Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tűzpróba

“Nem hittem volna srácok, hogy ezt mondom… De hiányzik a Tisztás…”

2015. szeptember 25. - topknot

Sokak meglepetésére csupán egy évet kellett várni az Útvesztő folytatására az úgy nevezett Tűzpróbára! A mostanában egyetlen fiú főszereplős young-adult tehát itt van, frissen és ropogósan…Ha már Tűzpróba.

scorch-trials-movie-poster.jpg

Tehát a történet attól a szent pillanattól folytatódik, ahol az előző film végén abbamaradt! Thomasékat az ál-VESZETTellenes csapat és annak vezetője, Janson (Aidan Gillen) egy Pentagon biztonságával ellátott létesítménybe viszi, ahol az első pillanattól tudni lehet, hogy valami nem stimmel. Aztán kiderül, hogy emberkísérleteket hajtanak végre itt és hogy megint csak a VESZETT áll minden mögött. Persze ebből egyenes ágon következik, hogy nyilván meg kell szökni mert “Hagyjatok már békén mit akartok és amúgy is hol vannak az emlékeink!”. Elmenekülni sikerül – nyilván- de a csipet csapat Thomassal az élen és persze hűséges alattvalóival, Newttal, Minhoval, Serpenyővel (komolyan lefordították a Frypan-t…) az elvitt és nagy nehezen megtalált Teresával, egy új sráccal akinek elég sokat köszönhetnek majd (Jacob Lofland) és annak arab haverjával elindulnak a nagy sivatagban a hegyek felé, hogy megtalálják az ellenállókat! (Ha ez az egész Coloradoban játszódik akkor okésak ezek az ellentétek!) De ha csak ennyi lenne! Merthogy útban lesznek a “buggyantak” is, akiket ugye a napkitöréses dolog megfertőzött és így kb. a Walking Deades zombókat megszégyenítő módon viselkednek egészséges embertársaikkal. Persze akadnak segítőtársak és újabb ellenségek is, no meg egy újabb kötelező szerelmi háromszög, hiszen mire mennénk egy apokaliptikus világban szerelmi háromszögek nélkül?

maze-runner-the-scorch-trials-rosa-salazar-brenda.jpg

Dióhéjban spoilerek nélkül ennyi. Azért cseles a film mert az elején eléggé kiszámítható, az embernek teljes mértékben A Sziget című film jut eszébe és csak reménykedik, hogy az egész film nem arról fog szólni, hogy kiderítsék miken kísérleteznek abban az épületkomplexumban. Természetesen kellemesen csalódunk, az események úgy felpörögnek ezután, hogy odaragadunk a székhez és próbálunk néha hunyorítani, hogy ha esetleg megijednénk akkor kisebbet hőköljünk hátra a székben. Aztán ez a kellemes ijesztős, izgalmas hangulat a végéig tart, egészen addig amíg az ember vagy háromszor már azt hiszi hogy na most lesz vége a filmnek és kicsit elnyűve figyeli az utolsó pár perc hosszan nyújtott mégis összecsapott és világot (vagy mit?) mentő tervét. Ami természetesen újabb kérdéseket vet majd fel és kicsit az ember elgondolkodik ezen az egész fikció helyzetén és értelmén. Egyáltalán hogy van-e értelme ennek az egésznek, és hogy ha van akkor én miért nem értem?.

mazerunner-01.jpg

Mivel ez egy filmkritika nem akarok belemenni mi történt a második kötetben. Főleg azért nem mert nem olvastam. Viszont egy utánajártam és kiderült, hogy totál más a könyv. De egyszerűen mindenben, amit nem fogok sehogy sem megérteni. Például van egy dolog ami alapvetően rohadt fontos és nem játszottak ki a film készítői. Nem hiszem, hogy spoiler /hiszen úgy sincs benne a filmben/ tehát leírom. A könyvben aminek ugye nem véletlen Tűzpróba a címe, az a lényeg, hogy Thomasék nem elmenekülnek, hanem egy újabb feladatot kapnak ebben a központban, eljutni a Hegyhez ugye a bazinagy sivatagból a zombókon átjutva. De miért? Merthogy beléjük tették a vírust és majd ott lesz az ellenszer bitches, vagy meghaltok. Szerintem nagy kár, hogy ez a filmben nem egy újabb megmérettetés mert (sokkal szebb) keretet adott volna az egésznek. És persze még rengeteg dolog van amit nemhogy lecsupaszítottak de addig nyúzták le róla a bőrt amíg nem maradt semmi csak a könyvhöz képest egy átlagos young-adult film. Aminek szerintem a könyv rajongói nem fognak örülni. Viszont a színészekben nem találok nagyon fogást. Dylan O’Brien nyilván a vezető szerepben marad, ami miatt kicsit egysíkú a film, hiszen mindent ő dönt el jószerivel. Épp ezért sajnálom, hogy például a Newt-ot játszó Thomas Brody Sangster most így csak - a többiekkel együtt - bólogató szerephez jutott. Talán Teresa karaktere volt az egyetlen akinek lényegesebb szerep jutott ebben a részben. Azonban két fontosabb szereplőt is kaptunk, a vagány Brendát akit (az általam nem ismert) Rosa Salazar játszik és a velejéig romlott Jansont aki pedig nem más, mint Aidan Gillen avagy a Trónok Harca “Kisujj”a.

tst-janson-1442501827.gif

Így hát ez a film sem maradhatott újabb sorozatszínészek nélkül. Vele együtt kapásból (minden IMDB-zés nélkül) három új szereplő megint csak sorozatszínész így kezdem azt gondolni a castingosok legalább olyan sorozatfüggők mint én. Nekem ezzel semmi bajom (hiszen az előző filmben is szinte mindenki az), félreértés ne essék, csak meglepő látni még több ismerős arcot.

Talán ebből is látszik, hogy a rendező semmit sem változott. Wes Ball továbbra is igyekszik sorozatszínészeivel látványossá és izgalmassá tenni második nagy játékfilmjét ami sikerül is neki. Konkrétan vannak benne jelenetek amik a Z világháborút vagy éppen az Eredetet jutatták eszembe! Annak ajánlanám, akit nem zavar hogy a történetet még mindig nem érted, de "akciódússágot" meg tényleg izgit néznél,ja és valami nagy vásznas mozit keress! Addig is itt a trailer!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.31. 19:23:58

egyébként én is így voltam vele, kurvára azt se vágtam már az előző részben mi a fészkes fene történt, aztán amikor összeállt, akkor már arra figyeltem, hogy szaladunk, jobbra, szaladunk balra, de mindegy is, arra a két órára jó volt, és valszeg tényleg majd meg kéne nézni még kétszer mire felfognám mi is ez, annyi young adult baromság van jelenleg a mozikban,

a színészek jók, pláne az új csak, sokkal jobban csíptem mint Teresát, azért ezt még nem nevezném szerelmi háromszögnek

és Newt senkinek se jön be? :D

érdekes amit írsz a z eltérésekről, tényleg jobb lett volna ha benne van, deee azért így is volt egy csomó fordulat,a film végi például kibaszott nagy cliffhangert adott :D meg kérdés, hogy Brenda - ezaz Brendon! - valóban meg fog e gyógyulni, mert én nem akarnám, hogy a szexi rövid frizurájával meghaljon itt nekem :D
süti beállítások módosítása