Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oscar 2015 - A többi kategória

2015. február 21. - Santino89

Tegnapi cikkünkben átnéztük a „Legjobb film” kategória jelöltjeit, ma pedig a többi Oscar várományos moziról lesz szó.

oscars-2015.jpg

Kezdjük mindjárt a Foxcatcherrel, amit a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelöltek, és amiről borítékolható volt, hogy rossz lesz, nem meglepő módon pedig az is lett. A rendező, Bennett Miller személye a legjobb garancia arra a típusú filmre, amit mindennél jobban utálok. Ő az, akinek rendezései kapcsán olyan kifejezésekkel dobálóznak a sznob, vagy éppen sznoboskodó kritikusok, hogy „a visszafogott gesztusok moziját láthatjuk”. Csak a visszafogott gesztusokból még nem lesz mozi. Ha emlékeztek még a Moneyball című, végtelenül középszerű, fájóan érdektelen munkájára, vagy a Capote-ra, amit még a csodálatosan alakító Philip Seymour Hoffman és az érdekes téma ellenére is képes volt elrontani, akkor már nagyjából el tudjátok képzelni, milyen lehet a Foxcatcher. Megint adott egy tök érdekes, megtörtént eset, amiből rengeteg úton-módon lehetett volna jó filmet készíteni. Miller rengeteg mindent megváltoztatott a valósághoz képest, amivel a világon semmi gond nem lenne, ha a film érdekében tette volna. Ehelyett mintha szándékosan ellenünk dolgozna. Itt egy paranoid skizofrén csávó, akiről annyit tudunk meg, hogy gazdag, hóbortos, és szereti a fegyvereket. Például az sem derül ki, hogy miért gyilkolt, pedig erre azért igazán fel lehetett volna fűzni a filmet. Vagy az is megért volna egy misét, ahogyan a valóságban elkapták őt. De nem, mert az még esetleg érdekes is lehetne a néző számára, és sajnos nem lenne elég unalmas. És száraz. Ezért utálom mindennél jobban Miller rendező úr filmjeit, mert vérprofik a színészek, a stáb, az operatőr, a vágó, egyszerűen mindenki, így sajnos nem lehet mondjuk röhögni rajta, mint pár szerethetően rossz mozin. Miller még ezt az alpári, alantas élvezetet is elvette tőlem, helyette semmi más nem maradt csak a végtelen, száraz unalom, ami a földbe degradálta az egyébként kiváló közreműködőket.

foxcatcher-cannes-2014-4.jpg

Úgyhogy folytassuk valami könnyedebb témával, mondjuk a rajzfilm kategória néhány jelöltjével. Az Így neveld a sárkányodat 2-ről már értekeztem korábban, nem tartom kifejezetten rossz mozinak, de sajnos nem is lett annyira jó, mint amennyire lehetett volna, köszönhetően a gyenge főgonosznak, és az anyuka körüli hercehurcának. Az egyik legnagyobb visszhangot éppen az váltotta ki a jelöltek kihirdetésekor, hogy a Lego kaland hiányzott ebből a kategóriából. Ezen én nem lepődtem meg különösebben, ennek a mozinak a lezser, önreflektív, agyatlan, megállíthatatlanul pergő poénáradata nem az Amerikai Filmakadémia ízlésére szabott szórakozás, úgyhogy igazából az lett volna furcsa számomra, ha jelölik. Viszont a Doboztrollok jelölésére nem sokan számíthattak, pedig bőven elfér itt. A stop motion technikával készült alkotásoknak mindig van egyfajta különösen groteszk bája, amit ez a film remekül kihasznál. Ugyan kiemelkedően jónak semmiképpen sem nevezném, összességében vannak benne remek ötletek (például a gonosz csatlósai, akik meg vannak győződve arról, hogy ők a jófiúk, vagy éppen a főgonosz allergiája, és ennek következményei), egyszeri kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel. A 6.9-es imdb átlag kifogástalanul kifejezi a véleményemet a filmről.

boxtrolls.jpg

Nem vagyok ugyan anime rajongó, de minden idők egyik leginkább szívszorító alkotásának a Szentjánosbogarak sírját tartom, amelynek rendezője készítette most el nekünk a The Tale of Princess Kaguyát. Ami elsőre feltűnhet a filmben, hogy nem a már jól megszokott anime rajzstílust láthatjuk, hanem egy annál jóval vázlatosabb, letisztultabb animációt, amely egyszerűségében emelkedik művészi színvonalúra. Halványan ugyan, de emlékeztetett a Magyar népmesék sorozat megvalósítására, ami nem lehet véletlen, hisz ennek a filmnek egy japán népmese volt az alapja. A történet maga nagyon szép, a majdnem két és fél órás hossz ellenére is érdekfeszítő elmerülni ebben a melankolikus világban, a történet nagy része nyugati szemmel nézve is teljesen korrekt, nagyrészt mellőzték az animékre jellemző hajmeresztő, számunkra merőben szokatlan húzásokat. Leszámítva a film végét, amely Andersen eredeti A kis hableány sztorijához hasonlóan szomorú lehetne, ha nem éreztem volna túlságosan elszálltnak, és a cselekmény többi részétől teljesen elütőnek. Ennek ellenére az animációs kategóriában ezt a filmet tartom messze a legtöbbre.

princess-kaguya-laughing.png

Vessünk még egy pillantást a „Legjobb külföldi film” kategória néhány jelöltjére. Az Ida például egy súlyosan terhelt, a nézőközönséget már a témájával maximálisan elrettentő alkotás. Nem elég, hogy egy fekete-fehér lengyel művészfilm, amely témájául a holokausztot és a kommunizmust választotta, ráadásul sikerült egy apácát megtenni főhősnek. Máris rohannál a moziba, mert ezt látnod kell, nemigaz? Meglepő, hogy annyira azért nem rossz film az Ida, amennyire annak hangzik, közel sem nevezném például nézhetetlennek. Az alakítások teljesen rendben vannak, az operatőri munka még a helyenként öncélú beállítások ellenére is gyönyörű, majdnem Sven Nykvist munkáihoz fogható. A korfestés, a hangulat igazán érzékletes, néhány drámai jelenet pedig kellően erőteljes. A mai generációk elamerikanizálódott ízlésvilágának nem elég szájbarágós a cselekmény, és mindamellett azért nem mondanám, hogy kifejezetten egy remekműről van szó.

ida-with-dawid-ogrodnik-a-014.jpg

A Leviatán szintén nem egy könnyű élmény, ugyanis a nagy orosz valóságot tolja a pofánkba, mindenféle szépítés és mellébeszélés nélkül. Egy nyomorúságos helyet, ahol soha semmi sem fordulhat jóra, minden csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Hiába van igazad, semmit sem jelent, ha pedig ne adj isten olyan őrült volnál, hogy megpróbálod felvenni a kesztyűt, akkor… az Isten irgalmazzon neked. És a legszebb, hogy még az ellenség sem valami nagykutya, hanem egy utolsó, kisstílű, pitiáner szarházi, ebben a rendszerben mégsincs a létező leghalványabb esélyed sem ellene. Nincs megigazulás, nincs felemelő pillanat, vagy a helyzeteket feloldó poénok, csak a sivárság. „Ilyen az élet ma, Oroszországban” – ez a film állítása, amit tökéletesen el tudok hinni, mert minő véletlen, tök ismerősek lehetnek ezek a helyzetek, ezek a figurák kishazánkban is. Mivel az élet nem különösebben szórakoztató sem itt, sem ott, ezért ez a mozi sem az. Inkább elkeserítő, és még szomorúbb, hogy ennyire a magunkénak tudjuk érezni.

leviafan-70569571.jpg

Ellenben az Eszeveszett mesék című argentín szkeccsfilm annál szórakoztatóbb. Megragad valami mélyen emberit bennünk, mégpedig azt a pillanatot, amikor elszakad nálunk a cérna, majd néhány rövid történetben igyekszik a végtelenségig eltúlozni ezt a mindannyiunkban közös alapélményt. Vígjátéknak mondanám alapvetően, de szerencsére nem az idétlen, hanem az annál jópár fokkal intelligensebb fekete humorra építkezik. Tökre meglepődnék, ha megnyerné az Oscart, mert ugyan nem egy hibátlan darab (a szkeccsfilmek örök hibájának számító egyenetlenségeket itt sem sikerült maradéktalanul kiküszöbölni), mégis furcsa lenne, ha egy ilyen jellegű film kapná meg a díjat. Ugyanígy nem érzem esélyesnek a Leviatánt sem, mert ugyan mit értenének meg belőle az amcsik? Az Ida viszont pont olyan film, amire szavazhatnának, már csak a témája miatt is, illetve azért, mert ebben a kategóriában előszeretettel sznoboskodik az Akadémia.

163832_1420815939_9754.jpg

És végül zárjuk a cikkünket egy kicsit nehezebb darabbal, a Mandarinokkal. A témája elvileg ennek a legkomolyabb, hiszen egy kegyetlen, véres háborúba csöppenünk, mégis sokkal könnyebben emészthető, mint a Leviatán, vagy az Ida. A játékidő alig több 80 percnél, a film mondanivalója szépen kidolgozott, nem szájbarágós, nem giccses, nem didaktikus, és végeredményben csak egyetérteni lehet vele. Abban is biztos vagyok, hogy az észtek számára ennek a történetnek több jelentéstartalma volt, mint a világ többi részének. Mindezek mellett a színészi alakítások egytől egyig kiválóak, a zene kellően szép, és ebbe az egyébként szikár filmbe pont annyi érzelmet vittek, amennyi szükséges. Mindent összevetve egy alapjaiban kiváló filmről beszélünk, de nem hiszem, hogy nekünk annyit jelenthet, mint az észteknek.

tangerines.jpg

És ennyi volt az idei Oscaros cikkünk, jó szurkolást Nektek!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2015.02.21. 10:46:19

A Capote a főszereplő játékát leszámítva bennem se hagyott mély nyomokat, de a Moneyball szerintem jó film volt minden - rendezés, forgatókönyv, színészek, stb. - tekintetben.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 11:07:00

@Lazók György: jó, de hát Santi utálja, és akkor úgy van :D

tehát Miller eddig CSAK olyan filmet rakott le az asztalra, ami vagy egy rakat jelölést hozott, vagy volt olyan mocsok és Oscarra is tudta váltani :D

efes írt egy nagyon jó kritikát a Foxcatcherről, amennyire én olvastam nála ez lett a favorit, fel is keltette iránta az érdeklődésem, még lehet meg is nézem, bár ugye - sportfilm, azon belül a birkózás :D

ugyan ezt nem jelölték legjobb film kategóriában, de kíváncsi leszek Carrell behúzza e az Oscart, meg az orra miatt kapja e a legjobb sminket?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 11:19:34

@scal: egyik szarabb, mint a másik, úgyhogy nézd meg, biztos tetszeni fognak... elvégre a kisebb filmekből csak a szarok tetszeneke neked... bitch...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 11:35:44

@Santino89: a Capotet láttam, és évekig épp azért nem néztem meg mert szarnak tartottam, meg persze PSH miatt, aztán kiderült hogy egy egész hangulatos filmecske, anno akartam is róla írni

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 12:19:20

@Santino89: és ha már itt tartunk, RAJTAD kívül senkitől nem hallottam, hogy ez a Moneyball mekkora egy fos :D... neked nem tetszik valamiért - nem tudom miért mert a nyári szezon filmjei valahogy jobban izgattak mindig is mint az Oscar díjas filmek

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 12:44:28

@scal: aha.. mondom nézzed meg, ugyanaz irta, mint a közösségi hálót, simán lehet hogy imádni fogod, elég szar hozzá ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 13:00:51

@Santino89: a Közösségi háló nem azért jó mert valaki azt megírta - de te ezt sose fogod megérteni -_- majd egyszer írok róla

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 13:11:15

@scal: én sose... a rosz filmeket csak te érted egyedül :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 13:18:11

@Santino89: a Közösségi háló nem rossz film, itt bukik az elméleted, az egy Santino által nem értett film, és ne felejtsd el soha hogy a Mocsok-ot se értetted ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 13:30:08

@scal: értettem a Mocskot, de nem szerettem. a Közösségi háló meg egy rakás szar marad továbbra is.

2015.02.21. 18:44:00

@scal: @Santino89:

A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ-ról nem tudok mit mondani, mert nem láttam, viszont a MOCSOK nekem kifejezetten tetszett. Pedig rám nem jellemző, hogy megnézek egy ilyen filmet, amelynek tömörségében is ilyen bombasztikus címe van.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.21. 20:52:58

@scal: nem, tényleg az.
olvasd csak végig ezt a vitát:
filmbook.blog.hu/2011/12/30/top_10_a_2011_ben_latott_legrosszabb_filmek

segítek az értelmezésében: érvek, magyarázatok a részemről, tőled meg a szokásos érzelgős, otromba bullshitek és belemagyarázások az elutasításról, meg a koleszos életérzésről. fuck that.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 01:28:26

@Santino89: hát most én nem tehetek róla, ha te sose laktál koleszban :D

nesze:

www.rottentomatoes.com/m/the-social-network/ 96%

www.imdb.com/title/tt1285016/?ref_=fn_al_tt_1

7,8

www.boxofficemojo.com/movies/?id=socialnetwork.htm

és 220 millió 40 millás költségvetésre

hu.wikipedia.org/wiki/83._Oscar-g%C3%A1la

valamint 8 Oscar díj jelölés, amiből 3-at meg is kapott

tehát

sikeres, kritikusok imádják, közönség szereti, sok pénzt is hozott, és még díjat is kapott

mi ez, ha nem egy Jó film ismérve?

NEKED nem tetszik, szokásos Santinóskodás, ha ezek nem elég érvek neked akkor semmi, azt mondhatod, hogy neked nem tetszik, de azt nem hogy ne lenne JÓ film :D nem érted van ez így, én a Legyes epizódot nem értem, te meg a Közösségi Hálót

jah és van egy ultimate érvem is :D született egy király blog a film miatt ;)

egy Transformers 4-nél még elfogadom, hogy csak én látom a pozitívumot, de ebben az esetben inkább te nem látod, vagy nem akarod, de eltelik az a pár év és lehet újra felfedezed, nem ez lenne az első eset

@field 64: ó, a Mocsok miatt is kapnám az ívet tuti, de az valamiért mindenki másnak tetszett, és így azért azt nem lehet :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 01:31:24

@scal: ez egy szar divatfilm ismérve
a Mocsok miatt meg azért kapod, mert sose mondtam h utálom, hanem azt, hogy nekem nem jött be.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 04:22:53

@Santino89: add fel :D ne aggódj előbb utóbb meg fogod érteni a Közösségi Hálót :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 10:57:11

@scal: nem az értésével, hanem a szinvonalával van probléma.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 16:55:03

@Santino89: Na látod ilyen az, amikor valaki tényleg NEM ÉRT valamit :)
Nem amikor te használod ezt a fRázist szánalmas troll érvként művészieskedő filmek védelmében.
Sejtettem, hogy nem fog tetszeni a film, de hogy ennyire értetlen, buta és primitiv lesz a hozzáállásod, ennyire még én se néztelek le előzetesen :)
De végülis örülök neki, tarts csak a fanyalgókkal, ez a film nem való a Birdmanos csávónak.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 17:44:37

@scal: ha találó lenne, úgy talán még ütne is, így nem több a szánalmas vergődéseid egyikénél. csakhogy értsd a különbséget, én nem írtam butaságokat a filmről, te igen.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 18:21:19

@Santino89: a szánalmas vergődést azt jelenleg te csinálod, add fel, jobban jársz, minden csatát nem nyerhetsz meg, most te vagy az aki tényekkel vitatkozik, és nyomatja, hogy nem, nem valójában nem így van, attól még szar a film :)

attól még továbbra is Te nem érted mit szeretnek rajta

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 18:25:17

@scal: olvasd el lassabban, hátha megérted: nem az értésével, hanem a színvonalával van a gond továbbra is ennek a divatszarnak.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 18:31:43

@Santino89: divatszar = Birdman ;)

a színvonalával meg semmi gond, azt nálad már illetékesebbek eldöntötték, hogy van neki, olyan mint a húsvéti tojás, attól mert te nem találod, ott van az

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 18:43:50

@scal: te lényegében egy troll vagy, nincs értelme azoknak, amiket írsz.
ezt még sokszor fogod olvasni, most ki is fejtem.
A Birdmant nem szeretik a tömegek, ergo nem lehet divatszar ;) Néha tényleg gondolkodjál már mielőtt leírsz valamit, mert ez így már kezd nekem gázos lenni, hogy nem tudok lemenni a te szintedre.

a nálam illetékesebbek? pl te, aki azóta se tudja elmondani, hogy mitől jó? :) egyetlen olyan kritikát nem olvastam erről a filmről, ami leírta volna, miért kapták ezt fel annyira anno. jah, és ha én nem hozom fel, hogy milyen szar, ma már senki sem beszél róla ;) egy száraz, lapos, unalmas filmnek meg sok gond van a színvonalával, ha te olyan igénytelen vagy, hogy megelégszel ennyivel, akkor nem csoda, hogy az értékeket nem látod meg.

legközelebb nem fogok ennyit írni, mert a rosszindulatú, gusztustalan féreg trollkodásod épp csak annyit ér, mint az első mondatom, kár beléd az értelmes gondolatok. Teljesen komolyan vehetetlen baromságokat írsz, amelyeket fél mondattal bárki megcáfol, és sokszor bebizonyítottad már, hogy nem csak tájékozatlan vagy és hazug, de még a véleményedet is simán változtatgatod egyik napról a másikra.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 19:42:35

@Santino89: jaaaj nagyon szereted te ezt a troll kártyát, de az csak ízért mond ellent, hogy idegesítse az írót, kommentelőt, most láttam a filmet, van egy véleményem róla, úgyhogy nem ezért teszem

hanem mert alapvetően különbözik a Tiédtől, és ezt te elfogadni képtelen vagy

hát egy film lehet divat a kritikusok körében is, bocs, ez egy olyan effekt amit te hoznál fel rögtön

www.rottentomatoes.com/m/moneyball

tessék a kedvenc filmed imádják a kritikusok, ennyit róluk :D ha a Birdmant véded = Moneyballt véded :D

az én szintemre le kell jönnöd? honnét az Olympus Monsról?

nem az illetékesebbek pl. a rohadt paradicsomos Birdman ajnározó kritikus haverjaid, ott a link olvasgass tőlük miért jó a Social network, és okulj, én minek írjak neked, nem vagyok a szinteden :)

senki nem beszél róla? ha Finchertől egy filmet említenek a 2000-es évekből, az a Social Network, ezt megint hol álmodtad, jelen esetben azért beszélgetünk róla, mert totálisan kielégíti minden vágyad minden téren, és tudom nagyon szeretnéd ha nem így lenne, de hát ez van, és sehol nem olvastad, heh olvass több kritikát

a színvonalával azért nem lehet gond, mert színvonaltalan filmeket nem jelölnek Oscarra, és ha utálod az Oscart, akkor jelzem, sereg más díjra, szinte majdnem minden kategóriában, úgyhogy ez (is) egy légből kapott bla bla

pl. Eisenberg mintha egész életében erre a szerepre készült volna, totál jól hozta ezt az elidegenedett karaktert, aztán a zseni szikrájának átadása, amikor az ember fiatal és a világot akarja megváltani, és tenni akar valamit, és ezt is egész faszán érzékeltették, aztán ott van a fényképezése, a zenéje, (bár tudom nem követte a főhőst egész film során egy kamera, de azért még egész jó :D)

lehet mindez számodra (jelzem, hogy végre megértsd, SZÁMODRA) nem érdekes, meg nem kapcsol fel semmi izgalmat, de sok más embernek ellenben igen, akkor most hol az igazság

ne haragudj de az utolsó bekezdést nem tudom értelmezni, csomó hülye feltételezés, a Social Networköt mióta megnéztem tetszik (sőt azóta vagy kétszer újra néztem és még mindig tetszik) soha nem írtam sehol mennyire rossz

hát ha csak ilyen lesajnáló ökörségeket tudsz írni, amik mögött a szimpla utálatodon kívül nincs semmi, akkor tényleg ne

értelmes gondolatot meg egyelőre nem írtál, érzelmi alapon vagdalkozol, utálod a filmet, értettem

"Teljesen komolyan vehetetlen baromságokat írsz, amelyeket fél mondattal bárki megcáfol"

ez biztos sokszor így van, de jelenleg nem nagyon tudtad eddig - szeretnék egy ilyen félmondatot végre olvasni, de csak ha a nagyságos úrnak van ideje -, minden amit fent írtam, alá van támasztva, az általad máskor oly szeretve előrángatott oldalakkal, szélmalomharcot vívsz

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.22. 21:23:31

@scal: te lényegében egy troll vagy, nincs értelme azoknak, amiket írsz.

itt van egy félmondat, amivel megcáfoltam az egyik komolyan vehetetlen baromságodat:
"A Birdmant nem szeretik a tömegek, ergo nem lehet divatszar ;)"

"értelmes gondolatot meg egyelőre nem írtál, érzelmi alapon vagdalkozol, utálod a filmet" most megint magadról beszélsz. lásd a köv. bekezdést.

"tessék a kedvenc filmed imádják a kritikusok, ennyit róluk :D ha a Birdmant véded = Moneyballt véded :D"
mert nekem az összes kritikussal mindig egyet kell értenem mindenben, mi? WTF?

"színvonaltalan filmeket nem jelölnek Oscarra"
:D :D :D :D
epic fail..
"dehát a kormány sosem tenne velünk ilyet" szint.. ismét...

jah, a fapofával hadarás neked az elismerésre méltó színészi alakítás... oké... minden világos.

és akkor ha már itt vagyok az alapfeltevésed hülyeségét is gyorsan megcáfolnám. A Közösségi hálónak nincsenek dekódolhatatlan rétegei, ez egy bárki számára közérthető film. A Birdman nem. Ezért van az, hogy elcsépelt szar frázis, hogy nem értem, és ezért van az, hogy te tényleg nem érted a Birdmant :) És ezért nem vagy te zseni, aki a tömegek felett áll a Szürke ötven árnyalatával, a Need for Speedel, a Transformersekkel, hanem csak egy végtelenül rossz ízlésű troll, aki a sarki kocsmába, félrészegen még talán szórakoztató lehetne, de komolyan vehető egy fél pillanatig sem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.23. 06:40:35

"A Birdmant nem szeretik a tömegek, ergo nem lehet divatszar ;)"

és ez mit bizonyít? Moneyballt se a tömegek szeretik ;)

azóta nyert egy Oscart legjobb filmként, akkor most mi a helyzet? kíváncsi vagyok ezt hogy fogod magyarázni - ööö az Akadémiában is olyan éles szemű műértők ülnek mégiscsak mint Te, vagy ezek ugyanazok, akik odaadták a Bombák Földjének is, a Gettómilliomosról nem is beszélve :D

"mert nekem az összes kritikussal mindig egyet kell értenem mindenben, mi? WTF?"

nem csak mert állandóan rájuk hivatkozva véded filmeket amikor nekem nem tetszik valami

fapofával hadar? hát ha ezt teszi az eredeti is, akkor igen, ez elismerésre méltó, másrészt nekem nem ez az ami beugrik róla, hanem egy csomó egyéb érzelmi reakció, amikor pl felsül a csajnál, vagy összeveszik a haverjával, vagy azon görcsöl, hogy nem tud bulizni menni mert nem érezné jól magát

Szerintem nincs így, és pont ezért nem tetszik a Közösségi Háló neked, te csak a felszínét látod ami elmondja tessék így lett egy Facebookja a világja, de közben ez egy ember elidegenedéséről is szól, egy olyanéról aki azon dolgozott/dolgozik, hogy minél közelebb legyél a haverjaidhoz, barátaidhoz, és lassan nincs senki akivel tegezőviszonyban lenne. Lényegében egy Esőembert csináltak belőle, kicsit zseni, kicsit nyomi, és szeretetre vágyik.

Nem értem miért unszimpatikusak neked ezek a nyomi karakterek, ugyanezért utálhatod Michael Cerát is.

És megkockáztatom, ha laktál volna koleszban akár középiskolában akár fősulin, egész máshogy viszonyulnál hozzá, mert lenne kapcsolódási pontod a filmmel. Így viszont nincs. Az amcsi snipernél is írod, hogy nem átélhető egy európai ember számára. Pedig szerintem igen, pláne ha esetleg valami önkéntes tőlünk is kiment Irakba. A te korosztályod már azt se tudja, hogy volt régen egy sereg, ahova elvitték az embert 2 év/9 hónap aztán csak 6 hónapra. Engem még simán elvittek volna, te már sorozáson se voltál. És ezek fontos dolgok, segítik a beleélést, átélést.

Hogy a Birdmant nem értem azt eddig csak te károgod. Nem tetszett, nincsenek ilyen fokú fájdalmaim/félelmeim, nem tudtam átélni, magaménak érezni, elmerülni benne, de talán majd egyszer megnézem újra. A bemutatott filmek közül meg az a nagy helyzet, hogy még mindig inkább ez érdemelte meg, hogy nyerjen, szóval egyáltalán nem sajnálom tőle a díjat se. Kár, hogy Keaton akkor már nem húzta be a sajátját.

A zseniségem sok mindenben megnyilvánul, pl. hogy totál tájékozatlanként 17-6 arányban eltaláltam a díjakat pedig összesen három filmet láttam a jelöltekből. :D

Az meg ne is haragudj, de unalmas, és fárasztó, hogy állandóan ilyen témáknál felböfögöd a Need for Speedet, meg a Transformerst ami egy totál más SZÓRAKOZTATÓ kategória. Eszemben nem jutna a te baromságaidat előszedni, hogy mert neked az tetszik, más már nem is tetszhet.

Ha elő akarsz rángatni filmeket, akkor ajánlom a Supert, a Dollár, Kanna, Szerelmet, a Dalok ismerkedéshez-t a Retúrt, meg az összes többit, amit a 17 éves értelmi szintű barátod ajánlatára néztél meg... és még tetszett is ;) Szóval haggyál lógva ezekkel a párhuzamokkal, meg a végtelen rossz ízlésemmel, amire rendre hallgatsz, legnagyobb örömömre.

Én meg tavalyról be tudtam húzni egyetlen Mézengúzt, kérlek, könyörgök, fejlődj már egy kicsit, mert szomjúhozok JÓ filmekre is - értsd: amit élvezek :D

UI: amíg a Szürkét meg a Transformers 4-et meg nem nézted, fel ne merd emlegetni

UI2: viszont megdicsérlek, hogy most legalább normális hangnemben írtál kommentet, remélem a jövőben ehhez tartod magad
süti beállítások módosítása