Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kém

2015. május 27. - Ike The Rock Clanton

Paul Feig eddig rendezőként, színészként és producerként nem tett le olyasmit az asztalra, amivel kivívta volna azt az elismerést, amely egy rendezőt (színészt, producert) kiemel az átlagból és a nézőnek is eszébe juttatja, hogy "hát nézd már ő rendezte a....filmet". Viszont már többször dolgozott együtt mostani filmjének főhősnőjével Melissa McCarthy-val. Ám ez nem előny, sőt...

spy-2015-hindi-dual-audio-movie-torrent-download.jpg

Vígjátékot rendezni manapság elég nagy lutri. Mert hát nézzük csak, mit is kaphatunk ezen a műfajon belül. Ott van elsőként a helyzetkomikumra építő, késleltetett reakciókat alkalmazó művészek sora, mint például Louis de Funès. Az "Oscar"-ban (1967) jól tetten érhető, mire gondolok. A Claude Magnier színdarabjából készült alkotás zseniális párbeszédekkel és a félreértésekből fakadó komikummal próbálja megnevettetni a nézőt, amely komikumot teljes egészében uralja Funes egzaltált, ám mégis intellektuális játéka. A végeredmény fergeteges. Aztán ott van a jellemkomikumra épülő vígjáték, amely olyképpen próbál nevetést kicsiholni a nézőből, hogy a főhős(nő) testi adottságait és /vagy ebből fakadóan valamilyen jellembéli hiányosságát állítja pellengérre, néhol az alpáriság határát súrolva. Ennek a szériának jelentős képviselője az arcát kínosan torz vigyorokba gyűrő Steve Martin, méltó utódjának kikiáltható Jim Carrey, isten nyugosztalja, a nagy mackó John Candy, az egzaltáltság amerikai királya Leslie Nielsen (bár ő alkalmazott pályafutása során éppen elég késleltetett reakciót is), illetve ide sorolnám még jórészt Kevin James-t is. S mivel jelenleg Melissa McCarthy-t szokás a női Kevin James-ként emlegetni, el is érkeztünk McCarthy kisasszony filmjéhez, amelyben mesterkémek helyett kémkedik és testalkatából fakadóan azokon a helyzeteken, amelyekbe keveredik, jókat kellene derülnünk. Lehet, de nekem nem megy. 

maxresdefault_2.jpg

A történet éppen olyan sablonos és eredetiséget nélkülöző, mint maga az a mód, ahogyan megpróbálják feldobni Melissa McCarthy duciságára utaló párbeszédekkel és blőd, az alpáriságot bőven meghaladó helyzetkomikumokkal. A sztori annyi, hogy Susan Cooper (Melissa McCarthy) a CIA elemzője, gyakorlatilag egy aktakukac (bár Robert Redford "A keselyű három napjá"-ban is az volt, de egy Redford ugye mégsem figurázhatta volna ki magát anno így) arról álmodozik, hogy egyszer majd ő is titkosügynök lesz. Reménytelen szerelme a bájgúnár Bradley Fine (Jude Law) ügynök, aki egy igazi szupersztár, akiről a  maga fajta telt lány csak ábrándozhat. Ám a szuperkém elbaltázza az egyik legfontosabb akcióját, így hogy az ügynökség megszerezzen egy atombombát, amelyet egy hírhedt bűnöző lányörököse (Rose Byrne) rejtett el, kénytelen bevetni Susan-t. Gondolom több ügynökük már nem volt raktáron, még Rick Ford (Jason Statham) sem, hiszen Rajna Bojanov (Rosie Byrne) minden kémet ismer, legyen az brit, vagy amerikai. A történet kreténségét semmi sem tudja feledtetni, még McCarthy egyébként jó játéka sem. Egyre inkább jó úton halad afelé, hogy beskatulyázzák, a kissé ügyetlennek látszó, de ha kell, bizony odamondogató, nagyszájú nőci kategóriájába. Itt jön elő a film legnagyobb hiányossága, az a sztereotip hozzáállás az amerikai írók, rendezők részéről, amit már az elején említettem. A legnagyobb poénforrás, Melissa McCarthy testi adottságaiból fakadó helyzet, illetve jellemkomikum kiaknázása, amely néha ordenáré poénokhoz vezet, amelyen derülnünk kellene. 

324.jpg

A legkidolgozottabb karakter, ha ezt egyáltalán lehet itt mondani, annak a Jason Statham-nek a figurája, aki gyakorlatilag önmaga akciófiguráinak karikatúráját adja nagyon ügyesen és ezzel az én szememben, kissé nagyszájú ripacsként, ellopja a show-t, habár mellékszereplő. Nem ajánlom csak azért a filmet, mert itt forgatták Magyarországon (egy hasonlóan viccesre vett, legendás hetvenes évekbeli sorozat alapján készült alkotást, amelyben a "kém" szócska szerepelt - "Én, a kém" címmel - szintén nálunk forgattak és bűn rossz lett), mert ez semmit sem jelent, semmire sem predesztinál. Sokkal inkább ajánlom azoknak, akik annyi ehhez hasonlót láttak már, hogy immunisak a blőd, a bevett társadalmi megítélés szerinti testi hátrányokból fakadó poénok láttán és úgy nézik a filmet, mint egyfajta nyár eleji "hátszél" alkotást. Annak elmegy. Sem több, sem kevesebb. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.05.27. 16:35:15

Nem azért de csak nekem ugrik be így elsőre egyből a Johnny English sztorija? Van egy irodai dolgozó aki ügynök akar lenni, majd egy robbantással az összes ügynököt likvidálják míg nem marad más csak ő. Hm... :) Amúgy a netre fel került jelenet pedig tetszett! :D

2015.05.27. 17:55:58

Ez az a film, amelyből végül kivágták Zimány Lindát? Mármint a jelenetét...

Olvasva a kritikát, akár benne is maradhatott volna, nem osztott, nem szorzott volna...

Nyílméregbéka 2015.06.07. 04:08:14

Az év vígjátéka eddig, baromi szórakoztató!

bobbantyú 2016.07.06. 06:59:07

Ócska, sablonos, nem vicces, az ordenáré tehén pedig pocsék színésznő. Jason Statham az egyetlen jó alakítást hozza. Az egész film feleslegesen közönséges, alpári alkotás. Egy gyenge Johnny English utánzat még lehetett volna, ha nem káromkodják, ripacskodják agyon. A Johhny English egy oscar nyertes ehhez a szeméthez képest.
süti beállítások módosítása