Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A káosz birodalma (2006)

2016. augusztus 26. - scal

No kérem tisztelettel Hölgyeim és Uraim! Történelmi pillanathoz érkeztünk az oldal fennállásában. Komolyan azt hittem ez sosem jön el, néha már már kényszeredetten rádobtam volna egyik másik delikvensre, de azután az objektivitás mindig győzött; nem, nem ennek a filmnek bizony némi nemű élvezeti értéke, lehet hogy nagyon szar, de még így is van. És amire mi pontszámot adunk, az legyen olyan, legyen neki súlya. Egy hatos az egy hatos, nem ötös, nem hetes, az egy kőkemény HATOS. Miről hadoválok? Bár nem ez volt a végső cél, de megérte három és fél évet filmek nézésével tölteni, mert mai alanyunk, egy igazi remekmű. Egy csiszolt ékkő. E film teljes szívből megérdemli, azt a baszott nagy EGYEST amit kapott.

southland-tales_30982.jpg

Ez a film azért landolt nálam, mert amikor látok valamit a moziban, szeretem megnézni a főszereplő egy régebbi munkáját, mintegy bepótolandó a mulasztás, így, amikor megnéztem a Csapdát, hát elővettem EZT a Sziklától. Elöljáróban azt tudtam, hogy valami sci-fi, úgyhogy annyira rossz már nem lehet. A másik, amiért ezt választottam tőle, mert Puzsér Róbert, és Farkas Attila Márton olyan jót szórakoztak rajta, hogy ez egy színész, és Sziklának hívják, mint valami pankrátort, és egy ilyen gagyi filmben játszik, nyilván saját produkció, hiszen még a neve is röhejes, Boxer Santaros. Na most a nagy röhögés közepette, sajnos egyikük sem nézett utána, hogy The Rock nem volt mindig színész, és bizony azért emlékeztet a felvett neve egy pankrátoréra, mert az ürge 2000 előtt történetesen pankrátor volt, és aztán gondolta kipróbálja magát színészként is.

Nincs ezzel semmi baj, így kezdte Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, meg Jean Claude Van Damme is. Az viszont már jóval nagyobb hiányosság, hogy ezt az elmebeteg katyvaszt, Richard Kelly barmolta össze, akinek nem mást köszönhetünk, mint a 2000-es évek egyik kultfilmjét, a Donnie Darkot. S minthogy azóta már túl vagyunk egy Dobozon is tőle, talán nem korai kongatni a vészharangot, hogy ez az ürge egyetlen filmre volt jó.

A történet szerint 2008-ra lezajlik a III. Világháború, az USA teljes gőzerővel harcol a Közel-keleten, Afganisztánban, és Észak-Koreában. Mindeközben a médiának akkora szerepe lesz, hogy Boxer Santarost, a skizofrén színészt istenként imádják, és eltűnése, feltűnése zavarokat kelt az idő szövedékén. A nők pedig már tovább is léptek az egyenjogúság egy újabb szintjére, és mindent szex alapon döntenek el. Nincsenek érzelmeik, csak azzal dugnak akinek sok pénze van, vagy híres, ergo valami hasznuk származik belőle. Ebben a világban a legsikeresebb nők mind pornósztárok - mint a Sarah Michelle Gellar által játszott Krysta Now.

Movies_Films_S_Southland_Tales_010580_.jpg

Példa. Tudjátok miért MOST a neve? Mert ha meg akarod baszni, akkor megbaszhatod MOST. És ebben a filmben így szórják a mentálpornót, két akció közt, minden nagyobb átkötés nélkül jön egy nő, kinyilvánítja, hogy márpedig ha faszt akar szopni, akkor faszt fog szopni, és most és azonnal, és ezt minél hangosabban teszi, valami nyilvános helyen, annál jobb, mert ez teljesen elfogadott. A toplistát hetek óta vezető dal pedig a "Tinipornó teljesen oké".

De a filmnek nem az a baja, hogy debil, hogy polgárpukkasztó, hogy ocsmány, és cseppet sem vonzó. Még csak nem is az, hogy viszonylag jó színészek úgy játszanak mintha óvodások lennének - Sean William Scott legalább próbálkozott könyörgöm, rögtön dupla szerepben. Hanem az, hogy tökéletes értelmetlen. Húsz percenként elveszti a néző a cselekmény fonalát, meg az érdeklődését, öt teljes napig tartott, míg ezt a 145 percet - még leírni is sok - letudtam. A Schindler Listájával is végeztem három nap alatt.

Kelly nyilván valami olyasmit akart, mint a Donnie Darko esetében - Cannesban majdnem megölték az ürgét a premier napján - de míg ott egy csomó embert megérintett, és volt mondanivalója, meg hangulata, itt az egész összefolyik, mint amikor a gyerek csinál valamit gyurmából, aztán a végén az egészet összetapicskolja. És akkor még unalmas is! Értelmetlen + hosszú + unalmas = a totális siker receptje. Mintha valamit akarna mondani, szájba rágni, művészkedni, de egész egyszerűen nem megy. Pedig van itt vérengzés, pornó, drog, minden trendi dolog. Félóránként indokolatlan zenei betétek, és nem lehet felfogni, hogy ez hova akar kifutni, pedig a szereplők folyamatosan mondják most mi történik. Egymásnak is, meg van narráció, és mégse lehet érteni ki, mit és miért csinál. Miért történik egyáltalán az, ami.

boxer santaros.jpg

Bizonyos szempontból a film hasonló a Cosmopolis öncélú katyvaszához, de ez még annál is borzasztóbb. Ez a világ egyik legrosszabb filmje, a CGI undorítóan gagyi, a zene még elmenne, mert Moby alkotta, de ő is szégyellje csak el magát és nehogy többet ilyen szemétben vállaljon szerepet - és különben is ha zenét akarok hallgatni beteszek egy CD-t. És mindez azért szomorú, mert egy B-C-ZS filmen lehet röhögni, az simán egy kettes, amit a haverokkal, vagy sörrel, vagy bevakkantva élvezni lehet. Ezt a filmet semmi nem menti meg, mert nem tehetségtelen alak barmolta össze, hanem egy elismert rendező, népszerű színészekkel, nem kevés pénzből. Mindezek miatt a világ egyik legrosszabb filmjeként tekintek rá, mert egy mákszemnyi élvezeti faktor sincs benne. Ezen a trágyán egyetlen dolog segít, a fejlövés.

Amennyiben tetszett a kritika, legyél szíves és lájkold be a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.10. 12:14:05

na tessék egy film amit még nem láttam. :)

de ezek után lehet ez így is marad.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.13. 15:00:32

Az Attila nevet így kell leírni, nem pedig Atillaként ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.13. 15:20:50

@Santino89: az Attila névnek egész pontosan három hivatalosan elfogadott verziója van, és mindenki azt használja amelyik neki jól esik, nekem az Atilla testhezállóbb

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.13. 15:39:28

@scal: Ez a mindenki úgy használja, ahogy akarja, ez a saját névre vonatkozik. Vagyis Attila dönthet, hogy Atila lesz, vagy Atilla, de nem döntheted el róla, szóval változtasd csak meg szépen helyesre, ha már egyszer fikázol

Tolve 2013.05.30. 21:57:45

Richard Kelly az ember, aki sokat markol, de sikert aratni már sohase fog. Annyira rákészült erre a halom szarra, képregényes előzmény három fejezetben (ezért kezdődik 4. fejezettel a jelen írásban taglalt műalkotás), de az indokolthoz képest túl színes-szagos-zavaros minden.
Cannes-ban mint tudjuk, két esetben nagy az elutasítás: 1. a film tépkedi az ingerküszöböt, még ottani mércével is polgárt pukkaszt, de rövid idő múlva elfoglalja megérdemelt helyét a Pantheonban (lásd pl. A nagy zabálás) 2. a film emberi fogyasztásra alkalmatlan (pl. Brown Bunny)
Még valamit tudunk: ez nem az 1. eset körébe tartozik.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 22:10:02

@Tolve: üdv a blogon, na ezt nem is tudtam, akkor tényleg valami gyereke lehetett ez, hol lehet a képregényt fellelni (esetleg magyarul is)?

igen azt már el is felejtettem említeni, hogy a'la Csillagok Háborúja a negyedik fejezetten kezdődik

fidesz=mszp 2013.09.08. 18:50:46

Viszont a sztori elején a térképet ha lefigyeled, Szíria megtámadásával kezdődik a buli (igaz, csak egy pillanatra mutatják), de most nézve kicsit elgondolkodtató.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2016.09.01. 09:11:11

Évek óta ígérem magamnak, hogy egyszer újranézem ezt a filmet, csakazértis:).

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.09.01. 17:48:06

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): te, én támogatlak, én azt hiszem pont Rock miatt néztem meg mert már alig van tőle bármi amit nem láttam... erre eeeeez
süti beállítások módosítása