megnézed egy sikeresebb szériát hányan követnek részről részre, meg fogsz lepődni. Az sem elhanyagolható, hogy a környezetemben mindenki néz sorozatokat, nem 1-et, hanem többet, egyszerűen népszerűbbek lettek, mint a filmek. És ez nem szerintem. Ez tény :)

Popcorn M 2014.03.24. 23:52:47

@scal: @Santino89: Pontosan erről van szó! És még egyszer hangsúlyozom, hogy ennek én, személy szerint nem örülök. A filmművészetet sokkal többre tartom, mint a mai rendkívül népszerű sorozatokat, de ami úgyvan, az úgyvan: ezek egyre népszerűbbek lesznek és egyre inkább zárójelbe teszik az értékes filmeket.

doktor.dikhed 2014.03.25. 09:30:48

Iszonyatosan professzionális parasztvakítás. A végén már az egész Marty félredugásairól és családi problémáiról szól aminek sok köze nincs a nyomozáshoz. Még csak annak folyománya sem nagyon lehet, mert előtte is voltak gondok és a krimi szál teljesen háttérbe szorul.

Rusttal meg elszálltak az írók. Ő tényleg minden. Érzékeny filozófus, drogos, alkoholista, tiszta fejű, elborult, nyomolvasó, detektív, beépített ember, harcos, katona. Marty pedig a szokásos sidekick, aki végig akadályozza a nyomozásban.

Mégis amit kapunk az jól megírt, a sorozat képi világa kiváló, a két színész pedig mesteri, főleg McConaughey.

Szórakoztató, de hiányérzettel kel fel az ember.

Annyira, hogy elkezdtem krimi sorozatokat keresgélni és megtaláltam a Forbrydelsent és néhány rész után rájöttem, hogy hihetetlenül jól megírták. Mesteien kavarják a szálakat és úgy húzzák csőbe az embert, ahogy akarják. Egy True Detective-es képi világgal, egy McConaughey-val és egy kicsit dinamikusabb vágással (a családi dráma néha sok) ez lehetett volna az, amit a True Detective-től várt az ember.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.25. 11:17:34

@Santino89: ez a Puzsér legutóbb olvasott vélemény e a smokingon, köszönöm :p

egy dologban vannak előnyben a sorozatok, és ez a karakterábrázolás, jellemfejlődés, lásd Star Trek film, vagy Star Trek sorozat, és ahhoz nem kellett 2000 utáni gondolkodásmód

amiért elkezdhettek komolyabb sorozatokat készíteni, az az, hogy rengeteg tévécsatorna lett, és a letöltéssel, DVD-kkel már egyre kevésbé néznek tévét az emberek valamivel ott kell marasztalni őket, és ehhez kell egy igényes szint - már akinek, mert a legtöbb ember ma is a Barátok Köztöt tartja a nonplus ultrának (végzettségtől függetlenül)

moziba sem most kezdtek az emberek úgy járni, hogy 15-35 közt a leglátványosabban

ráadásul a fiatalok jelentős része inkább letölt, sőt ma már streamel, vagy simán játszik (GTA és az egy napa alatti 800 milliós bevétel)

szóval végtelenségig nem lehet ismételni a Szomszédokat persze hogy kellenek új sorozatok, amik már sokkal profibbak, de gyorsan hozzátenném, szerintem a filmek is sokkal profibbak - látvány meg technikai téren mindenképp - mint húsz harminc éve :D

ráadásul amikor befejeztem a sorozatok nézését hivatalosan (ez nálam az Alias volt) pont azért történt mert akarom én magam idegelni egy hétig ugyan mi történik, egyben megnézek 10 részt a Trónokból is és az úgy fasza, tömős, és szórakoztató, és nem tart 2 és fél hónapig

uff

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.25. 12:41:23

@scal: annyiban igaza van @Popcorn M: nek (bár nem így gondolta, hogy

"Akár tetszik, akár nem, a 21. században már nem a filmgyártás dominál globálisan, hanem a különböző szériák kreálása a divat. "

A filmekben is szériákban gondolkodik mára mindenki, minden évben tucatjával jönnek a folytatások, előzményfilmek, reboot-ok, remake-ek. Gyakorlatilag minden filmből szériát akarnak készíteni a stúdiók, nem?

legalábbis egy csúnya tendencia mintha errefelé mutatna.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.25. 13:44:59

@scal: Ez a tendencia már legalább a 2000-es évek közepe óta ennyire egyértelmű, sajnálom, ha neked a Puzsértól kellett ezt megtudnod. Talán ha nem ilyen Alias szintű gagyikat néztél volna, akkor neked is feltűnt volna :)

Nem csak a karakterábrázolás az egyetlen előnye a filmekkel szemben, hanem pl az is, hogy sokkal több idő jut mindenre, nem csak a karakterek, de a fordulatok árnyalására is. Vagy az, hogy nem kell otthonról kimozdulni, meg átverekedni magad egy plázán. Meg az, hogy nem kell tökölnöd a választással, mert egyértelmű, hogy mit nzéel: a sorozat következő epizódját. De biztos fel lehetne még sorolni egy rakás érvet, pl hogy a sorozat mélyebben bele tud fészkelni az életedbe, mint egy film, egyszerűen csak azért, mert több időt töltesz el vele. 2000 után pedig a színvonal fejlődött ugrásszerűen (bár ezt te az Aliasból nem tudhattad:). 1-2 fecske korábban is előfordult, mielőtt azzal a néhány példával jönnél elő, de ilyen dömpingben ilyen minőséget a múlt évtizedben kezdtek el gyártani.

Ma már nem a 15-35 korosztály a legfőbb mozibajáró réteg ámerikában, hanem inkább a 12-25. Utána elkezdődik a meló, úgyhogy már annyira nincs idő rá. De ez a réteg is masszív sorozatfogyasztó, viszont nem csak ez a réteg.

Igen, az utóbbi 20 évben fejlődtek a filmek nagyon sokat látvány terén. Viszont az utóbbi 10 évben már abban se. És most egyre több, egyre sikertelenebb, egyre közepesebb blockbuster készül, emellett pedig nem csoda, hogy vonzó alternatívát jelentenek tömegek számára a sorozatok. Látvány terén még nem érték el a mozik szintjét, de ez még változhat, illetve nem mindenkinek csak ez számít. Neked igen, oké, de most általános tendenciákról beszélünk, nem rólad. Jó példa amúgy a 300 és a Spartacus esete. Utóbbiban sokkal szarabbak a trükkök, mégis sokkal jobb az összkép, mert a látvány mellett fel tud mutatni olyasmit, amit a film nem, pedig egyértelműen egy tőről fakadnak.

doktor.dikhed 2014.03.25. 16:51:44

Kivételesen Scal mellett vagyok. Igaz, hogy több idő jut egy sorozatban mindenre, ugyanakkor pont ebből erednek a legnagyobb gondok. Borzasztó sok az időhúzás, a folyamatos beleírogatás, kavarás, nem kielégítő lezárás.

Az összes sorozat beleesik abba a hibába, hogy töltelékrészekkel használja ki a sikerét és arra alapoz, hogy a nézők túlságosan megszokták a karaktereket és mindent bevesznek.

Vannak nagyon jó sorozatok, amiben kevesebb van ebből és kevésbé jók ami csak ebből áll.

Tényleg csak a minik lehetnek kivételek. Ott megvan a forgatókönyv, már leforgatták és nem törik össze a narratívát, hogy kipréseljenek még pár részt, mert ugye már elkészült, így nem lehet :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.25. 17:01:24

@doktor.dikhed: Igazad van, ez az érem másik fele, én most az előnyökről beszéltem, illetve a népszerűség okairól. Mint minden formátumnak, úgy ennek is megvannak a maga előnyei-hátrányai.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.25. 20:56:58

@doggfather: ugyan már, most kezdtek szériákban gondolkodni? a Folytassa sorozat közel 30 évig ment 1950-től, a James Bond ma is tart, Majmok Bolygója, és sorolhatnám, Hét mesterlövésznek is lett két folytatása, csak a kutya se emlékszik rá annyira szarul sikeredtek

szal nem ma kezdték a szériát, ahogy nem ma kezdték a sorozatokat se

a mai tendencia már létezett 1980-ban is, Végzet temploma, előzményfilm, mára leginkább azért alakult ki ez, mert biztos mennek a filmkészítők, adunk 200 millát de az hozza is be az árát lehetőleg első hétvégén

vagyis kell a BRAND, hmmm J. K Rowling írt egy sikerszériát, mehet, Stephanie Meyer kiszarta a Twilightot, mehet

semmi nem lesz sikerszéria ha megbukik, Bruckheimer kurva nagyot kockáztatott amikor a Karib tegner kalózai után odabiggyesztette hogy Curse of teh Black Pearl... bejött, sokan a mai napig azt hiszik az Eléveszett Frigyláda fosztogatói előtt is ott van az Indiana Jones... pedig nincs

nem azért jön egy reboot mert nem lenne más ötlet, de még mindig biztosabb a letöltések korában hogy egy pókember reboot érdekli az embereket mint a Hangyafilm :D kőkemény üzletpolitika áll emögött amiben az utolsó az hogy Te a moziban jól érezd magad, az csak azért kell mert akkor majd szépen bemész a folytatásra is

az hogy legyen folytatás nem mai találmány

@Santino89: szerintem ez a tendencia akkor kezdődött, és egyáltalán nem egyértelmű, nem Puzsértól hallottam ő szerintem azért kampányol emellett nehogy megint valami olyan orbitális baromságot nyilatkozzon mint a Sötét Lovag

Nem értem miért jössz azzal, hogy az Alias gagyi lenne, a maga korában egy nagyon is jó sorozat volt, majd ideje lesz újranézni. Jennifer Gardner imádom, nem véletlenül került olyan fasza szerepekbe mint a Daredevil, és nem véletlenül cserélte le Géza Lopez Jenniferről.

"agy az, hogy nem kell otthonról kimozdulni, meg átverekedni magad egy plázán. Meg az, hogy nem kell tökölnöd a választással, mert egyértelmű, hogy mit nzéel: a sorozat következő epizódját. De biztos fel lehetne még sorolni egy rakás érvet, pl hogy a sorozat mélyebben bele tud fészkelni az életedbe, mint egy film,"

már nem azért de ez nem előny, ez durván hátrány, ez már majdnem olyan érv, hogy miért jó a cigi, elbutít, ööö mit is nézzek, a True Detective következő részét, mert mégis mit?

semmiféle dömping nincs, itt is centralizálódtak a dolgok a kicsi próbálkozó adókat felfalták a cápák, ahogy a Disney is falatozik minden évben, kíváncsi leszek mi lesz itt 30 év múlva, lesz-e alternatíva akárhol is vagy csak két nagy aki küzd egymással

(jut eszembe ma láttam a Grace klinikát évad/500-é nem kellett)

"Igen, az utóbbi 20 évben fejlődtek a filmek nagyon sokat látvány terén. Viszont az utóbbi 10 évben már abban se."

végül is csak most csápolt rá a világ az Avatarra, a Gravitációra, és nem győznek tüntetni a VFX-esek hogy nem becsülik meg a munkájukat miközben évről évre többet követelnek tőlük... de nyilván igazad van

"És most egyre több, egyre sikertelenebb, egyre közepesebb blockbuster készül,"

mint az Eredet, vagy a Bosszúállók és sorolhatnám nyilván ilyen közepes lesz az X-men új része, és ilyen volt a Csodálatos Pókember és a Sötét Lovag feltámadás - azért mert volt egy viszonylag szar 2013, nem kell temetni ezt

"Látvány terén még nem érték el a mozik szintjét, de ez még változhat,"

dehogy fog, és igen inkább megnézek egy dramaturgiailag kifogásolható Két Tornyot, mert bőven kárpótol egy Helm's Deep csatájával, mint a Trónok Harcát ami fújja azt a kibaszott nagy lufiját, és nála csak occsóbb sorozatok léteznek

300 Spartacus megint specifikus, előbbi kizárólag a képregényrajzoló miatt készült, és azért elég sokan ráverik mai napig

de ha végre elkészül a Robotzsaru sorozat ismertetőm, akkor ott lesz az ellenpéldát - és ugyanilyen fostalicska lenne ma is

UI: amúgy szoktam sorozatok nézni ma is, csak rajzfilmeket, és igaza van dikheadnek, a filler mánia szétszarja az összes sorozatot, asszem nagyon húdesikeres Lostot is ez csáklyázta meg, bár én abból egy részt nem láttam

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.25. 21:27:49

@scal: "az hogy legyen folytatás nem mai találmány"

Nem, de, hogy (szinte) csak az van, és eredeti ötlet semmi az egy mai "találmány".

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.25. 23:20:19

@scal: Ez tök logikus :D Szóval te most azért nem a polgárháborúról írtál az imént, nehogy hülyeséget mondjál :) Értem én. Pedig itt tényekről van szó, nem egy véleményről. Érzed mennyire helyénvaló, amit írtál?

Hiába mondod, hogy ezek nem előnyök, ez mind fontos szempont mikor szórakoztatási formát választ épp az ember.

Pont, hogy nem arról van szó, hogy felfalták a nagyok a kicsiket. Legjobb ellenpélda a Spartacus, ami egy kis szar névtelen kábelcsatornán ment, és onnan lett világhírű. Kérlek, ha nem értesz hozzá, ne írj hülyeségeket, semmit se tanultál a múltkori method actingból? :D

A Gravitációra nem csak a látvány, hanem elsősorban a megvalósítás módja miatt csápoltak, az Avatarnak pedig már jó 5 éve, azóta pedig semmi érdemleges nem történt etéren. Nézd meg '94 és 2004 között mennyit fejlődött a technika, azóta pedig mennyit nem. Ezek megint tények, és nem vélemény. Nekem tökmindegy, hogy mennyit követlenek a trükkmesterektől, mennyi fizut kapnak, nekem mint nézőnek az számít, amit a vásznon látok. És azt látom, hogy régóta egy helyben toporgás van. Lehet, hogy ezzel a technikával innen már tényleg nincs hova fejlődni, mert ennek ez a csúcsa.

Most hoztál néhány kivételt, de nem a kivételekből, aem az általánosságokból kell kiindulni.

És végül: te inkább megnézel egy helm szurdoki csatát, ha dramaturgiailag nincs rendben a film. Ezel nincs semmi baj, ez is egy fogyasztói igény, a te igényed. De nem csak ez a fajta igény létezik, más igényeket is ki lehet elégíteni.

Ha mindenki olyan lenne, mint mi, felőlünk éhen halhatnának a sorozatkészítők, de mi már kisebbségben vagyunk.

@doggfather: ott a pont. Pont megfogtad, hogy a kolléga hogyan szokta elferdíteni a dolgokat. nem is olyan nehéz, csak a kivételekkel kell példálózni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.26. 08:24:35

@scal: nem azt írtam, hogy NINCS, hanem, hogy SZINTE nincs. ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.26. 11:22:33

@scal: mint jó példa a reboot, remake folytatásra? Vagy eredeti ötletnek gondolod?!

K.Leslee 2014.03.26. 19:34:26

@doktor.dikhed: Ha a The Killing-rol beszel(amerikai valtozat), az nekem is tetszett, foleg a masodik evad.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.26. 20:27:03

@doggfather: mint blockbuster ami idén volt, és sikeres :p merthogy állítólag azok hanyatlanak

amúgy a sorozatok akarnak mindig filmet csinálni, mert az a "nagy dobás" míg fordítva elenyésző eset létezik

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.26. 21:27:32

@scal: A Star Trek tavaly volt, és nem volt akkora siker, mint amit vártak volna tőle. Jó példa a hanyatlásra, és az eredetiség hiányára. Köszönjük :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.27. 00:45:33

@Santino89: azé verted rá a farkad, év legjobb sci-fije :p ami amúgy a Feledés volt jó példa a brandnélküli blockbusterra, az ötletek tárházára, köszönjük :p

(és ne gyere a Holddal, főleg hogy már tudod az honnét lopott)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.27. 00:59:38

@scal: én méh mindig verem rá, de attól még nem volt se eredeti és annyi pénzt se hozott a konyhára, mint szerették volna, ezek egymástól független dolgok.

A Feledést eredetinek nevezni azért merész :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.27. 08:54:14

@scal: én hol állítottam, hogy a blockbusterek hanyatlanak?

doktor.dikhed 2014.03.27. 10:47:29

@K.Leslee: Direkt a dánnal kezdtem. Az amerikairól is jókat írnak, de nem biztos, hogy a dán után érdekel. Majd meglátjuk :)

K.Leslee 2014.03.27. 12:14:56

@doktor.dikhed: kifejezetten jo az amerikai verzio. Mindket nyomozo rendkivul jo karakterrk. Joel Kinnaman meg fergrteges a streetgang akcentusaval.
süti beállítások módosítása